funia Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Co dzięń bierzemy jakiegoś psiaka do domu aby mógł sobie spokojnie obserwowac i zapoznawac się życiem domowym .Dzisiaj byłą Tayka (wczoraj Pesta ) >ta sunia przeprasza ,ze zyje .Ma poscielona kołderke na podłodze i jak tam leży to stara sie byc niewiedoczna .Ale jak byłam z córką w pokoju to sama przyszła i domagałą sie uwagi .Taya musiała byc bita bo tyle miłości ,całowania i przytulania oraz bez przerwy mówienia do niej miłym i cichym głosem ,które jej daje to jak wyciagam rekę powoduje u niej lęk i płaszczenie się na ziemi .Teraz przynajmniej juz nie sika pod siebie .Bo wczesniej byłą kałuża ....Reka skierowana w jej strone powodowała ,ze Taya oddawała kałuże moczu ....... Zrobiła ogromny postep ,ale uważam ze nigdy nie bedzie silniejsza psychicznie i trzeba bardzo uważać aby nie stracić tego co udało mi się wypracowac z nia .Przy niej nie podnosimy głosu ani nawet staramy się nie krzyczeć na inne psy gdy onq jest w poblizu bo kuli się cąła i kładzie . Dzisiaj krzyknełam na Reksa bo zaczepiał inne psy przez ogrodzenie i niestety Tayka była nieopodal i biedna przestraszyłą się myslac ,ze to do niej .Musiałam podejśc pogłaskac i przytulic . Teraz nie odwraca mordki ,ale wczesniej jak przytulałam sie do niej to sie prężyłą i giełą do tyłu ... Po prostu dom musi byc ,ze mucha nie siada . Zastanawiałam sie nad wzięciem jej do domu na miejsce Tosi ,ale chyba zrobie tym wiecej krzywdy bo pózniej bedzie znowu rozpacz tak jak teraz ..... Quote
IVV Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 a moze by jej to pomoglo zaufac czlowiekowi i nabrac wiekszej pewnosci siebie ..... Quote
funia Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Zadnemu psu by nie zaszkodziło to pewne .Taya jest i tak częściej niż inne psy bo jej stan po prostu tego wymaga . Quote
IVV Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 nauczy sie ladnie przebywania w domu z ludzmi :) Quote
Tola Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 W sobotę Taya i Pestka bąda miały robione zdjęcia do kwietniowego wydania MP - będzie je fotografował muzzy:) Quote
IVV Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 wspaniala wiadomosc :):):)):) dzieki Tola !!!! a Hunterek ????:-( Quote
Tola Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 W miesięczniku jest taka zasada, ze musi byc to wszystko wg jakiegos klucza... Albo same suczki, albo pieski, albo psy długowłose itd... Tutaj Pani zgodziła sie na zdjęcie 5 suczek... Quote
IVV Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 no, ale moze tak przy okazji Hunterek bedzie miec nowe zdjecia do ogloszen:cool3: Quote
funia Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Taya opala się wraz z Pestką w słońu i na ławeczce.... Quote
funia Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 [quote name='IVV']:):):):):):) witaminke D dziewczyny lapia[/QUOTE] Szkoda ,ze nie było komu foty zrobić ja w środku Taya na kolanch ,Pestka z drugiej strony .Fabian obok Pestki i Patka z tyłu .Wszyscy z błogościa łapaliśmy promienie słońca było cudnie .Czekamy na więcej.... Quote
IVV Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 dobrze wam :0 a tutaj dzis rano bylo-29 a w wietrze -42....jak ja nienawidze zimy Quote
sonia71 Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='funia']Szkoda ,ze nie było komu foty zrobić ja w środku Taya na kolanch ,Pestka z drugiej strony .Fabian obok Pestki i Patka z tyłu .Wszyscy z błogościa łapaliśmy promienie słońca było cudnie .Czekamy na więcej....[/QUOTE] ożeż ...szkoda że nie ma z tego fotki...funiu trzeba było krzyczeć :POTRZEBNY FOTOGRAF NA GWAŁT!...może by się ktoś trafił :) Quote
IVV Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 ciekawa jestem czy Tayunia zajela miejsce Tosi w domu? Quote
IVV Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 juz nie moge sie doczekac nowych zdjec ! moze przyniosa suni wspanialy dom :) Quote
funia Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='IVV']ciekawa jestem czy Tayunia zajela miejsce Tosi w domu?[/QUOTE] Nie nie mieszka na stałe tak jak Tosia ,ale co dzień jest w domu .Taya przeciwnie do Tońki szuka kontaktu z psami i chce z nimi byc .NA wybiegu bardzo ładnie się z nimi bawi i ma dobry kontakt co wczesniej ja paralizowało . Quote
ela020 Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Tajusia jestem u Ciebie kochana psinko.......slicznosci Quote
IVV Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 [quote name='funia']Nie nie mieszka na stałe tak jak Tosia ,ale co dzień jest w domu .Taya przeciwnie do Tońki szuka kontaktu z psami i chce z nimi byc .NA wybiegu bardzo ładnie się z nimi bawi i ma dobry kontakt co wczesniej ja paralizowało .[/QUOTE] no tak ,ale w przyszlosci zamieszka tylko z ludzmi ;) Quote
zadra Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Jutro się fotografujemy.Mam nadzieję,że będzie piekna i słoneczna pogoda. Quote
Recommended Posts