Bzikowa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Możliwe, że jednak się uda z parsonem ale nie chcę zapeszać :lol: Właściwie to prt mi się sto razy bardziej podobają wizualnie :wink: bo że obie rasy mogą zasuwać to już mnie przekonaliście :evil_lol: Osobiście jacki (z Fioletowej Magii) obejrzę w maju na wystawie w NDM. Chociaż liczę mimo wszystko, że się uda mój plan wyprawy po parsonka :loveu: Byłoby cudnie, zobaczymy... P.S. Hodowla Marynix? Nic mi to nie mówi, jakaś strona www? Nie mogę znaleźć:oops: Quote
Delya Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Bzikowa napisał(a):Możliwe, że jednak się uda z parsonem ale nie chcę zapeszać :lol: Właściwie to prt mi się sto razy bardziej podobają wizualnie :wink: bo że obie rasy mogą zasuwać to już mnie przekonaliście :evil_lol: Osobiście jacki (z Fioletowej Magii) obejrzę w maju na wystawie w NDM. Chociaż liczę mimo wszystko, że się uda mój plan wyprawy po parsonka :loveu: Byłoby cudnie, zobaczymy... P.S. Hodowla Marynix? Nic mi to nie mówi, jakaś strona www? Nie mogę znaleźć:oops: Zrobiłam małą literówkę: maryniax - MARYNIAX FCI* DOMOWA HODOWLA PSÓW RASOWYCH JACK RUSSELL TERRIER _uacct = "UA-3022477-1"; urchin A o tym PRT to mówisz o tym miocie na Słowacji?:razz: Quote
Bzikowa Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Delya napisał(a):Zrobiłam małą literówkę: maryniax - MARYNIAX FCI* DOMOWA HODOWLA PSÓW RASOWYCH JACK RUSSELL TERRIER _uacct = "UA-3022477-1"; urchin A o tym PRT to mówisz o tym miocie na Słowacji?:razz: Dzięki. Tak, właśnie o tym :wink: Ale nic nie mówię, bardzo nie chcę zapeszyć... ;) Quote
PARSONRK Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Bzikowa - trzymam kciuki, żeby wyszło :multi: Quote
Russellka Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Ja też trzymam kciuki co by wszystko wyszło :loveu: Informuj nas jak się sprawy toczą :lol: Quote
Ania & Mia Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Ja właśnie mam 4 miesięczna jack russell terrierkę Mię :loveu: Zapisałam się z nią na kurs agility w Bydgoszczy :loveu: I jestem z niej dumna :loveu: Zapyla i aż mi się wyrywa :loveu: Najbardziej kocham to jej spojrzenie pt.'Biegamy,no biegamy,no powiedz,proszę,że biegamy' :loveu: Quote
Bzikowa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Dziękuję, nic nie będę mówić bo nie chcę zapeszać , ale jestem w kontakcie z hodowczynią i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem (matura te sprawy :cool1:) to :loveu: Ania & Mia , super, że biegacie ;) Mam nadzieję, że niedługo spotkamy się na zawodach (ja z westikiem od dwóch lat biegam;)) Quote
Kisses Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Bzik będzie mieć kolegę :loveu: Trzymam kciuki za maturę i za psa. :lol: Quote
Bzikowa Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Dziękuję. Nie wiem czy to w końcu wypali. Mają być tylko 3 szczeniaki, jak się okazało po usg. I to pewnie wszystkie gładkie (myślałam, że jest szansa na szczeniaka ze 'złamaną' sierścią albo szorstkiego ale hodowczyni powiedziała, że niestety szczerze wątpi bo ojciec jest gładzioch). A u mnie w grę wchodzi właściwie tylko szorściak... :roll: Quote
