Zofija Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 [CENTER][FONT=Bookman Old Style]Simba [B]mieszka w schronisku od wielu miesięcy[/B]. Już wielokrotnie znalazłaby dom, lecz pracownicy schroniska boją się ją wydać ze względu na jej zachowanie. [B]Została uznana za psa agresywnego, i jeżeli nie zabierzemy jej, zostanie uśpiona[/B]. Na razie dostaliśmy odroczenie, w schronisku także chcieliby dać jej szansę, więc czekają, aż coś dla niej znajdziemy.[/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Bookman Old Style]Simba jest [B]prawdopodobnie psem po przejściach[/B], jest [B]nieufna,[/B] nie podchodzi nawet do osoby, która ją karmi. [B]Nigdy nie zaatakowała, gdy pracownik próbuje się do niej zbliżyć w kojcu suka cofa się, warcząc i szczerząc zęby. [/B][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Bookman Old Style]Nie daje się nikomu dotknąć. Gdy ktoś stoi za kratami kojca nie zwraca specjalnie uwagi, nie rzuca się w stronę tej osoby, nie warczy. [B]Dopiero gdy czuje się zagrożona bliskością człowieka jej zachowanie się zmienia[/B]. W stosunku do innych suk jest dominująca, ale nigdy nie widziałam żeby zaatakowała, choć na suki i psy reaguje podobnie jak na ludzi.[/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Bookman Old Style]Na uśpienie zawsze jest czas, jeżeli okaże się, że rzeczywiście nic nie można zrobić z jej zachowaniem, ale powinna dostać szansę, bo może jej zachowanie jest spowodowane złą przeszłością, a odpowiedni znający się na rzeczy człowiek będzie potrafił przywrócić jej normalne relacje z ludźmi. [B]Agresja może być powodowana strachem, a strach można jeszcze przezwyciężyć.[/B][/FONT][/CENTER] [CENTER][B][FONT=Bookman Old Style]Najlepiej, żeby trafiła do hoteliku lub DT, do osoby zajmującej się szkoleniem, aby ktoś mógł nad nią popracować, i ocenić jej szanse. [/FONT][/B][FONT=Bookman Old Style]Na to niestety jak zwykle brakuje pieniędzy. Potrzebne są deklaracje stałe na hotelik, szukamy też dla niej odpowiedniego miejsca.[/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Bookman Old Style]PROSZĘ- DAJMY SZANSĘ TEJ SUNI. MYŚLĘ O HOTELIKU U CZARODZIEJKI, ALE NA TO POTRZEBNE SĄ DEKLARACJE.[/FONT][/CENTER] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Mamy już pierwsze deklaracje stałe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=red][B][U]Deklaracje stałe:[/U][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=navy]Dea-30zł[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080]Choma-20zł[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080]Ewelina-30zł[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080]Ashaski- 5zł[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080]Redpit-10zł[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000080]Punisher-50zł[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=magenta]Razem 145,00zł[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=indigo][SIZE=4][B]Brakuje ok. 205,00zł miesięcznie[/B][/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=blue][B][U]Deklaracje jednorazowe:[/U][/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=magenta]Ashaski-56zł [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]Rencia42 -100zł[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#ff00ff]razem śródków jednorazowych 156,00zł[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Brakuje też sródków jednorazowych, na:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=darkgreen]-wyciągnięcie Simby ze schroniska[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=darkgreen]-ewentualnie weta[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=darkgreen]-transport[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#006400][COLOR=#000000][SIZE=4][FONT=Tahoma][B][U]Dane do przelewów- przesyłam na pw[/U][/B][/FONT][/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=#006400]w tytule przelewu : Cieszyn na Simbę + wpłacający (nick z dogo)[/COLOR][/FONT][/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images47.fotosik.pl/348/4b4d4a9366c98efbmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images50.fotosik.pl/348/28ed8fd5a5a3e3e4med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images43.fotosik.pl/348/f507c14ae83c1babmed.jpg[/IMG][/URL] Quote
