Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kamila-dog']Ale slicznie stoi :loveu: I wogole jest cudny ale to nic nowego :evil_lol:
A co do poprzednich pytan to np nie ciagnie na smyczy? :cool3: Ehh,Korek to chyba idealny doziu :lol: Powiedz mi czemu wybralas akurat ta hodowle?Odwiedzilas jakies hodowle wczesniej?[/quote]

Wiesz Kamila... :)
Pierwsza strona z dogami, jaką otworzyłam to strona Modrego :)
Jakiś czas później (chyba kwiecień 2005) dowiedziałam się, że Bijou ME (która strasznie mi się podobała) ma małe. Byłam bliska podjęcia decyzji o kupnie szczeniaka z tego miotu, jednak wspólnie z moim narzeczonym podjęliśmy decyzję, ze jeszcze poczekamy.
Pod koniec 2005 roku znaów zaczęłam intensywnie się rozglądać. Miałam na oku 3 hodowle i pytałam, pytałam wszytkich wokół... , choć właściwie gdy dowiedziałam się o kryciu Aszry i Cacao byłam pewna, że jeśli urodzi się w tym miocie jakiś błękitny chłopak - będzie mój :)
Niestety dowiedziałam się, ze najładniejszy błękit już jest zarezerwowany, że mogę zastrzec sobie najpiękniejszego czarnego. Wahałam się do czasu gdy zobaczyłąm Cairutka :) Wtedy wszystko stało się takie oczywiste: to na pewno nie będzie błękit :) Dog musi być czarny :)
Potem już tylko czas dłużył się niemiłosiernie najpierw do porodu, później do odwiedzin, kolejnej partii zdjęć, odbioru :)

Posted

[quote name='Sylvia_76']Uwielbiam się do niego przytulać wieczorem, zawsze gdy jedziemy windą on siada, ja kucam i dajemy sobie całuski ;), uwielbiam go wąchać :) (albo jestem nienormalna albo dogi pachną - mają cudny zapach).
[/quote]

Oj Sylwia,maja cudny zapach och maja :evil_lol: I ja tez to uwielbiam :lol: I nic na to nie poradze choc moj tz nie bedzie z tego zadowolony :eviltong:

Posted

[quote name='Sylvia_76']Wiesz Kamila... :)
Pierwsza strona z dogami, jaką otworzyłam to strona Modrego :)
Jakiś czas później (chyba kwiecień 2005) dowiedziałam się, że Bijou ME (która strasznie mi się podobała) ma małe. Byłam bliska podjęcia decyzji o kupnie szczeniaka z tego miotu, jednak wspólnie z moim narzeczonym podjęliśmy decyzję, ze jeszcze poczekamy.
Pod koniec 2005 roku znaów zaczęłam intensywnie się rozglądać. Miałam na oku 3 hodowle i pytałam, pytałam wszytkich wokół... , choć właściwie gdy dowiedziałam się o kryciu Aszry i Cacao byłam pewna, że jeśli urodzi się w tym miocie jakiś błękitny chłopak - będzie mój :)
Niestety dowiedziałam się, ze najładniejszy błękit już jest zarezerwowany, że mogę zastrzec sobie najpiękniejszego czarnego. Wahałam się do czasu gdy zobaczyłąm Cairutka :) Wtedy wszystko stało się takie oczywiste: to na pewno nie będzie błękit :) Dog musi być czarny :)
Potem już tylko czas dłużył się niemiłosiernie najpierw do porodu, później do odwiedzin, kolejnej partii zdjęć, odbioru :)[/quote]

Czyli nie odwiedzilas hodowli przed zdecydowaniem sie na nia? :cool3: ja sie nie dziwie ze po zobaczeniu Cairo zmienilas zdanie :lol: Cairo jest poprostu boski i trzymam kciuki by Korek mu dorownal-slabo sie na tym znam ale mysle ze ma duze szanse :evil_lol: Nie che tu robic zadnej reklamy ale ja wlasnie z hodowli Modry Efekt chce miec dozia jesli bede tylko miala taka mozliwosc :lol:

