lourdnes Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='Buszki']Wczoraj mi pręgusia zginęła na spacerku,już nawet miałam szukać Cię w tym Białymstoku :mad:.Na szczęście do domu wróciła zanim nawigację odpaliłam :evil_lol:.[/QUOTE] Ale jesteś ...obiecałaś ,że jak do mnie trafi to dasz mi trochę czasu:eviltong:na liczenie prążków ;) [quote name='Bundustar']Ależ ja nie mam nic do mieszania, i do importów też nic nie mam, chciałabym tylko aby doceniano również KRAJOWE SZCZENIACZKI i by nie stawiano importów obligatoryjnie wyżej, bo nie zawsze na to zasługują :) trzeba oceniać konkretne sztuki za ich konkretne zalety :), a nie gloryfikować obce rodowody tylko dlatego, że są obce :) P.S. Znam linię Ramiro, swego czasu byłam stałym bywalcem zawodów i "koniarzy" doceniam za ich zdrowe podejście do hodowli :) Pozdrawiam[/QUOTE] Całkowicie sie z Tobą zgadzam.Na pieskach się nie znam tylko na szkapuciejkach i zawsze z Panciem jest długa debata co i czym bzykniemy ;)Niestety niemcy są tu akurat górą a Panciu ma tam rozliczne kontakty a tym samym zniżki to korzystamy;) To co jest z koni w Polsce po przodach też ma zagraniczne rodowody niestety tak juz jest.U nas było w hodowli za dużo przypadków dlatego potrzebny był dolew krwi z zachodu.W pieskach pewnie sprawa jest prostsza bo wy jako hodowcy nie dopuszczacie przypadkowych kryć to i material hodowlany jest dobry.Z resztą psi temat na tym etapie co jestem jest dla mnie zbyt trudny bo nie mam o tym bladego pojęcia :evil_lol:Ja nawet nie od różnie baska championa od kanapowca za to wszystkie są dla mnie cudne i :loveu:.A szczeniaczki już w ogóle :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:. W każdym razie pewnie gdybym była hodowcą piesków to bym chciała mieć wszystko naj i nie wazne z jakiego kraju byle najlepsze i być po przodach-hihi i bym zakrawała na fanatyzm- na szczęście z końmi juz odpuściłam i zostało 5 a nie 35 ;) Śliczne te pieski:loveu: Quote
MMM Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='Bundustar']Pozdrawiam WSZYSTKICH wielbicieli tego miotu ;)[/QUOTE] To my zgłaszamy się jako wielbiciele TEGO MIOTU. Śliczne maluchy, niech zdrowo rosną i rozrabiają jak najwięcej :evil_lol: Quote
lourdnes Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 [quote name='MMM']To my zgłaszamy się jako wielbiciele TEGO MIOTU. Śliczne maluchy, niech zdrowo rosną i rozrabiają jak najwięcej :evil_lol:[/QUOTE] Zwłaszcza rozrabiają -wtedy już na pewno są zdrowe i niczego im nie brakuje:evil_lol: Powtarzam się ale naprawdę śliczne maluchy :loveu: Quote
Buszki Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 [quote name='Cienka']O moja ulubienica z tego miotu :loveu: [URL]http://img857.imageshack.us/img857/1732/zalira.png[/URL][/QUOTE] I moja,i moja !!! [quote name='Bundustar']To na deser dla BABCI BUSZKI I JEJ PANI uzupełnienie miotu Nirse KAMARIA i BUNDUSTAR African Elite :) :) :) Ruda córcia: ZAINA: :) :) :) [IMG]http://img830.imageshack.us/img830/1447/zaina.jpg[/IMG] I czarna córcia: ZARIFA: :) :) :) [IMG]http://img846.imageshack.us/img846/9179/zarifa.png[/IMG] Dziękuję NOWYM WŁAŚCICIELOM I Tobie KRZYSIU :) :) :) Pozdrawiam WSZYSTKICH wielbicieli tego miotu ;)[/QUOTE] Jednak co dziewczynka,to dziewczynka,takie delikatne i drobniutkie :loveu:.A brzusio Zarify,to tylko wycałować :loveu:. [quote name='lourdnes']Ale jesteś ...obiecałaś ,że jak do mnie trafi to dasz mi trochę czasu:eviltong:na liczenie prążków ;) [/QUOTE] No dobra,tylko daj znać,że jest u Ciebie cobym po lesie nie ganiała,bo ochrypłam od tego nawoływania :roll:. [quote name='MMM']To my zgłaszamy się jako wielbiciele TEGO MIOTU. Śliczne maluchy, niech zdrowo rosną i rozrabiają jak najwięcej :evil_lol:[/QUOTE] A gdzie te obiecane kolejne Maksiowe fotki :mad:? I co z Opolem postanowiliście ? [quote name='Doris&Grenio']Cyz wszystkie już maja domek??[/QUOTE] Z tego co wiem,to tak,ale lepiej niech Bundustar potwierdzi ;). Quote
