Shayneen Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Wrzucę "temat" na moje profile - na NK... i gdzie się tylko da. Może uda się znaleźć mu jakiś DT? Szkoda psiaka oddawać do schronu :( Quote
wapiszon Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Shayneen napisał(a):Wrzucę "temat" na moje profile - na NK... i gdzie się tylko da. Może uda się znaleźć mu jakiś DT? Szkoda psiaka oddawać do schronu :( Prześlij proszę mi na maila co umieszczasz na NK, też to umieszczę na swoim profilu wapiszon @wp.pl Quote
marget Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Szlag mnie trafia jak czytam ten wątek,jak słyszę ten wyjący wiatr za oknem - pies nie jest "medialny". Z naszej strony jedyne co możemy zaproponować to przetrzymanie go do czasu znalezienia stałego domu, niewiele mamy do zaoferowania (gdyż miejsca w domu już brak nadmiar zwierzyńca ) dużą budę i ogrodzony wybieg ok. 40m2 + codzienne spacery. Budę należało by jedynie przystosować do warunków zimowych, bo do tej pory była nie używana. Potrzebowalibyśmy także wsparcia w postaci karmy( myślę jednak że to nie problem jeden czy drugi bazarek i sprawa by się rozwiązała, bądź znalazłby się jakiś sponsor i karmę przesłał ) No nie wiem co o tym myślicie ? Od nas do Staszowa jest ok. 50 km. Na chwile obecną pieska możemy zamieścić na naszej stronie internetowej jako szukającego domu. Quote
aagataa8 Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 marget napisał(a):Szlag mnie trafia jak czytam ten wątek,jak słyszę ten wyjący wiatr za oknem - pies nie jest "medialny". Z naszej strony jedyne co możemy zaproponować to przetrzymanie go do czasu znalezienia stałego domu, niewiele mamy do zaoferowania (gdyż miejsca w domu już brak nadmiar zwierzyńca ) dużą budę i ogrodzony wybieg ok. 40m2 + codzienne spacery. Budę należało by jedynie przystosować do warunków zimowych, bo do tej pory była nie używana. Potrzebowalibyśmy także wsparcia w postaci karmy( myślę jednak że to nie problem jeden czy drugi bazarek i sprawa by się rozwiązała, bądź znalazłby się jakiś sponsor i karmę przesłał ) No nie wiem co o tym myślicie ? Od nas do Staszowa jest ok. 50 km. Na chwile obecną pieska możemy zamieścić na naszej stronie internetowej jako szukającego domu. Nie jestem władna podejmować jakiekolwiek decyzje na tym wątku ale myślę że dla psiaka to i tak bardzo dużo. A myślę że jeśli chodzi o koszty karmy to dałoby się to jakoś załatwić:) Quote
agni Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 kurcze pewnie że tak , bazarek jakiś się wymyśli.... naoomi napisała temat to może z nią porozmawiać - przecież lepiej żeby go zabrać spod tego balkonu.... Quote
marget Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Pisalam do naoomi w sprawie psa prawdopodobnie trafi do nas , jeśli w ciągu miesiąca nie uda mu się znaleźć domu zostanie u nas na stale.Blokuje nas w tej chwili tylko transport padła nam najprawdopodobniej skrzynia ,ale spróbujemy coś załatwić. Quote
agni Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 marget napisał(a):Pisalam do naoomi w sprawie psa prawdopodobnie trafi do nas , jeśli w ciągu miesiąca nie uda mu się znaleźć domu zostanie u nas na stale.Blokuje nas w tej chwili tylko transport padła nam najprawdopodobniej skrzynia ,ale spróbujemy coś załatwić. transport na jakiej trasie byłby potrzebny? Quote
marget Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Staszów - Pacanów Tak czy owak postaramy się go jak najszybciej przetransportować. Kochani będzie potrzebne wsparcie w karmę, jeśli ktoś może co nie co rzucić to zapraszam na bazarek : http://www.dogomania.pl/threads/199341-Wirtualne-Serducha-CEGIE%C5%81KA-2z%C5%82-Na-karm%C4%99-Fundacja-MON-AMI-do-16.01-godz.24 Chyba, ze ktoś miałby gest i zakupi nam karmę np. na allegro i prześle do nas, bylibyśmy bardzo, bardzo wdzięczni... :-) ;-) Quote
