Jump to content
Dogomania

Fantastyczna Fanta o smaku Lychee, czyli terrier i border

Recommended Posts

Posted

Jedna łapa się patafianowi zagoiła to następną sobie zryła <3 jak jej nie kochać

a Babka jak miała obiecane tak trafiła w weekend pod nożyczki ;)

przed

IMAG1540_zpstzmjoeiv.jpg

IMAG1533_zpstvtcplxw.jpg

IMAG1536_zpssri3gpcr.jpg

po (taka wspaniała jakość)

IMAG1541_zpsvlfrrlf4.jpg

Guest TyŚka
Posted

Zdjęcia frisbałkowe - super, ale faktycznie nie wierzę, że młoda nie ma filmiku. Toż to zbrodnia na borderku :p
Współczuję łapowych problemów... sucz niezdara.

A Fanta świetnie sie trzyma i mam nadzieję, że mój też taki będzie za te parę lat ;) Fajnie wygląda obcięta, ona jest grzeczna podczas opitalania?

Posted

Hejka  Śmieszne miny robi Lychee przy frisbee  moja Sonia to ostatnio strasznie polubiła bieganie za gumowym frisbee

ojej kto nas odwiedził ^^ Lychee zawsze robi takie dziwne miny, jakby była na nieustannej podróży w poszukiwaniu swojego rozumu ;)

zdumiona jestem, że ona ma już tyle lat http://i1226.photobucket.com/albums/ee405/Kazuro19/IMAG1540_zpstzmjoeiv.jpgpatrząc na zdjęcia ma się wrażenie, że to dość młody pies, moja przy Fancie to w ogóle jakaś prapraprababcia

http://i1226.photobucket.com/albums/ee405/Kazuro19/DSC_0706_zpspefkg3tb.jpg  dziecko szczęścia

Fanta ostatnio to jakąś drugą młodość przezywa :D Poszła BEZ MAMY TYLKO ZE MNĄ (!) na jezioro <3 i nawet brodziła daleko w wodzie i przynosiła patyczki. Mama też mówi, że za piłką pomyka ja strzała i nawet w domu się zaczęła znowu bawić w rozrywanie maskotek :) co terrier to terrier

Lisi ułomek :D

Zdjęcia frisbałkowe - super, ale faktycznie nie wierzę, że młoda nie ma filmiku. Toż to zbrodnia na borderku :P
Współczuję łapowych problemów... sucz niezdara.

A Fanta świetnie sie trzyma i mam nadzieję, że mój też taki będzie za te parę lat ;) Fajnie wygląda obcięta, ona jest grzeczna podczas opitalania?

Powinnam ją oddać komuś z lepszym aparatem i talentem do montowania filmików :c ja się nie nadaję :P

Bycie niezdarą to jedno, ludzie mogli by przestać być świniami i tłuc butelki. Zawsze i tak idę najpierw na zwiad czy coś nie leży, ale nie wszystko wypatrzę moim marnym wzrokiem.

Podczas obcinania śpi ;) zawsze mam problem z podcięciem łapek i brzucha bo jaśnie pani się wstać nie chce :P Jest jedynie wrażliwa na punkcie brody i czasem burczy jak pociągnę za mocno.

Piękne psiaki i piękne foty! Tylko mało fot!

Dzięki :) Nigdy mi się nie chce tych fot zmniejszać, głupi regulamin

Posted

U nas wsio ok :)

Fanta odmłodniała, biega, skacze i wariuje jakby miała z 5 lat a nie 12 :) cieszy się wiosną :D

Liczek coraz lepiej ogarnia ładne lądowanie i odrywanie dupy od ziemi, a moje rzuty stają się prostsze i dalsze :P strasznie żałuję, że wywalili mi pro toss&fetch bo bez zastanowienia bym nas zgłosiła, a tak to do startersów fristajla nie zrobimy, bo by wyglądał trochę marnie ;) overki nogowe, flipy i passing są nieszczególnie widowiskowe :P może w Sopocie się odważymy.

