Ilonajot Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 sorry za offa - serdecznie zapraszamy na watek psiakow ze schroniska w Starogardzie gdanskim: [url]http://www.dogomania.pl/threads/185403-Starogardzkie-zwierzaki-prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82aszaniu-Schronisko-Starogard-Gda%C5%84ski[/url] Quote
katarzyna09 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 To dzisiaj bidula ma mieć operację? Quote
Secia Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 proszę podnosić bazarek Czarusiowy no i oczywiście zaglądać :-) i polecać znajomym [url]http://www.dogomania.pl/threads/202604-Dla-Czarusia-na-operacj%C4%99-p%C4%99kni%C4%99tej-torebki-stawowej-w-trakcie-robienia?p=16343513#post16343513[/url] Jak zostawiałam Czarusia to Mederski powiedział, że operacja albo w poniedziałek a najdalej we wtorek. Niestety jego kalendarz nie jest z gumy. Czekam na telefon ..... Quote
matahari81 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 melduje sie na watku i trzymam kciuki za tego przystojniaczka Quote
Secia Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Przed Czarusiem w dniu dzisiejszym operacja. Strasznie mi szkoda tego wspaniałego psa. Mam wielką nadzieję, że tym razem operacja również będzie udana i nie będzie komplikacji i w końcu dobrniemy do końca procesu "naprawy" chłopka i nagramy pięknym film, na którym Czaruś idzie swobodnym krokiem przez łąkę i macha do ciotek, szczerząc zębiska od uch do ucha Quote
matahari81 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 trzymam kciuki za powodzenie operacji bo jak wspominalam wiem co to za stres moja sunia miala operacje ponad rok temu cos wam pokaze dodam ze miala polamana miednice w kilku miejscach i panewke z lapki przebita do srodka i tak jej sie zroslo wiec praktycznie tylko sie pokladala o operacji rehabilitacja i patrzcie- [URL=http://tinypic.com/r/ve1zqf/7]View My Video[/URL] Quote
Secia Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 piękny film, bardzo budujący. Niestety choroba Czarusia to polineuropatia i będzie ją miał do końca życia. Mam tylko nadzieję, tak jak powiedziałam, że udanie skończymy okres naprawczy i chłopak będzie mógł sobie spokojnie żyć swoim tempem szczęśliwy, bez bólu i ograniczeń. Quote
matahari81 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 [quote name='Secia']piękny film, bardzo budujący. Niestety choroba Czarusia to polineuropatia i będzie ją miał do końca życia. Mam tylko nadzieję, tak jak powiedziałam, że udanie skończymy okres naprawczy i chłopak będzie mógł sobie spokojnie żyć swoim tempem szczęśliwy, bez bólu i ograniczeń.[/QUOTE] kochana Miecia tez jest kaleczka do konca zycia szczegolnie gdy sa zmiany pogody to sa kulawizny biegac nie powinna ale jej czasem pozwalam wazne wlasnie zeby zyl bez bolu i w swoim tempie. nie kazdy pies musi byc psem "wyscigowym" wazne zeby bylo bez bolu i zeby poprawic mu komfort Quote
matahari81 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 jak tam Czarus? wiadomo cos? jak poszla operacja ja tu siedze jak na szpilkach i chyba nie tylko ja Quote
Secia Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Czarus juz po operacji. Zakończyła sie o godzinie 19.00. Dr Mederski zadzwonił do mnie i powiedział, że wszystko jest w porządku. Chłopak jutro do odebrania popołudniu. Załoga odbiorcza w blokach startowych, gotowa do drogi. Kasa pusta, że aż strach. Czekam na maila z klinki o kosztach. Proszę podnosić bazarek i zapraszać gości bo Czaruś pójdzie z torbami :-( Quote
winter7 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Seciu poproś o opatrunek usztywniający, o którym Ci mówiłam i zalecenia na piśmie co dalej ze sterydami. Żeby biedak nie musiał znowu cierpieć. Pozdrowienia dla Czarosława :) Quote
