Jump to content
Dogomania

WWA - Dwa miesieczne szczeniaki - bardzo pilne! Mają domy

Recommended Posts

Posted

Dogo jest zapsione więc mała szansa, że tu Kajtuś znajdzie dom. Tutaj żeby coś znaleźć psu robi się ogłoszenia na różnych portalach ogłoszeniowych, adopcyjnych, allegro, FB a i wtedy nie zawsze przynosi to szybkie rezultaty:( Niestety bez fajnych zdjęć i dobrego opisu to nie ma co wrzucać na te portale bo psiak "musi wpadać w oko". No a ponieważ tymczasowe opiekunki uznały, że to nie potrzebne to nie bardzo wiem jak możnaby pomóc?:roll:

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałoby się, żeby ktoś zdecydował się na psiaka, takiego jakim jest (nawet na kiepskich zdjęciach), a nie opakowanego w jakieś super fotki, tak po prostu - bo potrzeuje pomocy...może nie jest to dobre miejsce na szukanie...a może powiedzenie, że reklama dźwignią handlu w tym przypadku jest uzasdnione. Z tego co się orientuję tymczasowi opiekunowie nie uczestniczą tutaj w dyskusji, nie są chyba komputerowi. Jako że znaleźli się w sytuacji dla nich trudnej i prosili o pomoc, staramy się im pomóc, choć niestety z marnym skutkiem.

Posted

Ten watek zostal umieszczony tu dlatego aby pomoc szczylkom znalezc dom, zdjecia nie sa az tak istotne, moja bynajmniej intencja bylo rozpuszczenie wici wsrod jak najwiekszej liczby forumowiczow. Wiecie jak to jest, jak sie szuka domu dla szczeniaka - to czesto ludzie mowia, e nie, ja tam bym wzial starszego, jesli juz jest starszy, to mowia, ze psa a nie sunie, a tu na tym portalu cioteczki mamy pieskow i do wyboru i do koloru, jak ktos chce pieska to pojedzie i obejrzy, a jak juz zobaczy to "mam nadzieje" "nie skala" i serducho mu zmieknie do tego malutkiego aksamitnego pyszczka. Podrzucam ten watek, z nadzieją, ze Kajtus jak i inne pieski sa na naszej "liście" adopcyjnej, badzmy czujni - szukajmy domu dla Kajtusia i innych pieskow.
... a zainteresowanego pieskiem chetnie podwioze by go sobie obejrzal:)

Posted

Problem polega na tym, że forumowicze, ich znajomi i znajomi ich znajomych są zapsieni po uszy. Przez mój dom przewinęło się już ponad 20 psiaków w róznym wieku i różnej wielkości i tylko jeden z nich poszedł do znajomych. Zresztą po kilku miesiącach musiałam mu szukać nowego domu, bo nie umiał po sobie sprzątać. Podstawą w szukaniu domów są ogłoszenia i im fajniejsze zdjęcia tym większe szanse na adopcję. Ciotki wejdźcie na inne wątki. Znalezienie domu dla psa to nie taka prosta sprawa. Czasami jest mnóstwo telefonów, kilku chętnych a nikt się nie nadaje. Życzę Kajtusiowi szybciutko wspaniałego domu.