wenabc Posted February 5, 2011 Author Posted February 5, 2011 [quote name='Paulix']Nie da się napisać o border collie. Nie rozumiem, co chcesz dostać, opis rasy? Przeczytaj wzorzec. Zarejestruj się na forum border collie i znajdź polecane lektury. Dlaczego wzięłaś psa zanim to zrobiłaś?[/Q Ja kupiłam książke i czytałam o tej rasie dużo tylko że pies już był szybciej niż ta książkę dostarczono wiec pozostał mi tylko internet i wy:) Quote
Brezyl Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Bordercollie a właściwie skad pomysł właśnie na tą rasę. Co zamierzasz z psem robić. Bo chyba juz czas na psie przedszkole, a później szkółkę. Quote
wenabc Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 [quote name='Brezyl']Bordercollie a właściwie skad pomysł właśnie na tą rasę. Co zamierzasz z psem robić. Bo chyba juz czas na psie przedszkole, a później szkółkę.[/QUOTE] Rcja tak myślałąm a właściwie oco chodzi z tą szkółką i psim przedszkolem troche nie wiem a mam 11 lat .:) Quote
Paulix Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 [quote name='bordercollie']Rcja tak myślałąm a właściwie oco chodzi z tą szkółką i psim przedszkolem troche nie wiem a mam 11 lat .:)[/QUOTE] Qurwa, nie wiesz o co chodzi ze szkółką i psim przedszkolem, nie masz pojęcia o psach i ich wychowaniu, ale bierzesz psa, a usprawiedliwiasz to tym, że książka nie doszła? Zadzwoń do hodowczyni niech Ci wytłumaczy. ciekawe co na to rodzice... Quote
wenabc Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 [quote name='Paulix']Qurwa, nie wiesz o co chodzi ze szkółką i psim przedszkolem, nie masz pojęcia o psach i ich wychowaniu, ale bierzesz psa, a usprawiedliwiasz to tym, że książka nie doszła? Zadzwoń do hodowczyni niech Ci wytłumaczy. ciekawe co na to rodzice...[/QUOTE] Proszsę nie komentować tak brzydko nie życzę sobię ale to mój pierwszy pies myslałam że przez to forum dowiem się więcej jesnak nie mam na co liczyć i jak coś to mam pjęcie o psach Paulix nie pisz tak brzydko proszę jak już to spokojnie pisz .Pazdrawiam inny użytkowników Ala! Quote
Paulix Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 [quote name='bordercollie']Proszsę nie komentować tak brzydko nie życzę sobię ale to mój pierwszy pies myslałam że przez to forum dowiem się więcej jesnak nie mam na co liczyć i jak coś to mam pjęcie o psach Paulix nie pisz tak brzydko proszę jak już to spokojnie pisz .Pazdrawiam inny użytkowników Ala![/QUOTE] Komentuję brzydko, bo twoje zachowanie jest brzydkie... Skąd pomysł na rasę i dlaczego przed wzięciem psa niczego się nie dowiedziałaś? Quote
wenabc Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 [quote name='Paulix']Komentuję brzydko, bo twoje zachowanie jest brzydkie... Skąd pomysł na rasę i dlaczego przed wzięciem psa niczego się nie dowiedziałaś?[/QUOTE] Moje zachowanie jest normalne a twoje raczej nienoormalne bez obrazy i dowiedziałam się i to dużo !!! Quote
Paulix Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Dowiedziałaś się dużo, ale nic nie wiesz o wychowywaniu, szkoleniu i wystawach? To o czym się dowiadywałaś? Quote
agrazka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 No i ja tu się znalazłam, bo tez mam malucha w domu. Ludzie nie warczcie na ludzi. Nie każdy jest alfą i omegą, nieraz po prostu się zapomina albo człowiek chce się upewnić. Mam psy od zawsze :) wszystko sie zmienia, kiedyś nie było przedszkoli, kongów itp :) Pomóżcie dziewczynie, są tacy co nic nie wiedzą, kupują psa bo ładny, ale chcą wiedzy i to już pozytyw, że chcą :) Quote
Weri7 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Bardzo dobrze , że chce się czegoś dowiedzieć. Niestety nie pomogę , nie jestem znawczynią tej rasy . Myślę też , że nie warto opierać się tylko na jednej książce. Przeczytaj temat na dogomanii o dobrych i ciekawych książkach . Nie zawsze artykuły na internecie mówią prawdę . Lepiej by było żebyś zadzwoniła do hodowczyni i dowiedziała się więcej . Co do warczenia na ludzi , no cóż doskonale rozumiem takie zachowanie , ponieważ założycielka tego tematu jest zupełnie niedoinformowana i oczywiście nie powinno się w żaden sposób usprawiedliwiać ludzi ze względu na wiek . Ja mam prawie 12 lat i uwielbiam książki o psach mam ich bardzo dużo i uczę swojego psa komend. Quote
Brezyl Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='agrazka']Pomóżcie dziewczynie, są tacy co nic nie wiedzą, kupują psa bo ładny, ale chcą wiedzy i to już pozytyw, że chcą :)[/QUOTE] Ciężko pomóc komuś, kto nie odpowiada na najprostsze pytania. Jak skierować kogoś do odpowiedniego szkoleniowca, jeżeli nie chce przyznać się z jakiej jest miejscowości, zachodniopomorskie to jednak dość duże województwo. Nadal nie wiem dlaczego jej rodzice zdecydowałi się na tę rasę, bo o uprawianiu jakis sportów nikt chyba nie myśli, a bc nawet "show" to jednak pracoholik. Szkoda, że wcześniej nie weszłaś na ten wątek zobaczyłabyś jakie banialuki dziewczyna pisała o rasie i wychowywaniu szczeniaka. Myślę, ze moda robi swoje i chyba coraz częściej te psy trafiają w przypadkowe ręce, zamiast do osób umiejących wykorzystać predyspozycje rasy. Quote
