kanna Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 wg wszelkich znaków na ziemi...( na niebie nic nie dostrzegłam)..w niedzielę będzie transporcik malucha.... zapytam Małgosię ...naszgo dobrego duszka ... Quote
dominikabankert Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Jak ten biedny dzidziuś się w ogóle zaplątał w tym schronie.....Co do sterylki to mam pytanie: o ile trzeba zmniejszyć porcję jedzonka, żeby wyżełka nie przytyła?A może to tylko mit z tym tyciem po sterylce? Na wiosnę planuje wysterylizować moja 2letnią wyżełkę. Quote
kanna Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 hm..mam doświadcznia tylko z własnego podwórka...na ile fachowe ..nie wiem...dwie z moich suczek są wysterylizowane....trzecia za młoda na to jeszcze....Balbina i Duśka po sterylce dostały apetytu ponad miarę...ale uporałam się z tym dostarczjąc im odpowiednią porcję ruchu...w tym także Sobie ( nie powiem , też mi wyszło dobrze na figurę:evil_lol:)....największy bład jednak zawsze leżey w naszej psychice...użalanie się nad głodem naszych biednych suczek...prekarmianie....trza być twardym , żeby przejść przez pierwszy okres nienasyconego głodu naszych pociech...ja nie jadłam razem z nimi..:evil_lol: potem minęło i im i mnie... ale prawdę mówiąc sama chętnie usłyszałabym wypowiedź experta w tym temacie... Quote
dominikabankert Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Akurat co do przekarmiania i wyżłowego błagalnego spojrzenia to nie mam litości ani trochę.Wie , ze ode mnie nie dostanie , chociaż robi tysiąc razy siad i daje łapę sama to ja nie zmiękam. Co innego moja mama.Daje jej za dużo i nic nie pomagają moje tłumaczenia , ze pies zapasiony jest tak samo nieszczęśliwy jak i wychudzony. Myślę , że trzeba uważać na jedzonko bo straci talię:).Ja znam w większości niestety tylko suczki jamniczki , które po sterylce ledwo chodzą na tych krótkich kikutach.Czemu ludzie u mnie nie lubią wyżłów....Wciąż tylko słyszę :jaki duży pies.Jak mnie to wkurza.To co maja powiedzieć właściciele bernardynów albo innych naprawdę dużych... Kanna co do spacerów to prawda....przynajmniej nie siedzimy z tyłkami w domu i objadamy się, tylko wędrujemy z naszymi wyżłowymi ADHDowcami:) Quote
kanna Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Dominiko a próbowałaś biegać z psem?...albo jeszcze lepsza adrenalinka ..rower a pies przed Tobą w szelkach? Quote
tanitka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 no, no, no, jamniki nie mają żadnych krókich kikutów, tylko łapeczki i nie wszystkie po sterylce szorują brzuchem po ziemi:obrazic::obrazic: Quote
dominikabankert Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Przepraszam Tanitka nie chciałam Ciebie urazić ,a te kikuty to nie były obraźliwe forgive me... Kanna ja wyżła spuszczam ze smyczy , żeby sobie poszalał .Nie ucieka za daleko i obserwuje mnie zza krzaczorów kątem oka.Co do jazdy na rowerze to bałabym się , że mnie z rowerem przewróci bo tak ciągnie.Rozpuszczona jest. Quote
kanna Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 hehe..psiak z mojego awatara to Oskar...staruszek na dożywociu, od którego wszystko się zaczęło.... mój TZ ukuł nowy zwrot dotyczący niskopodłogowych......kiedy pierwszy raz przyprowadziłam popatrzył krytycznie , pomyśłał i powiedział, że toto ani krzty łap ni ma tylko takie " ła-zurki" te łazurki do dziś mi w głowie siedzą...:evil_lol: Quote
tanitka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 "ła-zurki" - piękne słowo. podobami się:) Quote
dominikabankert Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Trzymam kciuki za transport małego.Ja niestety nie umiem wstawić awatara coś mi nie wychodzi.Kanna ja też miałam wcześniej przed wyżłem małego pieska terriera mixa. Średniopodłogowiec:) Jak zobaczyłam ten śmieszny krótki ogon to nazwałam go Żądło , bo z osą mi się kojarzył.I Żądło żył z nami 9 lat.Teraz biega sobie za TM. Quote
kanna Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 szczeniaczek jest! suczka....w łaty....hihi....i tu kończy się podobieństwo ...... uszka jak u colie.....ogon -kundel bury.....ale całość ponoć cudna...szybko szukamy domu.....bo jak urośnie to mój Boże...może być różnie.....pokraka?:evil_lol: jutro pewnie będą piersze fotki... Quote
tanitka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 to ten szczenior to suczka i taka wielorasowa??:razz::razz: Quote
dominikabankert Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Nic dziwnego , ładna jest to i ma wzięcie dziewczynka:) Quote
kanna Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 nie ma na co czekać....w środę pierwsza wizyta u koleżanki.... w tym tyg. odrobaczenia część dalsza...na początku przyszłego tyg. badania krwi ... potem szczepienia... co yśłicie aby...jeśłi zajdzie taka potrzeba...sterylizację przeprowadzić już w nowym domku? po nieszczęściu jakie nas spotkało, wydaje mi się, że psu po takich przejściach, zagłodzeniu trzeba dać dużo czasu na podreperownie i zdrowia i psychiki....miesiąc to za mało... ps. Dominiko będziesz realacjonować na bierząco sprawę Maniusia? Quote
tanitka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Kanna - co do sterylki w DS- to zależy od tego jacy sa Ci ludzie, w tym sensie czy można im zaufać. Trzymam kciuki za wizytę w środę:) PIszcie dziewczyny co ze szczeniakiem i Maniusiem. :) Quote
Ati Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 na razie tylko takie zdjecie szczylsonki trzebaby bylo jej nadac imie Quote
kanna Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Aniu zamieść proszę to genialne zdjęcie z wiadrem...proszę...ja się aż popłakałam ze śmiechu:evil_lol: Hreczka? Quote
kanna Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 nie cholera..wysłałam Ci całego maila....kupę zdjęć małej...no to lecę jaszcze raz... Quote
dominikabankert Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 wieczorem zadzwonie do p.Eli i spytam co z Maniusiem. Quote
kanna Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 dominikabankert napisał(a):wieczorem zadzwonie do p.Eli i spytam co z Maniusiem. też jestem ciekawa...może pani ela zafoni do mnie...bo przed przewiezieniem chciałabym się spotkać osobiście z państwem... Quote
Recommended Posts