PARSONRK Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Bzikowa napisał(a):Dziękuję. Nie wiem czy to w końcu wypali. Mają być tylko 3 szczeniaki, jak się okazało po usg. I to pewnie wszystkie gładkie (myślałam, że jest szansa na szczeniaka ze 'złamaną' sierścią albo szorstkiego ale hodowczyni powiedziała, że niestety szczerze wątpi bo ojciec jest gładzioch). A u mnie w grę wchodzi właściwie tylko szorściak... :roll: Szorstki/złamany jest dominujący nad gładkim więc kto wie :):) musisz zobaczyć jaki włos występuje dalej w rodowodzie :) trzymam kciuki:multi: Quote
Unbelievable Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 PARSONRK napisał(a):Szorstki/złamany jest dominujący nad gładkim więc kto wie :):) musisz zobaczyć jaki włos występuje dalej w rodowodzie :) trzymam kciuki:multi: no i z szorstkiego szczeniaka może zrobić się gładki pies i odwrotnie;) Quote
PARSONRK Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Tinka:) napisał(a):no i z szorstkiego szczeniaka może zrobić się gładki pies i odwrotnie;) Gładziochowi może włos się zmienić na złamany, ale jak szczeniak jest szorstki, to może być jedynie bardziej szorstki :) Quote
Unbelievable Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 PARSONRK napisał(a):Gładziochowi może włos się zmienić na złamany, ale jak szczeniak jest szorstki, to może być jedynie bardziej szorstki :) chyba gdzieś czytałam też o tym, że pies był gładki a jak wyrósł zrobił się bardziej szorstkowłosy, ale już pewnie takim typowym szorstakiem nie był ;) a i gładkie bardzo się różnią- mój ma włos praktycznie bez podszerstka! Quote
PARSONRK Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Tinka:) napisał(a):chyba gdzieś czytałam też o tym, że pies był gładki a jak wyrósł zrobił się bardziej szorstkowłosy, ale już pewnie takim typowym szorstakiem nie był ;) a i gładkie bardzo się różnią- mój ma włos praktycznie bez podszerstka! Tak moja bestyjka - Ludek ma Milo od mnie Jak go odbierała był całkiem gładki, po kilku miesiącach okazało się, że pojawiły się dłuższe kłaczki i jest teraz złamasek :) Quote
Unbelievable Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 PARSONRK napisał(a):Tak moja bestyjka - Ludek ma Milo od mnie Jak go odbierała był całkiem gładki, po kilku miesiącach okazało się, że pojawiły się dłuższe kłaczki i jest teraz złamasek :) wachałam się pomiędzy Milo a Milką Ziomilki:cool3: Quote
Bzikowa Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Tia, tylko, że Banshee ma włos złamany a Ike jest całkiem gładki :roll: Dlaczego o tym nie pomyślałam pisząc do hodowczyni...:oops: Najwyżej wezmę szczeniaka z jakiegokolwiek losowego miotu w Polsce :evil_lol: Quote
PARSONRK Posted April 26, 2009 Posted April 26, 2009 Bzikowa napisał(a):Tia, tylko, że Banshee ma włos złamany a Ike jest całkiem gładki :roll: Dlaczego o tym nie pomyślałam pisząc do hodowczyni...:oops: Najwyżej wezmę szczeniaka z jakiegokolwiek losowego miotu w Polsce :evil_lol: Najważniejsze, żeby spełniał twoje oczekiwania :lol: a czy będzie gładzioch, czy szczota, co za różnica :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Bzikowa napisał(a):Najwyżej wezmę szczeniaka z jakiegokolwiek losowego miotu w Polsce :evil_lol: co jak co, ale jeszcze! każdy russell będzie russellem ;) Quote
PARSONRK Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Bzikowa iiii z tego co widzę jeszcze jedna gwiazdeczka dostępna :cool3: jaka decyzja była ? czyżby pierwsza gwiazda twoja ? Quote
