Jump to content
Dogomania

śliczna, delikatna LILA - MA DOM ... i koleżanki do zabawy ..:)

Recommended Posts

Posted

Szydłowieckie bezdomniaki w potrzebie to psy zabrane bezpośrednio z ulicy, które nie radziły sobie na bezdomności.
a My to kilka sób z Szydłowca , która stara się im pomagać ....
GŁÓWNY WĄTEK PSÓW POD NASZĄ OPIEKĄ :

http://www.dogomania.pl/threads/182189-szyd%C5%82owieckie-bidy-w-n%C4%99dzy!!STRACILI%C5%9AMY-p%C5%82ynno%C5%9B%C4%87-FINANSOW%C4%84!!podda%C4%87-sie-ale-co-z-psami

[FONT=Century Gothic]
Lila to psie dziecko – malutka sunia, ma około 1 roku
…[/FONT]
żyła na ulicy …

[FONT=Verdana] i nastapiło to co nieuchronne – cieczka – sunia od tej pory nie miała łatwego życia … kilka dni bez spania , jedzenia , otoczona watahą kawalerów nie dających jej chwili wytchnienia …[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana] widywałyśmy ją przez 2 dni, jak nieustannie biegała po ulicach otoczona sforą napalonych kawalerów …[/FONT]
[FONT=Verdana]nie było planu co z nią zrobić … a w międzyczasie pod naszą opiekę trafiła Viki, która przetrwała natarczywość kawalerów i urodziła szczeniaki w opuszczonej komórce … uśpiliśmy je …[/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/196218-*u%C5%9Bpili%C5%9Bmy-jej-dzieciaki-wyniszczona-SUNIA-bohaterska-mami-u-Donki-kto-da-grosz-*
[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana] … nie mogliśmy jednak patrzeć na nieszczęście tej małej smarkuli … tym bardziej że sunia już miała coraz mniej siły na odganianie coraz bardziej natarczywych psów, a psy biegające za nią były pokaźnych rozmiarów … poród szczeniaków dużych tatusiów przez tą małą sunię mógłby się skończyć dla niej tragicznie … ponadto poród w środku zimy … [/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]zabraliśmy sunię bezpośrednio z ulicy do samochodu … bez planu co z nią dalej począć … [/FONT]
[FONT=Verdana]… kawalerzy nie byli zadowoleni .. [/FONT]
[FONT=Verdana]… a sunia wręcz przeciwnie .. po 10 minutach w ciepłym samochodzie po prostu usnęła … bidula …[/FONT]

.........................

[FONT=Verdana]14.12 - sunię zawiozłyśmy do jamora – koszt 10 zł / doba …[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]sunia jest przeziębiona , chudziutka ..[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]jamor umieścił ją ze względu ma kruchość i osłabienie Lilki w boksie dla małych psów …W OGRZEWANYM BOKSIE - przebywa z ulubieńcem jamora – Tuptusiem oraz Dino … ponoć już ustawiła kawalerów …
[/FONT]

[FONT=Verdana]koszt utrzymania tej malutkiej suni to 300 zł / miesięcznie ...[/FONT]

[FONT=Verdana]... może znajdzie się jakiś domowy Dt, który da jej schronienie ...
[/FONT]

sunia otoczona watahą psów ... oraz bardziej natarczywych ...:-(:shake:

[FONT=Verdana]
[/FONT]

sunia w drodze do jamora .... kochana i słodka ...

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rozliczenie :

wydatki na Lilkę :
14.12 - 30 zł - transport Lilki do jamora - /podzielone pomiędzy 3 psy - Rita, Ulka, Lilka - 90 zł/
17.12 - 40 zł - wizyta u weta w Warce + książeczka - http://*********/forum/viewtopic.php?f=2&t=2&start=40#p70
04.01 - 250 zł - sterylizacja aborcyjna
04.01 - 330 zł - hotel Lilki - 27 dni x 10 zł - 270 zł + 4 x 15 zł - opieka po sterylizacji

..............suma wydatków - 650 zł .......................
+ 14.12 - 6 zł - obroża - zapłacone z naszych bazarków

wpłaty dla Lilki :
20.12 - 100 zł - Paulina K.
04.01 - 40 zł - Katarzyna Wł.
04.01 - 15 zł - Katarzyna Wer.
04.01 - 40 zł - Aleksander W.
04.01 - 30 zł - Joanna B.
04.01 - 30 zł - Anna P.
05.01 - 12 zł - ewunian
05.01 - 25 zł - nicnasile
07.01 - 50 zł - Jolanta P.

[SIZE=4]...... 125 zł - dofinansowanie sterylizacji ze skarbonki sterylkowej .....

prosimy o wspieranie akcji STERYLIZACJI -

............ suma wpłat 467 zł ..................

brakuje 183 zł - zapłacone z ogólnych wpłat "na czarną godzinę" na szydłowiaki ...
http://www.dogomania.pl/threads/182189-Szyd%C5%82owiec-nowe-i-pi%C4%99kne-modele-na-ulicy...a-si%C5%82-brak?p=14887239&viewfull=1#post14887239
/opłaca się chomikować :)/

Posted

wczoraj zapodałem jej 1,5 cm hestamoxu pod skóre. dzis juz nos bez glutów. z samego rana jak przyszedłem to pierwsza wybiegła z lokalu, obszczekała mnie i szybko pobiegła po wsparcie do pomieszczenia " tuptus tuptus chodz, jakis obcy tam stoi" Tuptus wyszedł, spojrzał na mnie, przeciągnał sie i powiedział do niej " ej głupia Ty, to przeciez jamor"
- aaaa, jajku , pod swiatło patrzyłam, ok.
Sunia jest naprawde sliczna,delikatna i bardzo miła. Nadaje sie tylko do mieszkania, choc nie wykazuje na wybiegu ze jej zimno. Normalnie jestem bardzo zadowolony z tego pomieszczenia z ogrzewaniem podłogowym. Jak mnie zona kiedy pogoni z mieszkania to psy mnie tam przygarną. Zrobi sie troche cieplej to wykoncze drugie, bedzie takie samo, materiał juz mam..
jakby mnie nie było widac na watkach dogo to wywołac mnie mozna zawsze z nowgo forum, na mojej stronce. pozdrawiam

Posted

Sunia jest naprawde sliczna,delikatna i bardzo miła.

tak jak MY wszystkie i jeden wszystki

ja na jamorowe Forum chciała sie dostac i co...tak niewyraźne te cyferki popisaliście, ze mi sesja wygasła!nie bawie sie tak...

Posted

zmieniłam allegro..bo te obrazki co kopiowałam..to sie blokują na allegro :/

SWOJĄ DROGĄ....
LILE trzeba
1. zaszczepić
2. wysterlizowac...

KAMA - kasa sie kończy....trzeba pożebrać chyba...bo padniemy :/
a na ulicy nowe w pilnej potrzebie...
cholera..te astki mi po głowie chodzą,,,ale ni widu..nie słychu o nich :(

dwa kurduple mamy do zabrania