:: FiGa :: Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 [quote name='magdabroy']Zdjęcia Miziastej cudne :loveu: Cieszę się, że kciuki się przydały ;) To czekam na foty nowej psiej koleżanki :)[/QUOTE] Psina zupelnie nie moj typ, no ale to nie pies dla mnie :) Tu ostatnie fotki: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/231927-Zagubione-MALENSTWO-juz-bezpieczne-w-DT%21?p=19655189#post19655189"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231927-Zagubione-MALENSTWO-juz-bezpieczne-w-DT%21?p=19655189#post19655189[/URL] Quote
*Magda* Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 W moim typie też nie, ale jest fajna :) Quote
kalyna Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 (edited) [quote name=':: FiGa ::']Ojj powiem Ci ze te ostetnie fotki z obozu to po prostu miod dla oczu :loveu: [/QUOTE] łooo jak miło się czyta takie rzeczy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: no to za bardzo szczytny cel trzymaliśmy łapki.. super, ze tak się ułożyło wszystko ;) też nie mój typ, ale każdemu psiakowi należy się własny dom :multi: no i każdy człowiek ma inny gust :lol: edit.. zapomniałam o kotce :mdleje: [URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0232.jpg[/URL] ona puszcza do nas oczko :loveu: ja Cię podziwiam za to fotografowanie białych zwierząt.. mnie coś trafiłoby z przepaleniami :roll: Edited September 11, 2012 by kalyna Quote
docha Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [IMG]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/DSC_0202-2.jpg[/IMG] O, jakiś fajny kolega :) to jest PONs. On bawi się z kropami czy nie za bardzo jest chętny? Figa, cudowna zmanierowana :loveu: słodko na nią patrzeć i na kota też -same miziaki, no i Marcelek też w trzeciej kolejności;) Quote
Ptysiak Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Nie mamy planów na niedzielę :) Wpadajcie !!! :diabloti::loveu: [url]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0179-1.jpg[/url] śliczny kociak :) Quote
junoo Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [quote name='docha']O, jakiś fajny kolega :) to jest PONs. [/QUOTE] Nie, to bearded collie, daleki potomek PONsów :D Kicia ma nieziemskie oczyska. Ojjj jak ja chce kota :( Ale nie ufam Aronowi w tej kwestii ;) A psiur dla cioci, też nie mój gust, ale najważniejsze, że zwierz będzie miał swój kochający dom :multi: Quote
docha Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [quote name='junoo']Nie, to bearded collie, daleki potomek PONsów :D [/QUOTE] ty się na PONsach znasz, zajrzałam do bearded'ów na googla, są śliczne ale chyba wyższe od średniego PONa, więc dlaczego ten nie może być właśnie PONem? Quote
junoo Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [quote name='docha']ty się na PONsach znasz, zajrzałam do bearded'ów na googla, są śliczne ale chyba wyższe od średniego PONa, więc dlaczego ten nie może być właśnie PONem?[/QUOTE] bo kilka postów wyżej Figa mi potwierdziła że to bearded xD hehe ale szczerze mówiąc, to widać po pyskach i rodzaju sierści ;) szczególnie jak na co dzień widzisz PONa to łatwo rozróżnić. Przy okazji jak zaczęłaś mówić o wielkości to odkryłam, ze moje PONsjo jest w górnej granicy = 50cm. Quote
:: FiGa :: Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 [quote name='docha'] O, jakiś fajny kolega :) to jest PONs. On bawi się z kropami czy nie za bardzo jest chętny? Figa, cudowna zmanierowana :loveu: słodko na nią patrzeć i na kota też -same miziaki, no i Marcelek też w trzeciej kolejności;)[/QUOTE]Psiak byl bardzo chetny, ale moje to takie buraki ze nie skumaly :shake: Figowa to damulka, ona na zaczepki psow nie reaguje, a Marcelasty sie ich boi (zaczepek) :shake: Choc sam wielokrotnie zaczepia Figowa do zabawy na spacerach, ona w zaleznosci od humoru na to idzie albo nie ;) Na