idusiek Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Dzięki sprawnej akcji Ania102 Gufi opuscił dzisiaj rano dotychczasowy DT. Ula przyjechała, nie przesypiając nocy za co jestem jej bardzo wdzięczna. Anita- fajnie, że jesteś - to chyba kumpela Uli przygarnęła tego Twojego 3łapka tak?:) jedna wielka rodzina normalnie. Co do zawirowań- nie będę komentować co się stało i czemu sie tak stało. Też mam nadzieję że teraz Gufi będzie już szczęsliwy i bezpieczny. Ula miała ode mnie info, że Gufi przyjedzie do niej po świetach, niestety wczoraj plany diametralnie się zmieniły, nie z naszej winy, prawda? To fajna dziewczyna i na pewno nie zrobi mu krzywdy, już go pokochała - na dowód mam zdjecia !:) Przekazałam Uli 150 zł z uzbieranych pieniędzy na początek: szelki, piłeczkę, ew weta i wykupienie antybiotyku. Na pewno nie zostawimy jej bez pieniędzy:) A propos- ktos ma coś może do opchnięcia na bazarku?:) Quote
Szarotka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ciesze sie, ze Gufi dotarl tam gdzie go naprawde chca. Quote
idusiek Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 myslę, że Ula sie nie pogniewa jak wstawię ;) [IMG]http://img221.imageshack.us/img221/2358/dscf5096.jpg[/IMG] [IMG]http://img253.imageshack.us/img253/483/dscf5108j.jpg[/IMG] [IMG]http://img143.imageshack.us/img143/2194/dscf5117m.jpg[/IMG] [IMG]http://img51.imageshack.us/img51/3716/dscf5119g.jpg[/IMG] [IMG]http://img196.imageshack.us/img196/104/dscf5090a.jpg[/IMG] Quote
Szarotka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Na zdjeciach to maly wyglada dobrze :):) Ula tez :):) Quote
Andzike Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Zjawiskowy jest :) cudo niesamowite :D idusiek, ja już pisalam, że mam biżuterię na bazarek pozbieraną po koleżankach, ale ktoś musi bazarek wystawić... Quote
LadyBell Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 o matko ale słodziak!! co z badaniem? ps. on pojechał do kolejnego dt a nie ds? Quote
idusiek Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 zdjęcia masz? :)prześlij, ja wystawię [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Andzike Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 [quote name='idusiek']zdjęcia masz? :)prześlij, ja wystawię [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/QUOTE] Nie mam... i nie mam czasu zrobić. Między świętami a sylwkiem się tym zajmę ... Quote
idusiek Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 [quote name='LadyBell']o matko ale słodziak!! co z badaniem? ps. on pojechał do kolejnego dt a nie ds?[/QUOTE] ladybell, on pojechał do DT z możliwością DS. Na razie jest tak, że suni sie nie podoba, warczy na niego albo jest sfochowana i udaje ze go nie widzi. Quote
anita_happy Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 udało się Wam to foto... [IMG]http://img253.imageshack.us/img253/483/dscf5108j.jpg[/IMG] Quote
anita_happy Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 da rade...a ULa zmordowana..ale widać ze tak samo zadowolona jak Guffi hihihhi ULA...jak cie wyklnie facet...mama..tata...siostra... pamietaj zawsze masz Gufiego..Psotkę...nas... u mnie chata wolna..juz 2 mc siedze w Szydłwocu :) a w Wawie sie miejscówka marnuje :P hihiihhi jakby co..to wiesz.. oby się zakochali w Guficzku... a PSOTA da rade...Łapka pięknie po schodach nauczyła chodzić...pod pantofel go sobie wsadziła... z Gufim tez sie dogada... ULAAAAAAAa gdzie jesteś :P Quote
