Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 549
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kar0la']Powiedz mężowi, że albo przetrzymacie sunie do czwartku, albo Ty jutro jedziesz do Krakowa. Jestem pewna, że wybierzę pierwszą ewentualność.:evil_lol:[/quote]

hehe, też o tym pomyślałam :cool3:

DOBRANOC :)

Posted

Trzymajcie kciuki dziewczyny :) Za Morgan, żeby jej się udało sunię wyciągnąć!! :kciuki:

Ja niedługo jadę na badania, sunię od Morgan ma wziąść mój mąż :)

Po powrocie się nią zajmę jak należy - kurczaczek już jest w lodówce :cool3:

Posted

Trzymamy kciuki. :kciuki: Mam nadzieję, że wszystko dobrze poszło.

Hehe Widzę , że urobiaś męża. Oni muszą sobie pogadać, a potem i tak robią co chcemy :evil_lol:.

Ciekawe jak sunia się czuje? Tosiu już niedługo będziesz szczęśliwa.

Posted

Nie uwierzycie :angryy:

Nie wydali suni Morgan :angryy: Był ponoć pan weterynarz - stwierdził, że sunia jest chora, dostała jakieś zastrzyki i będzie do zabrania dopiero w piątek lub sobotę :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

No nie. Dopiero jak się ktoś nią zainteresował to się wzięli za leczenie.:angryy:

Dobrze, że chociaż ja leczą, a nie zatrzymali, bo po prostu nie chcą jej wydać. Oczywiscie jeśli z tymi zastrzykami to prawda...
Oby ją tylko pod koniec tygodnia wydali...

Posted

Szkoda słów :(

To kolejny taki przypadek na dogo - pies, który ginął zapomniany w schronie, kiedy raptem ktoś zaczyna się nim interesować, okazuje się być: leczony albo trudny, albo zarezerwowany, albo po prostu znika.

To wg mnie najlepszy dowód na to, że NIKT się tymi psami nie zajmuje tak jak należy. I te wszystkie działania wynikają ze strachu, że się wyda :angryy:

Posted

Witam. Tak jak Agnieszka pisała - pojechałam do azylu, weszłam do biura a tam pracownik z jakimś antypatycznym typem przeglądał jakieś dokumenty. Ten typ to był chyba wet ( jezu jakbym miała takiego lekarza, to wolałabym chyba umrzeć - brrrrrrrrrr ) bo na moje stwierdzenie, że chciałabym adoptować sunię pracownik odpowiedział, że jeżeli myślę o tej o którą ostatnio pytałam, to na razie nie ma szas, a ten brrrrrrrrr typ dodał, że sunia jest chora, dostała zastrzyki i na razie nie ma szans, bo chorego psa mi nie wydadzą. Mogę po nią przyjechać w piątek po południu ( odpada, bo jadę do przemyśla ) albo w sobotę do południa - i tutaj nie ma sprawy, mogę podjechać. Pytałam na co jest chora, ale pracownik odpowiedział, że nie ma czasu ze mną rozmawiać i się odwrócił. Na pewno nie jest to coś zakaźnego, ponieważ sunia jest w boksie z kilkoma innymi suniami ( i psem! który kopulował z każdą po kolei ) i nie została odizolowana. Siedziała w budzie a jak podjechałam, to nawet próbowała poszczekiwać, więc chyba toszeczkę lepiej, bo w sobotę była kompletnie obojętna na to co dzieje się dookoła.

Posted

mam dla Niej domek i transport do Wrocławia/na piątek/...Pani jest aż z Kłodzka, w domku jest roczna malutka sunia, który tęskni za towarzystwem. Pani przeżyła śmierć swojego psa /wcześniej/ i trochę się obawia czy na pewno malutka nie jest poważnie chora. Następna sprawa to Ciocia Jogi, która będzie wiozła jamnika mix z Mielca/mały nie ma szczepień/ a w domku ma szczeniusia dlatego pytałam czy to coś zakaźnego. Jeszcze ważne jest aby sunia była bardzo łagodna dla ludzi i zwierząt...no i ten nocleg w piątek we Wrocławiu ..gdyby przyjechała z Jogi..nietety musiałabym z Nią jechać aż do Kłodzka, a w piątek to jest niewykonalne/adopcja jamnika/a potem muszę pędzić do swojego psa na drugi koniec miasta..:placz:.

Posted

Sunia może być do odbioru najwcześniej w piątem PO POŁUDNIU. Jest bardzo spokojna, dała się kompletnie zdominować przez inne suki, schodzi im z drogi, jest wystraszona, onieśmielona i przeganiana z budy do budy. Taka bardzo delikatna istotka.

Posted

No to nie wiem - ja wyjeżdżam w piątek skoro świt - ok 6:30 a azyl jest otwarty od ok 7:30. Może spróbować podjechać i zabrać, ale nie wiem czy jej sunię wydadzą - powiedzieli wyraźnie "po południu".