gagatekk Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 jak ostatnio byłam w schronie to pod bramą banda szczyli zostawiła szczeniaka. byłam wczoraj u koleżanki mówiła że jest ponad 200 psów, zabrała ze schronu labka z przetrąconym kręgosłupem i obciętym językiem... muszę zrobić akcję cegiełkową na niego na dogo... fotki z mojej wizyty [URL]https://picasaweb.google.com/zurawska/SchroniskoGorzow?authkey=Gv1sRgCO-8sK_psbGi1gE[/URL] labek [URL]http://allegro.pl/skrzywdzony-labrador-charytatywna-i-adopcyjna-i1724778636.html[/URL] wiecie co powoli tracę wiarę w ludzi... Quote
koelka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Kupiłam parę cegiełek na labka - ale biedak:( Czikusiowa, mam jedną znajomą w radiu Eska - może by choć tam nagłośnić sprawę przepełnionego schroniska... Sama już nie wiem, co robić. Quote
Milka__ Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Ten labek to nasz Cookie :) Jego fotki z zabaw są w innym poście, fajnie byłoby je wykorzystać żeby pokazać go jako wesołego psiaka. Co do TTB, nowy amstaff, o którym pisała Kajusza, że ma szelki - ma na imię Tito. Jego właściciel musiał wyjechać i oddał go pod opiekę znajomemu, który oddał psiaka do schronu :( Quote
Kajusza Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='Milka__']Ten labek to nasz Cookie :) Jego fotki z zabaw są w innym poście, fajnie byłoby je wykorzystać żeby pokazać go jako wesołego psiaka. Co do TTB, nowy amstaff, o którym pisała Kajusza, że ma szelki - ma na imię Tito. Jego właściciel musiał wyjechać i oddał go pod opiekę znajomemu, który oddał psiaka do schronu :([/QUOTE] a ten drugi też ma na imię Tito! ale zbieg okoliczności :-) ja na 99% w piatek będe to wezmę dziada na spacerek :-) Kurde, jak można takiego psa oddać :-( to jest dopiero piękność... psi sportowiec! Quote
maxiowa Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Imiona są już oficjalne bo są wpisane w komputer i papiery czyli został Hermes i Atena. I proszę zaraz bez oburzeń. Quote
czikusiowa Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 [quote name='Agata Dymer']jak ostatnio byłam w schronie to pod bramą banda szczyli zostawiła szczeniaka. byłam wczoraj u koleżanki mówiła że jest ponad 200 psów, zabrała ze schronu labka z przetrąconym kręgosłupem i obciętym językiem... muszę zrobić akcję cegiełkową na niego na dogo... labek [URL]http://allegro.pl/skrzywdzony-labrador-charytatywna-i-adopcyjna-i1724778636.html[/URL] [/QUOTE] tak,to Cookie :loveu: nie jest z Nim aż tak tragicznie bo na spacerach energia go rozpiera i biega jak szalony ale oczywiście pieniądze się przydadzą na leczenie ( z tego co pamiętam to ma dyskopatię ) mam nawet filmiki gdzie biega i szaleje za butelkami ;p a ja myślałam że Cookie wyjeżdża do Niemiec ... a tu proszę ;) i od razu zdementuję - w schronisku jest ok 170- 180 a nie 200 psów więc aż takiego przepełnienia ( jeszcze ) nie ma ale i tak jest źle ... :-( Quote
Kajusza Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Dziś z Koelką byłyśmy u Białaska :-) Teraz nazywa się Ramzes :-) Rozmawiałyśmy z jego Panią, bo Pan był w pracy. Zadowoleni z psa bardzo, zero problemów - ładnie zostaje sam, nie jest agresywny do ludzi, nieraz zachowuje sie agresywnie do psów - ale na poziomie do opanowania, nie ma mordu w oczach ;-) Wybrzydza w jedzeniu, więc dostaje różnie - suche, gotowane, już wiedzą, że kości mu nie służą :-D Białas wycałował mnie całą, cieszył się niesamowicie :-) Podpowiedziałam co mogą jeszcze dla psa zrobić (chip, zakup zapabwek typu kong, żeby śmieci nie rozwalał jak jest sam). Jednym słowiem jest zadowolona że Białas tak dobrze trafił! Quote
maxiowa Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 O to widać nieźle ;) żeby każde psiaki tak trafiały to by było super Quote
Milka__ Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Świetnie, miło przeczytać taką wiadomość. Ciekawe co u Comy naszej kochanej... Quote
Kajusza Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 narazie nie byłam u niej, bo Agata mi napisała, że je właściciel wyjechał. Także jeszcze jej nie widziałam, Agata ma z tym chłopakiem kontakt na bieżąco, więc jak narazie jest ok. Quote
maxiowa Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Kolejna psinka w schronie z ttb. Gandzia dostała imię ode mnie taaka kochaniutka ;D Quote
