Jump to content
Dogomania

Krowa - Figa i koza - Marcel zapraszają do nakrapianej galerii

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdabroy']Zdjęcia Miziastej cudne :loveu:

Cieszę się, że kciuki się przydały ;) To czekam na foty nowej psiej koleżanki :)[/QUOTE]
Psina zupelnie nie moj typ, no ale to nie pies dla mnie :)
Tu ostatnie fotki:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/231927-Zagubione-MALENSTWO-juz-bezpieczne-w-DT%21?p=19655189#post19655189"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/231927-Zagubione-MALENSTWO-juz-bezpieczne-w-DT%21?p=19655189#post19655189[/URL]

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name=':: FiGa ::']Ojj powiem Ci ze te ostetnie fotki z obozu to po prostu miod dla oczu :loveu: [/QUOTE]

łooo jak miło się czyta takie rzeczy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

no to za bardzo szczytny cel trzymaliśmy łapki..
super, ze tak się ułożyło wszystko ;)
też nie mój typ, ale każdemu psiakowi należy się własny dom :multi: no i każdy człowiek ma inny gust :lol:

edit..
zapomniałam o kotce :mdleje:

[URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0232.jpg[/URL] ona puszcza do nas oczko :loveu:
ja Cię podziwiam za to fotografowanie białych zwierząt.. mnie coś trafiłoby z przepaleniami :roll:

Edited by kalyna
Posted

[IMG]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/DSC_0202-2.jpg[/IMG]

O, jakiś fajny kolega :) to jest PONs. On bawi się z kropami czy nie za bardzo jest chętny?
Figa, cudowna zmanierowana :loveu: słodko na nią patrzeć i na kota też -same miziaki, no i Marcelek też w trzeciej kolejności;)

Posted

[quote name='docha']O, jakiś fajny kolega :) to jest PONs. [/QUOTE]
Nie, to bearded collie, daleki potomek PONsów :D

Kicia ma nieziemskie oczyska. Ojjj jak ja chce kota :( Ale nie ufam Aronowi w tej kwestii ;)
A psiur dla cioci, też nie mój gust, ale najważniejsze, że zwierz będzie miał swój kochający dom :multi:

Posted

[quote name='junoo']Nie, to bearded collie, daleki potomek PONsów :D [/QUOTE]
ty się na PONsach znasz, zajrzałam do bearded'ów na googla, są śliczne ale chyba wyższe od średniego PONa, więc dlaczego ten nie może być właśnie PONem?

Posted

[quote name='docha']ty się na PONsach znasz, zajrzałam do bearded'ów na googla, są śliczne ale chyba wyższe od średniego PONa, więc dlaczego ten nie może być właśnie PONem?[/QUOTE]
bo kilka postów wyżej Figa mi potwierdziła że to bearded xD hehe
ale szczerze mówiąc, to widać po pyskach i rodzaju sierści ;) szczególnie jak na co dzień widzisz PONa to łatwo rozróżnić.

Przy okazji jak zaczęłaś mówić o wielkości to odkryłam, ze moje PONsjo jest w górnej granicy = 50cm.

Posted

[quote name='docha']

O, jakiś fajny kolega :) to jest PONs. On bawi się z kropami czy nie za bardzo jest chętny?
Figa, cudowna zmanierowana :loveu: słodko na nią patrzeć i na kota też -same miziaki, no i Marcelek też w trzeciej kolejności;)[/QUOTE]Psiak byl bardzo chetny, ale moje to takie buraki ze nie skumaly :shake:
Figowa to damulka, ona na zaczepki psow nie reaguje, a Marcelasty sie ich boi (zaczepek) :shake: Choc sam wielokrotnie zaczepia Figowa do zabawy na spacerach, ona w zaleznosci od humoru na to idzie albo nie ;) Na nieszczescie Marcelka najczesciej odmawia :(

[quote name='magdabroy']W moim typie też nie, ale jest fajna :)[/QUOTE]Taki maly slodziak ;)

[quote name='kalyna']łooo jak miło się czyta takie rzeczy :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

no to za bardzo szczytny cel trzymaliśmy łapki..
super, ze tak się ułożyło wszystko ;)
też nie mój typ, ale każdemu psiakowi należy się własny dom :multi: no i każdy człowiek ma inny gust :lol:

edit..
zapomniałam o kotce :mdleje:

[URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0232.jpg[/URL] ona puszcza do nas oczko :loveu:
ja Cię podziwiam za to fotografowanie białych zwierząt.. mnie coś trafiłoby z przepaleniami :roll:[/QUOTE]Jestem tego samego zdania ;) Osobiscie nie wybralabym takiego psa dla siebie, ale gdybym podobnego znalazla w potrzebie to nie zawahalabym sie by pomoc ;)

JAK MOGLAS ZAPOMNIEC :mad:

Posted

[quote name='Ptysiak']Nie mamy planów na niedzielę :)
Wpadajcie !!! :diabloti::loveu:

[URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/_DSC0179-1.jpg[/URL] śliczny kociak :)[/QUOTE]Izus nr mam, jakby co bede dzwonic :diabloti:
Ew zajrzalabym do was przed odebraniem malej, bo ona cieczkujaca jest i nie bedziemy Ptysiowi w glowce robic :shake: Jeszcze mu palma odbije i co :diabloti: A jesli chcialabys mala poznac to ew moglabys ze mna po nia pojechac :diabloti:
Tylko zeby czas byl[CENTER][COLOR=#3E3E3E]:knuje:[/COLOR][/CENTER]

[quote name='junoo']Nie, to bearded collie, daleki potomek PONsów :D

Kicia ma nieziemskie oczyska. Ojjj jak ja chce kota :( Ale nie ufam Aronowi w tej kwestii ;)
A psiur dla cioci, też nie mój gust, ale najważniejsze, że zwierz będzie miał swój kochający dom :multi:[/QUOTE]Tez mysle ze to bearded ;)

Aronek cat killer? :diabloti: Figowa tez! Jak widzi na podworku kota to malo z siebie nie wyjdzie, najchetniej by zjadla :grins: A jak przynosimy koty do domu to zawsze najpierw poazujemy kotka na kolankach, spotkanie kontrolowane ;) A pozniej jak juz pies wie ze kot w domu jest a kot wie ze jest pies to sam sobie psa ustawia :diabloti: I nigdy u nas koty zle nie mialy, gorzej z Figowa :diabloti:

[quote name='docha']ty się na PONsach znasz, zajrzałam do bearded'ów na googla, są śliczne ale chyba wyższe od średniego PONa, więc dlaczego ten nie może być właśnie PONem?[/QUOTE]Wydaje mi sie ze nasze PONy maja siersc szorstka, a siersc tamtego psiaka byla puchata, miekka ;) I to byla sunia, moze dlatego taka mala. Sunie bearded collie moga miec nawet 45cm w klebie ;)

Posted

[quote name='junoo']bo kilka postów wyżej Figa mi potwierdziła że to bearded xD hehe
ale szczerze mówiąc, to widać po pyskach i rodzaju sierści ;) szczególnie jak na co dzień widzisz PONa to łatwo rozróżnić.

Przy okazji jak zaczęłaś mówić o wielkości to odkryłam, ze moje PONsjo jest w górnej granicy = 50cm.[/QUOTE]Ale ja znawca zadnym nie jestem, choc przyznam ze milo byloby miec w okolicy psiaka polskiej krwi :loveu:

Aronek jest taki jak Marcel :grins:

Posted

[quote name='junoo']bo kilka postów wyżej Figa mi potwierdziła że to bearded xD hehe
ale szczerze mówiąc, to widać po pyskach i rodzaju sierści ;) szczególnie jak na co dzień widzisz PONa to łatwo rozróżnić.[/QUOTE]
aha :)
jeszcze do kompletu dochodzi Schapendoes i weź to człowieku rozróżnij ;)

[B]Figa[/B], ja tak strzeliłam w ciemno, bo wiem, że PONy mają w Niemczech powodzenie. Oni nazywają tę rasę w tłumaczeniu polski pies szałasowy.

Posted

[quote name='docha']

[B]Figa[/B], ja tak strzeliłam w ciemno, bo wiem, że PONy mają w Niemczech powodzenie. Oni nazywają tę rasę w tłumaczeniu polski pies szałasowy.[/QUOTE]
Ja jeszcze tutaj PONa nie widzialam, a widzialam juz chyba wszystko, lacznie z cudnym podenco, ktorym bylam oszolomiona :loveu:

Hütehund? :roflt:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Tez mysle ze to bearded ;-)

