Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Jutro,w pon o 17stej Msza w intencji zwierząt (oczywiście pieska prosze zabrac ze soba!!!!),w Sopocie, w kościele sw. Bernarda.
Jeżeli ktos unika kościoła,to tez powinien sie przejść,chocby po to,aby dac wyraz swojemu poparciu dla takich koscielnych inicjatyw. Fajnie,ze o tym pomyśleli.
Od czegos zmianę spojrzenia na zwierzeta trzeba zacząć,moze właścnie w ten sposób zaczynaja sie zmiany w polskim Kosciele?

Uważam,ze psiarze powinni tam być,oczywiscie ze swoimi czworonoznymi przyjaciółmi:)

PS Leciwe parafianki plotkuja,ze do mszy nie bedzie słuzył ministarnt, tylko golden.

Edited by brazowa1
Posted

22 wejścia,wspaniale....

Ciotki,macie okazje zrobic pikietę- LEGALNĄ ,a tu duch w narodzie jakis słaby.

Parafia Rzymsko-Katolicka
świętego Bernarda
Sopot ul. Abrahama 41/43
tel. (058) 551 41 32

Posted

Betbet zwolnij się szybciej, jak Ci to pomoże dam Ci smycz pseudo hasiora potrzymać. Będziesz mogła poudawać, że to Twój ;)

Jak byłam mała i bardzo chciałam mieć psa a nie mogłam, to łaziłam za psiarzami na spacerach i pytałam;
- przepraszam, czy mogę poudawać , że on jest mój?
Teraz jak sobie to przypomnę to oni musieli mnie nienawidzić, hehehehehehe.

Posted

Betbet napisał(a):
Hm ja robie to do tej pory... pytam sasiadow i znajomych czy moge im powyprowadzac psy:P

U mnie to było wręcz napastowanie, ja tym psom zakładałam zeszyty:oops:

Betbet, jeśli nie zdążysz na msze to może się skusisz na fajkę pokoju, co?
Gdzie ta Twoja tyra, w G.?

Posted

Kasia25 napisał(a):
Brazowa też miałaś zeszyty? Napisz, że tak, bo to by oznaczało że jednak byłam normalnym bachorstwem:lol:

Mojemu osobistemu psu prowadziłam zeszyty (mam jeden do tej pory),obcym nie. Ale za to po kieszeniach nosiłąm suchą kiełbase licząc na to,że w końcu jakiegos psa zwabie na nią do domu.

Posted

Przypomina mi się żart, że mama wieszała Ci kiełbasę na szyi żeby chociaż psy chciały się z Tobą bawić:P

Fajnie, że Niuńka tam była z waaaami!:)

Brązowa, co dlaczego? Dlaczego bye bye? NO tak bywa... gdy okazuje się, że więcej nie można niż można...

• 1 year later...
Posted

Jak co roku bedzie odprawiana Msza w intencji zwierząt. Zabierzcie swojego pieska :) Powinno nas tam byc wielu,zaangażowanych psiarzy,a nie,jak co roku garstka parafian i druga garstka ludzi ze schroniska ze schroniskowymi pupilami.