wenabc Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 [quote name='agrazka']No i ja tu się znalazłam, bo tez mam malucha w domu. Ludzie nie warczcie na ludzi. Nie każdy jest alfą i omegą, nieraz po prostu się zapomina albo człowiek chce się upewnić. Mam psy od zawsze :) wszystko sie zmienia, kiedyś nie było przedszkoli, kongów itp :) Pomóżcie dziewczynie, są tacy co nic nie wiedzą, kupują psa bo ładny, ale chcą wiedzy i to już pozytyw, że chcą :)[/QUOTE] I w końcu ktoś odpowiedział dobrze u mnie jest inaczej teraz niż wcześniej jestem na bardzo dużej zmianie rytmu czy byscie sie pare lat nie przyzwyczaili do życia z innym psem i o innym zachowaniu i hodowca mi mówi co mam robić a i dzięki za komentarz!POZDRAWIAM!!!!!! Quote
wenabc Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 [quote name='Paulix']Dowiedziałaś się dużo, ale nic nie wiesz o wychowywaniu, szkoleniu i wystawach? To o czym się dowiadywałaś?[/QUOTE] jak postępować... Quote
wenabc Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 [quote name='agrazka']No i ja tu się znalazłam, bo tez mam malucha w domu. Ludzie nie warczcie na ludzi. Nie każdy jest alfą i omegą, nieraz po prostu się zapomina albo człowiek chce się upewnić. Mam psy od zawsze :) wszystko sie zmienia, kiedyś nie było przedszkoli, kongów itp :) Pomóżcie dziewczynie, są tacy co nic nie wiedzą, kupują psa bo ładny, ale chcą wiedzy i to już pozytyw, że chcą :)[/QUOTE] a i jak coś juz wiem co to jest psie przedszkole ibym chciała się zapisać razem z Weną. A czy znacie gdzie sie odbywaja bliżej takie przedszkola tam gdzie mieszkam czyli w województwie zachodniopomorskim? Quote
Paulix Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Wejdź na forum przedszkoli i znajdź wątek ze swoim miastem. Quote
agrazka Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 To bardzo dobra rada, ja też szukałam w swoim mieście. Musisz jednak sprecyzować gdzie, bo jeździć daleko jest niewygodnie. Poszukaj trochę w googlach o szczeniakach i przedszkolach. Polecam tez zakup książek, niektóre są bardzo pomocne :) Quote
wenabc Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 [quote name='agrazka']To bardzo dobra rada, ja też szukałam w swoim mieście. Musisz jednak sprecyzować gdzie, bo jeździć daleko jest niewygodnie. Poszukaj trochę w googlach o szczeniakach i przedszkolach. Polecam tez zakup książek, niektóre są bardzo pomocne :)[/QUOTE] Y wiesz ja już chyba znałazłam u takiego pana bo bym miała bardzo blisko bo on mieszka w moim mieście dzięki agrazka za pomoc:) Quote
wenabc Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 [quote name='Paulix']Nie da się napisać o border collie. Nie rozumiem, co chcesz dostać, opis rasy? Przeczytaj wzorzec. Zarejestruj się na forum border collie i znajdź polecane lektury. Dlaczego wzięłaś psa zanim to zrobiłaś?[/QUOTE] A pomożesz mi [B][URL="http://www.dogomania.pl/members/95465-Paulix"][B]Paulix[/B][/URL] jak zarejstrować się na to forum? [/B] Quote
Paulix Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='bordercollie']A pomożesz mi [B][URL="http://www.dogomania.pl/members/95465-Paulix"][B]Paulix[/B][/URL] jak zarejstrować się na to forum? [/B][/QUOTE] www . workingbc . fora . pl -> będzie rejestracja i opis krok po kroku Quote
Qeeriefire Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Zgodzę się , że powinnaś wiedzieć o pielęgnacji , wychowaniu itd. border collie przed wzięciem psa. To nieodpowiedzialne. I zrozumiałe jest , że pies sam się nie wychowa ,a nie brać psa dlatego , że jest ładny i "mądry".:roll: Border collie to pies , który pragnie pracy z człowiekiem , a nawet jest "pracoholikiem " :smile: Mam nadzieję , że teraz dowiesz się coś o BC i zajmiesz się psem Quote
wenabc Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 [quote name='Collie']Zgodzę się , że powinnaś wiedzieć o pielęgnacji , wychowaniu itd. border collie przed wzięciem psa. To nieodpowiedzialne. I zrozumiałe jest , że pies sam się nie wychowa ,a nie brać psa dlatego , że jest ładny i "mądry".:roll: Border collie to pies , który pragnie pracy z człowiekiem , a nawet jest "pracoholikiem " :smile: Mam nadzieję , że teraz dowiesz się coś o BC i zajmiesz się psem[/QUOTE] Dzieki na prawdę bardzo dziękuje że chcecie mi pomóc serdecznie was pozdrawiam:) Quote
Qeeriefire Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='bordercollie']Dzieki na prawdę bardzo dziękuje że chcecie mi pomóc serdecznie was pozdrawiam:)[/QUOTE] Niema za co ;) Jakieś plany co do wychowania swojego psa , jak Wam idzie nauka? Quote
wenabc Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 [quote name='Collie']Niema za co ;) Jakieś plany co do wychowania swojego psa , jak Wam idzie nauka?[/QUOTE] dobrze:) Zna już podstawowe komendy:) Quote
Recommended Posts