bianka0 Posted November 20, 2010 Author Posted November 20, 2010 Tak, kiedyś zadzwoni. Nuka ma czas, trzeba utrwalić jej ,, dobre wychowanie '' :p Quote
bianka0 Posted November 26, 2010 Author Posted November 26, 2010 Nuka już bardzo grzeczna, prawie ideał suni, jeszcze trochę boi się gwałtowniejszych ruchów człowieka. Telefon milczy. :-( Quote
bianka0 Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 Coraz większa przyjaźń z Maluszkiem Quote
bianka0 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Taaak,:roll: doopka jej się zaokrągliła, jest teraz taka miękka, pluszowa. Bardzo miła w dotyku, idealna do dzieci. Nie rozumiem tego ludzie szukają do dzieci jak najmniej odpowiednią rasę - jamniki. A tu taki ideał czeka. Quote
anita_happy Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 bianka0 napisał(a):Taaak,:roll: doopka jej się zaokrągliła, jest teraz taka miękka, pluszowa. Bardzo miła w dotyku, idealna do dzieci. Nie rozumiem tego ludzie szukają do dzieci jak najmniej odpowiednią rasę - jamniki. A tu taki ideał czeka. cichooooooooooooo..bo ja wysłałam! Quote
bianka0 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 anita_happy napisał(a):cichooooooooooooo..bo ja wysłałam! O rany, no to trzymam kciuki.:razz: Quote
anita_happy Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 tylko ją..i napisaąłm, ze z jamnika to ona ma zapach..bo z jamolem śpi Quote
bianka0 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 I to nie z jednym :evil_lol: Dzięki Anita :loveu: Quote
danka1234 Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 wznowione allegro dla Nuki; http://allegro.pl/show_item.php?item=1384333808 Quote
bianka0 Posted December 25, 2010 Author Posted December 25, 2010 [quote name='danka1234']wznowione allegro dla Nuki; http://allegro.pl/show_item.php?item=1384333808 Dziękuję. Nikt o nią nie pytał. Chyba zostanie ,,wiecznym tymczasem''.Jest bardzo żywotna, ale już bardzo grzeczna. Jeszcze boi się gwałtownych ruchów, ale już sama podchodzi do TZ-ta i prosi o głaskanie. Coraz trudniej będzie się z nią rozstać. Bianka nazywa ją - Blondynka :evil_lol: Quote
bianka0 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Tak sobie sama dla siebie napiszę, bo nikt już do Nuczki od grudnia nie zagląda. Ma szansę na bardzo dobry domek, ale aż w Dąbrowie Górniczej. O wizytę poproszę moją rodzinę która tam mieszka. Będą mieli również kontakt z pieskiem. Dom z ogródkiem, pani szuka przyjaciółki, niedawno odeszła jej ukochana sunia. Wypatrzyła Nukę i zakochała się w niej. Tylko szukam transportu. Nie mogę się zbytnio cieszyć, bo już przeżywam ewentualne rozstanie, ale to jest konieczne. Quote
bianka0 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Nie wiem co na to TZ, ale wpadłam na pomysł odwiedzenia rodziny i osobistego transportu suni. Byłabym spokojniejsza. Quote
Isadora7 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Fajnie jakby było OK i Nuka poszła wreszcie do domku Quote
bianka0 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Po tylu miesiącach u mnie, dławi mnie coś w gardle jak myślę o jej oddaniu. TZ też aż zastygł w bezruchu, jak usłyszał że oddamy Nukę. Ostatnio bardzo razem zakumplowali, wieczorami spędzała czas przyklejona właśnie do niego. Myślę, że pamiętając adopcję Soni i dwukrotne zabieranie jej, podejmiemy decyzję o jej osobistym odwiezieniu. Tym bardziej, że kilkakrotnie już odkładaliśmy wizytę u dość bliskiej rodziny w Dąbrowie Górniczej. Nuka jest teraz najmilszym psem w naszym domu, jest młoda, wesoła, bez zahamowań i dziwactw. W przeciwieństwie do reszty naszych psów. Quote
Isadora7 Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 No ja sie nie dziwię że w gardle ściska po takim czasie. Quote
bianka0 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Ona coś czuje, posmutniała. Patrzy na mnie z wyrzutem. Quote
Selenga Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 bianka0 napisał(a):Tak sobie sama dla siebie napiszę, bo nikt już do Nuczki od grudnia nie zagląda. Ma szansę na bardzo dobry domek, ale aż w Dąbrowie Górniczej. O wizytę poproszę moją rodzinę która tam mieszka. Będą mieli również kontakt z pieskiem. Dom z ogródkiem, pani szuka przyjaciółki, niedawno odeszła jej ukochana sunia. Wypatrzyła Nukę i zakochała się w niej. Tylko szukam transportu. Nie mogę się zbytnio cieszyć, bo już przeżywam ewentualne rozstanie, ale to jest konieczne. Ja zaglądam regularnie ale nie pisałam :) Wiem co czujesz, ale mimo wszystko cieszę się, że maleńka ma szansę na swój własny domek :glaszcze: Quote
bianka0 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Selenga napisał(a):Ja zaglądam regularnie ale nie pisałam :) Wiem co czujesz, ale mimo wszystko cieszę się, że maleńka ma szansę na swój własny domek :glaszcze: Dziękuję. A czy ten ksiądz, który szukał pieska, wybrał jakiegoś ? Quote
Selenga Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 bianka0 napisał(a):Dziękuję. A czy ten ksiądz, który szukał pieska, wybrał jakiegoś ? Chyba go przerosła kwarantanna na Ukrainie. Z tego co mi pisał, to trwa długo, odbywa się na granicy, bez dostępu właściciela do psa i na dodatek opieka weterynaryjna jest na poziomie dr K. z Wolomina... Sugerowałam mu adopcje miejscowego psa, ale on z jednej strony wymyślił sobie szczeniaka a z drugiej obawia się, że mu wcisną śliczną kulkę, która w efekcie końcowym okaże się bernardynem. Przekonuję go żeby wziął jakąś dorosłą i małych rozmiarów bidę, ale nie wiem co z tego wyniknie. Quote
bianka0 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Ta kwarantanna na Ukrainie to rzeczywiście koszmar. Nadal niestety tam człowiek może zniknąć bez śladu, a co dopiero pies. Niedawno byłam na Ukrainie, tam ma psów w potrzebie znacznie więcej niż u nas. I nikt tym psom nie pomaga i nie ma zamiaru pomagać. Jeszcze długo. Quote
lilk_a Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 bianka0 napisał(a):Ona coś czuje, posmutniała. Patrzy na mnie z wyrzutem. biedna malutka , ale piszesz że to dobry dom :) będzie dobrze :) Quote
bianka0 Posted January 26, 2011 Author Posted January 26, 2011 Pani jest samotna, przysłała swoje zdjęcie, wygląda po pięćdziesiątce. Ma swój domek z ogrodem. To co Nuka lubi najbardziej. Byłaby jedynaczką, w centrum zainteresowania. Blisko las. Pomimo że to daleko od nas, nasza rodzina mieszka 10 km od jej domu. Quote
Recommended Posts