Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

"Drugiego końca smyczy" niestety nie czytałam, ale drugą część "Z miłości do psa" już tak - zdecydowanie godne polecenia. Wspaniale opisuje stany emocjonalne psów. Dodatkowo wiele przykładów z bogatego doświadczenia McConnell, to zawsze czytałam jednym tchem. Plus opisuje również procesy biochemiczne zachodzące w organizmie podczas emocji. Zdecydowanie książka pomaga zrozumieć psa. Szkoda, że nie czytałam "drugiego końca smyczy", ale autorkę polecam. :)

Posted

Dziękuję za opinię:p Wczoraj kupiłam książkę i czytam z zapartym tchem;) Jest świetna. Na gwiazdkę chyba sobie zażyczę " z miłości do psa" bo autorka jest niesamowita;)

Posted

Mam ta książkę jak i druga pozycję "Z miłości do psa" , dla mnie rewelka :)
Co do komentarza książka dla każdego kto chce zrozumieć swojego psa :)
Wszystko o czym pisze autorka jest poparte naukowymi oraz z jej życia przykładami.

• 5 months later...
Posted

Dokładnie - kobieta ma gigantyczne doświadczenie, poparte dobrymi badaniami. Często nawiązuje do różnic pomiędzy czworonogami a ich właścicielami. Element bardzo istotny, bo bywający częstą przyczyną konfliktów między tymi dwoma odrębnymi gatunkami.
Do tego często odrobinę humoru, świetne przykłady = gorąco polecam :)