bela51 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 [SIZE=3][COLOR=Red][B]Piękna Simba trafiła 9 października w gościnne progi DT u Czarodziejki.:lol: Dzieki spadkowi po Koruni, która pojechala do domu ma zaplacony pobyt do 27.10.br. Poniewaz podjełam sie prowadzenia finansów Simby, bardzo prosze o wsparcie dla ONeczki[/B][/COLOR][/SIZE]:lol: [B]Wpłaty jednorazowe 15.10. - 100 zł - spadek Kory 22.10. - 40 zł - bela51 bazarek ksiązkowy 24.10. - 10 zł - asl 26.10.- 40 zł - bela51 bazarek Cantadorry 28.10. - 200 zł - beabea 4.11. - 20 zł - Atina 10.11. - 34 zł - Secia - spadek Irci Razem -=444 zł Wpłaty stałe 25.10. - 10 zł - Redpit 26.10. - 20 zł - Choma 27.10. - 30 zł - Ewelina 29.10. - 4 zl - Ashaski 3.11. - 50 zl - Punisher 8.11. - 10 zł - Redpit 8.11. - 30 zł - Dea 8.11.- 20 zł - Choma 8.11. - 5 zł - Ashaski 12.11.- 6 zł - Ashaski Razem= 185 zł [COLOR=Red]Wydatki 26.10. - 200 zł - zaliczka za DT 28.10. - 100 zł - doplata za DT pobyt od 27.10. do 26.11. Razem= 300 zł [COLOR=Black]Wpłaty stale - 185 zł Wplaty jednorazowe - 444 zł Razem - 629 zł Wydatki - 300 zł Saldo na 12.11. = 329 zł Po wyjeździe Simby do DS spadek po niej w wysokosci 329 zł odziedziczyla Paris, Onka ktora przyjechala na jej miejsce do Czarodziejki w dniu 19.12.2010 r. [url]http://www.dogomania.pl/threads/196241-Paris-cudowna-oneczka-pogr%C4%85%C5%BCona-w-depresji-POMOCY[/url]! [/COLOR] [/COLOR] [/B] Quote
ewa36 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Jaka piękna sunia ...... I młoda :-( Zabierajmy ją do Czarodziejki i zbierjmy deklaracje ..... Quote
ewa36 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Nikt nie zagląda do sunieczki ....... Ile mamy czasu ? :-( Quote
ewa36 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Wiadomo ile piękna ma lat ? Dobranoc sunieczko ....... Ranek zawsze jest lepszy od wieczora :shake: Quote
ewa36 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Zaglądam do suni ....... Może inni też zajrzą :shake: Quote
Zofija Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 [quote name='ewa36']Zaglądam do suni ....... Może inni też zajrzą :shake:[/QUOTE] Czekam, aż zajrzy tu Dea. Ma niewiele czasu. Najważnijeszy ten hotelik bo tam można by ją było sprawdzić i szukać odpowoiiedniego włąściciela. Quote
Zofija Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 [quote name='Kinia']Bardzo ładna sunia, ile ona może mieć lat? Wygląda na młodą. Jeżeli weźmie ją ktoś z Cieszyna na dt, to mogę pomóc w walce z agresją, mam doświadczenie z tym problemem, udało mi się doprowadzić kilka psów do normalności. Niestety z agresją jest tak, że nigdy nie wiadomo kiedy powróci, z takim psem trzeba bardzo uważać i musi trafić w odpowiednie ręce... Trzymam kciuki![/QUOTE] Dlatego chcę, zeby poszła do Czarodziejki do Hoteliku, zeby z nią popracowała i wydałą opinię, a następnie szukać odpowiedniego właściciela Quote
Atina Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 O jak wysokie deklaracje chodzi groszem nie śmierdzę dlatego pytam może coś uciułam. Quote
Dea Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Simba ma chwilowe odroczenie, obiecałam, że ją zabierzemy. Niestety wiem, że zależy im na czasie. W schronie trwają remonty przed zimą, jest rotacja psów w kojcach, a ze względu na jej zachowanie nie ryzykują dania do kojca żadnych nowych suk. Quote
