kalyna Posted January 29, 2015 Author Posted January 29, 2015 A u mnie 29-30kg :P A weź Ty :P Soniula ma chyba grubą kość, bo faktycznie coby nie było to jest masywniejsza od Gandzi... No u mnie to samo, zawsze się kręcą i wiercą i nijak ich dobrze pomierzyć nie mogę... :/ To łączę się w bólu, u nas też ostatnio ruchu mniej i pies skoczył 0,5kg. Ja pewnie też, także razem z nią się będę odchudzać na wiosnę :lol: Fotki meeega, ale już się nie dziwię skąd u Was te kontuzje :lol: Najlepiej przystawić do ściany i zrobić kreseczkę, a potem zmierzyć miarą tą długość... o swojej wadze nie wspomnę nawet... U nas każdy bieg za piłką to jak walka o życie.. i tak razy kilkadziesiąt w ciągu dnia... Gandzik to taki pierdziołek, że szkoda słów. Piłkę jak ma trzymać, przynosić to ok, jak inne rzeczy ma przynosić to różnie. Ale jak ma trzymać koziołek to zachowuje się, jakby nie wiedział, do czego pysk służy... i albo łapie za boki, albo się miga... ekhym z metalową miską latał nie raz po dworze, dzisiaj jak miał przynieść to niet i koniec. I tak myślę, jak załączyć myślenie u tych moich psów i nijak znaleźć rozwiązania nie mogę... bo jak już im się załącza, że coś robimy i nagroda to jest żarcie to skupiają się mega na jedzeniu, zapominając o WSZYSTKIM. Także nijak z kształtowaniem nam nie wychodzi... Quote
Guest TyŚka Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Hahaha, ale głupole wariują na śniegu, aż się za nimi kurzy :D Dyskusje na fejsie są czasami na tym samym poziomie, co na dogo... lub na niższym :p Albo jak na forum haszczaków, po których człowiek ma tylko ochotę iść i się powiesić :p Idźcie na szkolenie, idźcie :p Quote
kalyna Posted January 30, 2015 Author Posted January 30, 2015 Zdjęcia super, ale zabawa :loveu : ;) Hahaha, ale głupole wariują na śniegu, aż się za nimi kurzy :D Dyskusje na fejsie są czasami na tym samym poziomie, co na dogo... lub na niższym :P Albo jak na forum haszczaków, po których człowiek ma tylko ochotę iść i się powiesić :P Idźcie na szkolenie, idźcie :P Jakby było więcej śniegu to dopiero byłby efekt... to jest taki nikły przedsmak, co mogłoby się dziać... :) Ej ja czytam i nie wierze. Nic nie ogarniam. Na forum jakiś porządek jeszcze jest, a tam to dzieje się wola Pańska czy coś w tym stylu. Ostatnia dyskusja miała ponad 700 postów, po czym została usunięta. Czytałam i oczy przecierałam z niedowierzania. Zachęcona, wgłębiając się w ten temat i więcej czytając to... to obawiam się o taką piękną i mądrą rasę jakim są ONki. Cały elaborat mogłabym napisać, Wera ma tego namiastkę i już chyba nie może.. No tak myślę :lol: tzn. jak będę mieć kasę i pogoda będzie ok. I jak rodzica którego podpuszczę to może zawitamy gdzieś :P ale to nic pewnego nie jest i to raczej plan, żeby w tym roku się wyrobić... Quote
marta1624 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 A jakie szkolenie się szykuje, bo nie doczytałam szczegółów? :) Quote
kalyna Posted January 30, 2015 Author Posted January 30, 2015 A jakie szkolenie się szykuje, bo nie doczytałam szczegółów? :) Marzy mi się spróbować raz jeszcze obrony. A co z tego wyjdzie to się okaże. Chciałabym też na jakieś semi jechać, choćby jako obserwator, ale to już wo ogóle jest odległy temat. I nie wiem czy w tym roku odbędzie się zlot, w tamtym nie było... Quote
xxxkaluniaxxx Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 oj zara nie mogę :P ta dyskusja mnie rozwaliła totalnie szacun dla Ali że wsio czytała :D ja dotrwałam do 1/3 i niewiedziałam czy sie śmiać czy płakać :D Quote
*Magda* Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Obrona w przypadku Tory, wyglądałaby tak, że to ja musiałabym bronić psa :D Quote
marta1624 Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 To tak jak ja Kajkę :D Taki obronny pies :D Quote
kalyna Posted January 31, 2015 Author Posted January 31, 2015 Yyy obrona to tak bardziej konkret napisałam... a polega to na zabawie pozoranta z psem. I tylko o takie coś mi chodzi. Pobawić się szarpakiem. A czy wypali? nie wiem, raz nie wyszło... ale jeszcze nic nie jest pewne... także spoko, może się nie udać :P No u mnie pies razem ze mną paczał na bat. I coraz bliżej Pańci, bo to coś jest baaardzo dziwne :P Quote
