brazowa1 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 (edited) Jutro,w pon o 17stej Msza w intencji zwierząt (oczywiście pieska prosze zabrac ze soba!!!!),w Sopocie, w kościele sw. Bernarda. Jeżeli ktos unika kościoła,to tez powinien sie przejść,chocby po to,aby dac wyraz swojemu poparciu dla takich koscielnych inicjatyw. Fajnie,ze o tym pomyśleli. Od czegos zmianę spojrzenia na zwierzeta trzeba zacząć,moze właścnie w ten sposób zaczynaja sie zmiany w polskim Kosciele? Uważam,ze psiarze powinni tam być,oczywiscie ze swoimi czworonoznymi przyjaciółmi:) PS Leciwe parafianki plotkuja,ze do mszy nie bedzie słuzył ministarnt, tylko golden. Edited September 29, 2012 by brazowa1 Quote
brazowa1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 22 wejścia,wspaniale.... Ciotki,macie okazje zrobic pikietę- LEGALNĄ ,a tu duch w narodzie jakis słaby. Parafia Rzymsko-Katolicka świętego Bernarda Sopot ul. Abrahama 41/43 tel. (058) 551 41 32 Quote
Betbet Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Nie mam psa, o 17 jeszcz ejstem w pracy i... żadna inicjatywa kościoła nie przekona mnie żeby przejść przez jego progi. Quote
brazowa1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Nikt nie wymaga przechodzenia przez progi-wsio będzie na schodach przed kosciołem Quote
Kasia25 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Betbet zwolnij się szybciej, jak Ci to pomoże dam Ci smycz pseudo hasiora potrzymać. Będziesz mogła poudawać, że to Twój ;) Jak byłam mała i bardzo chciałam mieć psa a nie mogłam, to łaziłam za psiarzami na spacerach i pytałam; - przepraszam, czy mogę poudawać , że on jest mój? Teraz jak sobie to przypomnę to oni musieli mnie nienawidzić, hehehehehehe. Quote
Betbet Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Hm ja robie to do tej pory... pytam sasiadow i znajomych czy moge im powyprowadzac psy:P Quote
brazowa1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 ja z checia dam Ci potrzymac psudowyzła:) Quote
Kasia25 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Betbet napisał(a):Hm ja robie to do tej pory... pytam sasiadow i znajomych czy moge im powyprowadzac psy:P U mnie to było wręcz napastowanie, ja tym psom zakładałam zeszyty:oops: Betbet, jeśli nie zdążysz na msze to może się skusisz na fajkę pokoju, co? Gdzie ta Twoja tyra, w G.? Quote
Betbet Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Eee yyy no w G. ;) Ale na 19:30 mam zebranie pewnej organizacji, z której ide sie wypisać. Zeszyty? Zaintrygowałaś mnie... ale po co zeszyty? Quote
brazowa1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 pewnie zapisywała,kiedy pies wychodzi... Z tym goldenem,to nie była sciema :) Betbet,ale dlaczego? Quote
Kasia25 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Brazowa też miałaś zeszyty? Napisz, że tak, bo to by oznaczało że jednak byłam normalnym bachorstwem:lol: Quote
brazowa1 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Kasia25 napisał(a):Brazowa też miałaś zeszyty? Napisz, że tak, bo to by oznaczało że jednak byłam normalnym bachorstwem:lol: Mojemu osobistemu psu prowadziłam zeszyty (mam jeden do tej pory),obcym nie. Ale za to po kieszeniach nosiłąm suchą kiełbase licząc na to,że w końcu jakiegos psa zwabie na nią do domu. Quote
Betbet Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Przypomina mi się żart, że mama wieszała Ci kiełbasę na szyi żeby chociaż psy chciały się z Tobą bawić:P Fajnie, że Niuńka tam była z waaaami!:) Brązowa, co dlaczego? Dlaczego bye bye? NO tak bywa... gdy okazuje się, że więcej nie można niż można... Quote
brazowa1 Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Na dwód ,ze plotki okazały sie prawdą. Ministrant Dzeki. szersza relacja tutaj http://www.dogomania.pl/threads/96451-Brązowa-sucz?p=15491458#post15491458 Quote
brazowa1 Posted September 29, 2012 Author Posted September 29, 2012 Jak co roku bedzie odprawiana Msza w intencji zwierząt. Zabierzcie swojego pieska :) Powinno nas tam byc wielu,zaangażowanych psiarzy,a nie,jak co roku garstka parafian i druga garstka ludzi ze schroniska ze schroniskowymi pupilami. Quote
Asperges Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Ja bym przyszła z Łatką, ale nie pozwolą mi jej wziąć skoro nie jestem wolontariuszką. Quote
Recommended Posts