Jump to content
Dogomania

Krowa - Figa i koza - Marcel zapraszają do nakrapianej galerii

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestesmy :multi:
Wybaczcie nam te dluga cisze.
Podczas sniadania, dzien po powrocie z wakacji dostalam propozycje jazdy do PL, do TZta.... no i decyzje musialam podjac w 10min (lacznie ze spakowaniem sie :evil_lol:)
Powiem wam ze z TZtem stosunki nam sie poprawily przyz ten czas niemozliwie :multi: To chyba zasluga waszych kciukow :Rose:

[quote name='junoo']Mmm ale cudne widoki i te zachody słońca :cool1:
piękna wycieczka :loveu:[/QUOTE]Kazdy zachod slonca spedzilam nad morzem, jest w tym cos niesamowitego :loveu:

[quote name='magdabroy']Doberek :)
Widzę, że jezioro nyskie odwiedzone ;)
Tyle pięknych zdjęć z Chorwacji :loveu: Szkoda, że ja o takich wakacjach mogę tylko pomarzyć :placz:[/QUOTE]Nie ma co marzyc, tylko brac urlop, wsiadac w auto i jechac w piekne miejsca ;) Jak Teos podrosnie to nie bedzie chyba nic stalo na przeszkodzie? ;)

[quote name='Ty$ka']Hej :)
Cóż za udany wypad.
Piękne miejsce, ale Ci zazdroszczę :loveu:

Pogoda Wam dopisywała? :)[/QUOTE]
Dziekuje :)
Pogoda, owszem, nie zawiodla :loveu:

Posted

[quote name='Ptysiak']Piękna pamiątka w postaci zdjęć

[URL]http://i1255.photobucket.com/albums/hh632/csylwiac/DSC_0683.jpg[/URL] cudne [/QUOTE]Czesc Ptysie :loveu:

[quote name='kalyna']łał, fantastyczne zdjęcia

a jak tam Marcel i jego lęki? hmm a jak podeszłabyś i po dotykała ten płot i mówiła radosnym głosem, że wszystko jest ok?

ja na spacer chodziłam z Sonią wiele razu koło słupa.. I wszystko było dobrze.. raz jej odwaliło, nie wiem dlaczego i zaczęła warczeć.. podeszłam pokazałam, że niby dotykam i mówiłam :spoko, nic się nie dzieje... słup znowu był dla niej niewidzialny...[/QUOTE]Witaj ;)

Wrocilam z wakacji wiec na nowo bedziemy z lekami walczyc. Nie wybralismy sie w okolice tego strasznego zywoplotu jeszcze :oops: Na spacerach pileczkujemy sie, bo Marcelasty nie biegal za pileczka ponad 2tyg juz :D Wczoraj nawet olal innego psa bo mial pilusie :loveu: Ochhh jak ja bym chciala zeby ta jego wkretka trwala dluzej :D

Co do Soni i slupa. Marcel tez czesto boi sie innych przedmiotow. Wtedy podchodze ja pierwsza i gadam z tym przedmiotem, dotykam szturcham, chwile pozniej przywoluje Marcela. On obwachuje i jest ok. Tutaj jednak jest inaczej :( Pies nie podejdzie nawet na odleglosc 20m, takijest przerazony :(

[quote name='Vilena']Cudowne widoki!!!

Ale z Ciebie jest laska!

Współczuję stania w takim korku... ale wygląda na to, że było wesoło? [/QUOTE]Bitch I'm Fabulous :evil_lol:

O bylo wesolo, bylo :evil_lol:

[quote name='Ada_Mirra']te dwa zdjęcia świetne :loveu:

widać że udany wypoczynek :D

a tak poza tym znalazła się karta pamięci? :evil_lol:[/QUOTE]Dzieki :)
Zaraz zajme sie tymi fotkami. Nawet ich nie zrzucilam, sa na karcie :oops:

[quote name='Izabela124.']Super zdjęcia :)[/QUOTE]Dziekuje :)

[quote name='Ada_Mirra']wsiąkło Was? :([/QUOTE]Tak jakby :evil_lol:

[quote name='Ptysiak']Figowa lata po świecie i czasu nie ma dla Nas :shake: Nawet nie ma czasu by wpaść do Mysłowic a tak blisko była :eviltong::evil_lol:[/QUOTE]
Tesc wrocil pozno i nie wyrobilismy sie :placz:
[quote name='agrazka']Świetny wypad :) to widać, :)[/QUOTE]Tak :) :loveu:

[quote name='junoo']no i gdzie Wy jesteście?

