Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 113
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taaak,:roll: doopka jej się zaokrągliła, jest teraz taka miękka, pluszowa. Bardzo miła w dotyku, idealna do dzieci.
Nie rozumiem tego ludzie szukają do dzieci jak najmniej odpowiednią rasę - jamniki. A tu taki ideał czeka.

Posted

bianka0 napisał(a):
Taaak,:roll: doopka jej się zaokrągliła, jest teraz taka miękka, pluszowa. Bardzo miła w dotyku, idealna do dzieci.
Nie rozumiem tego ludzie szukają do dzieci jak najmniej odpowiednią rasę - jamniki. A tu taki ideał czeka.

cichooooooooooooo..bo ja wysłałam!

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Tak sobie sama dla siebie napiszę, bo nikt już do Nuczki od grudnia nie zagląda.
Ma szansę na bardzo dobry domek, ale aż w Dąbrowie Górniczej. O wizytę poproszę moją rodzinę która tam mieszka. Będą mieli również kontakt z pieskiem.
Dom z ogródkiem, pani szuka przyjaciółki, niedawno odeszła jej ukochana sunia. Wypatrzyła Nukę i zakochała się w niej.
Tylko szukam transportu.
Nie mogę się zbytnio cieszyć, bo już przeżywam ewentualne rozstanie, ale to jest konieczne.

Posted

Po tylu miesiącach u mnie, dławi mnie coś w gardle jak myślę o jej oddaniu.
TZ też aż zastygł w bezruchu, jak usłyszał że oddamy Nukę. Ostatnio bardzo razem zakumplowali, wieczorami spędzała czas przyklejona właśnie do niego.
Myślę, że pamiętając adopcję Soni i dwukrotne zabieranie jej, podejmiemy decyzję o jej osobistym odwiezieniu. Tym bardziej, że kilkakrotnie już odkładaliśmy wizytę u dość bliskiej rodziny w Dąbrowie Górniczej.

Nuka jest teraz najmilszym psem w naszym domu, jest młoda, wesoła, bez zahamowań i dziwactw. W przeciwieństwie do reszty naszych psów.

Posted

bianka0 napisał(a):
Tak sobie sama dla siebie napiszę, bo nikt już do Nuczki od grudnia nie zagląda.
Ma szansę na bardzo dobry domek, ale aż w Dąbrowie Górniczej. O wizytę poproszę moją rodzinę która tam mieszka. Będą mieli również kontakt z pieskiem.
Dom z ogródkiem, pani szuka przyjaciółki, niedawno odeszła jej ukochana sunia. Wypatrzyła Nukę i zakochała się w niej.
Tylko szukam transportu.
Nie mogę się zbytnio cieszyć, bo już przeżywam ewentualne rozstanie, ale to jest konieczne.

Ja zaglądam regularnie ale nie pisałam :)
Wiem co czujesz, ale mimo wszystko cieszę się, że maleńka ma szansę na swój własny domek :glaszcze:

Posted

Selenga napisał(a):
Ja zaglądam regularnie ale nie pisałam :)
Wiem co czujesz, ale mimo wszystko cieszę się, że maleńka ma szansę na swój własny domek :glaszcze:

Dziękuję. A czy ten ksiądz, który szukał pieska, wybrał jakiegoś ?

Posted

bianka0 napisał(a):
Dziękuję. A czy ten ksiądz, który szukał pieska, wybrał jakiegoś ?

Chyba go przerosła kwarantanna na Ukrainie. Z tego co mi pisał, to trwa długo, odbywa się na granicy, bez dostępu właściciela do psa i na dodatek opieka weterynaryjna jest na poziomie dr K. z Wolomina...
Sugerowałam mu adopcje miejscowego psa, ale on z jednej strony wymyślił sobie szczeniaka a z drugiej obawia się, że mu wcisną śliczną kulkę, która w efekcie końcowym okaże się bernardynem.
Przekonuję go żeby wziął jakąś dorosłą i małych rozmiarów bidę, ale nie wiem co z tego wyniknie.

Posted

Ta kwarantanna na Ukrainie to rzeczywiście koszmar.
Nadal niestety tam człowiek może zniknąć bez śladu, a co dopiero pies.
Niedawno byłam na Ukrainie, tam ma psów w potrzebie znacznie więcej niż u nas. I nikt tym psom nie pomaga i nie ma zamiaru pomagać. Jeszcze długo.

Posted

Pani jest samotna, przysłała swoje zdjęcie, wygląda po pięćdziesiątce. Ma swój domek z ogrodem. To co Nuka lubi najbardziej. Byłaby jedynaczką, w centrum zainteresowania. Blisko las.
Pomimo że to daleko od nas, nasza rodzina mieszka 10 km od jej domu.