Bundustar Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Doris&Grenio']Cyz wszystkie już maja domek??[/QUOTE] Prawie cały miot był razerwowany jeszcze przed urodzeniem maluchów i wszystkie są w nowych domkach tak od ok.połowy lutego ;) tak więc broją już, broją ;) rosną i cieszą nowych właścicieli :) :) :) Quote
Doris&Grenio Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Bundustar']Prawie cały miot był razerwowany jeszcze przed urodzeniem maluchów i wszystkie są w nowych domkach tak od ok.połowy lutego ;) tak więc broją już, broją ;) rosną i cieszą nowych właścicieli :) :) :)[/QUOTE] No trudno....a że broja to wiem sama po naszym Amigo..wczoraj miał napad szału i gryzienia......:crazyeye: Kiedys oszaleje.. :lol: Quote
Bundustar Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Doris&Grenio']No trudno....a że broja to wiem sama po naszym Amigo..wczoraj miał napad szału i gryzienia......:crazyeye: Kiedys oszaleje.. :lol:[/QUOTE] Kiedyś...będzie spokojniej ;) Benuś jak skończył rok i trochę to się "ustabilizował" i teraz to jeszcze więcej przyjemności :) :) :) choć prawda taka, że ja go bardzo systematycznie i konkretnie "wybiegiwałam" tak do 1,5 roku to codziennie ok. dwie godziny biegania i intensywnej zabawy z innymi psami, a teraz to dwa razy w tygodniu biegi po lesie ze zwierzątkami i za zwierzątkami ;) czasem i po trzy, cztery godziny, a w domu zabawa z psiapsiółką ale już nie tak dużo jak wcześniej ;) reszta czasu to przytulanie i spanie na miękkich podusiach pod kocusiem ;) Pozdrawiam Quote
Doris&Grenio Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Bundustar']Kiedyś...będzie spokojniej ;) Benuś jak skończył rok i trochę to się "ustabilizował" i teraz to jeszcze więcej przyjemności :) :) :) choć prawda taka, że ja go bardzo systematycznie i konkretnie "wybiegiwałam" tak do 1,5 roku to codziennie ok. dwie godziny biegania i intensywnej zabawy z innymi psami, a teraz to dwa razy w tygodniu biegi po lesie ze zwierzątkami i za zwierzątkami ;) czasem i po trzy, cztery godziny, a w domu zabawa z psiapsiółką ale już nie tak dużo jak wcześniej ;) reszta czasu to przytulanie i spanie na miękkich podusiach pod kocusiem ;) Pozdrawiam[/QUOTE] Ja jestem w szoku..co sie dzieje z psem jak odpalimy kominek..patrzy godzinami w ogien i sie rozkłada na cała swoja długosc... Staramy sie z nim biegac zwłaszcza po ogrodzie jak nie trzeba smyczki..a wypadny do parku to dla niego taka przygoda, ze w niedziele po 2 godzinach spał poł dnia i cała noc... Quote
lourdnes Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Doris&Grenio']Ja jestem w szoku..co sie dzieje z psem jak odpalimy kominek..patrzy godzinami w ogien i sie rozkłada na cała swoja długosc... Staramy sie z nim biegac zwłaszcza po ogrodzie jak nie trzeba smyczki..a wypadny do parku to dla niego taka przygoda, ze w niedziele po 2 godzinach spał poł dnia i cała noc...[/QUOTE] Coś o tym wiem jak wracam od Zielonej :evil_lol: O 13 jestem w białym i psy jak pojdą spać to do rana nie wiem ,że je mam :)Tylko pochrapuja i pozycje zmieniają ;) Quote
Bundustar Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Doris&Grenio']Ja jestem w szoku..co sie dzieje z psem jak odpalimy kominek..patrzy godzinami w ogien i sie rozkłada na cała swoja długosc... Staramy sie z nim biegac zwłaszcza po ogrodzie jak nie trzeba smyczki..a wypadny do parku to dla niego taka przygoda, ze w niedziele po 2 godzinach spał poł dnia i cała noc...[/QUOTE] Oooo właśnie o to chodzi :) i jak psiak jest taki wybiegany i wybawiony to nie ma problemu z niszczeniem. Na wybieganie bez użycia własnych mięśni polecam kocie zabawki, zwłaszcza gonitwa za światełkiem ;) tylko proszę uważać aby w oczy nie świecić, zabawa fantastyczna dla obu stron ;) Quote