Posted

[quote name='Sylvia_76']Mój cudny umorusany nochalek :)

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img327.imageshack.us/img327/4281/elcorazon25rm4.jpg[/IMG][/URL][/quote]

Mój czarny ulubieniec :loveu:
Sylwuś macie czas jutro ok 15 na spacerek czy pracujez?;-)

Ja przylatuje ok 12 i myśle że może jakiś spacerek jak będziecie mieli chodź chwilkę ;-) Jak nie to jakoś w weekend sie umówimy;-)

[quote name='Sylvia_76']W stosownym czasie poproszę o kciuki gdy będziemy się wystawiać na Światówce, bo choć nie mamy zbytnio szans [/quote]

Kochana rozumiem że już tym razem Ty wystawisz młodego :evil_lol:

[quote name='Sylvia_76']Aga z Modrego po wystawieniu go na Klubie stwierdziła, ze kocha wystawiać takie psy bo nic nie trzeba robić - one po prostu stają.[/quote]

Tej to dobrze, Aga ma chyba same psy które się wystawiają ;-)))
Nie wyobrażam sobie żeby jakiś ME się nie wystawiał, bo one wszystkie błyszczą :loveu:

Posted

[quote name='kamila-dog']Czyli nie odwiedzilas hodowli przed zdecydowaniem sie na nia? :cool3: ja sie nie dziwie ze po zobaczeniu Cairo zmienilas zdanie :lol: Cairo jest poprostu boski i trzymam kciuki by Korek mu dorownal-slabo sie na tym znam ale mysle ze ma duze szanse :evil_lol: Nie che tu robic zadnej reklamy ale ja wlasnie z hodowli Modry Efekt chce miec dozia jesli bede tylko miala taka mozliwosc :lol:[/quote]

Nieeee... dowiedziałam się o kryciu i tego samego dnia umówiłam się z Agnieszką, ze wpadnę "na chwilkę" obnejrzec przysżłą mamę i w ogole...
Chwilka mocno się przeciągnęła :) A ja byłąm pewna na 100% że to ta hodowla, miałam tylko problem z kolorem :) ... do czasu gdy zobaczyłam Cairuta (który wczoraj został Interchampionem, Championem Węgier i Zwycięzcą Węgier!!! :multi: ) :)

Jojeczku - dam Ci znać jutro. Mam zajęcia z dzieciakami, ale chciałabym zrobić sobie wolne :) Jeśli uda mi się przełożyć zajęcia na inny dzień - jesteśmy do dyspozycji :)

Posted

[quote name='Sylvia_76']Mój cudny umorusany nochalek :)

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img327.imageshack.us/img327/4281/elcorazon25rm4.jpg[/IMG][/URL][/quote]
ojjj racja racja, CUDNY:loveu:
Rzeczywiście-cały tatuś...

Przesyłamy wirtualne buziaki w umorusany korkosmokowy nochal :)

Posted

[quote name='zolly']przepiękny :loveu:

ah.. narazie tylko wzdycham do dogów na odległość ale może kiedyś.. ;)[/quote]

Zolly - dziękuję :)

Piszesz tak, jak ja jeszcze rok temu :) Oglądałam i wzdychałam i marzyłam...

Posted

A tu Korkosmok w porównaniu ze mną :)
Mój szczeniaczek :loveu:

(Alinko, fajny, prawda? :) )

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img102.imageshack.us/img102/5382/elcorazonsylwia28zp6.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='simbik']Super się prezentuje :multi: , i co ? Sama go wystawiasz w Poznaniu :cool3: ?[/quote]

Chyba nie...
Może kogoś uproszę...

