Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co dzięń bierzemy jakiegoś psiaka do domu aby mógł sobie spokojnie obserwowac i zapoznawac się życiem domowym .Dzisiaj byłą Tayka (wczoraj Pesta ) >ta sunia przeprasza ,ze zyje .Ma poscielona kołderke na podłodze i jak tam leży to stara sie byc niewiedoczna .Ale jak byłam z córką w pokoju to sama przyszła i domagałą sie uwagi .Taya musiała byc bita bo tyle miłości ,całowania i przytulania oraz bez przerwy mówienia do niej miłym i cichym głosem ,które jej daje to jak wyciagam rekę powoduje u niej lęk i płaszczenie się na ziemi .Teraz przynajmniej juz nie sika pod siebie .Bo wczesniej byłą kałuża ....Reka skierowana w jej strone powodowała ,ze Taya oddawała kałuże moczu .......
Zrobiła ogromny postep ,ale uważam ze nigdy nie bedzie silniejsza psychicznie i trzeba bardzo uważać aby nie stracić tego co udało mi się wypracowac z nia .Przy niej nie podnosimy głosu ani nawet staramy się nie krzyczeć na inne psy gdy onq jest w poblizu bo kuli się cąła i kładzie .
Dzisiaj krzyknełam na Reksa bo zaczepiał inne psy przez ogrodzenie i niestety Tayka była nieopodal i biedna przestraszyłą się myslac ,ze to do niej .Musiałam podejśc pogłaskac i przytulic .
Teraz nie odwraca mordki ,ale wczesniej jak przytulałam sie do niej to sie prężyłą i giełą do tyłu ...
Po prostu dom musi byc ,ze mucha nie siada .
Zastanawiałam sie nad wzięciem jej do domu na miejsce Tosi ,ale chyba zrobie tym wiecej krzywdy bo pózniej bedzie znowu rozpacz tak jak teraz .....

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

W miesięczniku jest taka zasada, ze musi byc to wszystko wg jakiegos klucza...
Albo same suczki, albo pieski, albo psy długowłose itd...
Tutaj Pani zgodziła sie na zdjęcie 5 suczek...

Posted

[quote name='IVV']:):):):):):) witaminke D dziewczyny lapia[/QUOTE]

Szkoda ,ze nie było komu foty zrobić ja w środku Taya na kolanch ,Pestka z drugiej strony .Fabian obok Pestki i Patka z tyłu .Wszyscy z błogościa łapaliśmy promienie słońca było cudnie .Czekamy na więcej....

Posted

[quote name='funia']Szkoda ,ze nie było komu foty zrobić ja w środku Taya na kolanch ,Pestka z drugiej strony .Fabian obok Pestki i Patka z tyłu .Wszyscy z błogościa łapaliśmy promienie słońca było cudnie .Czekamy na więcej....[/QUOTE]

ożeż ...szkoda że nie ma z tego fotki...funiu trzeba było krzyczeć :POTRZEBNY FOTOGRAF NA GWAŁT!...może by się ktoś trafił :)

Posted

[quote name='IVV']ciekawa jestem czy Tayunia zajela miejsce Tosi w domu?[/QUOTE]
Nie nie mieszka na stałe tak jak Tosia ,ale co dzień jest w domu .Taya przeciwnie do Tońki szuka kontaktu z psami i chce z nimi byc .NA wybiegu bardzo ładnie się z nimi bawi i ma dobry kontakt co wczesniej ja paralizowało .

Posted

[quote name='funia']Nie nie mieszka na stałe tak jak Tosia ,ale co dzień jest w domu .Taya przeciwnie do Tońki szuka kontaktu z psami i chce z nimi byc .NA wybiegu bardzo ładnie się z nimi bawi i ma dobry kontakt co wczesniej ja paralizowało .[/QUOTE]

no tak ,ale w przyszlosci zamieszka tylko z ludzmi ;)