magdyska25 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Asiek- dziękujemy!!! Dziewczyny- co jeszcze jest do zapytania "na już"? Quote
asiek.l-g Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 dzwoniłam juz do pani i nawet słyszałm Boryska przez telefon, wieczorkiem napisze kiedy bede jechac, wstępnie jest na jutro na 11 -stą... pozdrawiam wszystkich i uciekam. Quote
Karolcia_ko5 Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 Super. Priorytet to chip i kolczatka. Ogólna ocena jak się wobec niego zachowują, jak on się zachowuje i czy wszystko ok zdrowotnie. Nie wiem jak tam przypadają mu szczepienia, chyba miał jak odjeżdżał, ale możesz luknąć w datę bo nie pamiętam. A odwiedziny co miesiąc. Było by super ;-). Quote
magdyska25 Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 To jutro powinny być wieści :) Bardzo się cieszę! Quote
fioneczka Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 mam nadzieję że wszystko u nich ok robiąc wizytę zasadniczo nie miałam do czego się "dowalić", mam nadzieję ze się nie pomyliłam Quote
asiek.l-g Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 jutro kilka minut po 10 tej spotkam się z Borysem i Jego przesympatyczną Panią, wyjdą po mnie na autobus, rozmawiałam kilka minut przez telefon i Pani sama powiedziała że już nie ma kolczatki tylko normalna obroże, we wrześnio był szczepiony, ma kaganiec który także zobaczę jest przytulaśny, i rozdaje buziaki każdemu kto się do niego przytula.Baterie w aparacie naładowane wiec będzie dużo zdjęć a o resztę spraw wypytam na miejscu sprawdzę książeczkę i czy zaczipowany jest... Quote
magdyska25 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 czekam z niecierpliwością na wieści! Quote
asiek.l-g Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 a wiec tak: po 10 tej Borys ze swoja Panią czekali na mnie już na pks-ie, Borys robi wrażenie jest piękny!!!! W drodze do domu przez ruchliwe miasto pełne różnych zapachów interesujących szczególnie dla psa, Borys szedł nieco rozkojarzony, nieco ciągnął na smyczy ale pięknie reaguje na komendy upominające "Borys wolniej" choć pomagało to na jakieś 5 minut.W terenie gdzie mieszka , gdzie zna swoją okolice jest już całkowicie spokojny idzie ładnie przy nodze nie wariuje. Do domu wpuścił mnie bez problemu, jest łagodny , spokojny nie wykazuje cienia agresji. W swoim kąciku ma dostęp do miski ze świeżą wodą, pierwsze co zawsze na to zwracam uwagę czy jest woda, obok stała miska z jedzonkiem (świeże) sprawdziłam. Szczepienie było 06.10.2011 r. , ma normalną obroże jest widoczna na zdjęciach, smycz, ma kaganiec (widziałam) ,linke , Pani pokazała miejsce gdzie Borys chodzi na spacerki by samemu pobiegać, pięknie wraca na zawołanie, nie oddala się pilnuje swego ludzia. w domu nic nie niszczy, nie brudzi, nie płacze kiedy zostaje sam (wie ze tak trzeba i już, wtedy otwiera sobie drzwi do pokoju córki i ładuje się na jej łózko i oddaje się błogiemu snu...Ogólnie można z nim zrobić wszystko , niesamowity przytulak, całuje pięknie, znał mnie pół godziny i mogłam ciągnąc go za ogon a on nic, za uszy chwytać a on nic (dowód na zdjęciach), na podniesioną rękę jakbym chciała uderzyć nie reaguje nie kuli się, ma piękne białe ząbki, lśniąca aksamitną w dotyku sierść, skóra zadbana czysta, żadnych śladów ran po jakiś potyczkach z innymi psami,(obejrzałam dokładnie podczas zabawy uszka, kark, brzuszek łapki - i nic żadnych ran, blizn) jeszcze mu się to nie zdarzyło, jest do innych psów agresywny ale Państwo nie dopuszczają by się z nimi jakoś spotkał i doszło do awantury, mogłam go przewrócić na plecki, drapać po brzuszku a on tylko sobie sapał...nawet nie zawarczał..Kocha niesamowicie swoją Panią, siada koło Niej, i przytula się do nogi..cudowny widok.zaraz wracam i dopisze resztę... nie ma czipa, bo tamtejszy wet nie czipuje, kazał Pani sobie czipa zamówić za 150 zł plus koszt przesyłki to zaczipuje, ale spokojnie ja zadzwonię do gminy do Lubania do znajomej i się zapytam bo słyszałam z gminy nasze mają prowadzić takie akcje czipowania darmowego psów, obdzwonię też wetów którzy czipują , pani nie zapiera się tylko porostu już dwóch odmówiło, ale zgłosiła psa do gminy do rejestracji.Gmina Leśna koło Lubania już taka akcje przeprowadziła czipowania może reszta gmin zgapi. W poniedziałek będę w pracy to obdzwonię tu i ówdzie i będę wszystko wiedziała jak z tym czipowaniem jest. a i wiecie jak pięknie reaguje na komendy..siad, leżeć, oddaj..łał żeby moje dwa kudłacze choć w połowie na takie słowa reagowały...Borys wygląda naprawdę na szczęśliwego psa z zimnym mokrym noskiem i pięknym uśmiechem, kocha Ich a Oni Go. Dostałam zaproszenie na kolejne odwiedziny i na pewno skorzystam, wiem gdzie mieszkają to może uda się kiedyś przypadkiem spotkać Ich na spacerku.. Quote