Ostatnimi czasy Lis porzuciła swoją klateczkę na rzecz prysznica i tam śpi :P gorąco pannie, już widzę co będzie przy 30 stopniach :/ chyba trzeba się zaopatrzyć w hurttową kamizelkę, ale trochę szkoda mi kasy :rolleyes:

Fanta i jej miłość życia

DSC_0770_zps6nkeatkp.jpg

turbo kaban

DSC_0809_zpsspphbxgk.jpg

DSC_0810_zpsmexkwzrn.jpg

DSC_0865_zpsezn2ls82.jpg

DSC_0951_zpsyzwxtheu.jpg

Posted

Fanta ostatnio to jakąś drugą młodość przezywa :D Poszła BEZ MAMY TYLKO ZE MNĄ (!) na jezioro <3 i nawet brodziła daleko w wodzie i przynosiła patyczki. Mama też mówi, że za piłką pomyka ja strzała i nawet w domu się zaczęła znowu bawić w rozrywanie maskotek :) co terrier to terrier

Lisi ułomek :D

haha :D No proszę bardzo, może faktycznie ma swój lepszy czas :)

o rety hahahaha http://i1226.photobucket.com/albums/ee405/Kazuro19/DSC_0951_zpsyzwxtheu.jpgnoooo... ślicznotka :D

Posted

:)

haha :D No proszę bardzo, może faktycznie ma swój lepszy czas :)

o rety hahahaha http://i1226.photobucket.com/albums/ee405/Kazuro19/DSC_0951_zpsyzwxtheu.jpgnoooo... ślicznotka :D

na pewno duża w tym zasługa zmiany stawowego suplementu na aptoflex. Paula nam poleciła i faktycznie stał się cud :D aż miło się patrzy jak sobie pomyka na spacerkach <3

chyba rozwaliłam sobie kostkę :P

DSC_0510_zpsfrdxf7gg.jpg

DSC_0512_zpsyrzg3tx4.jpg

DSC_0845_zpst6yfhka8.jpg

DSC_0895_zpsov8y4hwt.jpg

DSC_0519_zpszfpomv5r.jpg

Guest TyŚka
Posted

Kochane suczydła :)

Mokra Lychee wygląda jak potwór :D

Posted

Kochane suczydła :)

Mokra Lychee wygląda jak potwór :D

mokre psy zawsze wyglądają dziwacznie :P

w sierpniu dokonamy dokładnych pomiarów tej prędkości :D jestem ciekawa jak szybko pomyka

My dzisiejsze popołudnie spędziłyśmy u weterynarza... (a miałam iść na semi, teraz to nie wiem czy mi kasy styci :P) Lis od rana jest niemrawy i dużo pije, a jak przyszłam z zajęć nie chciała się bawić, rano na treningu też nie była sobą. A na ogonie znalazłam uschniętego kleszcza. Poleciałam więc z obawą że to babeszja, na szczęście wyniki krwi ok, temperatura za to lekko podwyższona. Puczi dostała coś na zbicie temperatury, a ja czekam na telefon z resztą wyników. Jutro chyba mam łapać siki, yay :p mam nadzieję, że się ogarnie, bo miała mieć w przyszłym tygodniu sterylkę

DSC_0897_zpsdg7pp5fm.jpg

DSC_0924_zpsotba6oe5.jpg

DSC_0898_zps48qahivt.jpg

DSC_0958_zpsz768rs1m.jpg

Lis toczy wewnętrzną walkę, nie chce leżeć koło Tośki, ale matka zostać kazała :D

DSC_1093_zpsa21qnpxs.jpg

Guest TyŚka
Posted

Trzymamy kciuki, by nie było to nic poważnego.

Hahaha, faktycznie z obrzydzeniem leży :D

Posted

Miałam nie brać już gryzoni... W weekend na mojej uczelni były targi zwierząt egzotycznych i w końcu na żywo zobaczyłam moje kochane tłustogonki, które już od paru lat za mną "chodzą". Hodowla jest z Poznania i mają młode na wydanie, wybijcie mi to ze łba D:

fota by zwjeżaki

11111211_837225836352110_608668601824977

Guest TyŚka
Posted

Jakie śmiechowe gryzonie :D

A towarzystwo spacerowe (?) super :)

Posted

:)

moja reakcja na te małe gryzonie była podobna ^^

Ja Ci  nie wybije,bo  takie słodkie kluski sama bym wzięła <3

za jakieś półtora tygodnia go odbieram :P jak chcesz możesz wpaść i wymiziać (Lisa też, stęskniła się) :D

Jakie śmiechowe gryzonie

A towarzystwo spacerowe (?) super

Śmiechowe i mega urocze :) nie dam rady się powstrzymać :P

Spacerowe, ale nie codzienne ;) mamy do nich pół godzinki pociągiem

Lisia sterylka niestety musiała zostać przełożona o tydzień, ale co się odwlecze to nie uciecze ;)

Tymczasem powoli ogarniamy wspólne jeżdżenie na rowerze, o dziwo jeszcze ani razu się nie wyglebiłam :D a piesa na szczęście pamięta co to pra (prawo) i lef (lewo). Inne psy też ładnie mija, raz tylko koniecznie musiała skręcić do shih tzu, ale udało mi się ją opanować.