Bzikowa Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Nie... :roll: :placz: Ustaliliśmy, że tylko szorstki wchodzi w grę. Nie chcę się rozpisywać o szczegółach tej decyzji tutaj ale tak wyszło. Teraz się zastanawiam czy brać szczeniaka jeszcze w te wakacje z jakiegoś miotu w Polsce (teraz jest coś po SILVER SHADOW Półdiable ale nie znam jej ani reproduktora a nie chcę brać w ciemno, nie kontaktowałam się z hodowlą, poza tym nie wiem czy ta suczka jest jeszcze wolna), jeśli jeszcze coś będzie ciekawego ale z kolei boję się brać 'w ciemno' i nie chcę kupować pod wpływem impulsu. Szkoda, że z tą Banshee nie wyszło, kontaktowałam się z hodowczynią mailowo od marca, miałam tam jechać jeszcze przed wzięciem szczeniaka i wyszła dupa. Jest mi nawet trochę głupio, że tak zawracałam gitarę pani Bibianie. Tak to się kończy jak ja się za coś zabiorę... :oops::roll: Quote
PARSONRK Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 echh ty :mad:;) A na zachętę, powiem ci że Gabi i Ali spodziewają się szczenią za około 2 miesiące ( Fioletowa Magia):cool3: Quote
Bzikowa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Jestem na siebie strasznie zła... no i nie tylko na siebie, tak ogólnie. Głupio się tak nastawiać i nastawiać a potem się okazuje, że dupa... :roll: Wiem o szczeniakach w Fioletowej Magii ale ostatnio doszłam do wniosku, że jednak parson to jest to... Będzie jeszcze miot po Divie (Obornicki Nornik) ale jeszcze (jak się kontaktowałam z hodowlą, parę tygodni temu) nie wiadomo jakim psem będzie kryta. No a poza tym ja nic o tej suce nie wiem. Quote
Delya Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Bzikowa napisał(a):Jestem na siebie strasznie zła... no i nie tylko na siebie, tak ogólnie. Głupio się tak nastawiać i nastawiać a potem się okazuje, że dupa... :roll: Wiem o szczeniakach w Fioletowej Magii ale ostatnio doszłam do wniosku, że jednak parson to jest to... Będzie jeszcze miot po Divie (Obornicki Nornik) ale jeszcze (jak się kontaktowałam z hodowlą, parę tygodni temu) nie wiadomo jakim psem będzie kryta. No a poza tym ja nic o tej suce nie wiem. Bzikowa nawet wiedza o matce i o ojcu nie zapewni Ci super psa;). Skoro dowiadywałaś się parę tygodni temu to może teraz już jest coś wiadomo o kryciu, zapytaj się:p. Ja też wolę prt niż jacki, ale bardzo fajny jack biega w Czechach, jest jak mała błyskawica. Wybierając psa do sportu, z ras innych niż typowe:evil_lol:, to loteria, ale i wyzwanie:loveu:. Quote
Bzikowa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 To było jakieś 2 tygodnie temu, nie chcę być nachalna :lol: (to był już i tak mój drugi kontakt z tą hodowlą). Wiem, wiem, że loteria :diabloti: a co więcej to moje pierwsze świadome szukanie szczeniaka (Beziczek był kompletnym przypadkiem :evil_lol:) więc nie jestem chyba w tym dobra ;) Ale co ma być to będzie, kiedyś się doczekam ... :wink: Quote
Delya Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Bzikowa napisał(a):To było jakieś 2 tygodnie temu, nie chcę być nachalna :lol: (to był już i tak mój drugi kontakt z tą hodowlą). Wiem, wiem, że loteria :diabloti: a co więcej to moje pierwsze świadome szukanie szczeniaka (Beziczek był kompletnym przypadkiem :evil_lol:) więc nie jestem chyba w tym dobra ;) Ale co ma być to będzie, kiedyś się doczekam ... :wink: Jaka nachalna:evil_lol:, chcesz mieć fajnego szczeniaka to się pytasz:cool3:. Kojarzysz Basię z Franckiem (jamniczek) z naszego klubu? Ona teraz wzieła siostrę Fiony z nowego miotu, zobaczymy co z niej wyjdzie:lol:. Quote
Recommended Posts