kinga Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 [FONT=Comic Sans MS]KOWBOY - jest co prawda jamnikiem, ale nie jest zwyczajnym jamnikiem, o nie! [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jeśli zaliczacie się do miłośników jamników - a zarazem lubicie trochę większe psy - musicie koniecznie zobaczyć Kowboya. Kowboy - przy zachowaniu wyglądu typowego jamnika gładkowłosego - wygląda, jakby zapomniał w okresie szczenięcym, w którym momencie powinien przestać rosnąć... Wyhamował znacznie później:).[/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Inna hipoteza zakłada, że Kowboy nie jest wcale jamnikiem, ale alpejskim gończym krótkonożnym ( inaczej zwanym jamnikoogarem).[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jest więc od klasycznego jamnika i nieco wyższy, i nieco dłuższy - ale to tylko podkreśla jego nietuzinkowość. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS] Jeśli kochacie jamniki również dla ich charakterów, a dokładniej rzecz biorąc - charakterków:-) - również Kowboyem się nie rozczarujecie. Trochę zawadiacki, a przy tym wesoły. Bardzo lubi ludzi, znacznie mniej - psią, samczą konkurencję ( Uwaga! Wskazany raczej dom bez tej konkurencji - Kowboy po prostu uważa, że inne psy płci męskiej są zupełnie zbędne). [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Jamniki słyną też z tego, że są typowymi kanapowcami... czy Kowboy pod tym względem też okaże się typowy - tego nie wiemy. Na razie ma do dyspozycji jedynie budę, a na dodatek - nie ma ani domu, ani swojego Pana. I chyba nie o to mu w życiu chodzi...[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kowboy jest młodziutkim psem - ma mniej, niż 2 lata. Do schroniska trafił we wrześniu 2010r. [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Kontakt w sprawie jego adopcji: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]kom. 507-549-429, mail: [/FONT][FONT=Comic Sans MS][email protected][/FONT] Quote
Shania Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 to ja go jutro wysle do Pani jeszcze co mi o jamniorkach trawiła, prosze o przypomnienie na pw:) Quote
Isadora7 Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Bardzo ładny psiak - dzisiaj już sie nie wyrobie ale mogę mu allegro zrobić. Quote
kinga Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Isadora7 napisał(a):Bardzo ładny psiak - dzisiaj już sie nie wyrobie ale mogę mu allegro zrobić. oj, to kochana, będę bardzo wdzięczna :) Quote
Shania Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 za ja jutro czekam na odpowiedź i wyślę kochanego:) Quote
kinga Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Shania napisał(a):za ja jutro czekam na odpowiedź i wyślę kochanego:) czyli mam Ci jutro przypomnieć na pw? Dobrze zrozumiałam? Quote
Shania Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 tak, dobrze..poproszę,..przepraszam, ale nie wyrabiam,....przypomnę sobie jak na erce się znajdę...hehe wyślij kochana, proszę:) Quote
danka1234 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 dobrze ze ma już swój wątek, allegro widze tez juz bedzie miał więc ja mu zrobie ogłoszenia. Quote
danka1234 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 ogłoszenia dla Kowboja; (w trakcie -beda na wymienionych portalach) 1 alegratka 2 gumtre 3 kokosy 4 e-oferty 5 ojej 6 kupie psa 7 adopcja psa 8 psy.pl 9 przygarnij zwierzaka 10 nasi pupile 11 szukaj zwierzaka 12 do adopcji 13 zwierzęta 14 cafeanimal 15 szerlok 16 petsy 17 giełda ogłoszeń 18 24 polska. 19 ogłoszenia olx 20 e-gratka 21 kup-sprzedaj 22 hiper-ogłoszenia 23 ofertownia 24 adin.pl 25 ofertka Quote
danka1234 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 wskakujemy na góre ,moze wiecej osob wypatrzy. Quote
Isadora7 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 No chłopaku pokazuj sie. JEszcze troszke i allegro wstawie Quote