magdyska25 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Asiek- czyli na Twoje oko- wszystko w jak najlepszym porządku? Quote
asiek.l-g Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='magdyska25']Asiek- czyli na Twoje oko- wszystko w jak najlepszym porządku?[/QUOTE] tak wszystko jest w porządku, nie dostrzegłam niczego co by mnie zaniepokoiło o los tego psa. Jest dobrze prowadzony nie wykazuje agresji, nie jest lękliwy, pięknie się bawi, cieszy przewraca ale wie kiedy jest koniec zabawy i trzeba spokojnie położyć się. Osobiście to się zakochałam w nim. Quote
asiek.l-g Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 iii ...powstał problem, kabel od aparatu został w pracy , co ja się go dziś naszukałam w domu myślałam ze już wścieklizny dostane aż mnie olśniło teraz ze tam gdzieś się wala w szufladzie:mad: ..Kochani w poniedziałek z samego ranka wyślę komuś zdjęcia na pocztę (proszę podać tylko Komu i ten Ktoś wstawi je tutaj, bo ja nie potrafię) Przepraszam:modla: Quote
winter7 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Asiek, to najwspanialsze wiadomości!!!!!!!!!!! Tak strasznie się o niego martwiłam!!! Jesteś cudowna, że tam pojechałaś. I brawa dla Rodziny Boryska. Ale się cieszę! Quote
winter7 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='asiek.l-g']iii ...powstał problem, kabel od aparatu został w pracy , co ja się go dziś naszukałam w domu myślałam ze już wścieklizny dostane aż mnie olśniło teraz ze tam gdzieś się wala w szufladzie:mad: ..Kochani w poniedziałek z samego ranka wyślę komuś zdjęcia na pocztę (proszę podać tylko Komu i ten Ktoś wstawi je tutaj, bo ja nie potrafię) Przepraszam:modla:[/QUOTE] Możesz mi wysłać. Będę w domu, więc wstawię na dogo. Wysyłam pw. Jeszcze raz dzięki Kochana! :) :) :) Quote
Karolcia_ko5 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Dziękowałam już przez sms, ale podziękuje i tu - Dzięki! :) Świetnie, że się zakochałaś, będziemy mieć może jakieś "stałe" wieści. Było by super i my byśmy byli spokojniejsi.. Nie mogę doczekać się tych zdjęć :D Quote
asiek.l-g Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='Karolcia_ko5']Dziękowałam już przez sms, ale podziękuje i tu - Dzięki! :) Świetnie, że się zakochałaś, będziemy mieć może jakieś "stałe" wieści. Było by super i my byśmy byli spokojniejsi.. Nie mogę doczekać się tych zdjęć :D[/QUOTE] a ja sie ciesze że mogłam pomóc i poznać tego szczęściarza i obiecuje Go odwiedzać. Quote
winter7 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [attachment=1137:7278.attach] [attachment=1138:7279.attach] [attachment=1139:7280.attach] [attachment=1140:7281.attach] [attachment=1141:7282.attach] Quote
winter7 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [attachment=1142:7283.attach] [attachment=1143:7284.attach] [attachment=1144:7285.attach] [attachment=1145:7286.attach] [attachment=1146:7287.attach] Quote
winter7 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [attachment=1147:7289.attach] [attachment=1148:7290.attach] [attachment=1149:7291.attach] [attachment=1150:7292.attach] [attachment=1151:7293.attach] Quote
winter7 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [attachment=1152:7294.attach] [attachment=1153:7295.attach] [attachment=1154:7296.attach] [attachment=1155:7297.attach] [attachment=1156:7298.attach] Quote
asiek.l-g Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='winter7']Super psiak. Dziękujemy za relację.[/QUOTE] i niesamowicie łagodny i spokojny. Quote
phase Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Oooo prosiaczek. :D Super wygląda, widać, że mu dobrze. :) Quote
Ag_konin Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Pozdrowienia dla sympatyków konińskiego schronu! [IMG]http://www.schronisko.konin.pl/images/akcje-i-imprezy/swieta/mn_pas.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts