Zuzka2 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='Ania102']Mam domek Aga dla psa/suczki najlepiej szczeniaka, na wieś ale będzie w domu. Michałów. Pani ode mnie z pracy, mówiłam o Diunie. Ona ma tylko jedno zyczenie żeby pies ja pokochał i boi się adoptować starszego. Fajna kobietka z tej Pani. W sobotę mam z nią dyzur, to pokaże zdjecia. A najmłodeszy u Ciebie psiak to który?[/QUOTE] Ale ludzi myślą stereotypowo;-) Moja suka miała 2,5roku jak ją adoptowałam.U babci same praktycznie przybłędy były,u mojego teścia to samo i w ogóle nie ma porównania-psy od malutkiego wcale nie przywiązują się bardziej niż te starsze;akurat z tego co było w mojej rodzinie-całkiem odwrotnie.Te od małego to rozpieszczone,wszystko im się należy,a żeby przyszły na tulenie,to trzeba było sobie zasłużyć.Znajdy to takie przywiązane,że aż zanadto tej miłości okazują i oczekują;-) Quote
Ania102 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Aga ja w sobote mam dzień, mam pokazać zdjęcia Pani Jadzi- to poczciwa, sympatyczna kobieta. Namawiam na Diunę. Wiem Zuzka ale wolę ludzi trzeba uszanować. Quote
aga38 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Właśnie dzwoniła do mnie Nadja:) Boluś już w swoim nowym domku,Nadja śmiała się że trafił jak na chmurkę ma do dyspozycji duży dom ogromne podwórze,świetnych ludzi i starszego kolegę ,którego już zaczepiał do zabawy. Jego kumpel wygląda też jak jamniś to pewno chłopaki się dogadają:) Udanego startu Boluniu:) Quote
Zuzka2 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 No tak Ania102,zwłaszcza,że starsze psy czasem jednak czymś tam rozczarowują i są zwroty.Szczeniąt nie brakuje;-) Jakby się ktoś uparł na kilkutygodniowego,to mamy w Busku pełno:jamnikowate i inne. A ja ugaduję dom dla Tośki-ona chyba nie waży więcej niż 20kg???bo pani szuka takiej suki,bardziej do pilnowania posesji,ale trochę domowej.Musi tylko lubić dzieci,koty,być krótkowłosa i ok.20kg. Quote
aga38 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Obiecane zdjęcia Tośki :) Zawisłam na sąsiadki płocie i zrobiłam Quote
aga38 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Tośka jest nieduża na pewno nie będzie ważyć więcej niż 20 kg to wesoła drobinka. Jest wysterylizowana i zaszczepiona,ma kontakt z innymi psami,kotami i dziećmi i nie przejawia żadnej agresji z dziećmi to nawet gra w piłkę. Całą zime mieszkała w budzie więc to dla niej nie nowość,bardzo ładnie stróżuje a gania jedynie listonosza:evil_lol: I jak widać na 100% jest krótkowłosa:razz: Quote
aga38 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Na dzień dzisiejszy sprawa ma się tak,że i Bolek i Tami maja domki. A Tami trafiła do ciepłej,wspaniałej kobiety która zauroczyła nawet Nadję,pewno sama napisze jak tylko będzie miała chwilkę:) Quote
Zuzka2 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Super!:-) Bolka stopniowo już zdejmuję z portali,a Tami już od 2dni;-)bo przecież wiadome było,że domek najlepszy na świecie jej się trafił:-) Ciekawe jak tam Jasiek się miewa.Może w ndz coś więcej się wyjaśni:-) Quote
aga38 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Tak w niedzielę napiszę o Jasiu:) Mam nadzieję że i jemu sie uda. Bo co do Sary i Fiony to juz prawie straciłam nadzieję Quote
treska Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Witajcie dziewczęta, bardzo chciałabym napisać coś fajnego o Tami, ale niestety nie mogę. Tami leży na poduszce przy kaloryferze i głośno sapie, boję się że jest chora, chociaż jak przed chwilą ją głaskałam, to pierwszy raz leciutko uderzyła ogonem o podłogę, może to ze zdenerwowania tak głośno oddycha ?Wyniosłam ją na ogród, myślałam że może chce pobiegać i nie wie jak to powiedzieć, ale jak ją postawiłam ,to tak stała, no to wzięłam ją na ręce i położyłam przy kaloryferze. Tak myślę że może jej jest za gorąco, ale chyba nie wstydzi się odsunąć od grzejnika ?Na szczęście zjadła trochę kiełbasy , pewnie słonej bo ciągle pije wodę, Nadju czy mogę dać jaj mleko?, moje psy piją. Bałam się że moje zwierzaki będą dokuczały Tami a one się jej boją, no i dobrze, ona jest na specjalnych prawach. Nadia to fajna kobitka , prawdziwy przyjaciel zwierząt a jaka mądra, powiedziała mi wszytko o hodowli koni, chyba jednego staruszka przygarnę, a jaki miły jej sąsiad p. Marek. W ogóle było bardzo miło tylko stanowczo za krótko. Jak tylko Tami coś zrobi, lub zmieni pozycję zaraz do Was napiszę, widziałam że Nadji było ciężko rozstać się z Tami, ale nie martwcie się , jeśli moje zwierzaki jej nie straszą, to z mojej strony nic złego jej nie grozi, żeby tylko nie była chora. Quote
aga38 Posted March 11, 2011 Author Posted March 11, 2011 Tresko kochana proszę nie martw sie ,Tami wypocznie i jutro pewno będzie szalała jak ta lala:) Wiemy że Tami trafiła najlepiej jak mogła i bardzo Ci za to dziękujemy,za Twoje serce i za cudowny dom dla Tami:) Nadja tez dzwoniła i powiedziała że jesteś przemiła i przegościnna i była pod dużym urokiem Twojej osoby. A nasza Nadja to fakt,mądra i fajna kobitka jest:) Quote
Nadja89 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Witojcie!! Hej! :) My niedawno dojechaliśmy do Krakowa. Treska nie martw się Tami poczuje się jutro lepiej. Dzisiaj jest jeszcze pod wpływem Sedalinu i dlatego tak się zachowuję. Za pare dni się przyzwyczai i będzie fajną przytulanką:) Racja że było mi się ciężko rosstać z małą...wkońcu była u mnie ponad rok. Ale wiem że trafiła w najlepsze ręce pod słońcem. Mam nadzieję że zobaczymy się za dwa tygodnie jak będe jechać z kolejnym kursem psów do niemiec. Pozdrawiamy ciepło i jeszcze raz serdecznie dziękujemy za gościnność:) Nadja z Markiem Quote
Zuzka2 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Tami jest bardzo dzielna:-)Tak długa podróż każdego by wykończyła;-) A te fajtłapki małe szukają pilnie DS zanim jeszcze bardziej urosną... Nic nie wiem poza tym,że są po suce jamnikowatej;ojciec nieznany i że są raczej same suczki.Są takie krótkołapki jak na zdj.1 i takie wyższe troszkę jak na 2z i 3dj. Quote
mrs.ka Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 jak uporam się do wieczora ze zdjęciami dobermanki Sabinki to założe jej wątek. Tak jak pisałam byłyśmy wczoraj u weta, Sabcia jest okrutnie wycieńczona ,waży 16 kg :-( jest kłębkiem nerwów, ze strachu pokazuje zęby ale tylko ostrzegawczo. Wyniki badań powinny być jutro , narazie została odpchlona i odrobaczona oraz dostała antybiotyk przeciwzapalny. Miała na sobie chyba miliony pcheł (na zdjęciach będzie widać) i zapalenie skóry ,być może stąd te rany na grzbiecie. . [FONT=Arial Black]wątek SABINKI[/FONT] [FONT=Arial Black]http://www.dogomania.pl/threads/203988-16-kg-dobermanka-SABINA-ze-slamsów-w-Starachowicach?p=16479687#post16479687[/FONT] Quote
Randa Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Proszę zagłosujcie na Pipi na Krakvecie, jest zdana sama na siebie, a zwierzaki jeść potrzebują Quote
Borówka16 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Sorry za offa. Ale... Zaginęła Dżaki, sunia w typie jack russel terriera wyadoptowana ode mnie z tymczasu! Jest płocha, nie da do siebie dojść. Zaginęła w Warszawie, w dzielnicy Mokotów-Służew!! Tel. do mnie: 513145953 Pani Gosi(DS) : 669408881 Oto sunia: WAŻNE: Była w szelkach tych co na zdjęciu, tj. brązowych w pomarańczowe łapki Quote
Zuzka2 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 2 seniorki malutkie szukają DS lub BDT na stare lata.Tylko miska,odrobina serca... Obie suczki.Gdyby ktoś zechciał;-)Może zna ktoś jakąś starszą osobę chętną przygarnąć którąś seniorkę?(jak ja takich szukałam dla siebie,to nie było;-)) Może Rajmund z Bożeną znają kogoś takiego?W końcu Perełce się poszczęściło... Najchętniej to bym sama wzięła... Sunia po amputacji łapki: Aga,czy Tośka jest szczekliwa?Czy jest żywiołowa i ADHD? Bo ta pani spod Krakowa raczej się zdecyduje na Tośkę-spodobała jej się z tymi nowymi fotami.Tylko,że ona nie lubi bardzo jazgotliwych psów;szczekające tak,ale nie takie gremliny jak psiaki mikro często bywają (np.moja;-))No i nie chce też bardzo żywiołowej,bo jest emerytką. Tośka lubi koty i dzieci,prawda? Quote
aga38 Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Tośka szczeka tylko jak pilnuje,nie jest jazgotliwa,z dziećmi i kotami nie ma problemu bo wychowała sie i z dziećmi i z 5-cioma kotami. Jej wystarczy byle co do zabawy i potrafi zająć się sama sobą nie jest bardzo wymagająca z sąsiadki córką która jest w piątej klasie gra w piłkę:) Quote
