Pinesk@ Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Goldi to ok. 4 letnia, piękna suczka- mix podhalana i goldena. Przyjechała do schroniska z interwencji - zabiedzona, wychudzona, z otarciami na szyi i ropiejącymi oczkami. Teraz rozkwitła. Sunia jest grzeczna, łagodna i przyjacielska, bez problemu zgadza się z innymi psami, i kotami, mogłaby mieszkać w domu z dziećmi- to typ psa rodzinnego. Goldi zna komendę "siad", ładnie chodzi na smyczy i umie podawać łapkę- widać, że kiedyś miała człowieka, który o nią dbał... Teraz została sama. Jest charakterologicznie typową podhalanką- broni swojej rodziny i domostwa, dla „swoich” jest najlepszym towarzyszem, jest przyjacielska dla wszystkich stworzeń zamieszkujących w jej domu, uwielbia zabawę z innymi psami i wylegiwanie się na kanapie:) Obcych za płotem oszczekuje- jest typem psa stróżującego, jak każdy podhalan, choć posturą nie dorównuje prawdziwemu przedstawicielowi rasy- jest raczej zminiaturyzowaną nieco wersją podhalanki. Sunia jest odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Przebywa w domu tymczasowym w okolicach Tczewa. Goldi jest pod opieką Fundacji Pomocy Zwierzętom BONO. Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przed i poadopcyjną i podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie adopcji: [email protected] tel. 502 623 982 Quote
Ilonajot Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 dziewczyny, ogloscie ja bezposrednio na forum podhalanow ... my tak zrobilismy w lecie z Nela ze schroniska w Starogardzie, tez nie 100% podhalanka (ale sliczna i podobna do Goldi) i akcja byla blyskawiczna. dziewczyny od podhalanow bardzo sprawne - polecam!!! na forum podhalanow w dziale UDANE ADOPCJE znajdziecie historie naszej starogardzkiej Neli ... niestety nie mozna tu podawac bezposrednich linkow :( ale w razie co na PW Quote
Pinesk@ Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Dzięki Ilonajot, zaraz ja wrzucę na podhalanowe Quote
mc_mother Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 W związku z powyższymi postami rozumiem, że mogę wykorzystać fotki na forum OP ;) ? Szkoda, że wcześniej jej nie znalazłam... przed świętami miałyśmy prawdziwe oblężenie domków:roll: Czy sunia ma szczepienia, odrobaczenie, czy jest wysterylizowana? Jeśli nie, to czy jest szansa na sterylkę w schronisku? Mam nadzieję, że schronisko nie wydaje bez sterylki... Czy jest typem uciekinierki jak Aron? Czy raczej trzyma się swojego miejsca? Czy zgodzi się z dużym samcem? I poproszę o więcej fotek jeśli można- mam potencjalny domek... Mogą być na e-mail: [email protected] Mój tel. 502 623 982 Quote
Pinesk@ Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Można wykorzystac na forum OP :) Odrobaczona, zaszczepiona, wysterylizowana. Nie jest typem uciekinierki, jest bardzo grzeczna, łagodna i spokojna, ładnie chodzi na smyczy. Zgadza się z psami bezproblemowo. Nie jest też taka duża jak Podhalan, jest drobniutka ;) Mam tylko zdjecia z jednej jej sesji: I jedno sprzed 3 dni: z kolegą Wojtusiem, mixem laba: Quote
mc_mother Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Dziękuję:) Załozyłam jej u nas wątek:) Wyślę fotki do potencjalnego domku, zobaczymy... Quote
mc_mother Posted January 23, 2011 Posted January 23, 2011 Jeszcze jedno- jak sunia z kotami? W domu są dwa koty... Quote
Pinesk@ Posted January 23, 2011 Author Posted January 23, 2011 Będe jutro w schronisku, moze się uda sprawdzic ... Quote
mc_mother Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Byłoby super. Sunia zamieszkałaby w domu z owczarkiem i 2 kotami. Pan mówi, że musi koty zaakceptować, bo one niewychodzące są... Czekam więc na info o kotkach;) Jak się nie uda, to będziemy dalej kombinować;) Quote