gagatekk Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='Milka__']Ten labek to nasz Cookie :) Jego fotki z zabaw są w innym poście, fajnie byłoby je wykorzystać żeby pokazać go jako wesołego psiaka. Co do TTB, nowy amstaff, o którym pisała Kajusza, że ma szelki - ma na imię Tito. Jego właściciel musiał wyjechać i oddał go pod opiekę znajomemu, który oddał psiaka do schronu :([/QUOTE] mogę prosić o link. wysyłam wszystkim. założę też na fb wydarzenie i na dogo Quote
gagatekk Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='czikusiowa']tak,to Cookie :loveu: nie jest z Nim aż tak tragicznie bo na spacerach energia go rozpiera i biega jak szalony ale oczywiście pieniądze się przydadzą na leczenie ( z tego co pamiętam to ma dyskopatię ) mam nawet filmiki gdzie biega i szaleje za butelkami ;p a ja myślałam że Cookie wyjeżdża do Niemiec ... a tu proszę ;) i od razu zdementuję - w schronisku jest ok 170- 180 a nie 200 psów więc aż takiego przepełnienia ( jeszcze ) nie ma ale i tak jest źle ... :-([/QUOTE] niby tak, ale wolimy się zabezpieczyć. na dzień dzisiejszy jeździ do weta i my się nim zajmujemy, tzn czia ma go u siebie w domu. biega, ale jak się zmęczy koniec... widziałam też jak się załatwia. makabra... no i ta ślina... było by cudnie gdyby ktoś go pokochał Quote
gagatekk Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='Kajusza']narazie nie byłam u niej, bo Agata mi napisała, że je właściciel wyjechał. Także jeszcze jej nie widziałam, Agata ma z tym chłopakiem kontakt na bieżąco, więc jak narazie jest ok.[/QUOTE] wrócił dostałam sms z pozdrowieniami i fotką Comy :) Pan czeka na wizytę obecnie pracuje więc trzeba się umawiać Quote
iwcia93 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 tak jak pisała maxiowa , trafiła do nas kolejna suka ttb. prawdopodobnie od ludzi ze Szczecina (?), trzeba sprawdzić, bo Kasia mówiła że w poniedziałek ktoś taki dzwonił i mówił że już jedzie (mimo iż pracownik schroniska poinformował że nie mamy dla niego miejsca). Mniejsza. Zrobiłam suni kilka zdjęć, niestety tylko telefonem. W każdym razie po pysiu widać jakby jeszcze była 'szczeniaczkiem' ale po ząbkach to tak z 4 lata ma. Jest bardzo wesoła i 'przypakowana', wiec widać, że była zadbana. Nie byłyśmy z nią na spacerze ale po tym jak się zachowywała w boksie to widać że jest energiczna, no i pracownik sam mówił że na smyczy chodzić nie umie bo ciągnie jak diabli ;) a no tak dziwnie się załatwiała, wpierw skakała potem jak zaczęła popuszczać to kucnęła i jeszcze nie skończyła a zaczęła chodzić bo boksie. [IMG]http://img846.imageshack.us/img846/7556/p270711101702.jpg[/IMG][IMG]http://img853.imageshack.us/img853/7949/p270711101602.jpg[/IMG] [IMG]http://img836.imageshack.us/img836/6976/p2707111015.jpg[/IMG] [IMG]http://img13.imageshack.us/img13/8089/p270711101703.jpg[/IMG] Quote
gagatekk Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 a ona ma ogon złamany czy mi się tylko wydaje? Quote
iwcia93 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 wydaje się :) ona macha nim na wszystkie strony i tak się uchwycił Quote
agnieszka32 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Jaka ona piękna!!! Przypomina mi jakąś sunię... Quote
Kajusza Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 faktycznie piękna :-( może po niedzieli uda mi się podjechac do schronu, to porobie fotki nowym ttb, i może jakieś ogłoszenia wtedy będzie można zmontować Quote
gagatekk Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 kurcze z tego co wiem moje dziewczyny w weekend jadą do schronu z chęcią bym pojechała, ale mam albo rodzinny wyjazd w celu malowania mieszkania albo weekend z interwencjami i niespodziewanych gości bo mam urodziny :/ gr.... a tak sobie myślałam o urodzinowym życzeniu i myślałam że pojedziemy z mężem wyprowadzić psiury w niedzielę. przy okazji fotki bym porobiła. :/ Quote
Kajusza Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 a wpuszczą was w niedziele .... my z Koelką i Sundeyrose nie jestesmy wpuszczane w niedziele... Quote
gagatekk Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 ooooo dobrze że piszecie. byłam już kilka razy z tego co pamiętam to była niedziela... hm... zadzwonię i dowiem się jeszcze tak z drugiej strony to głupota niedziela jest wolnym dniem od pracy ile ludzi mogłoby przyjść w wyprowadzić psa na razie i tak muszę czekać na info co z malowaniem Quote
maxiowa Posted July 31, 2011 Posted July 31, 2011 Jakby co Tito jest opisany tutaj : [url]http://www.dogomania.pl/threads/205403-Gorzowskie-Azorki-do-adopcji-[/url]! Quote
Recommended Posts