Jump to content
Dogomania

Krowa - Figa i koza - Marcel zapraszają do nakrapianej galerii

Recommended Posts

Posted

[quote name='Naklejka']Zdecydowanie na maualu zdjęcia wychodzą lepsze, na starym kompakcie było to strasznie widać, na lustrze właściwie w ogóle nie używałam trybów automatycznych i półautomatycznych...
Jaki masz obiektyw? ;)
[/QUOTE]

ja wlasnie niekiedy "P" używam xD ale to rzadkoo ;)

a Figa ma 50 1.8 i jakiegoś kita jeszcze ;D

witaaaamy :loveu:

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/DSC_0004-1.jpg[/URL] Marcelek wymiata :loveu: :loveu:

w sumie jak kupiłam lustrzankę to pierwsze zdjęcia robiłam na Automacie, czyli w domu.. potem wyszłam na dwór i tak ciągle śmigam na Manualu...

Figa ma jeszcze aparaty 18-105 i 70-300.. wiem, bo nie dawno sama o to pytałam ;)
ahhh jak mi się marzy ten drugi, bo ten pierwszy mam :evil_lol:
ale potem stwierdzam, że nie potrzebuję takiego długiego :diabloti:

Posted

Witajcie ;)
Po dzisiejszym dniu padam na ryjek normalnie :mdleje:
Pogoda nie pomagala sprawnie funkcjonowac, jest potwornie zimno i ciagle leje :placz:

[quote name='Ada_Mirra']ja robiłam na P baaardzo długo a i trzeba sie przyznac ze niekiedy tez korzystam jeszcze :P

[URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/DSC_0094-2.jpg[/URL] jaki Figowy wzrok :loveu:[/QUOTE]Ja jakos przyzwyczailam sie do M, ew jak trzeba szybko np wieczorem w domu fotke zrobic to uzywam trybow automatycznych, bo nie chce mi sie grzebac w ustawieniach i zmieniac z dziennych na nocne z lampa :evil_lol:

[quote name='Ptysiak']Zobaczymy z czasem o ile nie pasuję wcześniej :evil_lol:

Nie ma za co :)[/QUOTE]Echhhh szkoda ze nie doszlo do tego naszego spotkanka bo bym Ci to krotko i zwiezle pokazala w praktyce :placz: Trzymam caly czas kciuki za to ze jednak to opanujesz :cool3:

[quote name='magdabroy']Mój Bogdan już się tak nie stara jak Twój TŻ :( Po 12 latach, to my już jak rodzeństwo :evil_lol:
Preczytałam trawka, no to lookam ;) A tam zonk, bo widzę zwykłą trawa, a nie maryha :evil_lol:
Kup klawiaturę polską i wymień w laptopie ;) My tak zrobiliśmy :)[/QUOTE]Jak bedziemy 12 lat razem to bedzie inna gadka :mad: Swoja droga.... 12 lat to naprawde dluuugo... :mdleje:
Wez mi nawet nie mow o trawce bo sie glodna robie :evil_lol:
W sensie ze ta z laptopa weg i nowa wlozyliscie? :lol: Bo wiem ze mozna tez tak normalnie na USB podpiac i tez bedzie :grins:

[quote name='Naklejka']Zdecydowanie na maualu zdjęcia wychodzą lepsze, na starym kompakcie było to strasznie widać, na lustrze właściwie w ogóle nie używałam trybów automatycznych i półautomatycznych...
Jaki masz obiektyw? ;)

Niemiecka klawiatura jest straszna :evil_lol:[/QUOTE] kita 18-105, 50 1.8, ciemne szczurzysko 70-300 (i moje lulubione :loveu:)

Dla mnie teraz to polska stanowi problem :diabloti:
[quote name='Ty$ka']Hej :)

Jakie cudne fotki :loveu:
Jak będziesz w PL koniecznie mnie odwiedź i strzel sesyjkę mojemu kundlowi :D[/QUOTE]
Jak dojedziesz do Rzeszowa lub Katowic to no problem :evil_lol:
[quote name='Ada_Mirra']
witaaaamy :loveu:[/QUOTE]Siemka :loveu:

Posted

[quote name='agaciaaa']Zamieńmy się na tz-ów!!!! :diabloti:[/QUOTE]Nieeeeee :x No chyba ze zacznie byc niedobry to wtedy mozemy to rozwazyc :evil_lol: Potesknia sobie nawzajem i wroca odmienieni :evil_lol:

[quote name='kalyna'][URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/DSC_0004-1.jpg[/URL] Marcelek wymiata :loveu: :loveu:

w sumie jak kupiłam lustrzankę to pierwsze zdjęcia robiłam na Automacie, czyli w domu.. potem wyszłam na dwór i tak ciągle śmigam na Manualu...

Figa ma jeszcze aparaty 18-105 i 70-300.. wiem, bo nie dawno sama o to pytałam ;)
ahhh jak mi się marzy ten drugi, bo ten pierwszy mam :evil_lol:
ale potem stwierdzam, że nie potrzebuję takiego długiego :diabloti:[/QUOTE]Ja tez nie zaczelam od razu od M.... Pierwsze fotki byly auto ;) A pozniej byl wkurw ze sa rozmazane i zaczelam wglebiac sie w dzialanie trybu manualnego :D

I zgadza sie co do obiektywow :) Ale ja chce jeszcze :placz: Chce wiecej :placz: Choc nie opanowalam jeszcze tych.... niewazne! Chce inny, nowy :placz: :evil_lol: Ojjjj nie szybko przyjdzie mi pobawic sie nowym :(

Na zdjecia na ogrodku "ten dlugi" by sie zupelnie nie nadawal. Jednak zeby fajne fotki nim zrobic to pies musi bys z 20-30m od Ciebie :lol:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']kita 18-105, 50 1.8, ciemne szczurzysko 70-300 (i moje lulubione :loveu:)
[/QUOTE]
o ja Cię xD To ja mam w domu ten sam zestawik :)

No i tak jak Ty robię na manualu, choć zaczynałam od automatu... Ale wkurzało mnie, że nie wyciąga z foty tyle ile chce i że poza kadrem nie mam nad niczym kontroli i przeszłam na M.
Choć balans bieli cały czas leci na automacie... Nie ogarniam jeszcze tego.

Posted

[quote name=':: FiGa ::']
Na zdjecia na ogrodku "ten dlugi" by sie zupelnie nie nadawal. Jednak zeby fajne fotki nim zrobic to pies musi bys z 20-30m od Ciebie :lol:[/QUOTE]

otóż to... a na spacerze to Ciap jest przyklejony do nogi.. odchodzi na góra 10 metrów :mdleje:
Sonia to prędzej czołgałaby się niż szła.... a za Gandzikiem to taka długa lufa nie nadążyłaby :roll:
muszę sobie kupić innego psa :lol:
żartuje oczywiście....

tylko bardziej brałam pod uwagę przy takim obiektywie to fotki inne niż psie.. albo psie, ale nie moje czy. zawody itp ;)

to jaki teraz Cie kręci?

Posted

[quote name='junoo']o ja Cię xD To ja mam w domu ten sam zestawik :)

No i tak jak Ty robię na manualu, choć zaczynałam od automatu... Ale wkurzało mnie, że nie wyciąga z foty tyle ile chce i że poza kadrem nie mam nad niczym kontroli i przeszłam na M.
Choć balans bieli cały czas leci na automacie... Nie ogarniam jeszcze tego.[/QUOTE]Tak chyba wiekszosc zaczyna :lol:

Mnie wkurzala ostrosc na nosie psa zawsze i wszedzie :lol: Na auto nie da sie ostrosci zlapac na oczach :lol:

Balans bieli i AF zawsze auto :grins:

[quote name='kalyna']otóż to... a na spacerze to Ciap jest przyklejony do nogi.. odchodzi na góra 10 metrów :mdleje:
Sonia to prędzej czołgałaby się niż szła.... a za Gandzikiem to taka długa lufa nie nadążyłaby :roll:
muszę sobie kupić innego psa :lol:
żartuje oczywiście....

tylko bardziej brałam pod uwagę przy takim obiektywie to fotki inne niż psie.. albo psie, ale nie moje czy. zawody itp ;)

to jaki teraz Cie kręci?[/QUOTE]Lufa pewnie by nadazyla, gorzej z Toba :evil_lol:

A jesli chodzi o zawody psie itp to jak najbardziej by Ci sie przydala :cool3:

Jaki mnie kreci? Patrz nizej;)

[quote name='junoo']pewnie 50 1.4 :evil_lol:
piękne cudo, ale droooogie :shake:[/QUOTE]Gorzej :placz: Bo marzy mi sie 70-200 2.8 :loveu: :placz: Ale pewnie lata uplyna i wczesniej body wymienie bo juz mnie denerwuje :(

Posted

Heej!
Do Rzeszowa to już prędzej bym się wybrała ze swoim kundlem :lol:
Jednak i tak zapraszam Cię do mnie, byś miała nowe obiekty i miejsca do fotografowania :lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Heej!
Do Rzeszowa to już prędzej bym się wybrała ze swoim kundlem :lol:
Jednak i tak zapraszam Cię do mnie, byś miała nowe obiekty i miejsca do fotografowania :lol:[/QUOTE]
Lublin zle mi sie kojarzy, nigdy wiecej sie tam nie wybiore :evil_lol:

Posted

[quote name='Ty$ka']Hej :)

Jakie cudne fotki :loveu:
Jak będziesz w PL koniecznie mnie odwiedź i strzel sesyjkę mojemu kundlowi :D[/QUOTE]
Figa Cię nie odwiedzi bo bym Ją zabiła :diabloti: Najpierw to niech Ona w końcu trafi do Mysłowic :mad::evil_lol:

[quote name=':: FiGa ::']Echhhh szkoda ze nie doszlo do tego naszego spotkanka bo bym Ci to krotko i zwiezle pokazala w praktyce :placz: Trzymam caly czas kciuki za to ze jednak to opanujesz :cool3:[/QUOTE]
Prędzej chyba przyjedziesz w końcu niz ja to opanuję... Wczoraj tak namieszałam w tym aparacie, że 2 h z instrukcja potem siedziałam :evil_lol:

No i dzień dobry :loveu:

Posted

No ja teraz cierpię, że jadę nad morze.... wszystkie Łowczarki będą szaleć w wodzie, a ja z moim obiektywem 18-105 raczej szału nie zrobię :placz:

Juz Body Ci się nie podoba? :mdleje:
ja jeszcze nie narzekam na moje amatorskie :evil_lol:

70-200 to też ma swoją i jakże piękną cenę :placz:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Lublin zle mi sie kojarzy, nigdy wiecej sie tam nie wybiore :evil_lol:[/QUOTE]
Ale ode mnie do Lublina jest ładny kawałek :evil_lol:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']W sensie ze ta z laptopa weg i nowa wlozyliscie? :lol: Bo wiem ze mozna tez tak normalnie na USB podpiac i tez bedzie :grins:
[/QUOTE]

Dokładnie tak ;) Niemiecka weg i włożona polska :)

Posted

jak mowa o obiektywach to tak sobie czytam i marzy mi sie (w kolejnosci) 85 1.8 <3 17-300 ale sigmowska bo wiem ze jej bede malo uzywac jak bede miec 85 no i na koncu 50 1.8 :P

pozdrawiamy wieczorko-popołudniem :P

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Gorzej :placz: Bo marzy mi sie 70-200 2.8 :loveu: :placz: Ale pewnie lata uplyna i wczesniej body wymienie bo juz mnie denerwuje :([/QUOTE]
Uuu no niezła cena...
A jakie masz body? Nikon D90? Bo nie pamiętam:oops:

Posted

[quote name='Ada_Mirra']trzeba przyznać że ja mam coraz częściej xD[/QUOTE]
A ja zauważyłam, że jestem mądra poza szkołą, w niej jestem kompletny przygłup :D

Posted

Witajcie Kochani :)
Mamy nowa zabawke, DIablo III :evil_lol: Premiera byla 10 marca bodajze, poczatkiem marca zostala gra zamowiona, dotarla do nas 1 wrzesnia. Superrrrr :diabloti:

[quote name='Ptysiak']Figa Cię nie odwiedzi bo bym Ją zabiła :diabloti: Najpierw to niech Ona w końcu trafi do Mysłowic :mad::evil_lol:

Prędzej chyba przyjedziesz w końcu niz ja to opanuję... Wczoraj tak namieszałam w tym aparacie, że 2 h z instrukcja potem siedziałam :evil_lol:

No i dzień dobry :loveu:[/QUOTE]Myslowice odwiedze kiedys obowiazkowo :grins:

No nie wiem czy predzej, na razie na jazde do PL sie nie zapowiada :(

[quote name='kalyna']No ja teraz cierpię, że jadę nad morze.... wszystkie Łowczarki będą szaleć w wodzie, a ja z moim obiektywem 18-105 raczej szału nie zrobię :placz:

Juz Body Ci się nie podoba? :mdleje:
ja jeszcze nie narzekam na moje amatorskie :evil_lol:

70-200 to też ma swoją i jakże piękną cenę :placz:[/QUOTE]
Tym kitem tez cos wyciagniesz, nie boj nic :cool3:

Body jest super! Nikon d90 to gnialny aparat, ale... moj juz zaczyna protestowac :oops: Bylam dla niego malo wyrozumiala :oops:

Niestety, wszystko co fajne slono kosztuje :(

[quote name='Ty$ka']Ale ode mnie do Lublina jest ładny kawałek :evil_lol:[/QUOTE]
Sama nazwa wojewodztwa w ktorym miszkasz mnie przeraza :evil_lol:

[quote name='magdabroy']Dokładnie tak ;) Niemiecka weg i włożona polska :)[/QUOTE]Powiedzialam TZtowi zeby wymienic to stwierdzil ze on nie potrzebuje PL znakow :watpliwy:

[quote name='Ada_Mirra']jak mowa o obiektywach to tak sobie czytam i marzy mi sie (w kolejnosci) 85 1.8 <3 17-300 ale sigmowska bo wiem ze jej bede malo uzywac jak bede miec 85 no i na koncu 50 1.8 :P

pozdrawiamy wieczorko-popołudniem :P[/QUOTE]A nie boisz sie brac 17-300? Bo to dosc duza rozpietosc w ogniskowych i za tym idzie gorsza jakosc zdjec ;)

A ja teraz zaluje ze kupilam 50 1.8, bo znalazlam kilka ofert ze swiatlem 1.4 niewiele drozej niz kupilam swoj :(

[quote name='junoo']Uuu no niezła cena...
A jakie masz body? Nikon D90? Bo nie pamiętam:oops:[/QUOTE]Dlatego tez niepredko z nami zamieszka :placz:
Tak, d90 ;)

A to....
[quote name='Ada_Mirra']hop hop żyjecie? :loveu:[/QUOTE]
[quote name='Ty$ka']Dobre pytanie zadała Ada[/QUOTE]
[quote name='Ada_Mirra']bo wiesz ja mądre dziecko jestem hahahahahahahahahaha [/QUOTE]
[quote name='Ty$ka']Każdy ma czasem napady mądrości [/QUOTE]
[quote name='Ada_Mirra']trzeba przyznać że ja mam coraz częściej xD[/QUOTE]
[quote name='Ty$ka']A ja zauważyłam, że jestem mądra poza szkołą, w niej jestem kompletny przygłup [/QUOTE]
[quote name='Ada_Mirra']oj tez tak mam ;D[/QUOTE]
Zyjemy i mamy sie dobrze :D