Aronek cat killer? :diabloti: Figowa tez! Jak widzi na podworku kota to malo z siebie nie wyjdzie, najchetniej by zjadla :grins: A jak przynosimy koty do domu to zawsze najpierw poazujemy kotka na kolankach, spotkanie kontrolowane ;-) A pozniej jak juz pies wie ze kot w domu jest a kot wie ze jest pies to sam sobie psa ustawia :diabloti: I nigdy u nas koty zle nie mialy, gorzej z Figowa :diabloti:

Wydaje mi sie ze nasze PONy maja siersc szorstka, a siersc tamtego psiaka byla puchata, miekka ;-) I to byla sunia, moze dlatego taka mala. Sunie bearded collie moga miec nawet 45cm w klebie ;-)[/QUOTE]

Hm... Z Aronem to jest tak... że jeszcze nie miał okazji spotkać kota, który by dał mu się spokojnie obwąchać, bo każdy ucieka na widok psa... Urok mieszkania na wsi :(

Co do sierści PONsów, Aron ma miękką bo podobno to wina częstego golenia, choć z jak rozmawiałam z hodowcami to mówią, że nie ma na to reguły. Są pony miękkie i szorstkie ;)[quote name=':: FiGa ::']Ale ja znawca zadnym nie jestem, choc przyznam ze milo byloby miec w okolicy psiaka polskiej krwi :loveu:

Aronek jest taki jak Marcel :grins:[/QUOTE]

Tak czułam, ze Marcel jest bardziej bliski Aronowi niż by się to mogło wydawać. Może temu tak go(Marcela) kocham? Bo wyczuwam w nim Arona :evil_lol: [quote name='docha']aha :)
jeszcze do kompletu dochodzi Schapendoes i weź to człowieku rozróżnij ;)

[B]Figa[/B], ja tak strzeliłam w ciemno, bo wiem, że PONy mają w Niemczech powodzenie. Oni nazywają tę rasę w tłumaczeniu polski pies szałasowy.[/QUOTE]
No to Figa ma misję xD Zapytać właściciela co to za rasa, ale na mój gust to berded. One mają takie proste włosy i kufę pod takim specyficznym kątem.

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Ja jeszcze tutaj PONa nie widzialam, a widzialam juz chyba wszystko, lacznie z cudnym podenco, ktorym bylam oszolomiona :loveu:

Hütehund? :roflt:[/QUOTE].
dokładnie polnischer huetehund ;)
a ja widziałam dokładnie kolorystycznie jak Orluś. Jeszcze wówczas miałam inne pojęcie o PONach i opiekun tłumaczył mi co to za rasa i dziwił się, że nie rozumiem, aż przetłumaczył mi po polsku skrót PON, wtedy było moje wielkie zdziwienie. myślałam, że Polski owczarek nizinny sięga do łydki i jest biało-czarny.

Posted

[quote name='junoo']Hm... Z Aronem to jest tak... że jeszcze nie miał okazji spotkać kota, który by dał mu się spokojnie obwąchać, bo każdy ucieka na widok psa... Urok mieszkania na wsi :(

Co do sierści PONsów, Aron ma miękką bo podobno to wina częstego golenia, choć z jak rozmawiałam z hodowcami to mówią, że nie ma na to reguły. Są pony miękkie i szorstkie ;)

Tak czułam, ze Marcel jest bardziej bliski Aronowi niż by się to mogło wydawać. Może temu tak go(Marcela) kocham? Bo wyczuwam w nim Arona :evil_lol:
No to Figa ma misję xD Zapytać właściciela co to za rasa, ale na mój gust to berded. One mają takie proste włosy i kufę pod takim specyficznym kątem.[/QUOTE]
Wiec nie mozesz byc pewna ze nie dogadalby sie z kotem. Na podworku to normalny odruch kazdego psa - gonic to co ucieka ;) W domowych warunkach wyglada to zupelnie inaczej.

Kiedys bardzo podobaly mi sie Bearded Collie wiec duzo o nich czytalam i nadal jestem zdania ze to przedstawicielka tej rasy :)

Aronek jak dla mnie jest wieksza psia pieknoscia, odkad jest u mnie Marcelasty podobaja mi sie zwisajace brodki :loveu: A Marcelowa jest taka uboga :evil_lol:

Jak chodzimy tam od roku codziennie tak te sunie spotkalismy po raz pierwszy :( Jesli kiedys jeszcze na nich trafimy nie omieszkam spytac! :) Bo sama umieram traz za ciekawosci :evil_lol:

