docha Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 lilku, gratuluję, zawitam u Ciebie na pewno, czy jesteś z tego zadowolona czy nie ;) Quote
lilk_a Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 [quote name='docha']lilku, gratuluję, zawitam u Ciebie na pewno, czy jesteś z tego zadowolona czy nie ;)[/QUOTE] zapraszam , zapraszam :):) na razie wyłączyłam , jak wszystko poustawiam i zapełnię stronę wiadomościami to włączę Quote
lilk_a Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 wiadomości od Jamora : [B]"z armatą to zart. A tak poważnie : pies jak juz jest na smyczy, to czuje sie spokojnie, ale jak jest luzem to ciagle trzyma dystans i jest napiety. Moze warto go poogłaszac, moze znalazł by sie dom ktory by chciał psa do mieszkania. jestem pewnien, ze jesli trafił by do nromalnego mieszkania, to w ciagu tygodnia przełamał by sie tak juz na całkiem i proces socjalizacji znacznie by sie przyspieszył. z nim to mam tak, że 4 dni na spokojnie a piątego gapi sie na mnie jakby mnie pierwszy raz na oczy widział. "[/B] Quote
dominikabankert Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 mozeby zrobic bazarek cegiełkowy dla Sama? Quote
lilk_a Posted January 9, 2011 Author Posted January 9, 2011 [quote name='dominikabankert']mozeby zrobic bazarek cegiełkowy dla Sama?[/QUOTE] z tego co Ata pisała to z finansami Samiego nie jest super źle , ale to już ona powinna napisać nie wiem czy stan konta Samiego podany na pierwszej stronie jest stanem aktualnym Quote
ata Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Dzisiaj, tylko troszkę póżniej uzupełnię wpłaty..... Sami u Jamora jest bezpieczny, aż boję się szukać dla niego domu........ Quote
lilk_a Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 [quote name='ata']Dzisiaj, tylko troszkę póżniej uzupełnię wpłaty..... Sami u Jamora jest bezpieczny, aż boję się szukać dla niego domu........[/QUOTE] można go zacząć ogłaszać , przecież nie znaczy , że od razu znajdzie się odpowiedni właściciel dla niego , trzeba być bardzo ostrożnym Quote
Nikus Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='ata'][B]Dzisiaj, tylko troszkę póżniej uzupełnię wpłaty[/B]..... ........[/QUOTE] bardzo bym prosił bo wpłaciłem 10 grudnia za grudzień i nie widzę tej wpłaty a zwrotu z banku nie dostałem:shake: Quote
ata Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='Nikus']bardzo bym prosił bo wpłaciłem 10 grudnia za grudzień i nie widzę tej wpłaty a zwrotu z banku nie dostałem:shake:[/QUOTE] Nikus, wszystko w porządku, Twoja wpłata oczywiście jest na kącie;) Quote
Javena Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Wysłałam dzisiaj Samusiowi deklarację. Robi chłopak postepy. Quote
ata Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 [quote name='Javena']Wysłałam dzisiaj Samusiowi deklarację. Robi chłopak postepy.[/QUOTE] dziękujemy !! Lilk_a, pamiętam... Quote
lilk_a Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 psiaki u [B]Jamora[/B] mały wycieczkę do miasta..... [quote name='"jamor"']samsung tez, zdjecia w albumie [IMG]http://images8.fotosik.pl/968/5ea0863367e1fa05.jpg[/IMG] [IMG]http://images8.fotosik.pl/968/7381099f67d4fef1gen.jpg[/IMG][/quote] banerek 100x100px podlinkowany [URL="http://www.dogomania.pl/threads/194756-Samsung-droga-do-normalnego-%C5%BCycia-BRAKUJE-60-z%C5%82-deklaracji"][IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/dogob/samban.jpg[/IMG][/URL] Quote
Ellig Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Samsung zdecydowanie mniej zestresowany, swietne zdjecia, pozdrawiam serdecznie:) Quote
lilk_a Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Jamor pisał o ogłoszeniach .... może warto by zacząć , pies jest spokojny , być może trafi na dobrych ludzi .... ja na tą chwilę mogę mu zrobić allegro , jak ata się zgodzi i da 12 zł to wyróżnione , jak znajdę chwilę to zrobię na innych stronach , tylko podpowiedzcie na jakich , gdzieś czytałam że głównie szerlok i morusek .... nie wiem , może jeszcze allegratka... co o tym myślicie ? Quote
Ellig Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='lilk_a']Jamor pisał o ogłoszeniach .... może warto by zacząć , pies jest spokojny , być może trafi na dobrych ludzi .... ja na tą chwilę mogę mu zrobić allegro , jak ata się zgodzi i da 12 zł to wyróżnione , jak znajdę chwilę to zrobię na innych stronach , tylko podpowiedzcie na jakich , gdzieś czytałam że głównie szerlok i morusek .... nie wiem , może jeszcze allegratka... co o tym myślicie ?[/QUOTE] Ja wrzuce na FB jak bedzie tekst i odnosnik do allegro tez w razie co, prosze na maila zdjecia i tekst...Pozdrawiam:) Quote
ata Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='lilk_a']Jamor pisał o ogłoszeniach .... może warto by zacząć , pies jest spokojny , być może trafi na dobrych ludzi .... ja na tą chwilę mogę mu zrobić allegro , jak ata się zgodzi i da 12 zł to wyróżnione , jak znajdę chwilę to zrobię na innych stronach , tylko podpowiedzcie na jakich , gdzieś czytałam że głównie szerlok i morusek .... nie wiem , może jeszcze allegratka... co o tym myślicie ?[/QUOTE] Oczywiście kasę przeleję :) On musi trafić na dobrych ludzi. Quote
