:: FiGa :: Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 [quote name='junoo']Jej Figa, jak zobaczyłam avatar czarno-biały z Marcelem i na tej stronie tyle smutnych minek to zamarłam! Myślałam, że coś się stało :( NIE RÓB MI TAK!!! No a co do alergii Figowej, też mi kiedyś Aron zrobił taki numer, ale on po karmie rybnej. ;/ Wiesz, ja myślę, że zostań przy tej co masz skoro 10 lat ją je i nic jej nie było. A jak chcesz więcej wapna do niej, to wez kup w aptece wapno w kapsułkach i przed podaniem psu żarcia otwórz kapsułke i posyp po jedzeniu, ja tak robiłam jak Aron rósł i brakowało mu tego i owego :) No albo może taka jakaś paczka felerna... To nie jest jakiś świeży worek? Czasem się tak zdarzy... Jest też RC weterynaryjny nazywa się ROYAL CANIN Hypoallergenic.[/QUOTE]Przepraszam juz nie bede :calus: :D Tez znalazlam to RC i rozmyslam nad tym czy kupic czy nie. Skonczymy ten worek, bo jestesmy w polowie i jesli nie bedzie poprawy to zmienimy na Hypoallergenica. Tylko nie wyobrazam sobie karmic Marcelastego jedna karma, a Figowa druga. Chyba mu nie zaszkodzi? :hmmmm: A co do tabletek to juz zakupilismy wczoraj w aptece, ale w proszku. Wyprobowalam podawanie na karmie, szynce, polskiej(:loveu:) kielbasie i ostatecznie przyjela z mlekiem ;) Quote
:: FiGa :: Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 Wczoraj po miesiacach meczenia sie Marcel w koncu zrobil cos na wzor slalomu!!!! :D [video=youtube;QJDk-7y3Q7M]https://www.youtube.com/watch?v=QJDk-7y3Q7M&list=UUgn86obbk0ryGGwYimHrBUQ&index=1&featu re=plcp[/video] Zwykle wygladalo to tak ze przeszedl pod jedna noga i przystawalm trzeba bylo od nowa :lol: A w tle slychac Krzysztofa i Malwine, bo codziennie uczestniczymy w akcji stream dla psiakow (wiecej w podpisie i [url]www.bad-chris.pl[/url]) :cool3: Quote
Onomato-Peja Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 (edited) Jak on się cieszy. :lol: Miło popatrzeć. A ten stream dla psiaków to fajna sprawa chyba, może i my spróbujemy trochę dopomóc. Edited October 11, 2012 by Onomato-Peja Quote
:: FiGa :: Posted October 11, 2012 Author Posted October 11, 2012 [quote name='Onomato-Peja']Jak on się cieszy. :lol: Miło popatrzeć. A ten stream dla psiaków to fajna sprawa chyba, może i my spróbujemy trochę dopomóc.[/QUOTE] Tylko on glupiiiiiiii... jak but :lol: A pomoc rozkrecic akcje to nie jest wielki wysilek - wystarczy jeden klik i zostawic to w zakladce tak dlugo jak sie siedzi na kompie :) I pamietac o tym by wlaczac codziennie :) Ale oczywiscie rowniez jak najbardziej wskazane jest siedzenie i udzielanie sie! Jest naprawde sympatycznie :loveu: Zajrzyj o 20 :) Quote
*Magda* Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Marcel robi slalom w podskokach :D Jak wstaję do Theodorka o 4-5 rano, to potem schodzę do kuchni i wypijam kubek mleczka :loveu: Quote
agaciaaa Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 [quote name=':: FiGa ::']TZ dostal ode mnie jakis czas temu prezencik z okazji zakupu auta :evil_lol: [URL]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/525880_388548651216853_1562787864_n.jpg[/URL] Cieszyl sie jak dziecko :evil_lol:[/QUOTE] Ja swojemu kupiłam różowego prosiaka, bo kiedyś z kogoś się śmiał, że ma obciachową zawieszkę :diabloti: Nie skakał z radości, ale kazałam mu zawiesić i jakos tak już został :lol: Moja Sara dostała alergii po 5 latach, to podobno możliwe.. organizm