lourdnes Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Bundustar']Oooo właśnie o to chodzi :) i jak psiak jest taki wybiegany i wybawiony to nie ma problemu z niszczeniem. Na wybieganie bez użycia własnych mięśni polecam kocie zabawki, zwłaszcza gonitwa za światełkiem ;) tylko proszę uważać aby w oczy nie świecić, zabawa fantastyczna dla obu stron ;)[/QUOTE] Super pomysł a gdzie uplować takowe swiatełko ?:) Quote
zielona Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Bundustar']Oj przepraszam ;) ale to nie jest import tylko NASZE POLSKIE CZARNE PIĘKNE BASENJI :) :) :) urodzone 14-12-2010, rodzicami jest Nirse KAMARIA i BUNDUSTAR African Elite, a że piękne to się zgadzam :) :) :) dlatego pozwalam sobie raz na jakiś czas pokazać zdjęcia dzieci z tego miotu, który uważam za BARDZO UDANY -CAŁY! warto abyśmy doceniali to co już mamy ;) kolejne zdjęcia kolejnych malców będą ;)[/QUOTE] Szczeniaczki super.Naprawdę mi się podobają.Szczególnie Zalira.Przyznam się po cichu,że miałam na nią "smaka".Ale Rosja po raz drugi mogła się nie rafić więc trzeba było skorzystać z okazji. Bardzo mnie też interesuje miot po Rybce.Dlaczego? bo jest pręgowana.Któreś czarne szczenię może być również pręgowane.Czyli black brindle.Pręg nie widać bo są na czarnym tle. Pamiętacie tę suczkę? [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=black][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=black][COLOR=red][COLOR=black][URL="http://www.pedigrees.zandebasenjis.com/cgi-bin/geneal.pl?op=tree&index=74RBq741&gens=5&db=basenji.dbw"]Art Of Noice Loango black-white ale również brindle[/URL] Jest po pręgowanej matce. Urodziła 5 szczeniąt, 4 czarno-białe i jedno pręgowane(Mały Książe Next Germanika) [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][COLOR=#4F6228][FONT="]Bumbala Bahati Loango DD Kk aYaY black[/FONT][/COLOR][/B] [URL="http://www.pedigrees.zandebasenjis.com/cgi-bin/geneal.pl?op=tree&index=7G8c3q43&gens=5&db=basenji.dbw"][B][COLOR=#984806][FONT="]Jasiri-Sukari Re-Bar Mcentire[/FONT][/COLOR][/B][/URL][B][COLOR=#984806][FONT="] DD Kbrk aYaY- brindle[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#984806][FONT="]Czarne mogą być z takimi genami [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#4F6228][FONT="]D[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#984806][FONT="]D [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#4F6228][FONT="]K[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#984806][FONT="]k [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#4F6228][FONT="]aY[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#984806][FONT="]aY, Black[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#4F6228][FONT="]D[/FONT][/COLOR][COLOR=#984806][FONT="]D Kbr[/FONT][/COLOR][COLOR=#4F6228][FONT="]K[/FONT][/COLOR][COLOR=#984806][FONT="] [/FONT][/COLOR][COLOR=#4F6228][FONT="]aY[/FONT][/COLOR][COLOR=#984806][FONT="]aY Black a paski są ukryte. [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#002060]Oraz rudo-białe [/COLOR][/B][B][COLOR=#4F6228]D[/COLOR][/B][B][COLOR=#984806]D[/COLOR][/B][B][COLOR=#4F6228],k[/COLOR][/B][B][COLOR=#984806]k[/COLOR][/B][B][COLOR=#4F6228],aY[/COLOR][/B][B][COLOR=#984806]aY[/COLOR][/B] [COLOR=#984806][COLOR=black]Mam takie marzenie,żeby dochować się błękitnego baska.[/COLOR][/COLOR][B][COLOR=#984806] [/COLOR][/B] [SIZE=4]Wtedy zapis będzie dd Kk aYaY lub dd KK aYaY[/SIZE] [B][COLOR=#984806][/COLOR][/B][B][COLOR=#002060][/COLOR][/B] Quote