Marcelku? Szukasz nowego domu? :evil_lol:[/QUOTE]
A Ty szukaz psa? :evil_lol:

Posted

hahaha psa nie szukam, ale Marcel jakby wylądował pod mostem miał by u mnie zagwarantowany kącik :eviltong:

Figa, a Ty nas okłamałaś :placz: bo powiedziałaś, że po wycieczce nadrobisz stare posty. A my ci tam tak doradzałyśmy jak przejść koło żywopłotu bez strachu. :cool3:

Posted

[quote name='junoo']hahaha psa nie szukam, ale Marcel jakby wylądował pod mostem miał by u mnie zagwarantowany kącik :eviltong:

Figa, a Ty nas okłamałaś :placz: bo powiedziałaś, że po wycieczce nadrobisz stare posty. A my ci tam tak doradzałyśmy jak przejść koło żywopłotu bez strachu. :cool3:[/QUOTE]
Marcelkowi pod mostem nie pozwole wyladowac, predzej sama tam pojde :eviltong: Ale dobrze wiedziec, ze w razie potrzeby moge go u Ciebie przenocowac :evil_lol:

Jestem w trakcie ogarniania domu, psow, dogo, tamte posty tez musze ogarnac i zrobie to jak znajde czas :oops:
A do tego Figowa mi kulec zaczela :( Wet powiedzial ze to normalne w jej wieku i dostalismy przeciwbolowe. Poleca nam takze Artrix Plus[FONT=verdana][COLOR=#000000], jednak nie kupilismy, chce najpierw poczytac cos na temat tego preparatu. Uzywal go ktos z was na swoim psie? Jak na razie nie spotkalam sie z negatywnymi opiniamii.[/COLOR][/FONT]

Posted

w zasadzie to jest rocznica Twojego userowania na dogo. miło popatrzeć na Figową z pierwszej strony, wtedy miała cztery lata i ganiała rześko za rolkami. Jak ten czas szybko leci.

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Marcelkowi pod mostem nie pozwole wyladowac, predzej sama tam pojde :eviltong: Ale dobrze wiedziec, ze w razie potrzeby moge go u Ciebie przenocowac :evil_lol:

Jestem w trakcie ogarniania domu, psow, dogo, tamte posty tez musze ogarnac i zrobie to jak znajde czas :oops:
A do tego Figowa mi kulec zaczela :( Wet powiedzial ze to normalne w jej wieku i dostalismy przeciwbolowe. Poleca nam takze Artrix Plus[FONT=verdana][COLOR=#000000], jednak nie kupilismy, chce najpierw poczytac cos na temat tego preparatu. Uzywal go ktos z was na swoim psie? Jak na razie nie spotkalam sie z negatywnymi opiniamii.[/COLOR][/FONT][/QUOTE]

Może sobie gdzieś nadwyrężyła i za kilka dni przejdzie :)
Artrix Plus nie znam, ale jak nie znalazłaś przeciwwskazań to ja bym kupiła :]

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Nie ma co marzyc, tylko brac urlop, wsiadac w auto i jechac w piekne miejsca ;) Jak Teos podrosnie to nie bedzie chyba nic stalo na przeszkodzie? ;)
[/QUOTE]

Na przeszkodzie nie stoi Theoś tylko Bogdan :roll: On, ze swoją karnacją nie może przebywać na słońcu. Już kiedyś wylądowaliśmy z nim w szpitalu i nie chcę powtórki z rozrywki :shake:

Posted

[quote name='docha']w zasadzie to jest rocznica Twojego userowania na dogo. miło popatrzeć na Figową z pierwszej strony, wtedy miała cztery lata i ganiała rześko za rolkami. Jak ten czas szybko leci.[/QUOTE]Rzeczywiscie.... to juz 6 lat tej galerii :loveu: Czas leci niemozliwie szybko...

Stawiam szampana na te okazje :loveu:
[IMG]http://pawelrojek.pl/pliki/2010/01/Szampan.jpg[/IMG]

[quote name='junoo']Może sobie gdzieś nadwyrężyła i za kilka dni przejdzie :)
Artrix Plus nie znam, ale jak nie znalazłaś przeciwwskazań to ja bym kupiła :][/QUOTE]To jest wlasnie najbardziej prawdopodobna mysl. Wrocilam z PL i wzielam psy na spacer... no i mam :splat:

[quote name='magdabroy']Na przeszkodzie nie stoi Theoś tylko Bogdan :roll: On, ze swoją karnacją nie może przebywać na słońcu. Już kiedyś wylądowaliśmy z nim w szpitalu i nie chcę powtórki z rozrywki :shake:[/QUOTE]
Parasol ogrodowy i sruuu na plaze :evil_lol:
Ale kurcze nie zazdroszcze... nie moc posiedziec na slonku, czuc jak piesci skore :loveu:

Posted

Witajcie ponownie :)
Miło znów Was widzieć :loveu:

Bardzo się cieszę, że z układa się Wam znowu dobrze - będę kciukować, by tak zostało ;)

Pozdrawiam serdecznie.