może się uczulić dopiero po jakims czasie. Tylko ona nie miała wysypki, drapała się mocno, miała łupież i dostała od tej alergii zapalenia spojówek i uszu.. wetka nam polecała własnie hipoallergenica, ale mnie na niego nie stać. Próbowałam karmy z łososiem, z królikiem, w końcu padło po prostu na jagnięcinę i jest chyba ok.. Współczuję, bo wiem jak to jest, alergia to okropne cholerstwo :roll: szczególnie jak pies wybredny i nie chce jesc tego co powinien. Sara akurat zje wszystko, tylko ja z kolei nie mogę sobie pozwolić na karmy z wyższej półki, więc też nie ma lekko. Quote
:: FiGa :: Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 [quote name='magdabroy']Marcel robi slalom w podskokach :D Jak wstaję do Theodorka o 4-5 rano, to potem schodzę do kuchni i wypijam kubek mleczka :loveu:[/QUOTE]Ciekawe czy przyjdzie taki dzien kiedy zrobi go normalnie... :roll: Ja naprawde nie wiem co jest z tym psem, bo to serio nie jest normalne :roll: Mleczko i do tego jeszcze cieple z samego rana chyba wywolaloby u mnie dorodnego pawia, nie wiem czemu, ale nie przyjmuje go o takich porach :lol: [quote name='agaciaaa']Ja swojemu kupiłam różowego prosiaka, bo kiedyś z kogoś się śmiał, że ma obciachową zawieszkę :diabloti: Nie skakał z radości, ale kazałam mu zawiesić i jakos tak już został :lol: Moja Sara dostała alergii po 5 latach, to podobno możliwe.. organizm może się uczulić dopiero po jakims czasie. Tylko ona nie miała wysypki, drapała się mocno, miała łupież i dostała od tej alergii zapalenia spojówek i uszu.. wetka nam polecała własnie hipoallergenica, ale mnie na niego nie stać. Próbowałam karmy z łososiem, z królikiem, w końcu padło po prostu na jagnięcinę i jest chyba ok.. Współczuję, bo wiem jak to jest, alergia to okropne cholerstwo :roll: szczególnie jak pies wybredny i nie chce jesc tego co powinien. Sara akurat zje wszystko, tylko ja z kolei nie mogę sobie pozwolić na karmy z wyższej półki, więc też nie ma lekko.[/QUOTE] O prosze, kobieta bez serca jestes :evil_lol: Prezent kupiony z wiedza iz nie trafi w gusta, ba, bedzie [B]bardzo[/B] niechciany :evil_lol: Tak mysle co ja moglabym mojemu kupic w podobny desen i... Figowa dalej ostro sie drapie, skora natomiast jej zbladla na szczescie. RC juz mam upatrzony na necie, na szczescie kosztuje tylko dyche wiecej niz obecny, wiec bez bolu serca mozemy przerzucic sie na Hypo. Jak bede widziec ze worek nam sie konczy to zamowie i zobaczymy czy cos to zmieni. Myslalam tez by zamowic juz teraz i probowac podawac Figowej jedno i Marcelkowi drugie, ale u nas to nie przejdzie... Niby psy pilnuja swoich misek, ale nigdy nie zjadaja wszystkigo na raz, a jak ktores skonczy wczesniej to podjada drugiemu :evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 Patrzcie jaka milka wypuscila fajna limitowana czekolade :loveu: To z okazji urodzin :cool3: [IMG]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0065.jpg[/IMG] I jestem przeszczesliwa bo zaczal sie na dobre sezon na granaty mmmmmmm :loveu: [IMG]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0069.jpg[/IMG] A ze jestem tuz tuz przed okresem to zajadam sie czekolada i granatem jednoczesnie, w niewybrednych gustach moge konkurowac nawet z Marcelem, ciagle chodze glodna i wszystko jest taaaakie pyszne :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Cześć :loveu: [url]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0069.jpg[/url] mniam :loveu: Miałam próbki tej rc hypo... ale Ptyś tego nie chciał nawet tknąć.:shake: Ale to chyba zależy od upodobania psa :) A może Hills'a spróbuj? Quote