kalyna Posted January 31, 2015 Author Posted January 31, 2015 Ekhym przez pewne ścięcie na forum, wstawiłam zdjęcia mojego 6 miesięcznego szczeniaka to wstawię i tutaj. Pokazuję te zdjęcia, aby pokazać, że szczeniak nie musi być gruby i pokazania jaki jest dorodny. Taki Gandzia był szczypiorek... aż chciałoby się wrócić do tamtych czasów. Quote
Guest TyŚka Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Fajnie wyglądał Gandzioch. Szczyle ONków nawet bywają słodkie :p Uwierz mi, że na fejsbuku jest chwilami podobnie jak na forum husky. Zawsze się dowiaduję, że gówno wiem, że tylko tak gadam, bo husky to nie owczarki i nie dają się niczego nauczyć itd itd :p Quote
*Magda* Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Hehehe, Tora była jeszcze szczuplejsza :P Wyglądała, jakbym ją głodziła :D A żarła za 5 psów ;) Quote
angineuuka Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Misia za szczeniora tez była szczypior, przez cchorobę. Ale tera jest aż nad to :P Quote
kalyna Posted January 31, 2015 Author Posted January 31, 2015 Gandzia żarł ponad kilo jedzenia dziennie plus smaczki... :P No cóż na tych zdjęciach nie wygląda jakby ważył 45 kg :P Quote
marta1624 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Hajka :) Alinko mam pytanie- znasz jakieś książki, coś podobne do Greya, ewentualnie coś jak Zmierzch, przygoda/romans, ogólnie byle nie horror i kryminał? Bo szukam na prezent jakiejś książki, dla kumpeli... Quote
xxxkaluniaxxx Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 "Ten mężczyzna" Malpas Jodi Ellen :P Jesse główny bohater jest bardziej pokręcony niż Grey :lol: Quote
*Magda* Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Hajka :) Alinko mam pytanie- znasz jakieś książki, coś podobne do Greya, ewentualnie coś jak Zmierzch, przygoda/romans, ogólnie byle nie horror i kryminał? Bo szukam na prezent jakiejś książki, dla kumpeli... A romanse historyczne też mogą być? Jeśli tak, to szukaj książek z serii "Nie chowaj tej książki przed żoną, bo i tak kupi sobie nową" :D Quote
marta1624 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 O, dzięki wielkie :) Zaraz poszukam co o czym :) Quote
kalyna Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 Magda, masz szczęście, ze dzisiaj mieliśmy torta.. inaczej chodziłoby za mną cały dzień, coś słodkiego :P A romanse historyczne też mogą być? Jeśli tak, to szukaj książek z serii "Nihttp://www.dogomania.com/forum/index.php?app=forums&module=post§ion=post&do=reply_post&f=216&t=86895&qpid=16052739echowaj tej książki przed żoną, bo i tak kupi sobie nową" :D Mi tez pierwsze to wpadło do głowy. Jednak książka dużo nie kosztuje, nie ma kilku części, a fajnie,szybko się czyta, a i jakieś sceny też się znajdą :P od koloru do wyboru :P http://www.matras.pl/szukaj/?query=romans+historyczny&kategoria= moja pierwsza książka z tej serii to ta http://www.matras.pl/kochanka.html i wsiąkłam w ten gatunek. Oczywiście nie czytam tego stale, ale odskocznia od innych książek jest jak najbardziej fajne. No i lubię tą autorkę, parę jej książek przeczytałam i się nie zawiodłam ;) I nie, nie są to harlequiny, bo tego to jednego przeczytałam i padłam :P Ale np. moja mama mówi, że się męczy z taką książką, choć jak nie ma co czytać to i po te sięgnie ;) Hmm są różne w stylu Grey'a ale wiele ciągle czeka u mnie na przeczytanie. Zrobiłam sobie ostatnio ogromne zaległości w czytaniu, szkoła jest, jak na razie ważniejsza... Także tu polegam na Kaluni :) Quote
marta1624 Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Hmm myślałam też o Crossie, bo opinie były dobre, ale sama nie czytałam... Wielkie dzięki Alina, już pooglądam, może jakiś tytuł mi utkwi szczególnie :) I wam dziewczyny również :) Quote
*Magda* Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Marta, ja też czytam Danielle Steel ;) Książki nawet w księgarni, to koszt około 20-30zł, a na allegro taniej. Mam tej autorki 91 książek, z czego przeczytane ponad 80. W tym roku, planuję kupić 18 tytułów, które mi brakuje :) Ta autorka pisze romanse, ale to też nie są romanse jak harlequiny. Jej książki są o życiu, o problemach ludzi z różnych sfer społeczny i oczywiście w tle romans :) Także polecam ;) Quote
Recommended Posts