Korenia Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Od-Nowa napisał(a):ponieważ są to rzeczy unikatowe szyte na miarę,cena każdej rzeczy jest inna. najlepiej zatem zacząć od pomierzenia wstępnie zwierza i skierowania się na adres mailowy podany na blogu ;-) Puchu... eghm, eghm... dziękuję bardzo za rekomendacje :-) Chciałam tak orientacyjnie wiedzieć, bo na razie kaski brak, ale taśmy mają bardzo ładne wzorki :) Guardy też szyjesz? I jak jest z polarem na psie, który nie jest krótkowłosy? Nie mierzwi się sierść? Nie łamie później? Quote
Paulina_mickey Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 śliczna modeleczka i ślicznie wygląda w tych obróżkach :iloveyou: Quote
Fides79 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 dzień dobry :) wypatrzyłam Was u Jambi i patrząc na awatar postanowiłam zobaczyć to brzydactwo, i jakie jest moje zdziwienie na widok uroczej i słodkiej Arii :crazyeye: to na prawde śliczna sunia, ma bardzo wesoły pyszczek, cudne frędzlaste uszy i niezwykle oryginalne umaszczenie, strasznie mi przypomina Foxi Erii. Mój psiak uwielbia szczury, w szczególności pluszowe z Ikea , do zabawy, ale myślę, że z Arią chętnie by się zaprzyjaźnił gdyby nie dzieląca nas odległość :roll: Będę Was z chęcią odwiedzać, pozdrawiam :lol: Quote
*Monia* Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Jak tam zawody? My niestety nie dotarłyśmy, bo mimo wielkich chęci nie byłam w stanie przebić się przez miasto z dwoma psami, legowiskiem i reklamówką z karmą :roll:. Różowa obróżka super i Ariula świetnie się w niej prezentuje :loveu: Quote
puchu Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 [quote name='Fides79']dzień dobry :) wypatrzyłam Was u Jambi i patrząc na awatar postanowiłam zobaczyć to brzydactwo, i jakie jest moje zdziwienie na widok uroczej i słodkiej Arii :crazyeye: to na prawde śliczna sunia, ma bardzo wesoły pyszczek, cudne frędzlaste uszy i niezwykle oryginalne umaszczenie, strasznie mi przypomina Foxi Erii. Za to brzydactwo Ariuch powinien się obrazić ;) Nigdy nie pomyślałam,że są do siebie podobne. Na zawodach za to padło pytanie, czy Ariuch jest ostrzyżonym pyrkiem :evil_lol: Mój psiak uwielbia szczury, w szczególności pluszowe z Ikea , do zabawy, ale myślę, że z Arią chętnie by się zaprzyjaźnił gdyby nie dzieląca nas odległość :roll: Będę Was z chęcią odwiedzać, pozdrawiam :lol:W planach mam wypad do Łodzi na Obi 9.10, więc może się spotkamy :razz: [quote name='*Monia*']Jak tam zawody? My niestety nie dotarłyśmy, bo mimo wielkich chęci nie byłam w stanie przebić się przez miasto z dwoma psami, legowiskiem i reklamówką z karmą :roll:. Zawody nieźle. 1/6 biegów ukończonych - agility open z Mistrzostw Polski! Jestem dumna ze Szczura :loveu: Niestety musimy popracować nad slalomem. Chyba najlepszym pomysłem będzie przeuczenie jej 2x2, bo tunelowo średnio rozumie o co chodzi. Po za tym z wystawy przywiozłam sobie tylko breloczek i żadnej obróżki ;) Fajne nagrody były w tym roku. Szkoda, że się pokryło z zawodami :( Różowa obróżka super i Ariula świetnie się w niej prezentuje :loveu:Wiem :razz: Miałam iść na odwyk a już chcę następną... Żeby psica się nie nudziła 2-3.10 wybieramy się na seminarium dogdancingu do Poznania. Może ktoś się skusi? http://www.cattledog.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=1786 Quote
