Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LOTOS - kolejny psiak porzucony przez "właściciela":angryy:

W czwartek wieczorem zadzwoniła do mnie znajoma, że ktoś pod kantorem na stacji benzynowej, w którym pracuje wyrzucił psa, bo biedak koczuje już tam drugi dzień:mad:
Znajoma nie ma możliwości go przygarnąć, bo mieszka w bloku i jest już zapsiona, wiec nie było innej możliwości niż zabranie psa do mnie:roll: Całą noc jak była w pracy pilnowała Go, a w piątek pojechałam i Go zabrałam.

I tak trafił do mnie LOTOSIK :loveu:

Psiak wygląda na mieszankę z DONkiem, tylko jest mniejszy i nie stoją mu uszka :lol:
Był bardzo smutny i zdezorientowany, zapierał się jak wsadzaliśmy go do samochodu, ale jak już wsiadł to jechał grzecznie z głową na kolankach:loveu:
Nie jest w ogóle agresywny, nawet jak go pakowaliśmy do samochodu, to nie bronił się zębami:lol:. Do innych psów też nie wykazuje agresji.
Wstępnie oceniliśmy go na około 4-5 lat.
Ma świetną mięciutka sierść:lol: taka przytulanka, na kolanka:razz:

No i teraz trzeba chłopaka, zaszczepić, odrobaczyć, najlepiej by było jeszcze wykastrować:roll: i jakoś znaleźć mu DS, bo oczywiście zostaje u nas dopóki nie znajdziemy mu nowego domku:cool3:

Jutro postaram sie zrobić mu lepsze zdjęcia :lol:

Posted

On miał przede wszystkim szczęście, że pod samochód nie wpadł, bo ten kantor jest przy drodze do przejścia granicznego z Niemcami, ruch całą dobę.

Będziemy szukać właściciela, poogłaszamy Go u siebie, bo mamy nawet przykład z tym bokserem, który u mojej mamy na DT, uciekł właścicielce, złapał go "hycel" skasował Gminę za odłowienie psa i wywalił go na terenie sąsiedniej czyli naszej Gminy, w ten sposób trafił do mamy jako bezpański z naszej gminy. Ogłosiliśmy Go w lokalnej gazecie i znalazła się właścicielka :) co prawda odebrała go dopiero po 2 tygodniach,ale jej sytuacja była usprawiedliwiona.

Posted

No wlasnie, historie porzucen i znajdywania psow sa niesamowite w Polsce.

Gdyby ktos przypadkiem nie wiedzial co zrobic z nadmiarem forsy, to chyba przyjelabys, Gabi, datek na szczepienie, czip, kastracje i jedzonko Lotosa ?

Posted

He he cioteczko li1 myślisz, że ktoś tu jeszcze ma nadmiar kasy?:roll:

Ale gdyby ktoś taki się znalazł to przyjmiemy bo my teraz każdy grosz ładujemy w dokańczanie remontu:roll: a tych groszy ciągle mało. No a Lotoskiem trzeba zając się od podstaw, szczepienie, odrobaczenie itp itd. Jak się uda to super było by chłopaka wykastrować, ale narazie musimy Mu dać kilka dni na oswojenie się z nową sytuacja:lol:

Posted

Lu dziekuje ślicznie:loveu: fotki będą po niedzieli, Lotosa i Elzy.
li1 grzeczny jest bardzo:loveu: pies ideał, jest bardzo spokojny, prawie nie biega tylko chodzi pomału dostojnie:lol: jak tylko jest koło człowieka to siada i czeka na mizianie. To jest typ takiego psa, przepraszającego, że w ogóle istnieje, jest trochę wycofany, zawsze jak coś się dzieje jest jakieś zamieszanie to on staje zboku i tylko obserwuje.
Na pewno był bity bo boi się podniesionej ręki, gwałtownych ruchów reki, kija, patyka itp.od razu się kładzie płasko na ziemi i tylko patrzy co się będzie działo:-(
Ale jest kochany, zresztą który nie jest kochany, każdy na swój sposób:evil_lol:

Jak go czesałam to musiałam mu obciąć cały brzuch, pachwiny, nawet jajka miał tak skołtunione, że był jeden filc, nogi od środka miał połączone kołtunami, nie wiem jak on chodził z tym:-(

Posted

Gabi, ale Ty caly czas sie rozgladasz , czy ktos go szuka ? Jeszcze jak napisalas, ze nie jest zachudzony to mialam nadzieje ze sie zgubil, ale gdy przeczytalam jakie mial koltuny,to zwatpilam. A o wlasciciela pytam sie dla porzadku, tak dla swietego spokoju, ze wykorzystalo sie wszystko, by go znalezc.

• 2 weeks later...
Posted

li1 niestety po właścicielu Lotosika ani śladu :-(
Minęło już sporo czasu, właściciel się nie odezwał więc ruszamy z ogłoszeniami.
Mam nadzieję, że taki miziak szybko znajdzie wspaniały dom:loveu:

• 4 weeks later...
Posted

Lotosik jest przekochany :loveu:
bardzo spokojny i posłuszny. Pięknie wykonuje podstawowe komendy, a komendę "zostań" wykonuje zawsze i wszędzie na jedno słowo.
To jest idealny pies do domu z dziećmi, spokojny, cierpliwy, posłuszny. Każdy jego kontakt z człowiekiem odbywa się w pozycji "siad", jak tylko podchodzi do człowieka, od razu siada i robi maślane oczka:loveu: jest bardzo uległy:roll:
Inne psy lubi, kotów nie zauważa.

Dobrze byłoby go wykastrować, ale my narazie nie damy rady finansowo:oops:

• 1 month later...
Posted

U Lotosika bez zmian. Nadal u nas mieszka:cool3:
W grudniu ukazał się artykuł o Nim w firmowej gazecie stacji benzynowych "LOTOSFERA", ale odzewu żadnego nie było:shake:
Jest ogłaszany, ale jak już ktoś dzwoni to chce psa do budy do pilnowania itp, a O sie nie nadaje do pilnowania. Lotos to taki laluś:oops:

• 2 weeks later...
  • 2 months later...