kinga Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 A Kowboy już w domu :loveu::loveu: ...właśnie się dowiedziałam. Dom wydaje się być cudowny, Kowboy pojechał tam wczoraj. Zaliczył już weterynarza, który po obejrzeniu go dokładnie stwierdził, ze... ma na ciele dużo śladów po gaszeniu petów :-(. Na dodatek przedwczoraj stracił... kawałek ucha, jeszcze w schronisku. Ma jakieś lęki - np. boi się wchodzić do klatki, boi się też z niej wychodzić. Natomiast w domu zaanektował od razu posłanie po poprzednim jamniku, wprowadził się tam zupełnie naturalnie i zamieszkał. ;) Kowboy zamieszkał co prawda w innym mieście ( 40 km od Koszalina), ale jesteśmy z p. Elą serdecznie tam zapraszane w odwiedziny, jesli tylko będziemy. Dziękuję za ogłaszanie w necie ;) - Kowboy swój dom znalazł wlaśnie tą drogą. Quote
danka1234 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 jak dobrze ze juz ma domek ,widac nieciekawe miał dotychczasowe zycie . Powodzenia Kowbojowi i jego opiekunom. Quote
Isadora7 Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='kinga']A Kowboy już w domu :loveu::loveu: ...właśnie się dowiedziałam. Dom wydaje się być cudowny, Kowboy pojechał tam wczoraj. Zaliczył już weterynarza, który po obejrzeniu go dokładnie stwierdził, ze... ma na ciele dużo śladów po gaszeniu petów :-(. Na dodatek przedwczoraj stracił... kawałek ucha, jeszcze w schronisku. Ma jakieś lęki - np. boi się wchodzić do klatki, boi się też z niej wychodzić. Natomiast w domu zaanektował od razu posłanie po poprzednim jamniku, wprowadził się tam zupełnie naturalnie i zamieszkał. ;) Kowboy zamieszkał co prawda w innym mieście ( 40 km od Koszalina), ale jesteśmy z p. Elą serdecznie tam zapraszane w odwiedziny, jesli tylko będziemy. Dziękuję za ogłaszanie w necie ;) - Kowboy swój dom znalazł wlaśnie tą drogą. Wszystkiego najlepszego Kowboyu Quote
kamilkaaa904 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Na wstępie chciałam Wam wszystkim podziękować za ogromną pomoc i zaangażowanie. Zaglądam tu często i jestem pod wielkim wrażeniem jak dużo piesków ze schronisk odnajduje swój azyl,kochający dom! Dzięki tej stronie oraz stronie schroniska w Koszalinie odnalazłam Kowboya:)) Jestem szczęśliwa jak i cała moja rodzinka,że trafiliśmy na tego cudownego pieska. Nazwaliśmy go CEZAR:) Cezarek okazał się idealnym pieskiem dla nas.Na początku po odebraniu go ze schroniska pracowaliśmy nad jego lękami.Jak wiecie bał się klatek schodowych przez co mieliśmy problem z wychodzeniem na spacer.Bał się panicznie schodów,piszczał i uciekał ale opanowaliśmy to :) Cezarek otworzył się,zaufał nam i z radością lgnie na dworek i z powrotem;)) Uwielbia wychodzić i biegać na świeżym powietrzu.Jedynym problemem jest to,że rzuca się do każdego pieska,nawet do malutkich kundelków hehe ;) ale myslę,ze po pewnym czasie nauczy się obcowac z kolegami ;) W domu zachowuje się idealnie,nie gryzie,uczy się bawić zabawkami ( na początku każdą nowo zakupioną zabawkę rozrywał na strzępy ;D ) , jest naszą kochaną przytulanką.Widać ,że bardzo potrzebował kontaktu ,bliskości z człowiekiem. Gdy pojechaliśmy na wizytę do weterynarza,lekarz był nim zachwycony.Powiedział,że to kochany,zrównoważony piesek .Powiedział również ,że lepiej trafić nie mógł :) Wcześniej mieliśmy jamnika gładkowłosego,odszedł w wieku 15 lat:( A że Cezar przypominał nam troszkę kochanego "Gajusia" wiedzieliśmy,że będzie nasz :) Jeszcze raz dziękujemy Wam z całego serca!!! Quote
Isadora7 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 kamilkaaa904 nawet nie wiesz ile nam dają takie wpisy. Miewamy chwilę zwątpienia, ale po takich listach, zdjęciach z nowych domów dostajemy kopa do działania. Quote
kamilkaaa904 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Jesteście wspaniałe! Jak zgram fotki to od razu je wstawie ;) A czy fotka ktora wstawiłam Wam sie wyswietla?? Quote
Isadora7 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='kamilkaaa904']Jesteście wspaniałe! Jak zgram fotki to od razu je wstawie ;) A czy fotka ktora wstawiłam Wam sie wyswietla?? Nie wyświetla się. Wyślij do mnie na [email protected] to wstawię Quote
Recommended Posts