Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Miejmy nadzieje, ze klaudius nie podjeła jeszcze ostatecznej decyzji jesli to ona jest prawna wlascicielka Szili.
Po tym co napisałas Gabi i w sytuacji, gdy znajda sie pieniadze na hotel, zabranie Szili byloby działaniem na jej szkode. I to z premedytacja.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to bedzie swinstwo jak Szilka zostanie zabrana niewiadomo gdzie -BO MY UDZIELAJACE SIE NA WATKU CALY CZAS A NIE TYLKO CZASEM-glowilysmy sie co z nia- ja wysylalam zaproszenia na watek-dawalam rzeczy na bazarki.Ciekawe jakby styczen wygladal gdyby nie pani Katarzyna-moj chlopak- ktory dal tez kase i inne osoby ktore po moim apelu oplacaja deklaracje na Szilke.Cisza tyle czasu a teraz nagle zabieramy ja w inne miejsce? bo WY znacie??????????????????????

Posted

nie wiem czy Klaudus się zastanowila nad aspektem prawnym sprawy.Skoro ona jest prawną właścicielka Szilki to dlaczego my utrzymywałyśmy jej psa w hoteliku?Niech zasięgnie rady prawnika,niczym podejmnie jakieś kroki.to byla umowa prawno-cywilna czego dowodem są wpisy tu na wątku i wogole cały watek swiadczy o tym że to było umowne między osobami deklarującymi wplaty a nią,że ona oddaje psa do hoteliku a my pokrywamy koszta utrzymania.mamy to na piśmie-poczytajmy początkowe posty i posty zbierające deklaracje.

Posted

[quote name='dominikabankert']to bedzie swinstwo jak Szilka zostanie zabrana niewiadomo gdzie -BO MY UDZIELAJACE SIE NA WATKU CALY CZAS A NIE TYLKO CZASEM-glowilysmy sie co z nia- ja wysylalam zaproszenia na watek-dawalam rzeczy na bazarki.Ciekawe jakby styczen wygladal gdyby nie pani Katarzyna-moj chlopak- ktory dal tez kase i inne osoby ktore po moim apelu oplacaja deklaracje na Szilke.Cisza tyle czasu a teraz nagle zabieramy ja w inne miejsce? bo WY znacie??????????????????????[/QUOTE]

potwierdzam, gdyby nie Dominika nie byłoby tych deklaracji.Nie liczy się Dominika, nie liczy się bela 51 i inne dziewczyny- liczy się tylko zdanie Klaudii.
Dziewczyny, które pomagają wspólnie z Klaudia powinne podjąć decyzje.
Na innych watkach tak jest , tylko nie na wątkach Klaudii.
Dziewczyno, jesli bedziesz robic tak dalej zostaniesz sama jak palec, no moze z Budryskiem.

Posted

[quote name='arim']nie wiem czy Klaudus się zastanowila nad aspektem prawnym sprawy.Skoro ona jest prawną właścicielka Szilki to dlaczego my utrzymywałyśmy jej psa w hoteliku?Niech zasięgnie rady prawnika,niczym podejmnie jakieś kroki.to byla umowa prawno-cywilna czego dowodem są wpisy tu na wątku i wogole cały watek swiadczy o tym że to było umowne między osobami deklarującymi wplaty a nią,że ona oddaje psa do hoteliku a my pokrywamy koszta utrzymania.mamy to na piśmie-poczytajmy początkowe posty i posty zbierające deklaracje.[/QUOTE]

ja mam dowody wpłaty z dopiskiem na hotelik Szili
To jest niezbity dowód

Posted

[quote name='Bärbel Odermatt-Maehler']Szila i inne biedaki nie sa niczyja prywatna wlasnoscia i tylko ludzie ktorzy maja dobro psa na uwadze powinni miec decydujace zdanie.[/QUOTE]
No wlasnie -jesli na utrzymanie tych psów z dogo zbieranie są fundusze na tym czy innym forum spolecznym a te psy nadal są psami bezdomnymi przecież -mimo ,że oficjalnie moga być adoptowane przez wolontariuszki.Inaczej /bez tej adopcji na kogoś / nie można by przecież zabrać tych psow ze schronu do DT czy hotelików-wiadomo.
Nie mniej jednak te psy wyciągane ze schronów nie są praktycznie wlasnością danej wolontariuszki ,gdyż utrzymywane są z funduszy spolecz. i szuka się tym psom nowych domów. Jesli ktos uważa takie psy za psy swoje wlasne -to powinien wtedy sam oplacać dt i hoteliki oraz oglaszać ,robić bazarki i szukać im sam nowych domów. Albo sam zbierać fundusze na te wszystkie koszty ,ale zupelnie prywatnie juz wtedy .Nie na forach spolecznych już chyba.O ile wiem . Przecież dziewczyny z Leszna mogą na odleglosc starac się suzkac nowego domu Szilce,nic nie stoi na przeszkodzie . A zabieranie tylko po to by same oglaszlay psa czy sprawdzaly Szilcedomy nie jest absolutnie do tego potrzebne .Szila może przyplacic to nie tylko ciężkim stresem ale i życiem ,takie gwaltowne zmiany otoczenia .