Fides79 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Za to brzydactwo Ariuch powinien się obrazić ;-) hi hi nie ma co się obrażać, bo "brzydactwo" było użyte pieszczotliwie i potem dodałam, że jest śliczna i urocza :loveu: W planach mam wypad do Łodzi na Obi 9.10, więc może się spotkamy :razz: ooo no można by się jakoś umówić, pod warunkiem że Aria toleruje małych szczekaczy - zaczepiaczy z tendencją do dominacji i zainteresowanych głównie wywąchiwaniem tylnych części ciała :oops: a w Łodzi (przy najmniej w centrum) panuje psie wirusowe zapalenie gardła i Felek chyba złapał, bo dziś w nocy męczył go kaszel i po południu lecimy do weta :roll: Quote
jambi Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 puchu napisał(a):Ktoś się wybiera na wystawę w weekend? Jak z psami to można próbować wchodzić jako organizator, ew. podawać się za mnie ;) puchu kurde byłaś na wystawie???? gdzie??? masz jakies foty??? ja byłam, ale tkwiłam cały czas na ringu niufów... nawet sznaucery oglądałam sobie z odległości dwóch ringów... Quote
jambi Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Fides79 napisał(a): patrząc na awatar postanowiłam zobaczyć to brzydactwo, (...) strasznie mi przypomina Foxi Erii. "brzydactwo"... :roflt: toż to najpiękniejsze "brzydactwo" jakie widziałam! puchu napisał(a):Za to brzydactwo Ariuch powinien się obrazić ;) Nigdy nie pomyślałam,że są do siebie podobne. ależ tak!!! oczywiście że sa do siebie podobne!!! kilka razy miałam to juz napisać a to tutaj a to u erii ale... sie wstydziłam, a teraz widzę, że nie tylko ja mam takie wrażenie :) Quote
Mudik Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Fides79 napisał(a):hi hi nie ma co się obrażać, bo "brzydactwo" było użyte pieszczotliwie i potem dodałam, że jest śliczna i urocza :loveu: ooo no można by się jakoś umówić, pod warunkiem że Aria toleruje małych szczekaczy - zaczepiaczy z tendencją do dominacji i zainteresowanych głównie wywąchiwaniem tylnych części ciała :oops: a w Łodzi (przy najmniej w centrum) panuje psie wirusowe zapalenie gardła i Felek chyba złapał, bo dziś w nocy męczył go kaszel i po południu lecimy do weta :roll: dzieki za wiesci, moje psice na razie zdrowe, ale wie na co uwazac Quote
puchu Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 [quote name='Fides79']ooo no można by się jakoś umówić, pod warunkiem że Aria toleruje małych szczekaczy - zaczepiaczy z tendencją do dominacji i zainteresowanych głównie wywąchiwaniem tylnych części ciała :oops: Może być problem, bo o ile szczekacza jeszcze wytrzyma, o tyle za zbyt nachalne zaglądanie pod ogon strzela zębami. Jak nie masz nic przeciwko Ariuchowym zębom (;)), to się chętnie spotkam :) a w Łodzi (przy najmniej w centrum) panuje psie wirusowe zapalenie gardła i Felek chyba złapał, bo dziś w nocy męczył go kaszel i po południu lecimy do weta :roll:Biedaczysko :( U jambo czytałam, że chory. Wymiziaj malucha. [quote name='jambi_']puchu kurde byłaś na wystawie???? gdzie??? masz jakies foty??? ja byłam, ale tkwiłam cały czas na ringu niufów... nawet sznaucery oglądałam sobie z odległości dwóch ringów...Nawet dwa dni :lol: W sobotę od ok. 6.30 do ok. 17, w niedzielę od ok. 7 do ok. 18. Większość czasu siedziałam przy ringu agility pod lasem, ale po wystawie też się kręciłam. W sobotę łatwo nas było namierzyć, bo biegałam w koszulce z Ariuchem :) Przy niufach na pewno przechodziłam, ale bez większego zainteresowania. Molosy to nie moja bajka, po za dobkami do których mam sentyment. [quote name='jambi_']"brzydactwo"... :roflt: toż to najpiękniejsze "brzydactwo" jakie widziałam! Ariuch dziękuje :) ależ tak!!! oczywiście że sa do siebie podobne!!! kilka razy miałam to juz napisać a to tutaj a to u erii ale... sie wstydziłam, a teraz widzę, że nie tylko ja mam takie wrażenie :smile:Chyba czas zajrzeć do galerii erii... Gonzo I maluch próbujący rozruszać Szczura (co mu się w końcu udało) Quote