:: FiGa :: Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 Kupowalismy male paczki po 4kg Hillsa, Bosha, Eukanuby - wedlug Figowej to syf i ona tego jesc nie bedzie. Nawet probowalam ja przeglodzic. Nie i juz. A Marcel to wsuwal wszystko jak leci :lol: Figowa jeszcze ok 6 lat temu jadla Purine, ale chcielismy jej cos lepszego dawac i sama sobie wybrala RC. Mielismy juz kilka rodzajow RC, przejscie z jednego na drugi zawsze bylo bardzo gladkie, zadnych problemow z koopami, czy odmowa jedzenia. Ogolnie moje psy rzadko maja np biegunke. No Marcel ok raz na miesiac, bo sie nażre czegos co mu akurat pod pysk wpadnie (np raz spadlo mi opakowanie borowek i zanim sie obejrzalam Macel wtrynil prawie cale, dlugo nie trzeba bylo czekac i koooopal na fioletowo :lol:, ostrych pringelsach, ktorymi sam sie poczestowal sciagajac z blatu kochennego :mad:, albo po kiwi, kiedy to podczas obierania wypsnelo mi sie z rak... :mad: to jest debil nie pies, DEBIL :shake: ale za to kochany :lol:), natomiast zeby ciagnelo sie to dluzej niz 1 dzien to nie pamietam by byla taka sytuacja. A u Figowej to nawet nie przypominam sobie kiedy ostatnio miala rzadsza koope ;) Quote
Ptysiak Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Po rc Ptysiek tez nigdy nie miał przebojów tyle, że on twierdzi że rc to syf i jadł tego nie będzie :evil_lol: Nie mów na Marcelka debil... :mad::angryy: Quote
:: FiGa :: Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 [quote name='Ptysiak']Po rc Ptysiek tez nigdy nie miał przebojów tyle, że on twierdzi że rc to syf i jadł tego nie będzie :evil_lol: Nie mów na Marcelka debil... :mad::angryy:[/QUOTE] Jak widac powiedzonko "sa gusta i gusciki" swietnie sprawdza sie w psim towarzystwie :evil_lol: A sama jak bys go okreslila? :lol: [video=youtube;OCeOdjjDZGw]https://www.youtube.com/watch?v=OCeOdjjDZGw&feature=plcp[/video] Po tym jak usiadl widac jak sie trzesie.... ten pies tak ma caly czas jak jest podniecony, cale cialo mu chodzi :lol: a ze podniecony jest ok 80% czasu...... :wallbash: Quote
Ptysiak Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 No po prostu pies dusza towarzystwa :loveu: małe adhd :evil_lol: ale nie debilek :mad: Quote
:: FiGa :: Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 [quote name='Ptysiak']No po prostu pies dusza towarzystwa :loveu: małe adhd :evil_lol: ale nie debilek :mad:[/QUOTE]Taa dusza towarzystwa :diabloti: Najpierw wszystkich dokladnie obszczekuje, a pozniej malo nie wejdzie im na glowe wiec moze cos w tym jest :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Taa dusza towarzystwa :diabloti: Najpierw wszystkich dokladnie obszczekuje, a pozniej malo nie wejdzie im na glowe wiec moze cos w tym jest :evil_lol:[/QUOTE] No to może Ci Gości bawić jak pójdziesz np. do kuchni zrobić kawę :evil_lol: Ptysiek czasami dziwnie reaguje na niektórych Gości bo szczeka i udaje agresywnego. Uspakaja się jak ten Ktoś usiądzie albo go głaszcze ale jak wstanie lub przestanie głaskać to znowu szczeka :evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 [quote name='Ptysiak']No to może Ci Gości bawić jak pójdziesz np. do kuchni zrobić kawę :evil_lol: Ptysiek czasami dziwnie reaguje na niektórych