Posted

[quote name='docha'].
dokładnie polnischer huetehund ;)
a ja widziałam dokładnie kolorystycznie jak Orluś. Jeszcze wówczas miałam inne pojęcie o PONach i opiekun tłumaczył mi co to za rasa i dziwił się, że nie rozumiem, aż przetłumaczył mi po polsku skrót PON, wtedy było moje wielkie zdziwienie. myślałam, że Polski owczarek nizinny sięga do łydki i jest biało-czarny.[/QUOTE]Ja z kolei ze zdjec mialam wrazenie ze sa duzo wieksze ;) Bylam na kilku psich wytawach ale nigdy PONa nie widzialam na oczy, a zdjecia potrafia naprawde bardzo zmylic :(

Posted

[quote name='docha'].
dokładnie polnischer huetehund ;-)
a ja widziałam dokładnie kolorystycznie jak Orluś. Jeszcze wówczas miałam inne pojęcie o PONach i opiekun tłumaczył mi co to za rasa i dziwił się, że nie rozumiem, aż przetłumaczył mi po polsku skrót PON, wtedy było moje wielkie zdziwienie. myślałam, że Polski owczarek nizinny sięga do łydki i jest biało-czarny.[/QUOTE]
PONy mają taki gen, który z wiekiem zmienia im futro. Jak wejdziesz na mój profil zobaczysz jak wyglądał Aron jak był mały ;) Był najciemniejszy z miotu.
I często te czarno-białe w dojrzałym wieku zaczynają być srebrno-białe. Tylko niektóre zostają do końca czarne.

Co do wielkości... Aron wydawał mi się mały, do czasu jak poszłam na wystawę i zobaczyłam inne PONy. Suki są faktycznie małe, psy choć nie wszystkie są większe.
Nawet dowiedziałam się, że PONy zaczęły się dzielić na te małe i duże. I tylko od hodowcy zależy którą wielkość wybierze za właściwszą.
Być może w przyszłości PONy rozdzielą się na dwie oddzielne rasy? Tak jak sznaucery?
[quote name=':: FiGa ::']Wiec nie mozesz byc pewna ze nie dogadalby sie z kotem. Na podworku to normalny odruch kazdego psa - gonic to co ucieka ;) W domowych warunkach wyglada to zupelnie inaczej.

Kiedys bardzo podobaly mi sie Bearded Collie wiec duzo o nich czytalam i nadal jestem zdania ze to przedstawicielka tej rasy :)

Aronek jak dla mnie jest wieksza psia pieknoscia, odkad jest u mnie Marcelasty podobaja mi sie zwisajace brodki :loveu: A Marcelowa jest taka uboga :evil_lol:

Jak chodzimy tam od roku codziennie tak te sunie spotkalismy po raz pierwszy :( Jesli kiedys jeszcze na nich trafimy nie omieszkam spytac! :) Bo sama umieram traz za ciekawosci :evil_lol:[/QUOTE]

Miałam kiedyś kotka na pół dnia w domu, Aron był strasznie o niego zazdrosny, choć pewnie to też moja wina, bo to maleństwo takie rozkoszne było xD
Myślę, że jak w końcu się kiedyś zdecyduję i zaryzykuję to dam radę ich zakumplować. Ale wolałabym wtedy mieć wakacje, żeby móc ich na początku stale mieć pod kontrolą.

Marcelasty ma piękną brodę. I cały urok w niej ta jej ubogość :evil_lol:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Izus nr mam, jakby co bede dzwonic :diabloti:
Ew zajrzalabym do was przed odebraniem malej, bo ona cieczkujaca jest i nie bedziemy Ptysiowi w glowce robic :shake: Jeszcze mu palma odbije i co :diabloti: A jesli chcialabys mala poznac to ew moglabys ze mna po nia pojechac :diabloti:
Tylko zeby czas byl[COLOR=#3E3E3E]:knuje:[/COLOR][/QUOTE]

To ja czekam na telefon jak cos ;)
W sumie racja, że z małą lepiej nie bo Ptysiek może dostać na głowę, chociaż nie wiem. Kolka ostatnio jak miała to miał to gdzieś:evil_lol: z tym, że to było ponad miesiąc temu.
Trzymam kciuki żebyś miała czas :)
[CENTER]

[/CENTER]

Posted

Witajcie...
Jaaaki okropny dzien dzisiaj mialam... nie dosc ze leje i jest zimno to do tego zdycham od rana bo mnie brzuch boli... dlaczego musze byc kobieta :placz: Moglam urodzic sie chlopcem :lol:

[quote name='Ada_Mirra']Psie ziewy :loveu: a Miziasty omnomnomn <3[/QUOTE]Miziastej mam jeszcze od cholery fotek :evil_lol:

[quote name='junoo']PONy mają taki gen, który z wiekiem zmienia im futro. Jak wejdziesz na mój profil zobaczysz jak wyglądał Aron jak był mały ;) Był najciemniejszy z miotu.
I często te czarno-białe w dojrzałym wieku zaczynają być srebrno-białe. Tylko niektóre zostają do końca czarne.