Fides79 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Może być problem, bo o ile szczekacza jeszcze wytrzyma, o tyle za zbyt nachalne zaglądanie pod ogon strzela zębami. Jak nie masz nic przeciwko Ariuchowym zębom (;-)), to się chętnie spotkam :smile: no z zębami to miał już Felutek nie jednymi odczynienia, niestety taki mały z niego łobuziak - dominant :shake: ale spotkać można by się było, i zobaczyć jaka będzie reakcja :cool3: a na jakiej ulicy te zawody Obi będą, bo patrzyłam na stronę ZK ale nie znalazłam info :roll: Biedaczysko :-( U jambo czytałam, że chory. Wymiziaj malucha. echh już jest tak wymiziany, że mu na tydzień wystarczy, byliśmy u weta, dostał antybiotyk i jest poprawa :multi: a Gonzo jaki super weimarek :loveu: uwielbiam weimary,to jedne z nielicznych wyżłów jakie mi się podobają, z wyżłów są u mnie na 1 miejscu :loveu::loveu: Quote
Paulina_mickey Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/Aria/09%20wrzesien%2010/100_4482.jpg W końcu ją namówił do zabawy!! Quote
*Monia* Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/Aria/09%20wrzesien%2010/100_4482.jpg - wyszła jak taki niewinny szczeniaczek :loveu: Super że się psiaki bawią, przynajmniej się wyszaleją. A młody zabawkowy/patykowy czy na razie w głowie inne sprawy? [quote name='puchu']Zawody nieźle. 1/6 biegów ukończonych - agility open z Mistrzostw Polski! Jestem dumna ze Szczura :loveu: Niestety musimy popracować nad slalomem. Chyba najlepszym pomysłem będzie przeuczenie jej 2x2, bo tunelowo średnio rozumie o co chodzi. Po za tym z wystawy przywiozłam sobie tylko breloczek i żadnej obróżki ;) Fajne nagrody były w tym roku. Szkoda, że się pokryło z zawodami :-( Gratulacje dla Ariuli :multi: i dla Ciebie oczywiście również :lol:. Nam się w tym roku wyjątkowo udało, mimo że na sztuczki się nie załapałyśmy ;) http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/Aria/09%20wrzesien%2010/100_4510.jpg - jakie grzeczne pieseczki :loveu: Quote
puchu Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 [quote name='Fides79']no z zębami to miał już Felutek nie jednymi odczynienia, niestety taki mały z niego łobuziak - dominant :shake: ale spotkać można by się było, i zobaczyć jaka będzie reakcja :cool3: a na jakiej ulicy te zawody Obi będą, bo patrzyłam na stronę ZK ale nie znalazłam info :roll: "Zawody odbędą się na stadionie K.S. "Budowlani" w Łodzi przy ul. Górniczej 5." echh już jest tak wymiziany, że mu na tydzień wystarczy, byliśmy u weta, dostał antybiotyk i jest poprawa :multi: Miziania nigdy za dużo ;) a Gonzo jaki super weimarek :loveu: uwielbiam weimary,to jedne z nielicznych wyżłów jakie mi się podobają, z wyżłów są u mnie na 1 miejscu :loveu::loveu:Ładny jest :) Z charakteru też sympatyczny, ale będzie z niego niezłe ziółko. Na razie próbujemy wyeliminować ciągnięcie, bo jest z tym koszmarnie... [quote name='Paulina_mickey']http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/Aria/09%20wrzesien%2010/100_4482.jpg W końcu ją namówił do zabawy!! Zazwyczaj mu się nie udaje, bo dla Szczurzyny za bardzo macha łapami i jest zbyt niedelikatny. Po za tym niestety Ariuch ma za małą siłę przebicia, i nawet jak go próbuje popędzić zębami, to Gonzo uważa za świetną zabawę... [quote