nieszczescie Marcelka najczesciej odmawia :( [quote name='magdabroy']W moim typie też nie, ale jest fajna :)[/QUOTE]Taki maly slodziak ;) [quote name='kalyna']łooo jak miło się czyta takie rzeczy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: no to za bardzo szczytny cel trzymaliśmy łapki.. super, ze tak się ułożyło wszystko ;) też nie mój typ, ale każdemu psiakowi należy się własny dom :multi: no i każdy człowiek ma inny gust :lol: edit.. zapomniałam o kotce :mdleje: [URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0232.jpg[/URL] ona puszcza do nas oczko :loveu: ja Cię podziwiam za to fotografowanie białych zwierząt.. mnie coś trafiłoby z przepaleniami :roll:[/QUOTE]Jestem tego samego zdania ;) Osobiscie nie wybralabym takiego psa dla siebie, ale gdybym podobnego znalazla w potrzebie to nie zawahalabym sie by pomoc ;) JAK MOGLAS ZAPOMNIEC :mad: Quote
:: FiGa :: Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 [quote name='Ptysiak']Nie mamy planów na niedzielę :) Wpadajcie !!! :diabloti::loveu: [URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0179-1.jpg[/URL] śliczny kociak :)[/QUOTE]Izus nr mam, jakby co bede dzwonic :diabloti: Ew zajrzalabym do was przed odebraniem malej, bo ona cieczkujaca jest i nie bedziemy Ptysiowi w glowce robic :shake: Jeszcze mu palma odbije i co :diabloti: A jesli chcialabys mala poznac to ew moglabys ze mna po nia pojechac :diabloti: Tylko zeby czas byl[CENTER][COLOR=#3E3E3E]:knuje:[/COLOR][/CENTER] [quote name='junoo']Nie, to bearded collie, daleki potomek PONsów :D Kicia ma nieziemskie oczyska. Ojjj jak ja chce kota :( Ale nie ufam Aronowi w tej kwestii ;) A psiur dla cioci, też nie mój gust, ale najważniejsze, że zwierz będzie miał swój kochający dom :multi:[/QUOTE]Tez mysle ze to bearded ;) Aronek cat killer? :diabloti: Figowa tez! Jak widzi na podworku kota to malo z siebie nie wyjdzie, najchetniej by zjadla :grins: A jak przynosimy koty do domu to zawsze najpierw poazujemy kotka na kolankach, spotkanie kontrolowane ;) A pozniej jak juz pies wie ze kot w domu jest a kot wie ze jest pies to sam sobie psa ustawia :diabloti: I nigdy u nas koty zle nie mialy, gorzej z Figowa :diabloti: [quote name='docha']ty się na PONsach znasz, zajrzałam do bearded'ów na googla, są śliczne ale chyba wyższe od średniego PONa, więc dlaczego ten nie może być właśnie PONem?[/QUOTE]Wydaje mi sie ze nasze PONy maja siersc szorstka, a siersc tamtego psiaka byla puchata, miekka ;) I to byla sunia, moze dlatego taka mala. Sunie bearded collie moga miec nawet 45cm w klebie ;) Quote
:: FiGa :: Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 [quote name='junoo']bo kilka postów wyżej Figa mi potwierdziła że to bearded xD hehe ale szczerze mówiąc, to widać po pyskach i rodzaju sierści ;) szczególnie jak na co dzień widzisz PONa to łatwo rozróżnić. Przy okazji jak zaczęłaś mówić o wielkości to odkryłam, ze moje PONsjo jest w górnej granicy = 50cm.[/QUOTE]Ale ja znawca zadnym nie jestem, choc przyznam ze milo byloby miec w okolicy psiaka polskiej krwi :loveu: Aronek jest taki jak Marcel :grins: Quote
docha Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [quote name='junoo']bo kilka postów wyżej Figa mi potwierdziła że to bearded xD hehe ale szczerze mówiąc, to widać po pyskach i rodzaju sierści ;) szczególnie jak na co dzień widzisz PONa to łatwo rozróżnić.[/QUOTE] aha :) jeszcze do kompletu dochodzi Schapendoes i weź to człowieku rozróżnij ;) [B]Figa[/B], ja tak strzeliłam w ciemno, bo wiem, że PONy mają w Niemczech powodzenie. Oni nazywają tę rasę w tłumaczeniu polski pies szałasowy. Quote
:: FiGa :: Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 [quote name='docha'] [B]Figa[/B], ja tak strzeliłam w ciemno, bo wiem, że PONy mają w Niemczech powodzenie. Oni nazywają tę rasę w tłumaczeniu polski pies szałasowy.[/QUOTE] Ja jeszcze tutaj PONa nie widzialam, a widzialam juz chyba wszystko, lacznie z cudnym podenco, ktorym bylam oszolomiona :loveu: Hütehund? :roflt: Quote
