Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romka napisał(a):
Po oczach widać,ze jest poczciwy.Kaju opis wysłany...Astona też trzeba ogłaszać...ma duże szanse...

W jakiej kolejności dostanę tekstu, w takiej będę ogłaszać. Aston jest bardzo adopcyjny!
A opis już wklejam!

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy dokładnie o to chodzi ale wymysliłem coś takiego:

"Aston - poczciwy, kudłaty olbrzym.
Aston jest dużym, kochającym ludzi psem. Od dłuższego czasu błąkał się ze swoim towarzyszem niedoli po jednym z łowickich osiedli. Z informacji otrzymanych od mieszkańców osiedla, którzy dokarmiali psiaka, wynika że Aston razem ze swoim kolegą był potrzebny robotnikom ocieplającym bloki do pilnowania sprzętu i narzędzi. Kiedy prace się zakończyły pies był już bezużyteczny, zostawiono go samego. Długo błąkał się po ulicach, spał pod drzewami w zimne noce, biegał między samochodami aż pewnego dnia wyskoczył prosto pod koła samochodu osobie która poinformowała o psie schronisko. Dzięki szybkiej interwencji pies jest już bezpieczny w schronisku i nie zginie pod kołami samochodu. Teraz Aston czeka na swojego człowieka, na człowieka który otoczy go uczuciem którego ten pies bardzo potrzebuje. Aston całym sobą domaga się czułości, przytulania, głaskania. Nie karz mu dłużej czekać - może on czeka właśnie na Ciebie..."

Tekst poddaję waszym poprawkom, jeśli do czegoś się nadaje to fajnie.

Posted

Jak dla mnie super! Bardzo fajny tekst.
Trzeba tylko na końcu dokleić:

Akceptuje inne zwierzęta, jest zrównoważony i dobrze zsocjalizowany, odrobaczony, zaszczepiony przeciwko wściekliźnie, przed adopcją zostanie wykastrowany.

a w tytule dodać:

leonberger mix

No i chyba z pośpiechu pomyliłeś kazać z karać - każ, karz :-) :-) :-)
Bardzo Ci dziękuję :loveu: zwykle psiaki musiały czekać aż ja coś napiszę, a teraz mam współpracownika ;)

Posted

luka1 napisał(a):
gdzie tłumu ciotek?

Ciotki kołują domy dla psiaków, jest tyle nowych, że ho ho! Dzisiaj dziewczyny byłyy w schronisku, trzeba było nowe wątki pozakładać, nowe zdjęcia, teksty do ogłoszen, psiaków nie ma już gdzie upychac, tragedia, z tego powody Aston oberwał solidnie w łapę od asta, bo pracownicy próbowali zrobić miejsce dla kolejnych bid...

luka1 napisał(a):
jutro będzie futro

No właśnie :-D Do jutra będą zdjęcia Futra :-D
Wybacz Pauli, ona dzisiaj naprawdę dużo robiła, tyle, że na innych wątkach, do tej pory gdzieś się włóczy po dogo :razz:

Posted

Właśnie miałam napisać, że jutro będą zdjęcia Futra :D

A ja teraz robię ogłoszenia Mambie, przynajmniej część zrobię dzisiaj, a resztę dokończę jutro. Potem ogłosi się kogoś innego, dzisiaj z Kają wyliczyłyśmy, że w październiku przyszło 25 psów...

A Astonek z tą łapką, jest taki smutny, bidulek...