name='*Monia*']http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/Aria/09%20wrzesien%2010/100_4482.jpg - wyszła jak taki niewinny szczeniaczek :loveu: Super że się psiaki bawią, przynajmniej się wyszaleją. A młody zabawkowy/patykowy czy na razie w głowie inne sprawy? Prawi się nie bawią. Spacery z młodym są dla niej raczej nieprzyjemnym obowiązkiem. Gonza trzeba czasem szarpnąć smyczą, czy nagle zmienić kierunek, a to ją bardzo demotywuje. A i tak najgorzej jest jak trzeba podnieść głos, żeby dotarło do tej szarej łepetyny. Ariuch uważa, że to też do niej i świat się wali, nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi i w ogóle... A mnie w tym momencie szlag trafia, bo np. psica stwierdza, że jest zbyt "strasznie" i ona nie zrobi nawet kroku. Dzisiaj odeszłam dobre kilkadziesiąt metrów zanim się ruszyła... A po zawodach było już tak miło i niczym mnie nie wkurzała i miałam nową motywację do robienie z nią czegoś... Gratulacje dla Ariuli :multi: i dla Ciebie oczywiście również :lol:. Nam się w tym roku wyjątkowo udało, mimo że na sztuczki się nie załapałyśmy ;) Dziękujemy :) Czytałam i zasłużenie wygrałyście :) W tym roku były chyba dużo fajniejsze nagrody? W zeszłym wygrałyśmy: książkę, kubek, piłkę i breloczek. Quote
*Monia* Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 [quote name='puchu']Prawi się nie bawią. Spacery z młodym są dla niej raczej nieprzyjemnym obowiązkiem. Gonza trzeba czasem szarpnąć smyczą, czy nagle zmienić kierunek, a to ją bardzo demotywuje. A i tak najgorzej jest jak trzeba podnieść głos, żeby dotarło do tej szarej łepetyny. Ariuch uważa, że to też do niej i świat się wali, nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi i w ogóle... A mnie w tym momencie szlag trafia, bo np. psica stwierdza, że jest zbyt "strasznie" i ona nie zrobi nawet kroku. Dzisiaj odeszłam dobre kilkadziesiąt metrów zanim się ruszyła... A po zawodach było już tak miło i niczym mnie nie wkurzała i miałam nową motywację do robienie z nią czegoś... Biedny Ariul :shake:. Hexa na początku miała podobnie, tylko od razu zaczynała się łasić żebym się nie denerwowała, bo myślała że ona coś źle robi... Po jakimś czasie przeszło i teraz nawet jak na nią się wnerwię to udaje że jej to nie dotyczy :mad:. Nadal masz motywację bo Ariula jest zdolna bestia i szybko się uczy ;). A tym jej nieszczęściem się nie przejmuj, przejdzie :lol:. Nie odechciało Ci się szczeniaka? :evil_lol: Dziękujemy :smile: Czytałam i zasłużenie wygrałyście :smile: W tym roku były chyba dużo fajniejsze nagrody? W zeszłym wygrałyśmy: książkę, kubek, piłkę i breloczek. Niestety potrafi śpiewać tylko jak ma ochotę, a jak trzeba to się wstydzi :lol:. W tym roku były wełniane legowiska, kilogram Boscha, jakieś próbki preparatu na zęby i plastikowy pojemnik (no i te papierowe torby na psie kupy :evil_lol:). Ogólnie gdyby nie ten straszliwy ścisk i przepychanki (niektórzy się pchali po kilka razy mimo że była mowa że jeden pies = udział w jednym konkursie) to by było super ;) Quote