junoo Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Tez mysle ze to bearded ;-) Aronek cat killer? :diabloti: Figowa tez! Jak widzi na podworku kota to malo z siebie nie wyjdzie, najchetniej by zjadla :grins: A jak przynosimy koty do domu to zawsze najpierw poazujemy kotka na kolankach, spotkanie kontrolowane ;-) A pozniej jak juz pies wie ze kot w domu jest a kot wie ze jest pies to sam sobie psa ustawia :diabloti: I nigdy u nas koty zle nie mialy, gorzej z Figowa :diabloti: Wydaje mi sie ze nasze PONy maja siersc szorstka, a siersc tamtego psiaka byla puchata, miekka ;-) I to byla sunia, moze dlatego taka mala. Sunie bearded collie moga miec nawet 45cm w klebie ;-)[/QUOTE] Hm... Z Aronem to jest tak... że jeszcze nie miał okazji spotkać kota, który by dał mu się spokojnie obwąchać, bo każdy ucieka na widok psa... Urok mieszkania na wsi :( Co do sierści PONsów, Aron ma miękką bo podobno to wina częstego golenia, choć z jak rozmawiałam z hodowcami to mówią, że nie ma na to reguły. Są pony miękkie i szorstkie ;)[quote name=':: FiGa ::']Ale ja znawca zadnym nie jestem, choc przyznam ze milo byloby miec w okolicy psiaka polskiej krwi :loveu: Aronek jest taki jak Marcel :grins:[/QUOTE] Tak czułam, ze Marcel jest bardziej bliski Aronowi niż by się to mogło wydawać. Może temu tak go(Marcela) kocham? Bo wyczuwam w nim Arona :evil_lol: [quote name='docha']aha :) jeszcze do kompletu dochodzi Schapendoes i weź to człowieku rozróżnij ;) [B]Figa[/B], ja tak strzeliłam w ciemno, bo wiem, że PONy mają w Niemczech powodzenie. Oni nazywają tę rasę w tłumaczeniu polski pies szałasowy.[/QUOTE] No to Figa ma misję xD Zapytać właściciela co to za rasa, ale na mój gust to berded. One mają takie proste włosy i kufę pod takim specyficznym kątem. Quote
docha Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Ja jeszcze tutaj PONa nie widzialam, a widzialam juz chyba wszystko, lacznie z cudnym podenco, ktorym bylam oszolomiona :loveu: Hütehund? :roflt:[/QUOTE]. dokładnie polnischer huetehund ;) a ja widziałam dokładnie kolorystycznie jak Orluś. Jeszcze wówczas miałam inne pojęcie o PONach i opiekun tłumaczył mi co to za rasa i dziwił się, że nie rozumiem, aż przetłumaczył mi po polsku skrót PON, wtedy było moje wielkie zdziwienie. myślałam, że Polski owczarek nizinny sięga do łydki i jest biało-czarny. Quote
:: FiGa :: Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 [quote name='junoo']Hm... Z Aronem to jest tak... że jeszcze nie miał okazji spotkać kota, który by dał mu się spokojnie obwąchać, bo każdy ucieka na widok psa... Urok mieszkania na wsi :( Co do sierści PONsów, Aron ma miękką bo podobno to wina częstego golenia, choć z jak rozmawiałam z hodowcami to mówią, że nie ma na to reguły. Są pony miękkie i szorstkie ;) Tak czułam, ze Marcel jest bardziej bliski Aronowi niż by się to mogło wydawać. Może temu tak go(Marcela) kocham? Bo wyczuwam w nim Arona :evil_lol: No to Figa ma misję xD Zapytać właściciela co to za rasa, ale na mój gust to berded. One mają takie proste włosy i kufę pod takim specyficznym kątem.[/QUOTE] Wiec nie mozesz byc pewna ze nie dogadalby sie z kotem. Na podworku to normalny odruch kazdego psa - gonic to co ucieka ;) W domowych warunkach wyglada to zupelnie inaczej. Kiedys bardzo podobaly mi sie Bearded Collie wiec duzo o nich czytalam i nadal jestem zdania ze to przedstawicielka tej rasy :) Aronek jak dla mnie jest wieksza psia pieknoscia, odkad jest u mnie Marcelasty podobaja mi sie zwisajace brodki :loveu: A Marcelowa jest taka uboga :evil_lol: Jak chodzimy tam od roku codziennie tak te sunie spotkalismy po raz pierwszy :( Jesli kiedys jeszcze na nich trafimy nie omieszkam spytac! :) Bo sama umieram traz za ciekawosci :evil_lol: Quote
