Romka Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Tylko raz się ożywiła,jak przyjechali państwo na których podwórku została wyłapana,wyskoczyła z boksu i podbiegła do nich...pewnie myślała,ze ją zabiorą...ale oni nie chcieli. Quote
kajkoowa Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Będę dziś może w schronisku to spróbuję zrobić jej lepsze zdjęcia. A jak nie to zrobię w tygodniu. Quote
Romka Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Kaja10014 napisał(a):Będę dziś może w schronisku to spróbuję zrobić jej lepsze zdjęcia. A jak nie to zrobię w tygodniu. Kaju zrób jeszcze zdjęcie owczarkowi i choć jedno mi podrzuć zrobimy wątek. Quote
Jolusia Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 A co z córeczką Plamki? Nadal jest w schronisku? Quote
Romka Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 Jolusia napisał(a):A co z córeczką Plamki? Nadal jest w schronisku? Nie ma jej adoptowana...a plamce trzeba koniecznie pomóc,zaczyna być wycofana... Quote
Romka Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 No dziś Plamka wyszła z boksu...Tobi i Kapi poszły na spacer a Plamka pozwoliła zapiąć sobie smycz i obrożę ale nie chciała wyjść poza teren schroniska...dałam więc jej czegoś pysznego,potem odpięłam smycz i trochę pobiegała po dziedzińcu... a potem nie chciała wracać do boksu...więc wyobrażcie sobie,ze wzięłam ją na ręce i zaniosłam...i ona pozwoliła...no to już naprawdę duży sukces...teraz będzie tylko lepiej...:lol: Quote
Romka Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Plamka ,jeszcze czujna,potem była już bardzo radosna i ufna... Quote
Paula03 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Dziewczyny ;) Kto by chciał napisać jakiś ładny tekst do ogłoszeń dla Plamki? Czy może użyć opisu? Tylko nie wiem czy lepiej nie było by napisać czegoś innego, coś w stylu, że powoli zaczyna nam ufać, a nie, że pokazuje nam ząbki, tak jak jest w opisie. :) Quote
Romka Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Paula03 napisał(a):Dziewczyny ;) Kto by chciał napisać jakiś ładny tekst do ogłoszeń dla Plamki? Czy może użyć opisu? Tylko nie wiem czy lepiej nie było by napisać czegoś innego, coś w stylu, że powoli zaczyna nam ufać, a nie, że pokazuje nam ząbki, tak jak jest w opisie. :) Paula ,dobrze,poproszę Mamnabank ,może trochę przerobi mój tekst a w sobotę może ładniejsze zdjęcia uda się zrobić Plamce...to jeszcze trochę poczekaj,teraz inne psiaki można ogłaszać:Ninkę i cała resztę... Quote
mamanabank Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Plamka, mała łaciata suczka do adopcji Plamka jest około 2-3 letnią małą suczką, przybłąkała się do pewnego gospodarstwa i została oddana do schroniska. W schronisku czuje się bardzo niepewnie, broniła się przed kontaktem z człowiekiem, zamknęła się w swoim własnym świecie opiekując się szczenięciem. Szczenię znalazło dom, a Plamka pozostała zupełnie sama... Powoli przełamuje swój lęk przed człowiekiem, zaczyna ufać, można wyprowadzić ją na spacer, potrafi chodzić na smyczy. Okazuje się, że Plamka jest radosną małą suczką, która tak samo jak inne psiaki potrzebuje uwagi i troski ze strony człowieka, wtedy otwiera się i cieszy swoim psim życiem, zapomina o smutku i troskach, jakich przysporzył jej człowiek. Suczka jest odrobaczona, zaszczepiona przeciwko wściekliźnie, i wysterylizowana, przed adopcją zostanie zachipowana. Kontakt w sprawie adopcji... Quote
Romka Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Paula ,tekst już masz.DZIĘKUJEMY!Możesz tylko napisać,że jest już po sterylizacji...w sobotę może lepsze zdjęcia zrobimy... Quote
mamanabank Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 O kurczę o sterylizacji już zmieniam Quote
Paula03 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 To w kolejnym tygodniu ogłaszam Plamkę ;) Quote
mamanabank Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Na zdjęciach i wcześniej wydawało mi się, że Plamka jest biało-ruda, wczoraj w schronisku nie poznałam jej, bo jej łaty nabrały koloru mlecznej czekolady, śliczne ma umaszczenie! Quote
Romka Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Plameczka co raz bardziej otwiera się,dziś znów próbowała być pierwsza do drapania...oczywiście dostała to o co prosiła...było drapanko...we wtorek prawdopodobnie przyjedzie ktoś zainteresowany jej adopcją...domek na wsi,starszy pan,któremu odszedł psiak,mam nadzieję,ze domek dobry...zobaczymy co będzie we wtorek... Quote
perdusia1 Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Mała Plameczko trzymam kciuki żebyś trafiła do dobrego domeczku. Quote
Romka Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 PLAMECZKA WCZORAJ POJECHAŁA DO DOMU!Mam nadzieję,ze to dobry domek Plameczko...odwiedzimy cię mała na pewno... Quote
argusiowa Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 była wysterylizowana? czy raczej można o tym zapomnieć ? Quote
Romka Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 argusiowa napisał(a):była wysterylizowana? czy raczej można o tym zapomnieć ? Była,suczki w schronisku zawsze są wysterylizowane... Quote
Romka Posted September 9, 2011 Author Posted September 9, 2011 Romka napisał(a):PLAMECZKA WCZORAJ POJECHAŁA DO DOMU!Mam nadzieję,ze to dobry domek Plameczko...odwiedzimy cię mała na pewno... A tak mieszka nasza Plamka i widać,że jej tam dobrze...pilnuje domu i podwórka,nie oddala się,bardzo dobrze wygląda,ma dobry kontakt ze swoim opiekunem: Quote
Recommended Posts