Z drugiej strony trochę mnie to korci, bo i tak traktujemy tę wystawę lightowo :)

Nie wiem jeszcze :)

Simbik - jak emocha przed Światówą? :)

Posted

[quote name='kamila-dog']Sylwia-ale nam dozujesz te foteczki ze normalnie :mad: Ale Koreczek juz duzy :multi: :-o Ile on juz wazy?[/quote]

w zeszły poniedziałek ważył 56 kg :)

Posted

[quote name='Sylvia_76']Chyba nie...
Może kogoś uproszę...

Z drugiej strony trochę mnie to korci, bo i tak traktujemy tę wystawę lightowo :)

Nie wiem jeszcze :)

Simbik - jak emocha przed Światówą? :)[/quote]
Przecież korkosmok jest z ME- czyli psów samo wystawiających się(z mlekiem matki wyssał pozycje wystawową) :lol:, ja bym na Twoim miejscu się nie zastanawiała:cool3:

Posted

[quote name='Sylvia_76']

Simbik - jak emocha przed Światówą? :)[/QUOTE]

Ja to pełny luzik... my się nie wystawiamy :eviltong: . Tylko się nie mogę doczekać tych dozich gwiazd, no i mam nadzieję że zdjęcia mi się udadzą :lol: .

Posted

[quote name='simbik']Ja to pełny luzik... my się nie wystawiamy :eviltong: . Tylko się nie mogę doczekać tych dozich gwiazd, no i mam nadzieję że zdjęcia mi się udadzą :lol: .[/quote]

Nie mieścicie się?
Rany, w czarnych szczeniorach są tylko dwa psy...

Jaka szkoda...

Posted

[quote name='Sylvia_76']Nie mieścicie się?
Rany, w czarnych szczeniorach są tylko dwa psy...

Jaka szkoda...[/QUOTE]

Nie mów lepiej, bo mnie krew zalewa od kilku miesięcy :-( . Do tego jak zobaczyłam te zgłoszone dwa szczeniaki ... to już lepiej nie mówić. Niestety mój misiu kończy 6 miesięcy 13 listopada :shake: . Na Kielcach sobie odbijemy :multi:
a potem w Nowej Rudzie i Wilnie :lol: .

Posted

[quote name='simbik']Nie mów lepiej, bo mnie krew zalewa od kilku miesięcy :-( . Do tego jak zobaczyłam te zgłoszone dwa szczeniaki ... to już lepiej nie mówić. Niestety mój misiu kończy 6 miesięcy 13 listopada :shake: . Na Kielcach sobie odbijemy :multi:
a potem w Nowej Rudzie i Wilnie :lol: .[/quote]

Wcale się nie dziwię, że Cię zalewa...
A skad wiesz, jakie psy są zgłoszone? To już gdzieś wisi (czy info nieoficjalne)?
Chciałabym zobaczyć naszych 26 rywali :)

W Kielcach też będziemy :) i przymierzamy się do Wilna :)

Posted

[quote name='moon_light']Przecież korkosmok jest z ME- czyli psów samo wystawiających się(z mlekiem matki wyssał pozycje wystawową) :lol:, ja bym na Twoim miejscu się nie zastanawiała:cool3:[/quote]

taaak... ale nie chciałabym nic zepsuć :)
Staje pięknie... Jeśli tak jak na mnie będzie reagował na mojego TZ'a (musimy to sprawdzić na jakimś spacerze) może się odważę :)

Posted

[quote name='Sylvia_76']Wcale się nie dziwię, że Cię zalewa...
A skad wiesz, jakie psy są zgłoszone? To już gdzieś wisi (czy info nieoficjalne)?
Chciałabym zobaczyć naszych 26 rywali :)

W Kielcach też będziemy :) i przymierzamy się do Wilna :)[/QUOTE]

Nie mam pojęcia jakie to szczeniaki, ... ale tylko dwa, więc szansa byłaby spora, a tu masz babo placek :lol: . Za 3 lata pojedziemy z Teufelkiem na Swiatówkę do Bratysławy :p .

Ze zgłoszeniem do Wilna trzeba się śpieszyć, bo 29.10 ostatni termin zgłoszeń :lol: .