:: FiGa :: Posted September 11, 2012 Author Posted September 11, 2012 [quote name='docha']. dokładnie polnischer huetehund ;) a ja widziałam dokładnie kolorystycznie jak Orluś. Jeszcze wówczas miałam inne pojęcie o PONach i opiekun tłumaczył mi co to za rasa i dziwił się, że nie rozumiem, aż przetłumaczył mi po polsku skrót PON, wtedy było moje wielkie zdziwienie. myślałam, że Polski owczarek nizinny sięga do łydki i jest biało-czarny.[/QUOTE]Ja z kolei ze zdjec mialam wrazenie ze sa duzo wieksze ;) Bylam na kilku psich wytawach ale nigdy PONa nie widzialam na oczy, a zdjecia potrafia naprawde bardzo zmylic :( Quote
Ada_Mirra Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Psie ziewy :loveu: a Miziasty omnomnomn <3 Quote
junoo Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='docha']. dokładnie polnischer huetehund ;-) a ja widziałam dokładnie kolorystycznie jak Orluś. Jeszcze wówczas miałam inne pojęcie o PONach i opiekun tłumaczył mi co to za rasa i dziwił się, że nie rozumiem, aż przetłumaczył mi po polsku skrót PON, wtedy było moje wielkie zdziwienie. myślałam, że Polski owczarek nizinny sięga do łydki i jest biało-czarny.[/QUOTE] PONy mają taki gen, który z wiekiem zmienia im futro. Jak wejdziesz na mój profil zobaczysz jak wyglądał Aron jak był mały ;) Był najciemniejszy z miotu. I często te czarno-białe w dojrzałym wieku zaczynają być srebrno-białe. Tylko niektóre zostają do końca czarne. Co do wielkości... Aron wydawał mi się mały, do czasu jak poszłam na wystawę i zobaczyłam inne PONy. Suki są faktycznie małe, psy choć nie wszystkie są większe. Nawet dowiedziałam się, że PONy zaczęły się dzielić na te małe i duże. I tylko od hodowcy zależy którą wielkość wybierze za właściwszą. Być może w przyszłości PONy rozdzielą się na dwie oddzielne rasy? Tak jak sznaucery? [quote name=':: FiGa ::']Wiec nie mozesz byc pewna ze nie dogadalby sie z kotem. Na podworku to normalny odruch kazdego psa - gonic to co ucieka ;) W domowych warunkach wyglada to zupelnie inaczej. Kiedys bardzo podobaly mi sie Bearded Collie wiec duzo o nich czytalam i nadal jestem zdania ze to przedstawicielka tej rasy :) Aronek jak dla mnie jest wieksza psia pieknoscia, odkad jest u mnie Marcelasty podobaja mi sie zwisajace brodki :loveu: A Marcelowa jest taka uboga :evil_lol: Jak chodzimy tam od roku codziennie tak te sunie spotkalismy po raz pierwszy :( Jesli kiedys jeszcze na nich trafimy nie omieszkam spytac! :) Bo sama umieram traz za ciekawosci :evil_lol:[/QUOTE] Miałam kiedyś kotka na pół dnia w domu, Aron był strasznie o niego zazdrosny, choć pewnie to też moja wina, bo to maleństwo takie rozkoszne było xD Myślę, że jak w końcu się kiedyś zdecyduję i zaryzykuję to dam radę ich zakumplować. Ale wolałabym wtedy mieć wakacje, żeby móc ich na początku stale mieć pod kontrolą. Marcelasty ma piękną brodę. I cały urok w niej ta jej ubogość :evil_lol: Quote
Ptysiak Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Izus nr mam, jakby co bede dzwonic :diabloti: Ew zajrzalabym do was przed odebraniem malej, bo ona cieczkujaca jest i nie bedziemy Ptysiowi w glowce robic :shake: Jeszcze mu palma odbije i co :diabloti: A jesli chcialabys mala poznac to ew moglabys ze mna po nia pojechac :diabloti: Tylko zeby czas byl[COLOR=#3E3E3E]:knuje:[/COLOR][/QUOTE] To ja czekam na telefon jak cos ;) W sumie racja, że z małą lepiej nie bo Ptysiek może dostać na głowę, chociaż nie wiem. Kolka ostatnio jak miała to miał to gdzieś:evil_lol: z tym, że to było ponad miesiąc temu. Trzymam kciuki żebyś miała czas :) [CENTER] [/CENTER] Quote
Ty$ka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Hej :) A mojego posta już nie zacytowałaś Figa ;P Cieszę się, że sunia ma już dom :) Quote