lourdnes Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='zielona']Szczeniaczki super.Naprawdę mi się podobają.Szczególnie Zalira.Przyznam się po cichu,że miałam na nią "smaka".Ale Rosja po raz drugi mogła się nie rafić więc trzeba było skorzystać z okazji. Bardzo mnie też interesuje miot po Rybce.Dlaczego? bo jest pręgowana.Któreś czarne szczenię może być również pręgowane.Czyli black brindle.Pręg nie widać bo są na czarnym tle. Pamiętacie tę suczkę? [FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=black][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=black][COLOR=red][COLOR=black][URL="http://www.pedigrees.zandebasenjis.com/cgi-bin/geneal.pl?op=tree&index=74RBq741&gens=5&db=basenji.dbw"]Art Of Noice Loango black-white ale również brindle[/URL] Jest po pręgowanej matce. Urodziła 5 szczeniąt, 4 czarno-białe i jedno pręgowane(Mały Książe Next Germanika) [/COLOR][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][/SIZE][/FONT] [B][COLOR=#4F6228][FONT="]Bumbala Bahati Loango DD Kk aYaY black[/FONT][/COLOR][/B] [URL="http://www.pedigrees.zandebasenjis.com/cgi-bin/geneal.pl?op=tree&index=7G8c3q43&gens=5&db=basenji.dbw"][B][COLOR=#984806][FONT="]Jasiri-Sukari Re-Bar Mcentire[/FONT][/COLOR][/B][/URL][B][COLOR=#984806][FONT="] DD Kbrk aYaY- brindle[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#984806][FONT="]Czarne mogą być z takimi genami [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#4F6228][FONT="]D[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#984806][FONT="]D [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#4F6228][FONT="]K[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#984806][FONT="]k [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#4F6228][FONT="]aY[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=#984806][FONT="]aY, Black[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#4F6228][FONT="]D[/FONT][/COLOR][COLOR=#984806][FONT="]D Kbr[/FONT][/COLOR][COLOR=#4F6228][FONT="]K[/FONT][/COLOR][COLOR=#984806][FONT="] [/FONT][/COLOR][COLOR=#4F6228][FONT="]aY[/FONT][/COLOR][COLOR=#984806][FONT="]aY Black a paski są ukryte. [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=#002060]Oraz rudo-białe [/COLOR][/B][B][COLOR=#4F6228]D[/COLOR][/B][B][COLOR=#984806]D[/COLOR][/B][B][COLOR=#4F6228],k[/COLOR][/B][B][COLOR=#984806]k[/COLOR][/B][B][COLOR=#4F6228],aY[/COLOR][/B][B][COLOR=#984806]aY[/COLOR][/B] [COLOR=#984806][COLOR=black]Mam takie marzenie,żeby dochować się błękitnego baska.[/COLOR][/COLOR][B][COLOR=#984806] [/COLOR][/B] [SIZE=4]Wtedy zapis będzie dd Kk aYaY lub dd KK aYaY[/SIZE] [B][COLOR=#984806][/COLOR][/B][B][COLOR=#002060][/COLOR][/B][/QUOTE] OOOO a co trzeba z czym zeby wyszlo błękitne?:) Quote
Bundustar Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='lourdnes']OOOO a co trzeba z czym zeby wyszlo błękitne?:)[/QUOTE] Najlepiej photoshop ;) ;) ;) Quote
lourdnes Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Sunię tez juz wypatrzyłam -ale na razie nie dam rady na więcej szkodników :( -jest cudna , te jej ślepka wymiatają :loveu: a piesiu bedzie bardzo męski z tym czarniusim łebkiem.Nawstawiałyście tych czarnych basków i mi teraz smutno ,ze mieszkam w cholernym ciasnym bloku :-( ....ale kiedyś...ranczo na wsi...i ...szalejące baski ...w liczbie większej niz 2:evil_lol: Trzymajcie za mnie kciuki;) Quote
lourdnes Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Bundustar']Najlepiej photoshop ;) ;) ;)[/QUOTE] Taaa widziałam już prezent Tomeckiego dla Cienkiej jak przerobil swoje rudzielce na czarne- dobre :) Quote
Bundustar Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='lourdnes']Super pomysł a gdzie uplować takowe swiatełko ?:)[/QUOTE] To może być latarka z małym snopem światła, wieczorem działa doskonale, a ja mam wskaźnik laserowy z latarką i wtedy jest zabawa na zmianę białym i czerwonym światełkiem, nawet na słońcu jest laser widoczny tylko trzeba bardzo uważać aby w oczy nie świecić no i nie dawać dzieciaczkom do zabawy bo to ryzykowne :) Quote
