Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Anita, ja na powaznie myślę o zawiezieniu Łapka do dr Garncarza, orientujesz się ile kosztuje taka wizyta i czy długo się czeka? trzeba też będzie zorganizować transport...

Posted

melina, dr Jacek Garncarz ma swoją stronę internetową i przyjmuje od poniedziałku do czwartku, w piątki i soboty przyjmują jego pracownicy też weterynarze wyspecjalizowani w okulistyce, ale pewnie nie tak jak on...Jak ja byłam z asiką5 u niego w klinice w sobotę, to przyjmująca nas pani doktor, po przeprowadzeniu badań jakąś aparaturą, postawiła diagnozę i nic nie wzięła za badania i wizytę.Woziłyśmy niewidomego pieska ze schronu. Wiem,że dr Garncarz bardzo często bierze kwoty symboliczne za wizyty i badania biedaków przygarniętych lub schroniskowych lub w ogóle nie bierze pieniędzy. Umówić się można mailowo i telefonicznie.Wszystko jest na jego stronie internetowej.

Posted

melino, dobrze by było, aby pojechał ktoś z Tobą, kto już był w tej klinice-lecznicy, bo dość trudno tam trafić.Wiem,że dziewczyny z naszego TOZ-u tam jeździły.Monia3a na pewno.Może napisz do niej i zapytaj o to. Ja bym drugi raz nie trafiła.

Posted

Dziekuję ci Zachary za pomocne informacje:-)
Chciałam dać znać, że Łapek wczoraj był zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i zaczipowany:-) Trochę się awanturował w poczekalni, gdyż dużo czekało podopiecznych przychodni, ale przy zastrzykach ani pisnął:-)

Posted

anita_happy napisał(a):
mila walczysz ... moim skromnym zdaniem on widzi sercem więcej niz nam sie wydaje..ale jak by byl choć cień nadziei...
Mila - do wawy Łapka chcesz zabrać???

Tak, chciałabym i zaczynam się powoli orientować i rozglądać...muszę znaleźć transport do Wawy, jakiegoś znajomego czy coś...Jesli jest nadzieja, to trzeba to łapać, niech zbadają i powiedzą, to przynajmniej będzie wiadomo...

Posted

Po tym jak mi podpadł parę razy to było mi ciężko... Ale dzięki radom Anity już mi się parę razy kładł na brzuch i lepiej jest, na spacerze mi się udało go parę razy przewrócić na brzuch i drapać, nawet raz w domu. Dobrze, że mam do kogo się o radę zwrócić, ufff:-) Dzięki Anita

Posted

Zdjęcia, majstersztyk!!!! :loveu:Rewelacja, jesteś ukryty fotograficzny talent, melino! A może Łapek to super model?....:evil_lol:
A z tym brzuchem Łapka o co chodzi? Dlaczego Ci podpadł, kochane psisko!?

Posted

Dziękuję za komplement, robienie zdjęć to moje hobby od wielu lat:-) A że mam takiego fajnego modela, to korzystam czasem:-)
A Łapek parę razy ostatnio na mnie naskakiwał z zębami, bo coś mu sie nie podobało - jak to Anita okresliła - "rozpanoszył się", więc poradziła mi żeby do góry brzuchem przewracać i pokazać kto tu rządzi. A że ja przeżywam takie sytuacje, więc do niej zadzwoniłam po prostu w środę wieczorem zdenerwowana, ale dzięki niej było lepiej...

Posted

mila....super ten uśmiech!!!!!!!!

i jeszcze jedno - nie zapominaj - jak idzie wyluzowany na spacerku to po grzbiecie go miziaj co jakis cza..pokaz reke do nosa..pod pycholem i przejedz na kark...zlap za obroze - ze niby cos poprawiasz....

ale najpeir musisz go wyluzowac - i po zabawie - SMACZEK!
musisz go wywalac na brzuch i po karku miziac

zobacz jak psy w stadzie sie ukladają..
wskakuje jedne drugiemu głową na kark i juz stołki porozdawane

Posted

Dzięki Anitko,
ostatnio częściej mu dotykam karku obok obroży, że niby poprawiam albo drapię. No i na spacerze jak się kładzie na plecach to go po brzuchu drapię.

Posted

Wymysliłam, że mogłabym Łapka pociągiem zabrać do Warszawy, a z dworca moze ktoś by mi pomógł dostać się do dr Garncarza. Mam wolne czwartki w pracy i np za 2 tygodnie mogłabym się z taką wyprawą wybrać. Poćwiczyłabym z Łapkeim branie go na ręce i jakoś bym go do pociagu wsadziła i jakoś wyszła...Co wy na to?

Posted

Buszujący w ................ polu ziemniaków, czyli Łapek na wsi u babci:-) / miny to Łapek robi przednie:-) "no ile jeszcze będzie kopać ta pańcia?...." ;-)

"pańcia je coś dobrego.....ciekawe czy da spróbować....niuch niuch...chyba kiełbaska z ognia...." /Łapek na wsi u babci

Posted

Czyli Łapek zwiedza, poznaje miejsca, nowe zapachy, ludzi.Super! Melina, przydałoby się znaleźć jakiś wygodny transport do stolicy, do dr.Garncarza.Może wrzuć info na wątek transportowy...

Posted

Nie pociągiem jednak. Znalazłam kogoś, kto zawiezie mnie i Łapka samochodem do Warszawy, w ten piątek lub sobotę:-) To mój znajomy Karol i jego żona Agnieszka - młode małżeństwo z Białegostoku:-)huraaa, jutro dzwonię i umawiam się na wizytę u dr Garncarza:-)

Posted

Melino, jeśli pojedziesz w piątek to przyjmą Was okuliści dr Garncarza, a nie on sam.On pracuje do czwartku.Mają super sprzęt i mam nadzieję,że pozostali też dobrze zdiagnozują Łapka.Poza tym, jeśli Twoi znajomi nie znają stolicy, to zarezerwujcie sobie sporo czasu albo kogoś ze stolicy, kto Was np. telefonicznie popilotuje.Myśmy zdążyli tylko dzięki znajomym warszawiakom.

Posted

Dziękuję za rady Zachary, dziś dzwoniłam i się umówiłam, rzeczywiście on nie pracuje w piątek, ale przyjmie nas pani doktor Marta Warzecha. Umówiłam się na 19, żeby właśnie mieć ten zapas skoro ciężko tam trafić. Postaramy się wyjechać 14.30 - tuż po mojej pracy, do 19 powinniśmy zdążyć mam nadzieję.

Posted

Mila!!!do Wawy jedziecie!!!a ja na szczecin w Piątek spadam!!!!
DZIZAS!!!tak to byście odpoczeli!!!u mnie!!!
chyba, ze klucze u znajomej zostawie..to sie przespicie..???i moze rano pojedziecie do domu???

Posted

Ano jedziemy! ;-) dziękuję ci Anitko za propozycję kuszącą, ale znajomi chcą w drodze powrotnej zajechać do Marek do IKEI i wracamy do domu:-) Trzymajcie kciuki, żeby się wszystko udało załatwić:-) A tobie udanego wypadu do Szczecina:-)