DSC_0960_zps5mcldigu.jpg

DSC_0978_zpsikkezlhe.jpg

a tak wygląda pozowanie według Fanty :P

DSC_0974_zps6ee6qzhq.jpg

choć Lis też nie lepszy

DSC_0975_zpshjvnmnl7.jpg

DSC_0976_zpsdmcxqwnk.jpg

Guest TyŚka
Posted

Obie są rewelacyjnie, widze że miłość między nimi kwitnie :D

• 2 weeks later...
Posted

Obie są rewelacyjnie, widze że miłość między nimi kwitnie :D

Tia, miłość :p to jest wymuszana tolerancja :d

Lis się pozbył swojej macicy ;) Zabieg zniosła dobrze, nie było żadnych komplikacji. Cieszę się, że mamy już to za sobą, ja w nocy spałam może ze dwie godziny ze stresu, a jak wychodziłam z gabinetu zostawiając ją nieprzytomną z łysym brzuchem to się poryczałam :rolleyes: Dopóki wetka nie zadzwoniła, że suczi się wybudziła i jest ok, to chodziłam ze ściśniętym żołądkiem jak takie zombie. Po południu, kiedy weszłam do lecznicy ją odebrać, to oczywiście pierwsze co usłyszałam to jej wycie :c Bardzo się ucieszyła na mój widok, chociaż kołnierz na szyi jej w tym okropnie przeszkadzał :p dobrze, że dostała kubrak i nie musi nosić satelity, bo chyba bym nie dała rady z tą sierotą, ona iść nie umiała :D Po przyjściu do domu nie mogła sobie znaleźć miejsca i cały czas piszczała, przestawała tylko jak ją głaskałam. Na szczęście po wieczornym spacerze jakoś przestała. A ja tymczasem żałuję mieszkania na 4 piętrze, dobrze że Lisio schudła troszku ostatnio to trochę mniej mam do noszenia ^_^

I jeszcze podsumowując nasze wcześniejsze cenowe rozważania, to zapłaciłam 430zł. Sterylka+kubrak+RTG bioderek (czysto!)

IMAG1609_zpscybzlfpk.jpg

IMAG1607_zpsexbfcbp5.jpg

IMAG1611_zpsnuoayypf.jpg

• 1 month later...
Posted

Jakby się ktoś zastanawiał to żyjemy :P Niby miałam już nie pisać na forum, bo mnie wkurza, ale uzależnienie jest silniejsze. Mimo że przerzuciłam się głownie na fp i bloga, a od wczoraj mamy też instagram. Matko chyba potrzebuję pomocy :D
U nas wszystko dobrze :) trochę się lenimy, ale w końcu wakacje od tego są. W czwartek jadę z Lisem do Sopotu, na Dog Games. Będziemy debiutować na zawodach, także nie obrażę się za trzymanie kciuków. Fanteł niestety nie jedzie, 3,5 godziny w pociągu i multum psów na miejscu to nie na jej nerwy. Mam nadzieję, że we wrześniu uda mi się ją zabrać na chwilę, ona tak kocha morze <3 No i w końcu nauczyła się pływać! To jest normalnie sensacja roku :D Pies który ma 12,5 roku się przełamał, dla wubby wszystko.
A potem mamy z Li maraton semi :D 14-15, fri z Gumiszi i Gubiszi, 21-23 Annówka, wrzesień-fri z Asią Korbal, następnie znów Annówka i październikówka <3 A potem będziemy przez rok głodować, bo skończyła się kasa :D

trochę fotek

12_zpsb9a1mwtl.jpg

122_zpsdjtu82h9.jpg

1222_zpshflyqabr.jpg

12222_zpsa8akdtrj.jpg

DSC_024012_zpsg97kdnux.jpg