Gości bo szczeka i udaje agresywnego. Uspakaja się jak ten Ktoś usiądzie albo go głaszcze ale jak wstanie lub przestanie głaskać to znowu szczeka :evil_lol:[/QUOTE]Od tego mam Tomka :evil_lol: A z Marcelkiem i tak by nie przeszlo, bo jak sama napisalas wychodze do KUCHNI, a Marcelek czegos takiego nie przepusci :evil_lol: Ale i do lazienki by mnie odprowadzil, ten moj czretolapny cien :loveu: To tak jak Marcelek! Szczeka glosno, udaje groznego, ale moi znajomi juz wiedza ze musza do niego wolac "Marcelus, Marcel, oj Marcelus" i on po chwili sie uspokaja... choc jakby reke podniesli to tez by przestal sie drzec :evil_lol: Ale tego zabronilam :mad: Figowa z kolei jest straszna zolza i dopoki nieznajomy siedzi to git, ale jak wstanie i probuje wyjsc to zdazalo sie ze podbiegala i szczypala w tylek :mad: Dlatego zwykle jak sa nowe osoby to sucz jest izolowana zeby unikac takich sytuacji :lol: Quote
Vilena Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 Marcel jak profesjonalny slalom! Byleby tylko dostać żarełko :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 [quote name='Vilena']Marcel jak profesjonalny slalom! Byleby tylko dostać żarełko :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Profesjonalny w przedziale psow umyslowo zacofanych :lol: Quote
*Magda* Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Mleczko i do tego jeszcze cieple z samego rana chyba wywolaloby u mnie dorodnego pawia, nie wiem czemu, ale nie przyjmuje go o takich porach :lol: [/QUOTE] Ja je piję o takiej porze, żeby szybciej zasnąć po kolejnej pobudce ;) Choć szczerze mówiąc, to ja mleko mogę pić o każdej porze i w każdej temperaturze :) A ja czekam jak się zacznie sezon na zielone grejfruty :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
:: FiGa :: Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 [quote name='magdabroy']Ja je piję o takiej porze, żeby szybciej zasnąć po kolejnej pobudce ;) Choć szczerze mówiąc, to ja mleko mogę pić o każdej porze i w każdej temperaturze :) A ja czekam jak się zacznie sezon na zielone grejfruty :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Ja jak wstane rano i poloze sie po chwili znowu, to do trzech nie dolicze i juz mnie nie ma :evil_lol: Grejfruty tez uwielbiam i pochlaniam przynajmniej jednego dziennie :loveu: Albo wcinam, albo wyciskam... ale wole wcinac, uwielbiam :loveu: Quote
angineuuka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 jaka fajna ta milka :loveu: .. jak bym wiedziała o tym wcześniej to bym tacie kazała kupić :D Quote
:: FiGa :: Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 [quote name='Angi']jaka fajna ta milka :loveu: .. jak bym wiedziała o tym wcześniej to bym tacie kazała kupić :D[/QUOTE]Dawaj adres wyslemy jesli jeszcze znajde :evil_lol: Quote
angineuuka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 wiesz, mi nie trzeba mówić dwa razy :evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted October 13, 2012 Author Posted October 13, 2012 [quote name='Angi']wiesz, mi nie trzeba mówić dwa razy :evil_lol:[/QUOTE] Czekam na pw, w tygodniu jak znajde czas to wysle :evil_lol: Skonczylam salatke gyrosa przed chwila i siedzi juz w lodowce :multi: A za 2h jedziemy do znajomego... juz sie boje :lol: Quote
angineuuka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 a proszę cie bardzo, pw zaraz pójdzie :evil_lol: Quote
Recommended Posts