Jump to content
Dogomania

Czarny Wyzeł Magnum- za niedlugi czas stuknie rok/wreszcie w swoim domu:)

Recommended Posts

Posted

Ati to tylko zły dzień, pamietaj minie :cool3:

no ja wiem, też byłam nieco zdegustowana tym watkiem pod kilkoma względami, ale i na dogo rządzą mity, emocje, uprzedzenia, gdzie są ludzie tam i wszystko to co niedoskonałe....

ja na swoim przykładzie trochę pisze o takiej potrzebie edukowania i rozprawiania się z mitami, ja kiedyś nic o wyżłach nie wiedziałam oprócz tego że polują - a jakże:evil_lol:. potem dzięki google i przypadkowi dowiedziałam się że są szorstkowłose i niemieckie - hehe to już byłam nieźle wyedukowana :) :roll:

ale to dzięki czytaniu was tutaj i rozmowom i temu że wyżle plemię zalega u mnie na kanapach od jakiegoś czasu - dowiedziałam się że wyżeł to niezwykły pies i ciaglę się dowiaduję, i zaczynam mówić ludziom dokoła siebie - tym na chwilę krótszą lub dłuższą napotkanym i tym znanym mi od lat - co to wyżeł i jaki niedobry los spotyka te psy w związku z tym że ten mit Wielkiego Myśliwego zwycięża,

i stąd wiem że można wielu ludzi o dobrych sercach zaskoczyć tym co to za świetny pies ten wyżeł, jakoś mi blisko do takiego pomysłu budowania społecznej świadomości, mamy FB SOS - fajnie jakby jakaś fachura albo pasjonatka artykuł na poczatek napisała o rasie, rozprawiła się z przesądami, arty idą w świat przez lata są podawane tu i tam, jakbym sie znała lepiej sama bym machnęła , tak to mogę tylko wywiad ułożyć - powiedzcie tylko z kim go przeprowadzic

• Replies 544
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ati, nie poddawaj się, nie załamuj i bądź razem z bezdomnymi wyżłami. Nas miłośników jest niewielu, wiec tylko wspólnie coś mozemy zdziałać. W kupie siła!! I pamiętaj ;) prawdziwa cnota krytyki się nie boi :)

Posted

w tej chwili w Olkuszu, skad wyciagniety zostal Magnum
jest taki pies- wypisz wymaluj jak bratMagiego, jak patrze
to ten sam wiek
kto wezmie go na siebie, bo ja juz nie dam rady
w Olkuszu obecnie jest nosowka
wiec wiemy co za tym idzie....
[URL=http://ati.pxd.pl/zdjecie/651032/1/wyzlowaty-olkusz1][IMG]http://ati.pxd.pl/gallery/pic482/t2011082308025290899033.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='dominikabankert']Ja wciaz bez roboty pomoc nie moge ale pomysle dla was o bazarku jestem w trakcie zbierania rzeczy[/QUOTE]

ja rzeczy na bazarek mam , więc jakby bazarek to chętnie dam, sama już nie dam rady prowadzić...

dziś dzięki Ati do hoteliku zawitali młodzi ludzie, zeby poznać Magnusa....bardzo pozytywnie wypadła wizyta ale.....niestety państwo mają dwa bezdomne koty.....
trudno powiedzieć jaki on ma stosunek do tych " dziwnych";) zwierzątek....
wymyśliliśmy , ze pojadę z Magnusem do państwa w odwiedziny bo to okolice Wieliczki..

no i sprawa "brata" Magnusa ....pies siedzi w paskudnej klatce....za jakiś czas pojedzie "niewiadomodokąd"...adopcja przez jakiekolwiek schronisko dla tego psa jest nierealna....on już w tej chwili jest skazany na dożywocie...zobaczcie ile starań, ile czasu i zachodu z tak wspaniałym psem jak Magnus.....

jesłi my go nie wyciągniemy to nie zrobi tego nikt inny...ale w jego przypadku trzeba się liczyć z dlugą odsiadką w hotelu....
sytuacja jest naprawdę bardzo , bardzo zła....wiem , ze osoby które zaglądają na watek nieba by tym psom przychyliły ale czasy kryzysu nadeszły i samymi chęciami nic nie wskóramy....ciotki kochane może ktoś ma jakiś pomysł na....dzielcie się nimi na wątku...zróbmy jakąś burzę mózgów czy co...bo ten cholerny olkusz to straszne miejsce.....:shake:

Posted

nie zadne -dzieki mnie -, przypadek, z ogloszenia Dagi
praca jest wspolna: jeden jedzi, jeden oglasza, inny pracuje na to , zeby byla kasa na hotel
trzymam kciuki za Magiego , zeby sie Panisko pokazal jak najlepiej na odwiedzinach

Posted

Magnusiu proszę, błagam i zaklinam. Powtarzaj za mną: kot jest przyjacielem psa, kot jest przyjacielem psa!

Brat Magnuma..... tyle wyżłów, brak tymczasów/ hoteli za rozsądne pieniądze....... zmóżdżam się......

Posted

ten Olkusz to w ogole sie dziwie ze istnieje jako schronisko tam wciaz sa choroby , niedozywienie slyszalyscie o onku Natanku???? zdychalo bedactwo bo nie bylo zaszczepione ani nic , lezal i zdychal pod kratami kojca pracownicy widzieli i nic.....

Posted

fundacja to możlwiość zbierania darowizn, nawiązek sądowych, pozyskania sponsora strategicznego, wymaga pracy nad PRem, stroną www, mediami, jest wtedy bardziej wiarygodny dla ludzi namiar na konto bankowe ktore mozna rozgłosić, oczywiście wymaga to pracy przy zarządzaniu fundacją,

Posted

Malgosiu jest tyle fundacji pro zwierzecych, i czesto spalonych , ze kolejna fundacja wg mnie nie ma sensu
ja takze nie wplacam pieniedzy zadnej fundacji

jak ktos chce to da pieniadze na konkretnego psa, nawet nie wplacajac do reki, ale do podanego hotelu
a i tak jakos darczyncow za duzo to ja nie widze

Posted

moje drogie Panie , pod koniec tyg......może uda mi się około czwartku.....

moim małym marzeniem byłoby , żeby był właśnie bliziutko.....oj "bujłam" się.....;)