anita_happy Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 jaką karme dla guffina....myslec...bo on juz kaske zbiera [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=127809867283106#!/event.php?eid=127809867283106[/url] Quote
anita_happy Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 kobiety..ja was bardzo prosze o podanie NAZWY KARMY ja ma jesć GUFI bo jak za 30 minut wejde...i nazwy nie będzie to podaje 1. Hillsa 2. Acane 3. Husse 4. Chappi /żart/ [url]http://sklep.mvet.pl/Chora-skora/[/url] Quote
anita_happy Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 cytujeeeeeeeeeeeeeeee ................ [I]Witajciekochani jawsprawie Guffiego potrzebuje nazwe banku bo inaczej niebede mogla SWIFU wpisacaco za tym idzie nie bede mogla kasy przeslac [/I] Quote
idusiek Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 ustalone- nie bezpośednio na konto, bo bank DnB Nord pobiera 50 zł za przyjecie przelewu zagranicznego. pieniadze przyjdą na mojego paypalla a ja przeleję na konto fundacji. :) Quote
ludwa Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Ania 102, wielkie dzięki:) A największe podziękowania ULI:) Karma..firma nieważna, ma być HA:) A Gufik musi być kochany bardzo, bardzo, bardzo (ja go nie widziałam nawet ale jestem tego pewna:)), bo na 4 zęby dolne, między kłami:) Jak moje Fafinio:) Quote
ludwa Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 też jeszcze jakiś bazarek wystawię ale pewnie dopiero w Święta Quote
Ula83 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 jestem jestem, ale takich pięknych zdjęć to ja mu nie zrobię;D i co ja Wam tu dziewczyny mogę powiedzieć czego Wy nie wiecie o Gufim? jest przytulankowym i kochanym słodziakiem, który ma niezliczone pokłady cierpliwości - był taki dzielny i grzeczny w pociągu, a do Psoty - prawdziwy gentleman (chociaż ta się n niego szczerzy i go od czasu do czasu od gania szczekaniem to i tak po kilku godzinach widać postępy - już Psota toleruje go w tym samym pokoju i nie ma nic przeciwko siedzeniu obok Niego gdy jest karmiona szyneczką i nawet pozwalała koledze brać co drugi kęs;D). Dzięki jeszcze raz Ida za ten telefon od p. behawiorystki (wyluzowałam się trochę i upewniła mnie w tym, że wszystko będzie OK). Co do siusiania chyba za dużo dajemy Mu wody bo potrafi wypić całą miskę na raz i kilka razy zaznaczył obficie teren chociaż byliśmy z nim 3 razy na podwórku - nie zrozumcie mnie źle- nam to aż tak bardzo nie przeszkadza bo nie mamy nowych mebli i wcale aż tak bardzo nie pachnie;D pytam z troski -bo to chyba normalne jeśli ma chore uszy, co (pomijając kastrację)? Gufiak wygląda trochę na przeziębionego-dziś kilka razy kichał i miał ciepły nos (czy to możliwe, że ze zmęczenia?) poza tym jak tak sapał to zaczęłam się już zastanawiać czy nie jest mu za gorąco może w mieszkaniu, ale jak jest tak zimno na dworze a on chory...chyba Gufi dostanie od nas kubraczek na prezent Świąteczny (siostra kumpeli od Łapka podobno takie szyje więc może się na jakiś unikat zdecydujemy jak nic ciekawego nie będzie w sklepach;D) Co do rodziny to JAcek jest już nim zachwycony(już jest Jego), kupił mu kilka zabawek i trochę się pobawiliśmy (niestety moja Psiucha nie jest taką sympatyczną i kontaktową labką;D) i kilka razy wspólnie byliśmy na spacerkach, moja siostra ma dziś problemy z powrotem z Wawy do Białego i będzie dopiero 3-4 w nocy więc idę się trochę zdrzemnę. Dołączam się do grona zakochanych w Gufim i życzę wszystkim dobrej nocki (rzeczywiście zzaaajebisty psiak)!!! P.S. w pociągu zauważyłam, że Gufi ma łaskotki jak się dotyka futerka na jego łapkach;DDD Quote
