Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Możliwe, że jednak się uda z parsonem ale nie chcę zapeszać :lol:
Właściwie to prt mi się sto razy bardziej podobają wizualnie :wink:
bo że obie rasy mogą zasuwać to już mnie przekonaliście :evil_lol:
Osobiście jacki (z Fioletowej Magii) obejrzę w maju na wystawie w NDM.
Chociaż liczę mimo wszystko, że się uda mój plan wyprawy po parsonka :loveu: Byłoby cudnie, zobaczymy...

P.S. Hodowla Marynix? Nic mi to nie mówi, jakaś strona www? Nie mogę znaleźć:oops:

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bzikowa napisał(a):
Możliwe, że jednak się uda z parsonem ale nie chcę zapeszać :lol:
Właściwie to prt mi się sto razy bardziej podobają wizualnie :wink:
bo że obie rasy mogą zasuwać to już mnie przekonaliście :evil_lol:
Osobiście jacki (z Fioletowej Magii) obejrzę w maju na wystawie w NDM.
Chociaż liczę mimo wszystko, że się uda mój plan wyprawy po parsonka :loveu: Byłoby cudnie, zobaczymy...

P.S. Hodowla Marynix? Nic mi to nie mówi, jakaś strona www? Nie mogę znaleźć:oops:

Zrobiłam małą literówkę: maryniax - MARYNIAX FCI* DOMOWA HODOWLA PSÓW RASOWYCH JACK RUSSELL TERRIER _uacct = "UA-3022477-1"; urchin
A o tym PRT to mówisz o tym miocie na Słowacji?:razz:

Posted

Ja właśnie mam 4 miesięczna jack russell terrierkę Mię :loveu: Zapisałam się z nią na kurs agility w Bydgoszczy :loveu: I jestem z niej dumna :loveu: Zapyla i aż mi się wyrywa :loveu: Najbardziej kocham to jej spojrzenie pt.'Biegamy,no biegamy,no powiedz,proszę,że biegamy' :loveu:

Posted

Dziękuję, nic nie będę mówić bo nie chcę zapeszać , ale jestem w kontakcie z hodowczynią i jak wszystko pójdzie zgodnie z planem (matura te sprawy :cool1:) to :loveu:

Ania & Mia , super, że biegacie ;) Mam nadzieję, że niedługo spotkamy się na zawodach (ja z westikiem od dwóch lat biegam;))

• 4 weeks later...
Posted

Dziękuję. Nie wiem czy to w końcu wypali. Mają być tylko 3 szczeniaki, jak się okazało po usg. I to pewnie wszystkie gładkie (myślałam, że jest szansa na szczeniaka ze 'złamaną' sierścią albo szorstkiego ale hodowczyni powiedziała, że niestety szczerze wątpi bo ojciec jest gładzioch). A u mnie w grę wchodzi właściwie tylko szorściak... :roll:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Dziękuję. Nie wiem czy to w końcu wypali. Mają być tylko 3 szczeniaki, jak się okazało po usg. I to pewnie wszystkie gładkie (myślałam, że jest szansa na szczeniaka ze 'złamaną' sierścią albo szorstkiego ale hodowczyni powiedziała, że niestety szczerze wątpi bo ojciec jest gładzioch). A u mnie w grę wchodzi właściwie tylko szorściak... :roll:

Szorstki/złamany jest dominujący nad gładkim więc kto wie :):) musisz zobaczyć jaki włos występuje dalej w rodowodzie :)

trzymam kciuki:multi:

Posted

PARSONRK napisał(a):
Szorstki/złamany jest dominujący nad gładkim więc kto wie :):) musisz zobaczyć jaki włos występuje dalej w rodowodzie :)

trzymam kciuki:multi:

no i z szorstkiego szczeniaka może zrobić się gładki pies i odwrotnie;)

Posted

Tinka:) napisał(a):
no i z szorstkiego szczeniaka może zrobić się gładki pies i odwrotnie;)

Gładziochowi może włos się zmienić na złamany, ale jak szczeniak jest szorstki, to może być jedynie bardziej szorstki :)

Posted

PARSONRK napisał(a):
Gładziochowi może włos się zmienić na złamany, ale jak szczeniak jest szorstki, to może być jedynie bardziej szorstki :)

chyba gdzieś czytałam też o tym, że pies był gładki a jak wyrósł zrobił się bardziej szorstkowłosy, ale już pewnie takim typowym szorstakiem nie był ;) a i gładkie bardzo się różnią- mój ma włos praktycznie bez podszerstka!

Posted

Tinka:) napisał(a):
chyba gdzieś czytałam też o tym, że pies był gładki a jak wyrósł zrobił się bardziej szorstkowłosy, ale już pewnie takim typowym szorstakiem nie był ;) a i gładkie bardzo się różnią- mój ma włos praktycznie bez podszerstka!