Dea Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 To ja na początek deklaruję 30 złotych miesięcznie, więcej na razie nie mogę. Quote
ewa36 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Ja deklaruję w podbramkowej sytuacji zabranie jej do siebie do czasu, aż nie zbiorą się potrzebne deklaracje. Oczywiście bez kosztów, potrzebny będzie tylko transport do mnie i z powrotem do Czarodziejki. Miejsce u Czarodziejki uważam warto dla niej trzymać. Quote
ewa36 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [quote name='Ashaski']narazie jednorazowo jestem w stanie zapłacić 56 zł[/QUOTE] Dziękujemy całym serduchem :loveu: Quote
Dea Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Super, ruszyło się. No i mamy w razie czego wyjście awaryjne u ewy. Onkolubnych nam tutaj jeszcze potrzeba na wątku:-) Zofija proszę zrób w pierwszym poście info o deklaracjach. Quote
Zofija Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 [quote name='Ashaski']ode mnie na początek: 56 zł[/QUOTE] czy to jest deklaracja stała, czy jednorazowa???? Quote
Zofija Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 [quote name='ewa36']Ja deklaruję w podbramkowej sytuacji zabranie jej do siebie do czasu, aż nie zbiorą się potrzebne deklaracje. Oczywiście bez kosztów, potrzebny będzie tylko transport do mnie i z powrotem do Czarodziejki. Miejsce u Czarodziejki uważam warto dla niej trzymać.[/QUOTE] Dziękujemy Ewa36. Miejsce u Czarodziejki koniecznie ponieważ ona musi być pod okiem specjalisty Quote
ewa36 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='Zofija']Dziękujemy Ewa36. Miejsce u Czarodziejki koniecznie ponieważ ona musi być pod okiem specjalisty[/QUOTE] Jak najbardziej. Mnie chodziło o to, że jak zrobi się podbramkowo to ją zabieramy do mnie czasowo aby uniknąć uśpienia - do czasu załatwienia miejsca u Czarodziejki. Dziś wychodzi paczuszka z fantami do Beli na bazarek dla wszystkich Onków u Czarodziejki - także dla Sibmy. Czy możecie dziewczyny podesłać Bali watek Simby ? Quote
Ania i Kajber Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Simba jest bardzo piękna - oby udało sie wyprowadzić ją ze stanu agresji. Quote
Zofija Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 [quote name='ewa36']Jak najbardziej. Mnie chodziło o to, że jak zrobi się podbramkowo to ją zabieramy do mnie czasowo aby uniknąć uśpienia - do czasu załatwienia miejsca u Czarodziejki. Dziś wychodzi paczuszka z fantami do Beli na bazarek dla wszystkich Onków u Czarodziejki - także dla Sibmy. Czy możecie dziewczyny podesłać Bali watek Simby ?[/QUOTE] Wiem, wiem, ze o to chodziło:) i wielkie dzięki! To jest ewentualne wyjście Quote
Zofija Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 [quote name='ewa36']Chodziło mi o Ciocię Belę51 :)[/QUOTE] wyślę ciotce beli51 wątek:) Quote
bela51 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Kochane, jestem, ale ja finansowo nic wiecej nie dam rady zadeklarowac.Deklaracje po Korze obiecałam Portosowi. Nie wiem czy Czarodziejka ma miejsce, musimy zapytac, poza tym, nie wiem czy ma warunki, aby wziac agresywnego psa.Przyjechały do niej 2 starenkie sunie. Quote
Dea Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Rozmawiałam z Czarodziejką już wcześniej, weźmie Simbę. Dzisiaj dostałam info, że od piątku byłoby wolne miejsce. KTO WSPOMOŻE PAROMA ZŁOTYMI!!! Quote
bela51 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 To super, ze Czarodziejka weźmie Simbe. Bardzo się ciesze. Ewuniu, jesli chodzi o bazarki, to oczywiscie zawsze mozna na mnie liczyc. Quote
Recommended Posts