Posted

myślę,że skończmy już temat a jutro rano bierzmy się za oglaszanie intensywne Szilki.Ja wykupię u Waderci kpl ogłoszeń dla Szilki tylko,że tam jest kolejka i trochę to potrwa,to może ktoś zrobi wcześniej ogloszonka dla NASZEJ PIĘKNEJ SZILCI

Chyba że Klaudus czy te twoje dziewczyny z leszna(och jakie dobre duszyczki) chcecie oficjalnie Szilkę adoptować.Proszę,procedura jak wszędzie -wizyta PA poźniej PA podpisanie dokumentow adopcyjnych itd. Aaaaa1szilka ma jeszcze dług w lecznicy-miejcie to na uwadze,bo dobre ciocie już tego nie pokryją.
zyczę miłych snów i Tobie Szilciu szczególnie!

Posted

Zgadzam się z Gabi w 100%, że jeśli mają rękę do onków niech szukają i Szila pojedzie prosto od Gabi. Nie po to wkładane było tyle pracy przez nią, żeby teraz to zmarnować.
Barbel jesteś wspaniałomyślna i dzięki wielkie.
Jeśli Szila zostanie zabrana, to nigdy więcej nie będę uczestniczyć na wątkach na których pojawia się Klaudus i Budrysek. Obserwuję kilka waszych wątków i was zwyczajnie nie pojmuję.

Posted

słuchajcie,trochę podniosło sie nam ciśnienie,ale wracajmy do normalności.To co myślimy zostało już przez nas powiedziane,to co zrobi klaudus to wyłącznie jej sprawa,jej sumienia,jej etyki.co Nam przyniesie jutro-zobaczymy,ale nie chcemy tu na wątku wiecej wiedzieć co myślisz zrobić ,gdzie zabrać Szilkę,chyba,że masz dla niej wspaniały dom stały.Nie pisz nam więcej o swoich zamierzeniach ani planach tylko rób swoje.Nie wchodzimy więcej w Twoje zamierzenia ani plany-znasz nasze zdanie a ty rob co uważasz i co chcesz,bo to "jedyna słuszna droga"-twoja droga,tylko twoja droga. [COLOR=darkred]określ sie tylko-Szilka jest twoja i tylko twoja i robisz z nią co uważasz[COLOR=black],nie patrząc na Nas czy Szilka jest Nasza i wspólnie decydujemy o jej losie. Nic więcej nie chcemy wiedzieć[/COLOR][/COLOR]

Posted

powiem tylko tyle ze na wiosne bede mieszkac juz w Elblagu w domu z duza dzialka- jesli do tego czasu domek sie nie pojawi to chyba Szilkak dostanie mnie gratis bo po nia tam osobiscie przyjade do Ciebie Gabi:)[quote name='psiakiGabi']Dominika tak polubiła Szilę, że pewnie chętnie by z nią pojechała do DS :) więc jak by co to Dominika gratis![/QUOTE]

Posted

[I]Nie miałam czasu na opisywanie sytuacji - ale ok. mięsem sobie porzucać też możecie.
Myślałam,że Budrysek będąc w temacie rzetelnie to opisze - ale też się myliłam.
Pomyślałam o przeniesieniu Szili do Leszna, ponieważ tam naprawdę fajnie idzie adopcja ON-ków.
I ograniczyłoby to koszty hotelowania - co Budrysek mogła spokojnie napisać.
Nie przerobiliby tam Szili na kotlety.
Wiem wiem jaka jestem - już sobie poczytałam.
A poza tym wszystkim to zostałam poproszona o napisanie tej wiadomości na wątku - chyba tylko po to,abyście mogły troszkę po mnie pojechać - przykre.
I nie miałam zamiaru już teraz Ją brać na plecy i zabierać - troszeczkę chaotycznie to napisałam ,bo w pośpiechu i dlatego wyszły z tego chocki klocki.
Wiem,że tam gdzie Szila jest - jest Jej wspaniale.
I nie chciałam wywołać jakiegoś super zamieszania.
[/I]

Posted

Klaudius, nikt nie chcial Ci dokuczyc, tego jestem pewna. Ja tez nie.
Ale przeczytaj obiektywnie swoj wczorajszy wpis i sama powiedz, co moglysmy sobie pomyslec. Jeszcze do tego, ten bezsensowny atak na Wtatare.

Posted

[I]Bela wiem,ale nie do końca było tak jak to wyszło - nie chcę teraz tego tłumaczyć,bo nie ma sensu.
Czytając mój poprzedni post wiele osób powinno zrozumieć co miałam na myśli - MOŻECIE BYĆ PEWNE,ŻE NIE UKRADNĘ SZILI I NIE WYWIOZĘ - WY NA NIĄ PŁACICIE I MACIE PRAWO RÓWNIEŻ DECYDOWAĆ.
Przykro mi,że to tak wyszło.
Przepraszam.
Mam dosyć swoich problemów i nie mam zamiaru tu się kłócić z osobami,dla których Szila jest ważna.
[/I]