Posted

[quote name='Ty$ka']Witajcie ponownie :)
Miło znów Was widzieć :loveu:

Bardzo się cieszę, że z układa się Wam znowu dobrze - będę kciukować, by tak zostało ;)

Pozdrawiam serdecznie.[/QUOTE]Witajcie :loveu: Musze was koniecznie odwiedzic :) Juz sie boje :scared: Pewnie do nadrobienia bedzie ze 100 stron :evil_lol:

Dzieki :loveu: Mam nadzieje ze juz nic sie nie zepsuje.... oby nie. ;)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Witajcie :loveu: Musze was koniecznie odwiedzic :) Juz sie boje :scared: Pewnie do nadrobienia bedzie ze 100 stron :evil_lol:

Dzieki :loveu: Mam nadzieje ze juz nic sie nie zepsuje.... oby nie. ;)[/QUOTE]
100 stron to może i nie, bo galeria nasza ma ich 99, ale faktycznie rośnie ona jak na drożdżach :evil_lol:
Dla pocieszenia powiem, że z 3 strony to praktycznie fotki, wcześniej też są, a potem to już nie, bo aparat mi się zepsuł i najpierw było wspominkowo (kilkanaście fotek), a potem nadrabialiśmy gadaniem oraz różnymi dyskusjami :eviltong: Jednak jesteś zdolna, wierzę że dasz radę :eviltong:

Będzie dobrze, wierzę w to :)

Posted

No. dokopalam sie Justys do Twojego posta ;)

[quote name='junoo']Jak napisałaś o problemie to pierwsze co mi przyszło do głowy - spryskali czymś płotek.
Są różne środki odstraszające zwierzęta, może polali, żeby psy nie siurały im po płocie?

A jak reaguje na niego Figa? Może się coś wykrzywi, albo też zacznie się bać?

Wiesz, moja siostra ma sunie ze schroniska - panikara straszna. Ostatnio bała się konewki postawionej na trawie.
Do rzeki wejść też się bała. Znalazłyśmy szybki sposób na opanowanie jej strachu. Najpierw idę ja z Aronem, który ma do wszystkiego olewający stosunek - Zorka się przygląda, a potem idzie w jego ślady.
Wypróbuj, może się to i u Was sprawdzi. :)[/QUOTE]
Nie bylam w tamtym miejscu z Figowa, moze dzis przespacerujemy sie tam zeby sprawdzic czy problem nadal wystepuje i jak zareaguje Figullcowa.

Nie wiem czy u Marcela inny pies jako wzor rozwiazalby sprawe, do niego w TYCH momentach nic nie dociera, mozg mu sie wylacza :shake:
Probowac bedziemy do upadlego :mad:

Posted

[quote name='Ty$ka']100 stron to może i nie, bo galeria nasza ma ich 99, ale faktycznie rośnie ona jak na drożdżach :evil_lol:
Dla pocieszenia powiem, że z 3 strony to praktycznie fotki, wcześniej też są, a potem to już nie, bo aparat mi się zepsuł i najpierw było wspominkowo (kilkanaście fotek), a potem nadrabialiśmy gadaniem oraz różnymi dyskusjami :eviltong: Jednak jesteś zdolna, wierzę że dasz radę :eviltong:

Będzie dobrze, wierzę w to :)[/QUOTE]U mnie macie 246 stron :eviltong:

A do nadrobienia mam, hmmmmm,...... 30... :mdleje:

Juz sie za to zabieram :lol:

Posted

[quote name='Ada_Mirra']kolejnych 6 lat tej galerii :D :loveu:[/QUOTE]
Za 6 kolejnych Marcelasty bedzie 10 letnim dziadkiem, a Figowej juz prawdopodobnie nie bedzie... Ale ciekawe czy bedziemy nadal na dogo ;)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Za 6 kolejnych Marcelasty bedzie 10 letnim dziadkiem, a Figowej juz prawdopodobnie nie bedzie... Ale ciekawe czy bedziemy nadal na dogo ;)[/QUOTE]

pewnie będziecie :) ale spójrz może od optymistycznej strony na to wszystko ;)

Posted

[quote name='Ada_Mirra']pewnie będziecie :) ale spójrz może od optymistycznej strony na to wszystko ;)[/QUOTE]
Chce i jednoczesnie nie chce przeniesc sie w czasie i zobaczyc jak to wszystko wyglada :D

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Za 6 kolejnych Marcelasty bedzie 10 letnim dziadkiem, a Figowej juz prawdopodobnie nie bedzie... Ale ciekawe czy bedziemy nadal na dogo ;)[/QUOTE]

Tylko spróbuj nie być :mad:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']U mnie macie 246 stron :eviltong:

A do nadrobienia mam, hmmmmm,...... 30... :mdleje:

Juz sie za to zabieram :lol:[/QUOTE]

30 stron :crazyeye:
Powodzenia :eviltong:

Zaraz Ci za Twoje myślenie łeb urwę :diabloti: Oczywiście, że za 6lat będziecie na dogo.

Posted

[quote name='magdabroy']Tylko spróbuj nie być :mad:[/QUOTE]A skad ja moge wiedziec czy za rok nie wyjade do Afryki studiowac zycie tamtejszych mrowek i znikne z dogo :evil_lol:

[quote name='Ty$ka']30 stron :crazyeye:
Powodzenia :eviltong:

Zaraz Ci za Twoje myślenie łeb urwę :diabloti: Oczywiście, że za 6lat będziecie na dogo.[/QUOTE]
Juz sie z tym uporalam :evil_lol: Bla, bla, bla... o zdjecia! ... bla, bla, bla... :evil_lol:

Urwij :grins: Mam nadzieje ze bede.... i ze Wy rowniez bedziecie :loveu:
Madzia z 6 letnim Teosiem :loveu: A Tyska ze stadem hasiorow :D