Estera Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Ojojku biedna Inka. Ja Szyszę odrobaczam dopiero w piątek :cool3: Zobaczymy co tam z niej wyjdzie...albo i nie wyjdzie :cool3: Mam nadzieję, że nie wyjdzie, bo Szyszka ładnie przybiera na wadze :) A przy okazji odrobaczę całe towarzystwo :evil_lol: Quote
ladyyork Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='Estera']Ojojku biedna Inka. Ja Szyszę odrobaczam dopiero w piątek :cool3: Zobaczymy co tam z niej wyjdzie...albo i nie wyjdzie :cool3: Mam nadzieję, że nie wyjdzie, bo Szyszka ładnie przybiera na wadze :) A przy okazji odrobaczę całe towarzystwo :evil_lol:[/quote] No biedactwo moje cierpi pewnie, bo prawdopodobnie przez robaki tak kaszle. Twoja napewno nie ma , ale odrobaczyć trzeba;) i całe toważycho również Quote
AmiX Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='ladyyork']No biedactwo moje cierpi pewnie, bo prawdopodobnie przez robaki tak kaszle. Twoja napewno nie ma , ale odrobaczyć trzeba;) i całe toważycho również[/quote] Dlaczego przez robaki kaszle?? Ale mnie zaskoczyłaś pierwszy raz o tym słysze:oops: Quote
ladyyork Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Daje wm linka o tych pasożytach i o kaszlu wywołanego przez nie. Ja też byłam zaskoczona:crazyeye::crazyeye::crazyeye: [URL]http://therios.strefa.pl/porady/toxocara_canis.html[/URL] Quote
Kasiko Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Mój niejadek ma 22 tygodnie i wazy 1.300. Po ostatnim odrobaczaniu jadł bardzo ładnie a teraz znowu grymasi :shake: Quote
Upiór Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='Kasiko']Mój niejadek ma 22 tygodnie i wazy 1.300. Po ostatnim odrobaczaniu jadł bardzo ładnie a teraz znowu grymasi :shake:[/QUOTE] to moze znow czas na odrobaczenie? Quote
Kasiko Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 2 tygodnie temu był odrobaczany, pani vet powiedziała, że to taki typ, niejadek i już Quote
Upiór Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 dziewczyny, mam pytanie: jak prawidlowo piesek mierza się w klębie? ja dzis jakos pomyslalam, ze zawsze mierzylam tak przez cialo psa, a nie tak jak mierzy się czlowiek przy slupie na przyklad stojąc... a roznica wielka: jak postawilam kolo scianki i zdjęlam miarkę, to Jeannie ma tylko 25 cm w klębie, a tak jak od ziemi przez cialo do klębu mierzę to 28 cm. To ile ona naprawdę mierzy u mnie? :roll: Quote
ladyyork Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Mamy teraz nad czym myśleć, to żeczywiście pytanie intrygujące , ja zawsze mierzyłam linijką bo jest sztywna (pewnie też żle) Quote
dzajf Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 ja mierzę nastepujaco: stawiam dżajfa pod sciana, przykladam mu ksiazke ze sztywna okladka na grzbiecie , nastepnie robie linie ponizej od wewn strony ksiazki i odmierzam miarka od samej ziemi do lini:) i moj ma tak piec razy okolo 18-19 cm:D Quote
dzajf Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 iVici jak mierzylas przez cialo psa??? bo tego nie znalam a jest to ciekawe:) Quote
dzajf Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 wydaje mi sie Vici ze twoja ma 25 cm wysokosci w kłębie:) takze taka w sam raz :D Quote
Upiór Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='dzajf']wydaje mi sie Vici ze twoja ma 25 cm wysokosci w kłębie:) takze taka w sam raz :D[/QUOTE] zdaję się wtedy ze tak :loveu: ale... :-( juz nie jest ona kompaktyczna, bo od konca karku do ogona ma 29 cm, za dluga wtedy jest :-( Quote