aga38 Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Tola za dwa tygodnie jedzie do nowego domu do super rodzinki pod Kraków. Zuzka nie wiem jak Ty ogłaszałas Sarę ale zdarzył się chyba cud:crazyeye: Jest pan który chce adoptować Sarę mimo jej morderczych zapędów,wcale mu to nie przeszkadza bo ani kota ani kur nie posiada,jeśli wszystko będzie ok Sara zamieszka niedaleko Żywca,jesteśmy w trakcie ustaleń Quote
aga38 Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Mam bardzo fajny domek z podwórkiem dla psiaka, młodego szczeniaka (pieska) w typie jamnika,bądź innego, koniecznie docelowo małego krótkowłosego,najlepiej maluch w typie Bolka i Lolka,które już maja domki:) Quote
treska Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Witajcie,rzeczywiście Tami była zmęczona, dziś już normalnie oddycha i ma mokry nos, niestety jeszcze nie szaleje. Rano zjadła makaron z mielonym- ale nie wszystko, już ma mniejszy apetyt i wody pije mało. Nie wiem o co to chodzi ale Tami nie chce się położyć na futrzaku, leży na gołym cemencie, biorę ją przenoszę a ona ze spuszczoną głową wraca natychmiast na beton.Do domu też nie chce wejść, ma legowisko w szklarni i futrzaka na chodniku a marznie na betonie. W szklarni jest trochę gorąco, ale czemu nie podoba się jej futrzak ,to nie wiem.Co chwilę wychodzę aby ją poprzytulać i jakie było moje zdziwienie kiedy przy ostatnim wyjściu, Tami stanęła na dwóch łapkach a jedną oparła o mnie i przytuliła się, mówię Wam ,lody przełamane.Dziewczęta, moje zwierzaki miały wszystkie chyba choroby oprócz zaropienia oczu, a Tami pewnie po tym leku ropieją oba ślepka, jak myślicie można te oczy przemyć rumiankiem ?Zapoznanie z moimi psiakami jeszcze odłożone, niech się Tami poczuje jak u siebie, to wtedy spróbuję. Nadju nie martw się, jest dobrze, pozdrawiam Quote
aga38 Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 Tak Tresko można lekko przemyć rumiankiem:) Tami pewno jeszcze w szoku,ale to minie,jej oczkom podróż tez nie pomogła mam psiaka któremu też tak się robi kiedy oczka się zakurzą. Nie martw się Tami jest w pełni zdrowa,jeszcze przed samym wyjazdem była na wizycie u pana doktora i wszystko z nią w jak najlepszym porządku. A co do reszty to Tami jak wszystkie psiaki zmieniające otoczenie potrzebuje trochę czasu,ona musi wszystko poznać i przyzwyczaić się. Będzie dobrze Tresko:) A pieski śmiało możesz jej pokazać myślę że zainteresują ją nowi znajomi:) Tami wychowana w stadzie pewno ucieszy się z towarzystwa Quote
Zuzka2 Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 To o Twoją Sarę chodzi???:crazyeye:Nie do wiary!:multi: Myślałam,że o tę od Rajmunda-łaciatą. Nie chcę się cieszyć za wcześnie,ale jaki dom jej się kroi?To niezbyt łatwy pies (skoczność).Kojec czy pies do domu i spacery na smyczy? Ogłaszam Sarę;ma podobnie jak większość psów ze Starachowic,Wąchocka wyróżnionego moruska (ale to nie ja sponsoruję;-)).W ogóle jest na paru portalach jak i wszystkie. Jak mam dobre zdjęcia to nie ma opcji,żeby psa nie wydać:-) Teraz dostałam cynk od pani z Krakowa,że jednak Tośka jej się najbardziej podoba (tylko ma małe obawy czy nie będzie nadmiernie żywiołowa lub skoczna (przez ogrodzenie) z racji młodego wieku.Kazałam jej Aga dzwonić do Ciebie.Waha się jeszcze nad jedną suczką spod Lublina.Ma rozmawiać z rodziną,ustalać i prosiła o czas do poniedziałku,więc nie wiercę jej już dziury w brzuchu:eviltong: Aga,mam do wydania czarne jamnikowate krótkowłose szczenięta (rzekomo matka jamnik,ale te małe wyglądają jak krótkołapkie kundelki-ja w nich jamnika jakoś nie widzę;-))- same suczki. http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-SZCZENI-TA-PO-MALEJ-SUCE-ADOPCJA-W0QQAdIdZ266585782 Z dobrych wieści:szczenięta od Ani102 już prawie rozdane;-) Została jedna suczka szorstkowłosa-trochę jak mieszaniec sznaucera. http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-8tyg-SUCZKA-MIX-SZNAUCERA-B-DZIE-NIEDU-A-W0QQAdIdZ265719043 Quote
Recommended Posts