Canaveral-staff Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 agnieszka32 napisał(a):Ale ta odległość... Kasia mieszka daleko... u mnie samce starsze niż 7 miesiecy odpadają , bo ja tez na samce :( niestety nie tolerujące obcych psów Quote
agnieszka32 Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Canaveral-staff napisał(a):u mnie samce starsze niż 7 miesiecy odpadają , bo ja tez na samce :( niestety nie tolerujące obcych psów Ten pies jest starszy, może mieć ok 10 miesięcy... Quote
ageralion Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Banerek piekny, dziekuje :) A ja dostalam potwierdenie, ze Szira jedzie jutro do Szczecina do Agaty na DT:multi: Ciekawe czy ja odda :eviltong: Quote
ageralion Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Szira juz u Agaty :multi: Jest tak wymeczona, ze zasypia na siedzaco i jest chudzineczka straszna... Quote
agaga21 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 teraz warto by zorganizować dt dla tego białaska :( Quote
ageralion Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 agaga21 napisał(a):teraz warto by zorganizować dt dla tego białaska :( Ktorego bialaska? Quote
agaga21 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 dla tego, który jest z shirką na zdjęciach na poprzedniej stronie. Quote
ageralion Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Jesli mieszkaly razem w budzie, to poszedl do adopcji wczoraj... nie wiem jak wyglada to schronisko i czy to zdjecia z kojca czy z jakiegos wybiegu, wiec nie wiem czy to o nim mowila Aga... Quote
ageralion Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Mam potwierdzenie, ze ten bialasek juz od wczoraj w domu. Szira nie chce jesc od rana, juz w schronisku nie ruszyla jedzonka, u Agaty to samo, woda i papu jest fe... ciagle spi i jej sie cos sni intensywnie, pewnie teskni za kompanem i odsypia stresy... jutro ida do weta Quote
tatankas Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Biedna malutka niunia,tęskni,nie wie co się dzieje,ale 2-3 dni i będzie wszystko dobrze,tak jak u Kiry.Młodziutka jeszcze,to większe szanse na adopcję ma,na pewno ktoś się w niej zakocha.Jest cudeńko. Quote
ageralion Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Nowiny z DT Sziry, niestety dosc niepokojace Szira nocke przespała ładnie. Dziś rano juz nie była tak senna, ale dalej nic kompletnie nie zjadła, ani sie nie napiła ani kropelki wczoraj wieczorem jak bylysmy na dworzu to, ze tak brzydko to ujme "sikała doopą" dosłownie polało sie z niej nosek suchy, goracy. Dzis pojedziemy do weta i zobaczymy co sie dzieje. No i fotki tez dzis beda Quote
agaga21 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 ageralion napisał(a):Nowiny z DT Sziry, niestety dosc niepokojacebrzmi przerażająco! trzymam kciuki za małą... Quote
ageralion Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 I niestety potwerdzily sie najgorsze rokowania - Szira ma parwo :( Dostala surowice, kupe zastrzykow i leki do domu. Nie dostala kroplowki, bo jest cala obolala. Poproszila Agate, zeby wrocila do weta i zalozyli jej wneflon i podali kroplowke, bo bez tego nie przezyje. Nie wiemy jakie sa rokowania, bo parwo tak zmutowalo, ze czasem pies odchodzi po 12h od pierwszych objawow, a czasem 3 kroplowki i staje na nogi.... przeklety wiruch!!!!!!! Quote
agnieszka32 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 O matko... tego tylko malutkiej brakował :( Quote
tatankas Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Boziu nie ,tylko nie to :placz::placz::placz::placz::placz: Quote
agaga21 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 niech agata weźmie też kroplówke do domu by małej w nocy i rano podać! tylko niech je troche podgrzeje zanim podłączy, tak by były lekko ciepłe, to wtedy to też ogrzeje organizm i niech ją przykrywa....... boże, wiedziałam! :( :( :( trzymaj się maleńka!!!!! :( Quote
Canaveral-staff Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 jasny gwint a takie dobre wiadomości na poczatku przeczytałam i białasek i Shirka pojechały do domu a tu ten cholerny wirus pokrzyżował plany - bardzo mi przykro :(:( pewnie i biały dzieciak tez ma parwo oby tylko było lepiej Quote
Canaveral-staff Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 agaga21 napisał(a):niech agata weźmie też kroplówke do domu by małej w nocy i rano podać! tylko niech je troche podgrzeje zanim podłączy, tak by były lekko ciepłe, to wtedy to też ogrzeje organizm i niech ją przykrywa....... boże, wiedziałam! :( :( :( trzymaj się maleńka!!!!! :( i wężyk dobrze by było aby był cały czas w ciepłej wodzie oj Boziu Boziu - taki pech :( Quote
ageralion Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 agaga21 napisał(a):niech agata weźmie też kroplówke do domu by małej w nocy i rano podać! tylko niech je troche podgrzeje zanim podłączy, tak by były lekko ciepłe, to wtedy to też ogrzeje organizm i niech ją przykrywa....... boże, wiedziałam! :( :( :( trzymaj się maleńka!!!!! :( Agatko napiszesz to na niebieskim, tam Agata wchodzi, na dogo jej nie ma... przeraza mnie ten brak kroplowki :( Quote
tatankas Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Jakby krew była potrzebna,to może moja Nikita by się nadawała,ona miała przecież jakiś tam kontakt z Rockym-boksiem i nie zachorowała,więc może ma przeciwciała??? Quote
ageralion Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Zacytowalam Wasze rady i oferty na niebieskie, dziekuje.... mam nadzieje, ze Szira to twarda babka i da rade.... Quote
ageralion Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Kopiuje z niebieskiego wlasnie wrocilam od weta i padam na pysk. zdjec dzis kompletnie nie bylo czasu robic, wybaczcie. Jesli chodzi o mala to nie ma raczej az takiej tragedii. Dostala 250 ml podskórnie, powolutku bardzo sie wchlanialo wiec organizm nie byl odwodniony. pojawila sie reakcja alergiczna na surowice, lekko spuchla w tym miejscu, ale juz minelo. Dzis nie bylo zadnej rzadkiej kupy, wiec to zawsze jakis cien nadzieji. zobaczymy co sie bedzie dzis w nocy dzialo, moze byc awaria kompletna i leciec ze wszystkich dziur, a moze nie bedzie zalamania. po zastrzykach mala sie troche rozruszala, nawet za kotkiem zaczela ciagnac jak parowóz jutro na 13.30 idziemy na kroplowke dozylna. gdyby w nocy cos sie dzialo to mam nr do mojej wetki i nawet w srodku nocy albo ja pojade do niej albo ona do nas. mam do niej raptem 5 min samochodem wiec pomoc w razie czego bedzie pod reka. Szira dzis dostała: - caniserin - biotyl + betomox - biowetalyn ( czy jakos tak, nie moge rozczytac) - cerenia - enterogast - ig pro dc jak gdzies literowki przy nazwach porobilam to wybaczcie, ale jestem padnieta i te nazwy to dla mnie totalna łacina generalnie mam dobre przeczucia i jestem dobrej mysli. co wyjdzie - zobaczymy. Jutro zdam kolejna relacje Quote
Recommended Posts