Upiór Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='dzajf']iVici jak mierzylas przez cialo psa??? bo tego nie znalam a jest to ciekawe:)[/QUOTE] no nie wiem jak to wyjasnic, biorę zwyczajny centymetr krawiecki i od ziemi loze go przez cale cialko (konkretnie poprzez przednią nozkę), do klębu i jakos w taki sposob nabiera więcej tych cm, az trzy, czasami nawet cztery jakos :-o Quote
dzajf Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 wg mnie piesek musi byc dłuższy o te kilka cm niż wyższy, przynajmniej tak słyszalam wiec wg mnie twojej suni wymiary sa jak najbardziej w porzadku:) i nie uwazam zeby byla za długa:)pozdrowionka Quote
dzajf Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 a mozna gdzies obejrzec twoja sunie??? jestem ciekawa jak wyglada:roll: Quote
Upiór Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 [quote name='dzajf']a mozna gdzies obejrzec twoja sunie??? jestem ciekawa jak wyglada:roll:[/QUOTE] przeciez caly czas jest w moim podpisie jej album, pod linejką ;) Jeannie fotoalbum nazywa się :lol: dzięki za dobre slowa Quote
dzajf Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 sorki nowa tu jestem i sie za bardzo nie orientuje:P widzialam ze na zdjeciu masz torbe taka dla Yoreczkow:) miesci ci sie nadal twoja sunia w niej czy juz wyrosła bo chcialabym sobie podobna kupic ale nie wiem jak dlugo bedzie mi służyła:P twoja galeria jest super :) sliczna ta twoja sunia:) Quote
Upiór Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote name='dzajf']sorki nowa tu jestem i sie za bardzo nie orientuje:P widzialam ze na zdjeciu masz torbe taka dla Yoreczkow:) miesci ci sie nadal twoja sunia w niej czy juz wyrosła bo chcialabym sobie podobna kupic ale nie wiem jak dlugo bedzie mi służyła:P twoja galeria jest super :) sliczna ta twoja sunia:)[/QUOTE] dziękuje :loveu: wiesz, ta torba dawno w smietniku, ale nie z powodu wielkosci mojej suni, tylko dlatego, ze dno torby bylo miękkie i dlatego i suni potem juz bylo tam nie wygodnie i patrzylo się nie estetycznie jakos... :shake: więc mamy juz dawno nową torbę, trza będzie kiedys zdjęcie w nowej zrobic, twarde dno i wszystko ok :multi: więc proponuję od razu taką kupic, chociaz jak nie zal pieniędzy, to poki piesek maluszki mozna miększą mu kupic ;) Quote
dzajf Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 to zrób fotke i wrzuc w galerie chetnie zobacze jak wyglada:) milego dnia zycze i pozdrowionka dla was kobitki:p Quote
Upiór Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote name='dzajf']to zrób fotke i wrzuc w galerie chetnie zobacze jak wyglada:) milego dnia zycze i pozdrowionka dla was kobitki:p[/QUOTE] [URL="http://www.tail-waggers.com/images/nav/carriers.jpg"]http://www.tail-waggers.com/images/nav/carriers.jpg[/URL] cos w tym stylu, tylko kolor u nas inny, taki bezowy, z czarnym w kratki Quote
dzajf Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Vici w twojej galerii na zdjeciu nr 72 jest york taki najmniejszy to miniaturka ?? czy jeszcze młodzik??? Quote
Visenna Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote]Vici w twojej galerii na zdjeciu nr 72 jest york taki najmniejszy to miniaturka ??[/quote] No przecież nie istnieje coś takiego jak York miniaturka... Quote
ladyyork Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Całkowicie się zgadzam są yorki o określonej wadze który dotyczy wzorca , a innne - mniejsze lub większe to yorki z wadą, czym bardziej wagowo odbiegają od wzorca tym większa wada i tyle:eviltong: Quote
dzajf Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 no tak to prawda ale chodzi mi o to czy tamten yoreczek poprostu jest taki malutki czy był szczeniakiem:) Quote
Recommended Posts