Szarotka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 O ale wyczerupujacy raport .......... Quote
ludwa Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 No:) Wyczerpujący:) I czekamy na wiecej Moze miec odwyższoną temperaturę po całodziennych przeżyciach:) Niemniej jednak i tak kwalifikuje się do wizyty u weta. Miał być po Świętach wieziony do lecznicy na kontrolę;), teraz Ula to przejmie:) On ma chyba cały czas podawany antybiotyk ale nie wiem, czy tylko do uszu, czy ogólny też. Sądząc po tym, że miał mieć kontynuację augmentinu, to ogólny chyba ma podawany, więc przeziębienia być nie powinno. Wiem, że antybiotyk miał mieć podawany do 29-ego. No i wetka sugeruje, że jeśli wciąż się chłopak drapie, to potrzebny będzie jednak steryd...:( Quote
idusiek Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 ooo _ula Ł= nie wiedziałam ,że Ty na dogo:) Fajnie! Czekamy na wieści. Przejdz z nim moze jednak do weta, niech obejrzy chłopaka skoro może byc przeziębiony, ok? Dzięki jeszcze raz, że się nim zajęłaś, Kochana !:) Quote
anita_happy Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 elo elou...ULA...to cała ULA :) to i tak malusi co napisała :) hihihi informuję, ze poszły 4 przelewy na konto Fundacji na najlepszą karme dla Guffina idusiek czuwaj..czuwaj :) musimy zaopatrzyć kolegę w smakowitości godne alergika :) Quote
ludwa Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Ciotka, dzięki:). Oszczędzę więc Twoje paczki;) Quote
ludwa Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 No i więc mamy kolejne wpłaty:) Angelika K. z Warszawy- 50,00 Tomasz K. z Lublina- 200,00 Ogromne dzięki:) Quote
Ula83 Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Dzięki wszystkim za ciepłe słowa:DDD noc upłynęła nam spokojnie (Gufik musiał oczywiście zareagować jak ktoś chodził w nocy po klatce i trochę poszczekać, Psota oczywiście musiała się przyłaczyć i pokazać, że ona też jest potrzebna i broni domu...hehehe). Chłopak od rana w doskonałym humorze, dziś rano zaryzykowałam i wzięłam 2 psiaki na spacer (Psotę na automatyczną) a Gufiaka na krótką - udało się bez problemu, trochę ciągneli każdy w inną str.,ale Psocie na podwórku zupełnie nie przeszkadza to, że jest tuż obok niej-nie warczy ani nie szczeka, nawet merda ogonem i obwąchuję chłopaka, wizyta u wetki (dr. Agnieszki Dobrowolskiej z Przychodni Małych Zwierząt na ul. Wesołej) wcale nie okazała się profilaktyczna czy kontrolna (z czego osobiście się cieszę bo babka jest bardzo konkretna i profesjonalna). Jeszcze raz pobraliśmy zeskrobinę z kilku miejsc (m.in.uszu) bo okazało się, że tą co miał Gufi była tylko od grzyba, a w tej przychodni robią jeszcze alergię i kilka innych rzeczy (wyniki mają być 27 grudnia), jako że chłopak dużo pije wody i sika (w domu) jutro z rana zawiozę jego próbkę moczu (jutro zapłacę 10zł) i zrobimy jeszcze badania krwi (czy nie dzieje się nic z nerkami czy wątrobą; do zapłaty 70zł), dostałam też 2 tabletki na odrobaczenie, które mogę mu podać nawet pojutrze (Pratel zamiast tego Advocata 29 grudnia), co do szamponu to kupiłam mu tańszy (tamtego szamponu było bardzo mało), ale skuteczny