puchu Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 [quote name='*Monia*']Biedny Ariul :shake:. Hexa na początku miała podobnie, tylko od razu zaczynała się łasić żebym się nie denerwowała, bo myślała że ona coś źle robi... Po jakimś czasie przeszło i teraz nawet jak na nią się wnerwię to udaje że jej to nie dotyczy :mad:. Nadal masz motywację bo Ariula jest zdolna bestia i szybko się uczy ;). A tym jej nieszczęściem się nie przejmuj, przejdzie :lol:. Nie odechciało Ci się szczeniaka? :evil_lol:Przy Ari nawet nie mogę przeklinać, bo myśli, że się na nią wściekam... Niestety małe szanse, żeby jej przeszło. Ona jest (za)bardzo delikatna psychicznie. Zdolna jest, ale wystarczy, ze coś jej kilka razy nie wyjdzie i się zamyka w sobie, bo świat jest zły i okropny itd... Szczeniaki od zawsze wolałam u kogoś, ale niestety nie da się tego przeskoczyć ;) Gonza mam czasami dość, bo jest, jakby to ująć, mocno nieokrzesany. Niestety potrafi śpiewać tylko jak ma ochotę, a jak trzeba to się wstydzi :lol:. W tym roku były wełniane legowiska, kilogram Boscha, jakieś próbki preparatu na zęby i plastikowy pojemnik (no i te papierowe torby na psie kupy :evil_lol:). Ogólnie gdyby nie ten straszliwy ścisk i przepychanki (niektórzy się pchali po kilka razy mimo że była mowa że jeden pies = udział w jednym konkursie) to by było super ;)Nagrody coraz fajniejsze, a organizacja coraz gorsza. Ciekawe co się będzie działo w przyszłym? Skoro jest takie zainteresowanie, to powinni trochę zmienić formę i dostosować do takiej ilości chętnych. Quote
jambi Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 puchu napisał(a): Szczeniaki od zawsze wolałam u kogoś, ale niestety nie da się tego przeskoczyć . puchu, jestes chyba jedyna mi znaną osobą, która nie lubi szczeniaków ;) Quote
puchu Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 Nie to, że nie lubię, ale na dłuższą metę są zbyt upierdliwe ;) Quote
Fides79 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 puchu napisał(a):"Zawody odbędą się na stadionie K.S. "Budowlani" w Łodzi przy ul. Górniczej 5." Miziania nigdy za dużo ;) Łooo matko, na górniczej, to daleko od nas, i dojazd kiepski :watpliwy: ojjj fakt, miziania nigdy dosyć, szczególnie takiego z dedykacjami :lol: Quote
puchu Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 To możliwe, że w przyszłym tygodniu zawitamy na trochę. Mama umówiła się z koleżanką, więc może się razem zabierzemy. Ale kiedy to nie wiem. Udało mi się (a raczej innym psom ;)) zmęczyć Gonza. Pewnie znowu nie będzie chciał zejść na siku przed snem :diabloti: Wczoraj było zapoznanie Gonza z Bazylem i Bazyliszek nie zjadł malucha :loveu: Burkną kilka razy i raz w trakcie zabawy za bardzo się nakręcił i dziabną w tyłek. I tylko tyle :loveu: Quote
Fides79 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 puchu To możliwe, że w przyszłym tygodniu zawitamy na trochę. Mama umówiła się z koleżanką, więc może się razem zabierzemy. Ale kiedy to nie wiem. ooo to jak będziesz wiedziała to daj znać :) Felutek ma się już lepiej, więc jak coś to nie będzie już zarażał ;) a do zawierania nowych znajomości z uroczymi suczkami jest zawsze chętny :lol: Quote
Paula03 Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Witamy się! :hand: Czemu tu taka cisza? Quote
puchu Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Fides79 napisał(a):ooo to jak będziesz wiedziała to daj znać :) Felutek ma się już lepiej, więc jak coś to nie będzie już zarażał ;) a do zawierania nowych znajomości z uroczymi suczkami jest zawsze chętny :lol: Jak łatwo było zauważyć nie dojechałyśmy w końcu do Łodzi. Paula03 napisał(a):Witamy się! :hand: Czemu tu taka cisza? Jakoś weny nie mam. Prawie świeże zdjęcia, bo sierpniowe ;) Quote
*Monia* Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Jaki zmęczony Ariul i jeszcze pańcia kazała siedzieć na słupku :mad:. A obroża przeciwkleszczowa rzuca się w oczy :evil_lol: Już tam tak ładnie nie jest, wszystko rozkopane.... Quote
Recommended Posts