:: FiGa :: Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Witajcie... Jaaaki okropny dzien dzisiaj mialam... nie dosc ze leje i jest zimno to do tego zdycham od rana bo mnie brzuch boli... dlaczego musze byc kobieta :placz: Moglam urodzic sie chlopcem :lol: [quote name='Ada_Mirra']Psie ziewy :loveu: a Miziasty omnomnomn <3[/QUOTE]Miziastej mam jeszcze od cholery fotek :evil_lol: [quote name='junoo']PONy mają taki gen, który z wiekiem zmienia im futro. Jak wejdziesz na mój profil zobaczysz jak wyglądał Aron jak był mały ;) Był najciemniejszy z miotu. I często te czarno-białe w dojrzałym wieku zaczynają być srebrno-białe. Tylko niektóre zostają do końca czarne. Co do wielkości... Aron wydawał mi się mały, do czasu jak poszłam na wystawę i zobaczyłam inne PONy. Suki są faktycznie małe, psy choć nie wszystkie są większe. Nawet dowiedziałam się, że PONy zaczęły się dzielić na te małe i duże. I tylko od hodowcy zależy którą wielkość wybierze za właściwszą. Być może w przyszłości PONy rozdzielą się na dwie oddzielne rasy? Tak jak sznaucery? Miałam kiedyś kotka na pół dnia w domu, Aron był strasznie o niego zazdrosny, choć pewnie to też moja wina, bo to maleństwo takie rozkoszne było xD Myślę, że jak w końcu się kiedyś zdecyduję i zaryzykuję to dam radę ich zakumplować. Ale wolałabym wtedy mieć wakacje, żeby móc ich na początku stale mieć pod kontrolą. Marcelasty ma piękną brodę. I cały urok w niej ta jej ubogość :evil_lol:[/QUOTE]Szkoda ze wloski mu zbielaly, szaleje za czarno-bialymi umaszczeniami :loveu: Czyli kupujac PONa tak naprawde nie mozna przewidziec jego umaszczenia po osiagnieciu doroslosci? :shake: Jesli komus wymarzy sie np taki czarno-bialy :evil_lol: to pozostaje mu kupic psa doroslego od hodowcy bo mozna powiedziec ze kupuje sie kota w worku? :evil_lol: To sznaucery byly kiedys jedna rasa? Ciezko mi to ogarnac, przed oczami mam miniature i olbrzyma :evil_lol: Pancia niedobra odstawila na bok glowna maskotke domu :evil_lol: Nic dziwnego ze byl zazdrosny :evil_lol: Marcel to tez taka zazdrosna o wszystko bestia i chyba tylko respekt do kota powstrzymuje go przed wewaleniem ryja na moje kolana kiedy kot jest na nich miziany :evil_lol: Kiedys myslelismy ze lepiej mu bedzie bez niej skoro jest taka mizerna ale to byl wielki blad :evil_lol: [quote name='Ptysiak']To ja czekam na telefon jak cos ;) W sumie racja, że z małą lepiej nie bo Ptysiek może dostać na głowę, chociaż nie wiem. Kolka ostatnio jak miała to miał to gdzieś:evil_lol: z tym, że to było ponad miesiąc temu. Trzymam kciuki żebyś miała czas :) [/QUOTE]Wezme aparat i pomeczymy Ptysiaka :grins: TJ Ty bedziesz robic fotki, ja bede smyrac bestyjke :D [quote name='Ty$ka']Hej :) A mojego posta już nie zacytowałaś Figa ;P Cieszę się, że sunia ma już dom :)[/QUOTE]Eeeeee... jakiego posta? :scared: Quote
:: FiGa :: Posted September 12, 2012 Author Posted September 12, 2012 Ojaaacie, nie zauwazylam go wczoraj :mdleje: Wybacz :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :diabloti: [quote name='Ty$ka']Raaaany, jaka słodzina :loveu: :mdleje: Daj mi ją! :loveu:[/QUOTE]Przyslac poczta? :diabloti: Quote
*Magda* Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Witajcie... Jaaaki okropny dzien dzisiaj mialam... nie dosc ze leje i jest zimno to do tego zdycham od rana bo mnie brzuch boli... dlaczego musze byc kobieta :placz: Moglam urodzic sie chlopcem :lol: [/QUOTE] Zawsze możesz zmienić płeć :diabloti: Tylko nie wiem czy Twój tż będzie zadowolony :evil_lol: Quote
Ty$ka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name=':: FiGa ::']Ojaaacie, nie zauwazylam go wczoraj :mdleje: Wybacz :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :diabloti: Przyslac poczta? :diabloti:[/QUOTE] Opłacało się upomnieć - klekają przede mną :evil_lol: Chętnie :eviltong: Quote
Recommended Posts