Secia Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Pytałam o opatrunek usztywniający. Mederski powiedział, że nie ma takiej porzeby. Sterydy dopiero po 4 tygodniach. Jutro wszystko bedzie na piśmie przygotowane dla Amnezji. Quote
katarzyna09 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Miejmy nadzieję,ze tym razem będzie wszystko dobrze. Quote
Secia Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 No hip hura. Czaruś wraca do domku dzisiaj wieczorem :-) Wszystko ok. W zaleceniach lekarskich: odstawić enkorton na 4 tygodnie. Cena operacji [COLOR=red][B] 777,69 zł[/B][/COLOR] Quote
Secia Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='katarzyna09']Miejmy nadzieję,ze tym razem będzie wszystko dobrze.[/QUOTE] Kasiu patrzę na godzinę twojego wpisu i oczom nie wierzę nie lubisz ciepłego łóżeczka o poranku tylko pchasz się do tego zimnego ekranu kompa? Quote
Secia Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Czaruś już w rękch Amnezji :-) Potwierdzam wpłatę od pamiętających ciotek: Arekse 100,00 :jumpie: Ren 200,00 :jumpie: Quote
amnezja Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Czaruś się wygrzewa przy kominku. Dostał stos smakoli, trochę popiszczał, ale już jest spokojny. Ciocia Beata chyba tak go wypieściła w drodze, że żal mu było, że odjeżdża. Dostaliśmy zalecenia -ograniczenie ruchu 3tygodnie -kontrola wet 26.02 (? Dorotko domyślam się, że to pomyłka i chodzi o marzec) -kołnierz ochronny -leki przeciwbólowe 1x dziennie 4-5 dni -encorton odstawiamy na 1 miesiąc W tej chwili Czaruś chodzi o własnych siłach, podnosząc operowaną łapkę. Aczkolwiek chodził dziś po przyjeździe tylko troszkę po dworzu, teraz leży na materacyku. Jak ograniczony ruch to ograniczony, niech leniuchuje, a co!:) Quote
matahari81 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='amnezja']Czaruś się wygrzewa przy kominku. Dostał stos smakoli, trochę popiszczał, ale już jest spokojny. Ciocia Beata chyba tak go wypieściła w drodze, że żal mu było, że odjeżdża. Dostaliśmy zalecenia -ograniczenie ruchu 3tygodnie -kontrola wet 26.02 (? Dorotko domyślam się, że to pomyłka i chodzi o marzec) -kołnierz ochronny -leki przeciwbólowe 1x dziennie 4-5 dni -encorton odstawiamy na 1 miesiąc W tej chwili Czaruś chodzi o własnych siłach, podnosząc operowaną łapkę. Aczkolwiek chodził dziś po przyjeździe tylko troszkę po dworzu, teraz leży na materacyku. Jak ograniczony ruch to ograniczony, niech leniuchuje, a co!:)[/QUOTE] to dobrze ze juz w ciepelku przy kominku:) oczywiscie jal leniuchowanie to leniuchowanie jeszcze sie chlopak nachodzi jak dojdzie do siebie wymiziaj go ode mnie Quote
AresekSE Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 az mi sie zrobilo przyjemnie...czarutek, trzymamy za ciebie kciuki!!!!! sloneczko ty nasze:) pozdrowienia od miecia-slepotki Quote
katarzyna09 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 [quote name='Secia']Kasiu patrzę na godzinę twojego wpisu i oczom nie wierzę nie lubisz ciepłego łóżeczka o poranku tylko pchasz się do tego zimnego ekranu kompa?[/QUOTE] Nic mi nie mów,o 20.00 już wymiękam...i śpię:roll: Quote
amnezja Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 wymiziany:) dzięki za miłe słowa:) Czarek ma się dobrze, kuśtyka o 3 łapkach (nie za dużo oczywiście). Dziś spał w salonie z Milutem, z ranka usłyszałam że człapie, za chwilę stanął przy drzwiach i zaczął szorować po drzwiach co miało znaczyć: 'Wpuszczać mnie! Poranne mizianko zacząć czas' :D Szwy nie goją się tak ładnie jak poprzednio, sączy się z nich, ale myślę, że to wina niezregenerowanej skóry, przecież ledwo mu się zrosła i znowu cięta.. Niestety jakiś błąd wyskakuje w imageshack i nie mogę zdjęć wkleić:( Quote
Secia Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 jeżeli nie zawiodła mnie matematyka, co mogło się zdarzyć pomimo posiadanej matury z tegoż przedmiotu, to z bazarku nr 5 zebrałam dla chłopka 369,00 Quote
Recommended Posts