Bundustar Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='lourdnes']Sunię tez juz wypatrzyłam -ale na razie nie dam rady na więcej szkodników :( -jest cudna , te jej ślepka wymiatają :loveu: a piesiu bedzie bardzo męski z tym czarniusim łebkiem.Nawstawiałyście tych czarnych basków i mi teraz smutno ,ze mieszkam w cholernym ciasnym bloku :-( ....ale kiedyś...ranczo na wsi...i ...szalejące baski ...w liczbie większej niz 2:evil_lol: Trzymajcie za mnie kciuki;)[/QUOTE] mieszkam w kamienicy, mam istotny metraż ale za to czwarte wysokie piętro bez windy i jakoś z dwoma jest ok ;) trzeba się tylko nieco wysilić ;) ale za to kondycja jaka ;) nie muszę na siłkę chodzić ;) Quote
Bundustar Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='lourdnes']Taaa widziałam już prezent Tomeckiego dla Cienkiej jak przerobil swoje rudzielce na czarne- dobre :)[/QUOTE] Myślę sobie, że to naj mniej szkodliwe, takie kolorowanie ;) i każdy może mieć takie jakie sobie tylko wymyśli ;) ;) ;) Quote
lourdnes Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='Bundustar']To może być latarka z małym snopem światła, wieczorem działa doskonale, a ja mam wskaźnik laserowy z latarką i wtedy jest zabawa na zmianę białym i czerwonym światełkiem, nawet na słońcu jest laser widoczny tylko trzeba bardzo uważać aby w oczy nie świecić no i nie dawać dzieciaczkom do zabawy bo to ryzykowne :)[/QUOTE] Wykombinuje cosik dla moich bo to może byc ciekawe:) [quote name='Bundustar']mieszkam w kamienicy, mam istotny metraż ale za to czwarte wysokie piętro bez windy i jakoś z dwoma jest ok ;) trzeba się tylko nieco wysilić ;) ale za to kondycja jaka ;) nie muszę na siłkę chodzić ;)[/QUOTE] Ja sie kiszę w bloku tez na 4 piętrze bez windy-kondycje juz mam-zwłaszcza jak targam zakupy z oszołoma hihi.Z pieskami wychodzę codziennie ale jestem sama więc czasem mnie zaplączą smyczą no i metraż mieszkania mały bo tylko 51m2 dlatego pomysł większej liczby psiaczków do miasta odpada.Na wsi to co innego- jest gdzie biegać (ponad 30ha) i metraż domu ponad 140 ale tam jestem tylko w wakacje i musze spłacic jeszcze siostrę a wtedy dopiero hulaj dusza i wieksza liczba piesków wchodzi w grę :) [quote name='Bundustar']Myślę sobie, że to naj mniej szkodliwe, takie kolorowanie ;) i każdy może mieć takie jakie sobie tylko wymyśli ;) ;) ;)[/QUOTE] Eeeeee na obrazku ?:p To nie wyzwanie :eviltong: Quote
zielona Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='lourdnes']OOOO a co trzeba z czym zeby wyszlo błękitne?:)[/QUOTE] Niedużo.Z reguły kolor intensywność koloru mamy oznaczone literką D zaś małe d to kolor rozmyty. Rodowody często (może nie często) wyglądają : Dd kk aYaY to rudy.Ale chyba częściej są dwie literki DD. Jak spotkają się dwie małe dd to mamy kolor rozmyty jak u whippeta.We wszystkich wariantach.Trikolor,rudy będzie beżowy,a czarny - błękitny. Quote
lourdnes Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='zielona']Niedużo.Z reguły kolor intensywność koloru mamy oznaczone literką D zaś małe d to kolor rozmyty. Rodowody często (może nie często) wyglądają : Dd kk aYaY to rudy.Ale chyba częściej są dwie literki DD. Jak spotkają się dwie małe dd to mamy kolor rozmyty jak u whippeta.We wszystkich wariantach.Trikolor,rudy będzie beżowy,a czarny - błękitny.[/QUOTE] Miałam genetykę na studiach to z ciekawości cos pokombinuję bo to może być intrygujace wyhodować cos takiego :) Quote
Korenia Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 [quote name='zielona']Niedużo.Z reguły kolor intensywność koloru mamy oznaczone literką D zaś małe d to kolor rozmyty. Rodowody często (może nie często) wyglądają : Dd kk aYaY to rudy.Ale chyba częściej są dwie literki DD. Jak spotkają się dwie małe dd to mamy kolor rozmyty jak u whippeta.We wszystkich wariantach.Trikolor,rudy będzie beżowy,a czarny - błękitny.[/QUOTE] D to geny dominujące, a d to recesywne, żeby uwidocznił się gen recesywny fenotypowo, rodzice muszą mieć genotyp z przynajmniej jednym genie recesywnym w genotypie :) Przy genotypie rodziców Dd i Dd jest 25% 'prawdopodobieństwo' (możliwe są DD Dd Dd i dd), a przy Dd i dd 50% (Dd dd Dd dd) :) Quote
Recommended Posts