Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ojojku biedna Inka. Ja Szyszę odrobaczam dopiero w piątek :cool3: Zobaczymy co tam z niej wyjdzie...albo i nie wyjdzie :cool3: Mam nadzieję, że nie wyjdzie, bo Szyszka ładnie przybiera na wadze :)
A przy okazji odrobaczę całe towarzystwo :evil_lol:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Estera']Ojojku biedna Inka. Ja Szyszę odrobaczam dopiero w piątek :cool3: Zobaczymy co tam z niej wyjdzie...albo i nie wyjdzie :cool3: Mam nadzieję, że nie wyjdzie, bo Szyszka ładnie przybiera na wadze :)
A przy okazji odrobaczę całe towarzystwo :evil_lol:[/quote]
No biedactwo moje cierpi pewnie, bo prawdopodobnie przez robaki tak kaszle. Twoja napewno nie ma , ale odrobaczyć trzeba;) i całe toważycho również

Posted

[quote name='ladyyork']No biedactwo moje cierpi pewnie, bo prawdopodobnie przez robaki tak kaszle. Twoja napewno nie ma , ale odrobaczyć trzeba;) i całe toważycho również[/quote]

Dlaczego przez robaki kaszle?? Ale mnie zaskoczyłaś pierwszy raz o tym słysze:oops:

Posted

Daje wm linka o tych pasożytach i o kaszlu wywołanego przez nie.
Ja też byłam zaskoczona:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
[URL]http://therios.strefa.pl/porady/toxocara_canis.html[/URL]

Posted

[quote name='Kasiko']Mój niejadek ma 22 tygodnie i wazy 1.300. Po ostatnim odrobaczaniu jadł bardzo ładnie a teraz znowu grymasi :shake:[/QUOTE]

to moze znow czas na odrobaczenie?

Posted

dziewczyny, mam pytanie: jak prawidlowo piesek mierza się w klębie? ja dzis jakos pomyslalam, ze zawsze mierzylam tak przez cialo psa, a nie tak jak mierzy się czlowiek przy slupie na przyklad stojąc... a roznica wielka: jak postawilam kolo scianki i zdjęlam miarkę, to Jeannie ma tylko 25 cm w klębie, a tak jak od ziemi przez cialo do klębu mierzę to 28 cm. To ile ona naprawdę mierzy u mnie? :roll:

Posted

ja mierzę nastepujaco: stawiam dżajfa pod sciana, przykladam mu ksiazke ze sztywna okladka na grzbiecie , nastepnie robie linie ponizej od wewn strony ksiazki i odmierzam miarka od samej ziemi do lini:) i moj ma tak piec razy okolo 18-19 cm:D

Posted

[quote name='dzajf']wydaje mi sie Vici ze twoja ma 25 cm wysokosci w kłębie:) takze taka w sam raz :D[/QUOTE]

zdaję się wtedy ze tak :loveu: ale... :-( juz nie jest ona kompaktyczna, bo od konca karku do ogona ma 29 cm, za dluga wtedy jest :-(

Posted

[quote name='dzajf']iVici jak mierzylas przez cialo psa??? bo tego nie znalam a jest to ciekawe:)[/QUOTE]

no nie wiem jak to wyjasnic, biorę zwyczajny centymetr krawiecki i od ziemi loze go przez cale cialko (konkretnie poprzez przednią nozkę), do klębu i jakos w taki sposob nabiera więcej tych cm, az trzy, czasami nawet cztery jakos :-o

Posted

wg mnie piesek musi byc dłuższy o te kilka cm niż wyższy, przynajmniej tak słyszalam wiec wg mnie twojej suni wymiary sa jak najbardziej w porzadku:) i nie uwazam zeby byla za długa:)pozdrowionka

Posted

[quote name='dzajf']a mozna gdzies obejrzec twoja sunie??? jestem ciekawa jak wyglada:roll:[/QUOTE]

przeciez caly czas jest w moim podpisie jej album, pod linejką ;) Jeannie fotoalbum nazywa się :lol:
dzięki za dobre slowa

Posted

sorki nowa tu jestem i sie za bardzo nie orientuje:P

widzialam ze na zdjeciu masz torbe taka dla Yoreczkow:) miesci ci sie nadal twoja sunia w niej czy juz wyrosła bo chcialabym sobie podobna kupic ale nie wiem jak dlugo bedzie mi służyła:P

twoja galeria jest super :) sliczna ta twoja sunia:)

Posted

[quote name='dzajf']sorki nowa tu jestem i sie za bardzo nie orientuje:P

widzialam ze na zdjeciu masz torbe taka dla Yoreczkow:) miesci ci sie nadal twoja sunia w niej czy juz wyrosła bo chcialabym sobie podobna kupic ale nie wiem jak dlugo bedzie mi służyła:P

twoja galeria jest super :) sliczna ta twoja sunia:)[/QUOTE]

dziękuje :loveu:
wiesz, ta torba dawno w smietniku, ale nie z powodu wielkosci mojej suni, tylko dlatego, ze dno torby bylo miękkie i dlatego i suni potem juz bylo tam nie wygodnie i patrzylo się nie estetycznie jakos... :shake: więc mamy juz dawno nową torbę, trza będzie kiedys zdjęcie w nowej zrobic, twarde dno i wszystko ok :multi: więc proponuję od razu taką kupic, chociaz jak nie zal pieniędzy, to poki piesek maluszki mozna miększą mu kupic ;)

Posted

[quote name='dzajf']to zrób fotke i wrzuc w galerie chetnie zobacze jak wyglada:) milego dnia zycze i pozdrowionka dla was kobitki:p[/QUOTE]

[URL="http://www.tail-waggers.com/images/nav/carriers.jpg"]http://www.tail-waggers.com/images/nav/carriers.jpg[/URL]
cos w tym stylu, tylko kolor u nas inny, taki bezowy, z czarnym w kratki

Posted

Całkowicie się zgadzam są yorki o określonej wadze który dotyczy wzorca , a innne - mniejsze lub większe to yorki z wadą, czym bardziej wagowo odbiegają od wzorca tym większa wada i tyle:eviltong: