megii1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Mała, wcześniej Mafia to kaukazka wyciągnięta przez nas na tymczas ze schroniska w Ostrowii Mazowieckiej. Nie wiem co się działo z Sunią, jak trafiła do schroniska, co było tego przyczyną:angryy: Wiem natomiast, że Mała to piękna, młoda (2-3 letnia) Sunia, kochająca inne psiaki, ludzi, uwielbiająca dzieci i przytulanie:loveu: Kiedy przyjechała do nas z Ostrowii wyglądała jak jedna wielka, kulejąca, śmierdząca bieda:-( Dzięki pomocy Feli i Fundacji, Mała jest już wysterlizowana, ma wyciętego kaszaka i leczymy jej łapkę. Z łapką Mała miała spory problem. Może w schronisku, może jeszcze wcześniej w przednią łapę ugryzł ją jakiś psiak ale zrobił to tak mocno, że odłamał kawałek kości, który utkwił w łapie. Była ropa, ból, poważny stan zapalny- wszystko zostało oczyszczone w czasie sterylizacji i Mała przestaje już stopniowo kuleć. Wraca do zdrowia, jest radosna , pogodna... do szcześcia brakuje jej tylko super domku W poniedziałek 11 października Mafia pojechała do swojego domku w okolicach Lublina. Domek został sprawdzony przez Teresz10 za bardzo jej dziękuję. Dzwoniłam już do Państwa jak czuje się Sunia i podobno już się zaaklimatyzowała:) Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Mała jest już prawie zdrowa, jest wysterylizowana, odrobaczona, zaszczepiona; ma zapewnioną opiekę i karmę. Potrzebuje jedynie dobrego domu na zawsze. Mozę ktoś zna takie miejsce gdzie Mała byłaby szczęśliwa?:) Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 Były już osoby zainteresowane Małą... ale po wizycie przedadopcyjnej Jostel (za co bardzo, bardzo dziękuję) dom odpadł totalnie... Dom na wsi, nieogrodzony, pies na łańcuchu, drugi chudy biegający z pogryzionymi uszami samopas i właściciel karmiący psy chlebem, który specjalnie dla nich kupuje i kośćmi:( Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 idusiek napisał(a):a ja cos maaaaaM :) Wiem:):):) Quote
Tora&Faro Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Śliczna ta Mała:loveu:....taka "kruszynka" puchata;) Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 A oto w końcu jakieś ładne fotki - od cioci Idy:) która zrobi też Małej rewelacyjne ogłoszenia:) Quote
Tora&Faro Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Rzeczywiście cudna....i jest co poprzytulać:) Quote
idusiek Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 TAKAA ULUBIONA, ZE AZ JĄ 5 RAZY WSTAWIŁaŚ :d Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 idusiek napisał(a):TAKAA ULUBIONA, ZE AZ JĄ 5 RAZY WSTAWIŁaŚ :d Coś mi fotosik szwankuje dzisiaj a co najgorsze ja widzę tylko jedno... za dużo pracuję. Quote
mysza 1 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Fajowa, miałam kaukazika, lubię duże ;) Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 I jeszcze trochę:) najwyżej będzie więcej - ona taka piękna, ze nie zaszkodzi. Quote
idusiek Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 dzizas... ja teraz też jedno widze....idę spac :P chyba na mnie pora :) Quote
megii1 Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 A teraz odpoczynek po ciężkiej sesji zdjęciowej:) Quote
Tora&Faro Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 A jakie ta zabaweczka miny stroi;) Quote
rencia42 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Pies cudo,fotki piękne a miny nie do podrobienia-super. Quote
koosiek Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Ale się śliczna zrobiła :) Nie to, co Leo ;) A ona chyba trochę właśnie mała jest, jak na kaukazkę? Czy tylko tak wygląda na zdjęciach? Quote
BoUnTy Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 A ogłoszenia nie są potrzebne? ]:-> Jakby 'coś' to wiesz gdzie mnie szukać ;D Quote
idusiek Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 koosiek napisał(a):Ale się śliczna zrobiła :) Nie to, co Leo ;) A ona chyba trochę właśnie mała jest, jak na kaukazkę? Czy tylko tak wygląda na zdjęciach? duuuża jest, tylko tak na małą wygląda ;) Słodziak straszny, opanowana, spokojna, fajna, taka zrównoważona:) A od Leona się odczep, bo on też będzie piękny ...jak mu sierśc odrośnie :P;) Quote
Recommended Posts