Ania102 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Wow, niektóre psy mają szczęście:) Pacanów to jakieś 30 km chyba ze Staszowa? Dobrze się orientuje? Quote
petit renard Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Hey hey! Czy znalazł sie juz transport? Czy piesek jest bezpieczny? Oglosimy tez na facebooku, ze potrzebna karma.... jesli bedzie trzeba..prosze dawajcie znac na biezaco jak sprawa wyglada w miare mozliwosci zebysmy mogli szybko reagowac i pomoc mu!! pozdrawiam!!!!!!!!!!!! Quote
marget Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Wieczorem będę wiedziała co z transportem. Mam nadzieje ,ze naoomi była u psiaka.Jesteśmy nieopodal trasy 79 i 73 . Quote
Ania102 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Marget ale to ten Pacanów w pobliżu Staszowa? (30-40 km?) Może Fuks bo tak szybko znalazła się marget:) Quote
marget Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Tak to ten .Staszów jest gdzieś ok.40 ,dokładnie nie wiem bo tam jeszcze nie byłam. Nie znam tych terenów bo nie jestem stad . Quote
marget Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Może Fuks bo tak szybko znalazła się marget:)[/QUOTE] Bo ja wiem, gdybym tylko miała warunki to cześć tych biedaków miałoby już dom.Najbardziej zal m tych kundelków,, nijakich" bo one muszą mieć super szczęście. Naoomi jak tam piesek .Mam pytanie jak jest duży, czy uważasz ze będzie problem z jego transportem.Chodzi o przewóz. Quote
naoomi Posted January 3, 2011 Author Posted January 3, 2011 U psiak jestem codziennie.A co do imienia to my wołamy na niego Enrique w skrócie ‘Kike’.Jest trochę większy od mojej spanielki.Nie wiem jak się będzie zachowywał w czasie transportu ale na osiedlu zachowoje się dobrze. Quote
agni Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 naoomi napisał(a):U psiak jestem codziennie.A co do imienia to my wołamy na niego Enrique w skrócie ‘Kike’. czyli można powiedzieć, że nie jest bezimienny ;) czekamy na wieści transportowe :) Quote
Ania102 Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Naomi daj mu wcześniej aviomarin i w ten dzień nie dawaj jeść bo niewiadomo jak psiak znosi podróż, hydroksyzynę też możesz dołożyc (aviomarin ma w składzie ale malutko). Na taki odcinek drogi nie ma sensu podawać czegoś mocniejszego. Quote
marget Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Transport możemy mieć na czwartek po kosztach paliwa 50-60 zł .Moze znajdzie się wśród Was dobra duszyczka ,która nam to zasponsoruje. Quote
petit renard Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 marget napisał(a):Transport możemy mieć na czwartek po kosztach paliwa 50-60 zł .Moze znajdzie się wśród Was dobra duszyczka ,która nam to zasponsoruje. wyslalam prywatna wiadomosc do Ciebie!!! Quote
marget Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Poki co brak odzewu :( ... Nie posiadamy 1%, ani też nie sponsoruje nas gmina, utrzymujemy się z środków własnych i darowizn stąd też apel o pomoc. Quote
Ania102 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Nie mogę pomóc finansowo taką kwotą ale jakieś 10 zł na 2 litry moge wysłać. Drogi ten transport ale kurde wszystko poszło w górę, a pierwsze paliwo. Quote
marget Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Trudno jest znaleźć kogoś, kto by zechciał swoim prywatnym samochodem przewieźć psa .Samochód pali na benzynę jest to kombi ,a km ok 80 w obie strony .Zresztą szukamy dalej jeszcze innego transportu. Quote
Ania102 Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Wiem mogę tylko tak skromnie wspomóc jakby co to nr konta na pw:) Quote
Recommended Posts