Vailet Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 z tym, ze ja mam pro, w wersji standard filc jest zszyty tak, ze trzeba by bylo odpruwac tez cześć skory, więc to bardziej robota dla szewca chopowski filc w ogole mi się nie podoba, wychodzą z niego "igiełki" i jest bardzo gruby (przynajmniej pro) 1 Quote
PakoPAKO Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Dzięki, ja też mam wersję pro. Sama przyszywałaś ten polar? Wydaję się to skomplikowane tej skóry chyba się nie odpina od kagańca? Po dzisiejszym spacerze ma nos zdarty do krwi więc muszę coś z tym zrobić. Quote
Vailet Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Moja mama przerabiala, bo bardziej sie na tym zna. I to juz dwa razy, pierwszy raz było podszyte filcem, ale cienszym, miekkszym i bardziej zbitym. Ale ze juz byl na wykonczeniu, to ostatnio podszylam tym co bylo pod ręką. To polar tez mocno zbity, dwie warstwy. To nie jest az tak skomplikowane, bo wbija sie w dziurki ktore juz są w skórze, największym problemem jest to zeby w nie wcelowac od dolu :p ja jeszcze przed szyciem sklejam mocnym klejem (oryginalnie tez jest sklejone) zeby po prostu nic sie nie przesuwalo przy szyciu. Zawsze mozna spróbować samemu, jak nie wyjdzie to oddać do szewca ;) Quote
PakoPAKO Posted September 1, 2015 Posted September 1, 2015 Też spróbuję podszyć polarem, ten filc już odprułam u Ciebie wygląda to całkiem profesjonalnie :) 1 Quote
diabelkowa Posted September 2, 2015 Posted September 2, 2015 Vailet to podszycie wyglada super :) 1 Quote
Kapsel12 Posted September 4, 2015 Posted September 4, 2015 Witam moj pupil zjada smieci na soacerach.kto poda kaganiec 'antysmieciowy' dla pyska 5 cm? Quote
gryf80 Posted September 4, 2015 Posted September 4, 2015 kaganiec typu "kosz"metalowy albo plastikowy,najlepiej podejdz z psem do sklepu zoologicznego(mozesz zawsze wnieśc na rękach jeśli sklep jest w hali),sprzedawca doradzi Quote
Vailet Posted September 4, 2015 Posted September 4, 2015 Oj sprzedawca to tube da ;) najlepiej w ogole olac sprzedawce chyba ze naprawdę sie zna, ale tacy zdarzają się niestety rzadko. Plastiki maja to do siebie ze na dole maja taką czesc ktora przy krótkim pyszczku wbija się w szyje. Zawsze można to ulamac i zamocować inaczej. Kupiłam ostatnio dla mojego bezzebnego yorka plastik i właśnie wszystko jest ok tylko ta część na dole, nieprzemyslane to troche. Ale pomyslalam ze sprzedam, szczególnie ze bardzo rzadko z nim gdzieś jeżdżę km. A nawet jeśli to trudno, dogo mnie zje że maly pies ma większe prawa i jeździ bez kaganca! :p Quote
Kapsel12 Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 Hmm a jakieś skórzane? Albo beskerwile zaklejony taśmą od dołu? Quote
Czekunia Posted September 5, 2015 Posted September 5, 2015 Plastikowe trixie mają zabudowane dno: Quote
marta1624 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 A ja przychodzę z zapytaniem- jaki polecacie kaganiec, należący do "uginających" się, łatwo chowalnych, nieprzeszkadzający psu w leżeniu np.w pociągu, ale jednocześnie pozwalający dyszeć? Quote
marta1624 Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Dogha- byłby super gdyby nie to, że możliwe że by nas do pociągu nie wpuścili :) Vailet- polecasz jakiejś firmy? Jedyną wadą, którą zauważyłam po obejrzeniu zdjęć na psach, to większości opiera się na nosie... Quote
Dogha Posted September 8, 2015 Posted September 8, 2015 Dogha- byłby super gdyby nie to, że możliwe że by nas do pociągu nie wpuścili :) Ja nigdy nie miałam problemów ;) W Kolejach Mazowieckich ani w Intercity Quote
marta1624 Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 W takim razie może spróbuję, chociaż u mnie może być gorzej bo to onkowate coś ;) No ale spróbuję, dzięki :) Ewentualnie poszukam gdzieś na miejscu skórzanego, może do biorę jakoś fajnie. Quote
gops Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 A ja przychodzę z zapytaniem- jaki polecacie kaganiec, należący do "uginających" się, łatwo chowalnych, nieprzeszkadzający psu w leżeniu np.w pociągu, ale jednocześnie pozwalający dyszeć? Skórznego nie polecam z prostego powodu , łatwo się deformuje a skoro chcesz go chować do kieszeni to na pewno tak się stanie :) Znacznie lepszy będzie materiałowy który sie nie deformuje i można zamówić na wymiar, na tyle duży by w niczym nie przeszkadzał . http://www.pitbull-shop.pl/p603,kaganiec-nylonowy-dowolny-rozmiar.html Ja mój zamierzam " pomalować " ktoś ma pomysł czym mogę to zrobić ? to gruba podwójna taśma . Wystarcza farby do tkanin ? Quote
marta1624 Posted September 9, 2015 Posted September 9, 2015 Gops dzięki! Zupełnie zapomniałam o materiałowym :) Quote
diabelkowa Posted September 23, 2015 Posted September 23, 2015 jest trochę za krótki, bo nawet jak poluźnisz paski to będzie za krótki na bokach, ale tragedii nie ma Quote
Dzikie nieporadne Posted October 5, 2015 Posted October 5, 2015 Nowy kaganiec - Trixi XL - głownie do autobusu i na wieczorne siusiu Quote
Recommended Posts