Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Goldi to ok. 4 letnia, piękna suczka- mix podhalana i goldena.
Przyjechała do schroniska z interwencji - zabiedzona, wychudzona, z otarciami na szyi i ropiejącymi oczkami. Teraz rozkwitła.
Sunia jest grzeczna, łagodna i przyjacielska, bez problemu zgadza się z innymi psami, i kotami, mogłaby mieszkać w domu z dziećmi- to typ psa rodzinnego.
Goldi zna komendę "siad", ładnie chodzi na smyczy i umie podawać łapkę- widać, że kiedyś miała człowieka, który o nią dbał... Teraz została sama.

Jest charakterologicznie typową podhalanką- broni swojej rodziny i domostwa, dla „swoich” jest najlepszym towarzyszem, jest przyjacielska dla wszystkich stworzeń zamieszkujących w jej domu, uwielbia zabawę z innymi psami i wylegiwanie się na kanapie:)
Obcych za płotem oszczekuje- jest typem psa stróżującego, jak każdy podhalan, choć posturą nie dorównuje prawdziwemu przedstawicielowi rasy- jest raczej zminiaturyzowaną nieco wersją podhalanki.
Sunia jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Przebywa w domu tymczasowym w okolicach Tczewa.
Goldi jest pod opieką Fundacji Pomocy Zwierzętom BONO.

Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed i poadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej.
Kontakt w sprawie adopcji:
[email protected]
tel. 502 623 982

• 2 months later...
  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny, ogloscie ja bezposrednio na forum podhalanow ...
my tak zrobilismy w lecie z Nela ze schroniska w Starogardzie, tez nie 100% podhalanka (ale sliczna i podobna do Goldi) i akcja byla blyskawiczna.

dziewczyny od podhalanow bardzo sprawne - polecam!!!

na forum podhalanow w dziale UDANE ADOPCJE znajdziecie historie naszej starogardzkiej Neli ...

niestety nie mozna tu podawac bezposrednich linkow :( ale w razie co na PW

Posted

W związku z powyższymi postami rozumiem, że mogę wykorzystać fotki na forum OP ;) ?
Szkoda, że wcześniej jej nie znalazłam... przed świętami miałyśmy prawdziwe oblężenie domków:roll:

Czy sunia ma szczepienia, odrobaczenie, czy jest wysterylizowana? Jeśli nie, to czy jest szansa na sterylkę w schronisku? Mam nadzieję, że schronisko nie wydaje bez sterylki...
Czy jest typem uciekinierki jak Aron? Czy raczej trzyma się swojego miejsca?
Czy zgodzi się z dużym samcem?
I poproszę o więcej fotek jeśli można- mam potencjalny domek...
Mogą być na e-mail:
[email protected]

Mój tel. 502 623 982

Posted

Można wykorzystac na forum OP :)

Odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana.
Nie jest typem uciekinierki, jest bardzo grzeczna, łagodna i spokojna, ładnie chodzi na smyczy. Zgadza się z psami bezproblemowo.
Nie jest też taka duża jak Podhalan, jest drobniutka ;)

Mam tylko zdjecia z jednej jej sesji:

I jedno sprzed 3 dni: z kolegą Wojtusiem, mixem laba:

Posted

Byłoby super. Sunia zamieszkałaby w domu z owczarkiem i 2 kotami. Pan mówi, że musi koty zaakceptować, bo one niewychodzące są...
Czekam więc na info o kotkach;)
Jak się nie uda, to będziemy dalej kombinować;)

Posted

[quote name='Ilonajot']dziewczyny, ogloscie ja bezposrednio na forum podhalanow ...
my tak zrobilismy w lecie z Nela ze schroniska w Starogardzie, tez nie 100% podhalanka (ale sliczna i podobna do Goldi) i akcja byla blyskawiczna.

dziewczyny od podhalanow bardzo sprawne - polecam!!!

na forum podhalanow w dziale UDANE ADOPCJE znajdziecie historie naszej starogardzkiej Neli ...

niestety nie mozna tu podawac bezposrednich linkow :( ale w razie co na PW

Tak to była adopja wolontariuszy Fundacji Pasterze. :p

Pracujemy nad domkiem dla Goldi. ;)

Ile sunia ma w kłebie?

Posted

mc_mother napisał(a):
Byłoby super. Sunia zamieszkałaby w domu z owczarkiem i 2 kotami. Pan mówi, że musi koty zaakceptować, bo one niewychodzące są...
Czekam więc na info o kotkach;)
Jak się nie uda, to będziemy dalej kombinować;)

Zaraz jadę do schroniska także około godziny 17.30 powinno byc info o kotkach, wczoraj nie udało mi się pojechac.

ElzaMilicz napisał(a):
(...)

Ile sunia ma w kłebie?

Zmierzę dziś ;)

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Tak to była adopja wolontariuszy Fundacji Pasterze. :p

Elzo trochę szacunku do faktów- sierpniu nie było jeszcze Fundacji to jak mogła mieć ona wolontariuszy?:-o
a jej wykup ze schroniska i karmę finansowałam min. ja ;) (razem z użytkownikami forum ) ,a ja nie czuję się wolontariuszem w/w fundacji

Posted

Zawsze jesteśmy wdzięczni za czyjąś pomoc w ratowaniu białasów!

Podziękowania dla forumowiczów z forum podhalanów są również na stronie "Fundacji Pasterze" przy adopcji Neli.

Bo tylko dzięki takim wspaniały ludziom adopcje biednych psiaków ze schronisk są możliwe.

To łańcuszek dobrych serc i pomocnych dłoni :loveu:

Bardzo miło wspominam adopcję Neli - bardzo fajna sunia i bardzo fajni ludzie, którzy włączyli się w tą akcję :loveu:

Jeszcze raz pięknie dziękuję i brawa dla Was :multi::multi::multi:

Trzymam kciuki za Goldi i jej nowy domek.
Najważniejsze by trafiła do ludzi, którzy pokochają ją i otoczą opieką już na zawsze!
:kciuki:

Posted

Goldi ma załatwiony DT, taką informację uzyskałam dzis w schronisku a eksperymentów na kotkach nie robimy ;)
Miała jechac dziś, byłam do około 15.30 ale jeszcze się nikt nie zjawił, trzymam kciuki za małą :)

Posted

mc_mother napisał(a):
Sunia jest w DT- poobserwujemy i zobaczymy przy okazji czy nie zje kotków;)
Jak będzie ok to do Pruszkowa:)

Uff już w DT, super :)
Jak się sprawuje dotychczas? ;)

Posted

Szarotka napisał(a):
E nie zje kotkow:):) a co daja w Pruszkowie ???

Cela nie dała rady rudzielcowi to i Goldi pewnie też:evil_lol:
a w Pruszkowie czekają na jakąś białą sunię

Posted

Pinesk@ napisał(a):
Uff już w DT, super :)
Jak się sprawuje dotychczas? ;)

Asia i Arek są zachwyceni sunią:)
Na razie się zapoznają... Mówią, że jest piękna, grzeczniusia i spokojna- cukiereczek.
Za kilka dni będzie można pewnie coś więcej o niej powiedzieć.
Teraz niech odpoczywa. Jutro może będą fotki, to wkleję:)

Dziękuję schronisku za wspaniałą współpracę:)