ElzaMilicz Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='Ilonajot']dziewczyny, ogloscie ja bezposrednio na forum podhalanow ... my tak zrobilismy w lecie z Nela ze schroniska w Starogardzie, tez nie 100% podhalanka (ale sliczna i podobna do Goldi) i akcja byla blyskawiczna. dziewczyny od podhalanow bardzo sprawne - polecam!!! na forum podhalanow w dziale UDANE ADOPCJE znajdziecie historie naszej starogardzkiej Neli ... niestety nie mozna tu podawac bezposrednich linkow :( ale w razie co na PW Tak to była adopja wolontariuszy Fundacji Pasterze. :p Pracujemy nad domkiem dla Goldi. ;) Ile sunia ma w kłebie? Quote
Pinesk@ Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 mc_mother napisał(a):Byłoby super. Sunia zamieszkałaby w domu z owczarkiem i 2 kotami. Pan mówi, że musi koty zaakceptować, bo one niewychodzące są... Czekam więc na info o kotkach;) Jak się nie uda, to będziemy dalej kombinować;) Zaraz jadę do schroniska także około godziny 17.30 powinno byc info o kotkach, wczoraj nie udało mi się pojechac. ElzaMilicz napisał(a):(...) Ile sunia ma w kłebie? Zmierzę dziś ;) Quote
mc_mother Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Pinesk@ napisał(a):Będe jutro w schronisku, moze się uda sprawdzic ... I jak te kotki? Quote
akrim Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [quote name='ElzaMilicz']Tak to była adopja wolontariuszy Fundacji Pasterze. :p Elzo trochę szacunku do faktów- sierpniu nie było jeszcze Fundacji to jak mogła mieć ona wolontariuszy?:-o a jej wykup ze schroniska i karmę finansowałam min. ja ;) (razem z użytkownikami forum ) ,a ja nie czuję się wolontariuszem w/w fundacji Quote
mc_mother Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 W schronisku są niestety tylko 2 kotki i boją się na nich eksperymentować;) Się nie dziwię:evil_lol: Zabierzemy sunię do DT, gdzie są koty i zobaczymy co jej w duszy gra;) Quote
ani@ Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Zawsze jesteśmy wdzięczni za czyjąś pomoc w ratowaniu białasów! Podziękowania dla forumowiczów z forum podhalanów są również na stronie "Fundacji Pasterze" przy adopcji Neli. Bo tylko dzięki takim wspaniały ludziom adopcje biednych psiaków ze schronisk są możliwe. To łańcuszek dobrych serc i pomocnych dłoni :loveu: Bardzo miło wspominam adopcję Neli - bardzo fajna sunia i bardzo fajni ludzie, którzy włączyli się w tą akcję :loveu: Jeszcze raz pięknie dziękuję i brawa dla Was :multi::multi::multi: Trzymam kciuki za Goldi i jej nowy domek. Najważniejsze by trafiła do ludzi, którzy pokochają ją i otoczą opieką już na zawsze! :kciuki: Quote
Pinesk@ Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 Goldi ma załatwiony DT, taką informację uzyskałam dzis w schronisku a eksperymentów na kotkach nie robimy ;) Miała jechac dziś, byłam do około 15.30 ale jeszcze się nikt nie zjawił, trzymam kciuki za małą :) Quote
mc_mother Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Sunia jest w DT- poobserwujemy i zobaczymy przy okazji czy nie zje kotków;) Jak będzie ok to do Pruszkowa:) Quote
Szarotka Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 E nie zje kotkow:):) a co daja w Pruszkowie ??? Quote
Pinesk@ Posted January 25, 2011 Author Posted January 25, 2011 mc_mother napisał(a):Sunia jest w DT- poobserwujemy i zobaczymy przy okazji czy nie zje kotków;) Jak będzie ok to do Pruszkowa:) Uff już w DT, super :) Jak się sprawuje dotychczas? ;) Quote
akrim Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Szarotka napisał(a):E nie zje kotkow:):) a co daja w Pruszkowie ??? Cela nie dała rady rudzielcowi to i Goldi pewnie też:evil_lol: a w Pruszkowie czekają na jakąś białą sunię Quote
mc_mother Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 Pinesk@ napisał(a):Uff już w DT, super :) Jak się sprawuje dotychczas? ;) Asia i Arek są zachwyceni sunią:) Na razie się zapoznają... Mówią, że jest piękna, grzeczniusia i spokojna- cukiereczek. Za kilka dni będzie można pewnie coś więcej o niej powiedzieć. Teraz niech odpoczywa. Jutro może będą fotki, to wkleję:) Dziękuję schronisku za wspaniałą współpracę:) Quote
Recommended Posts