odpowiednik (Sebovet Clean-płyn przeciw łojotokowi tłustemu u psów) i zaleciła mi żebym go teraz kąpała co 3 dni, antybiotyk wykupiłam i od jutra zaczynam go podawać (21tabl.), ale moja wetka zwiększyła mu dawkę z 1/2 na 3/4 2 razy dziennie, Gufi ciągle się drapie i dlatego jeśli za 2 tygodnie będzie to robił to dostanie sterydy(tak samo jak zalecił tamten wet). Co do dalszych badań nad alergią (jeżeli te wasze i moje wyniki zeskrobiny nie wykażą) dr poleciła mi bardzo dobre ale bardzo drogie bad. (bo aż 530zł) nad alergią (firmy Polnet, wyniki wysyłają do Poznania i czeka się tydzień) bada 91 alergenów, np. trawy-12 alerg., chwasty-7, drzewa-11, insekty-3, grzyby-15, naskórka-6, kurz domowy-4, alergia pokarmowa-24, pomieszczeń itd.), wtedy jeśli już wiadomo na co pies jest uczulony to można ich unikać albo zamówić zastrzyki odczulające (które mają 70% skuteczności), które działają na 9 miesięcy i też są dosyć drogie (w tym nawale już info już nie pamiętam ale chyba 230zł bodajże...). Co do kastracji to kosztowałaby ona jakieś 260zł (można ją zrobić w każdej chwili, ale może jeszcze poczekajmy aż się chłopak podkuruje).Kupiłam mu też karmę żeby miał na najbliższe parę dni (2 puszki mokrej-Royal Sensitive Control-420g i paczkę suchej-Royal Hypoallergenic-2kg). Zrobiła mu też ogólny przegląd i z resztą wszystko jest, w uszach nie ma żadnej wydzieliny, na zębach jest tylko troszkę kamienia, ale na razie ujdzie- z ich wyglądu wywnioskowała, że Gufek miał z nimi już jakieś przejścia-brakuje mu jednego z przodu, a jak wczoraj chciałam je obejrzeć to nie był skory do ich pokazywania). Dziś już nie kicha więc to przeziębienie i zmęczenie może było związane z podróżą. Oprócz tego kupiłam szelki (o wiele lepiej się z nim chodzi bo już tak nie ciągnie i od razu samochodowe bo znajomi zobowiązali się nas podrzucać co jakiś czas na wizyty u wetki-40zł), kaganiec (15.50zł), 2 duże miski (19zł) i adresatkę (5zł). Jeśli będziemy chciały go np.jutro zaczipować to na mnie kosztowałoby 35zł (na Fundację więcej). Więc podsumowując: u weterynarz wydałam dziś 149,13, antybiotyk (Augmentin-22.45zł; mam jeszcze dokupić mu jakąś osłonę trillac albo coś takiego bo on już długo go bierze) a w zoologicznym (75.78) ogółem ok. 248zł. Ale się znowu rozpisałam..heheh...w każdym razie się nie martwcie Gufik jest pod dobrą opieką i wygląda na zadowolonego ze swojego nowego życia (Psoty unika, kiedy ta na niego szczeka i warczy, ale nie wydaje się nią przejmować-dla niego w domu ważniejsi są ludzie-jest bardzo towarzyski i chodzi za mną z kąta w kąt, a jak jesteśmy na spacerze to tradycyjnie już zaczepia innych ludzi i psiaki:DDD). Jeśli Ida możesz to prześlij mi dziś NIP fundacji żebym chociaż od jutra mogła "wrzucać w koszta" usługi weterynaryjne (te bad. moczu i krwi, itd.). Jak będę miała jeszcze jakiś przypływ gotówki to chętnie zamówiłabym mu te beżowe posłanie co mi Anita ost. pokazywałaś (przynajmniej 90x120) ([url]http://allegro.pl/legowisko-dla-psa-ponton-90-120-rozbieralne-gratis-i1366312298.html[/url]). Oczywiście nie mam zamiaru podejmować żadnych kosztownych decyzji co do jego badań nad alergią i czy odczulaniem (szkoda, że te ceny są takie zawrotne:((). Co do specjalistycznej karmy (według mojej wetki) to masz Anita rację-najlepsza byłaby dla niego Hill's d/d, albo Eucaneba dermatosid, Purina HA lub Royal hypoalergic. Quote
Recommended Posts