Tak moja bestyjka - Ludek ma Milo od mnie

Jak go odbierała był całkiem gładki, po kilku miesiącach okazało się, że pojawiły się dłuższe kłaczki i jest teraz złamasek :)

Posted

PARSONRK napisał(a):
Tak moja bestyjka - Ludek ma Milo od mnie

Jak go odbierała był całkiem gładki, po kilku miesiącach okazało się, że pojawiły się dłuższe kłaczki i jest teraz złamasek :)

wachałam się pomiędzy Milo a Milką Ziomilki:cool3:

Posted

Tia, tylko, że Banshee ma włos złamany a Ike jest całkiem gładki :roll:
Dlaczego o tym nie pomyślałam pisząc do hodowczyni...:oops:

Najwyżej wezmę szczeniaka z jakiegokolwiek losowego miotu w Polsce :evil_lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
Tia, tylko, że Banshee ma włos złamany a Ike jest całkiem gładki :roll:
Dlaczego o tym nie pomyślałam pisząc do hodowczyni...:oops:

Najwyżej wezmę szczeniaka z jakiegokolwiek losowego miotu w Polsce :evil_lol:

Najważniejsze, żeby spełniał twoje oczekiwania :lol:
a czy będzie gładzioch, czy szczota, co za różnica :evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

Nie... :roll: :placz:
Ustaliliśmy, że tylko szorstki wchodzi w grę.
Nie chcę się rozpisywać o szczegółach tej decyzji tutaj ale tak wyszło.
Teraz się zastanawiam czy brać szczeniaka jeszcze w te wakacje z jakiegoś miotu w Polsce (teraz jest coś po SILVER SHADOW Półdiable ale nie znam jej ani reproduktora a nie chcę brać w ciemno, nie kontaktowałam się z hodowlą, poza tym nie wiem czy ta suczka jest jeszcze wolna), jeśli jeszcze coś będzie ciekawego ale z kolei boję się brać 'w ciemno' i nie chcę kupować pod wpływem impulsu. Szkoda, że z tą Banshee nie wyszło, kontaktowałam się z hodowczynią mailowo od marca, miałam tam jechać jeszcze przed wzięciem szczeniaka i wyszła dupa. Jest mi nawet trochę głupio, że tak zawracałam gitarę pani Bibianie.

Tak to się kończy jak ja się za coś zabiorę... :oops::roll:

• 2 weeks later...
Posted

Jestem na siebie strasznie zła... no i nie tylko na siebie, tak ogólnie. Głupio się tak nastawiać i nastawiać a potem się okazuje, że dupa... :roll:

Wiem o szczeniakach w Fioletowej Magii ale ostatnio doszłam do wniosku, że jednak parson to jest to...

Będzie jeszcze miot po Divie (Obornicki Nornik) ale jeszcze (jak się kontaktowałam z hodowlą, parę tygodni temu) nie wiadomo jakim psem będzie kryta. No a poza tym ja nic o tej suce nie wiem.

Posted

Bzikowa napisał(a):
Jestem na siebie strasznie zła... no i nie tylko na siebie, tak ogólnie. Głupio się tak nastawiać i nastawiać a potem się okazuje, że dupa... :roll:

Wiem o szczeniakach w Fioletowej Magii ale ostatnio doszłam do wniosku, że jednak parson to jest to...

Będzie jeszcze miot po Divie (Obornicki Nornik) ale jeszcze (jak się kontaktowałam z hodowlą, parę tygodni temu) nie wiadomo jakim psem będzie kryta. No a poza tym ja nic o tej suce nie wiem.

Bzikowa nawet wiedza o matce i o ojcu nie zapewni Ci super psa;).
Skoro dowiadywałaś się parę tygodni temu to może teraz już jest coś wiadomo o kryciu, zapytaj się:p.
Ja też wolę prt niż jacki, ale bardzo fajny jack biega w Czechach, jest jak mała błyskawica.
Wybierając psa do sportu, z ras innych niż typowe:evil_lol:, to loteria, ale i wyzwanie:loveu:.

Posted

To było jakieś 2 tygodnie temu, nie chcę być nachalna :lol: (to był już i tak mój drugi kontakt z tą hodowlą).

Wiem, wiem, że loteria :diabloti: a co więcej to moje pierwsze świadome szukanie szczeniaka (Beziczek był kompletnym przypadkiem :evil_lol:) więc nie jestem chyba w tym dobra ;) Ale co ma być to będzie, kiedyś się doczekam ... :wink:

Posted

Bzikowa napisał(a):
To było jakieś 2 tygodnie temu, nie chcę być nachalna :lol: (to był już i tak mój drugi kontakt z tą hodowlą).

Wiem, wiem, że loteria :diabloti: a co więcej to moje pierwsze świadome szukanie szczeniaka (Beziczek był kompletnym przypadkiem :evil_lol:) więc nie jestem chyba w tym dobra ;) Ale co ma być to będzie, kiedyś się doczekam ... :wink:

Jaka nachalna:evil_lol:, chcesz mieć fajnego szczeniaka to się pytasz:cool3:.
Kojarzysz Basię z Franckiem (jamniczek) z naszego klubu? Ona teraz wzieła siostrę Fiony z nowego miotu, zobaczymy co z niej wyjdzie:lol:.