lilk_a Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 [quote name='Ellig']Ja wrzuce na FB jak bedzie tekst i odnosnik do allegro tez w razie co, prosze na maila zdjecia i tekst...Pozdrawiam:)[/QUOTE] Twoje wydarzenia na fb cieszą się wielką popularnością , bardzo dziękujemy , to naprawdę duża szansa dla Samiego :loveu: ja spróbuję napisać jakiś tekst do allegro , i może trochę rozbudowany na fb albo poszukam może ktoś umie fajnie pisać .... przychodzi mi na myśl tylko Nutusia ;) [quote name='ata']Oczywiście kasę przeleję :) On musi trafić na dobrych ludzi.[/QUOTE] to jak już zrobię to dam znać :) nie ma innej opcji to muszą być dobrzy , rozumnie ludzie :) Quote
ata Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Pamiętam jak Jamor wspominał, że Sami najlepiej aby trafił w warunki domowe, mam nadzieję, że pod tym względem nic się nie zmieniło. Nie możemy go oddać do kojca....... prawda!? Quote
lilk_a Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 tekst do allegro napisany przez Nutusię :loveu::loveu: [QUOTE][B][I][COLOR=navy][FONT=Georgia]Samsung , Sami , Samson....[/FONT][/COLOR][/I][/B] [I][COLOR=black][FONT=Georgia]„Nie wiem po co ludzka ręka wyciąga się w moim kierunku. Nie lubię ludzkich łap. Zazwyczaj mnie kaleczyły. Powiem tylko, że pobyt w schronisku skaleczył moją duszę stokroć bardziej niż ciało. Nasłuchałem się tam tak strasznych opowieści, że strach już mnie nie opuszczał. Nie opuszcza mnie nawet we śnie. Boję się wszystkiego.”[/FONT][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][FONT=Georgia]Takie słowa „wypowiadał” jeden z bohaterów książki D. Sumińskiej „Świat według psa”.[/FONT][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][FONT=Georgia]I dokładnie takie słowa całym sobą wypowiadał Samsung. Skulony w budzie, najchętniej by zniknął, zapadł się pod ziemię, byleby go znów nie dosięgła ludzka ręka...[/FONT][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][FONT=Georgia]Nie wiemy ile czasu żył w schronisku sparaliżowany strachem i bezradnością. 12 grudnia 2009 roku wydawało się, że wygrał los na loterii – dzięki determinacji ludzi, którym los ich braci mniejszych nie jest obojętny, opuścił schronisko i znalazł się w domu tymczasowym, gdzie miał z powrotem nabrać ufności i wiary w człowieka, gdzie miał czekać na swój dom – tej jeden, jedyny, do końca psiego życia.[/FONT][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][FONT=Georgia]Niestety, sama miłość do psa nie wystarczyła. Owszem, zaufał swojej Opiekunce, był bezpieczny, najedzony, ale nie przestał się bać otaczającego świata. Dlatego podjęto decyzję o umieszczeniu Samiego w psim hotelu, gdzie pod okiem specjalisty „od beznadziejnych psich przypadków” miał się pozbyć upiorów z przeszłości.[/FONT][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][FONT=Georgia]Zdaniem jego obecnego Opiekuna, Sami nadaje się już do adopcji. Opiekun twierdzi wręcz, że gdy Samsung znajdzie się w domu, blisko cierpliwego, spokojnego i konsekwentnego człowieka, dalszy proces jego socjalizacji będzie szybszy i skuteczniejszy![/FONT][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][FONT=Georgia]Sami nie jest psem dla ludzi, którzy szukają psiej przytulanki, psa nakolankowego, przymilnego i otwartego. Jest psem dla ludzi, którzy lubią wyzwania, a jednocześnie mają na tyle wielkie serce, by je otworzyć przed takim życiowym rozbitkiem, jakim jest Sam.[/FONT][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][FONT=Georgia]Opiekun Samiego twierdzi, że jeśli ktoś taki się znajdzie i odważy się zawrzeć przyjaźń z tak skrzywdzonym psem, ten odwdzięczy mu się z nawiązką – miłością, wiernością, przywiązaniem i oddaniem.[/FONT][/COLOR][/I] [I][COLOR=black][FONT=Georgia]Samsung jest młody, zdrowy, zaszczepiony i wykastrowany . Ładnie chodzi na smyczy, przy nodze. Do pełni szczęścia potrzebuje tylko swego przewodnika, bo „kochać można kogoś, kto odwzajemnia uczucia. Po to się żyje. Dla poczucia wspólnoty, bezpieczeństwa, które daje obecność bliskich, ciepłych i życzliwych istot”. Czy Samsung będzie się mógł o tym w pełni przekonać?...[/FONT][/COLOR][/I] [/QUOTE]mnie się bardzo podoba :) co myślicie ? Quote
Agata,Sonia Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='ata']Pamiętam jak Jamor wspominał, że Sami najlepiej aby trafił w warunki domowe, mam nadzieję, że pod tym względem nic się nie zmieniło. Nie możemy go oddać do kojca....... prawda!?[/QUOTE] Prawda,prawda Ata. Aż nie mogę uwierzyć ,że to nasz Sami:placz::lol: Dla takich chwil warto żyć:multi::multi: Quote
ata Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 A co myślicie na to, aby go zaczipować ?? Za tekst oczywiście bardzo dziękujemy :loveu: Quote
lilk_a Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 byłyby dwie pieczenie na jednym ogniu , nie dość że byłby do rozpoznania to jeszcze wizyta u weterynarza czyli nowe doświadczenie dla Samiego Quote
grzybkowa Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 a chlopak juz kastrowany czy wlasnie bedzie ??.... Quote
lilk_a Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 kastrowany był w przelocie między leną a Jamorem :) Quote
Recommended Posts