Co do wielkości... Aron wydawał mi się mały, do czasu jak poszłam na wystawę i zobaczyłam inne PONy. Suki są faktycznie małe, psy choć nie wszystkie są większe.
Nawet dowiedziałam się, że PONy zaczęły się dzielić na te małe i duże. I tylko od hodowcy zależy którą wielkość wybierze za właściwszą.
Być może w przyszłości PONy rozdzielą się na dwie oddzielne rasy? Tak jak sznaucery?

Miałam kiedyś kotka na pół dnia w domu, Aron był strasznie o niego zazdrosny, choć pewnie to też moja wina, bo to maleństwo takie rozkoszne było xD
Myślę, że jak w końcu się kiedyś zdecyduję i zaryzykuję to dam radę ich zakumplować. Ale wolałabym wtedy mieć wakacje, żeby móc ich na początku stale mieć pod kontrolą.

Marcelasty ma piękną brodę. I cały urok w niej ta jej ubogość :evil_lol:[/QUOTE]Szkoda ze wloski mu zbielaly, szaleje za czarno-bialymi umaszczeniami :loveu: Czyli kupujac PONa tak naprawde nie mozna przewidziec jego umaszczenia po osiagnieciu doroslosci? :shake: Jesli komus wymarzy sie np taki czarno-bialy :evil_lol: to pozostaje mu kupic psa doroslego od hodowcy bo mozna powiedziec ze kupuje sie kota w worku? :evil_lol:

To sznaucery byly kiedys jedna rasa? Ciezko mi to ogarnac, przed oczami mam miniature i olbrzyma :evil_lol:

Pancia niedobra odstawila na bok glowna maskotke domu :evil_lol: Nic dziwnego ze byl zazdrosny :evil_lol: Marcel to tez taka zazdrosna o wszystko bestia i chyba tylko respekt do kota powstrzymuje go przed wewaleniem ryja na moje kolana kiedy kot jest na nich miziany :evil_lol:

Kiedys myslelismy ze lepiej mu bedzie bez niej skoro jest taka mizerna ale to byl wielki blad :evil_lol:

[quote name='Ptysiak']To ja czekam na telefon jak cos ;)
W sumie racja, że z małą lepiej nie bo Ptysiek może dostać na głowę, chociaż nie wiem. Kolka ostatnio jak miała to miał to gdzieś:evil_lol: z tym, że to było ponad miesiąc temu.
Trzymam kciuki żebyś miała czas :)
[/QUOTE]Wezme aparat i pomeczymy Ptysiaka :grins: TJ Ty bedziesz robic fotki, ja bede smyrac bestyjke :D

[quote name='Ty$ka']Hej :)

A mojego posta już nie zacytowałaś Figa ;P

Cieszę się, że sunia ma już dom :)[/QUOTE]Eeeeee... jakiego posta? :scared:

Posted

Ojaaacie, nie zauwazylam go wczoraj :mdleje: Wybacz :Rose: :modla:
:Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :diabloti:

[quote name='Ty$ka']Raaaany, jaka słodzina :loveu: :mdleje: Daj mi ją! :loveu:[/QUOTE]Przyslac poczta? :diabloti:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Witajcie...
Jaaaki okropny dzien dzisiaj mialam... nie dosc ze leje i jest zimno to do tego zdycham od rana bo mnie brzuch boli... dlaczego musze byc kobieta :placz: Moglam urodzic sie chlopcem :lol:
[/QUOTE]

Zawsze możesz zmienić płeć :diabloti: Tylko nie wiem czy Twój tż będzie zadowolony :evil_lol:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Ojaaacie, nie zauwazylam go wczoraj :mdleje: Wybacz :Rose: :modla:
:Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :Rose: :modla: :diabloti:

Przyslac poczta? :diabloti:[/QUOTE]
Opłacało się upomnieć - klekają przede mną :evil_lol:
Chętnie :eviltong: