Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest ajsonowa
Posted

sluchajcie, niestety jutro moge jechac dopiero po 16, ale to raczej odpada:placz:

czy moge w takim razie jechac w srode rano? nie bedzie juz za pozno?

• Replies 760
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem, czy w srode nie bedzie za pozno, moze gdyby wczesnie rano, ew. niech osoba , ktora je karmi przypilnuje psów zanim nie dojedziesz ? Sytuacja jest krytyczna.

Posted

Spokojnie Therion ;)
Skontaktowałam się już z Frotką i z tym Panem, który sie rodzinką opiekuje.
Może być transport na środę rano, ale to na 100%. Pan będzie interweniował i przetrzyma psiurki. Co do transportu - najlepiej gdybyś dojechała na miejsce, bo 4 psiurki do małego fiata to troche ciężko będzie :oops:... Powiedziałam, że wieczorkiem się z Panem skontaktujesz (tak jak napisałaś wyżej;) ) i tę kwestię ustalicie ostatecznie.
Co do zainteresowania - matką interesowały się 2 osoby - wet z W-wy, który zrezygnował gdy się dowiedział, że nie jest czysta rasowo(:roll:) i Pani, od której dostałam jednego maila, ale teraz cisza...:roll:
Na szczeniorka podobno jest chętna jakaś Pani ze Śląska (Frotka o niej pewnie wie więcej :evil_lol: )nio i jak narazie to chyba tyle... :oops:
Na pewno będziemy szukać domków intensywnie i nie zostawimy Cię z psiarnią ;)
Damy radę - przecież nie pozwolimy im tam zginąć.

Posted

Gajax dziekuje za informacje , bo myslałem,ze zawału dostane z bezsilnosci.Ajsonowa jak juz beda u Ciebie wysle Ci dla całej czwórki srodki odrobaczjace, namiary podasz na priv, szczepionek niestety wysłac sie nie da bo musza w lodowce jechac, zreszta zobaczymy, odnosnie utrzymania tez pomozemy i znalezienia domów, je trzeba troche socjalizowac.

Guest ajsonowa
Posted

:lol: hey, hey;)
transport czeka, az dam znac i ruszamy po psiaki (sama musze jeszcze powiadomic rodzicow o powiekszeniu psiej rodzinki :eviltong: )
na szczescie mam domek z ogrodkiem, wiec psiaki beda mogly sie wybiegac zanim naucze je chodzic na smyczy. Mieszkam w sumie niedaleko jakiejs wiekszej ulicy, bazarkow, osiedli, wiec bede mogla je socjalizowac. Mam duzego rhodesiana, ale na suczki bedzie napewno litosciwie spokojny :p
Wlasnie martwia mnie koszty utrzymania (bede musiala zapewne zakupic im jakas dobra karme dla psow rosnacych bo Acany Premium male jeszcze nie beda mogly jesc...)

I wlasnie moje jeszcze jedno pytanie: Nie da rady mlodych przywiezc do Radomia? Zreszta zaraz wyjde z psem i zadzwonie do tego pana :lol:

Posted

Ajsanowa - przede wszystkim bardzo Ci dziękuję.:multi: Jak będziesz rozmawiać z Rodziacmi koniecznie powiedz, że psy są zdiczałe, nie są ufne, trzeba stosować szczególne środki ostrożności, żeby nie uciekły i trzeba przygotować się na kłopoty (z ugryzieniem włącznie). Poza tym - czy wzięłaś pod uwagę, że szczeniaki są starsze niż na zdjęciach (w tej chwili mają już 5 miesięcy)? Gdyby Rodzice się nie zgodzili, nie przejmuj się.

Guest ajsonowa
Posted

problem w tym, ze jak rodzice uslysza o tym to sie tylko pukna w glowe:shake:
5-cio miesieczne, wiem pewnie juz wzrostowo dorownuja mamusi ;)

Posted

[quote name='Frotka']Gdyby Rodzice się nie zgodzili, nie przejmuj się.[/quote]
hahaha, a to dobre :roflt:
nie przejmuj sie , najwyzej zamieszkasz z psami na ulicy :evil_lol:
Frotka ty dzisiaj wygrywasz wszystko :roflt:

Posted

Ajsonowa - zróbmy tak - poszukamy innego rozwiązania dla tricolorków a Tobie wybierzemy jakiegoś "normalniejszego" psa do przechowania. Jednak cztery zdziczałe psy to trochę dużo. Wątpię, żebyś dała radę. Lepiej zostańmy przy hotelu dla psów. Najwyżej poprosimy Cię po pomoc w transporcie. Może być?

Posted

Mimo różnych kłopotów i perypetii Karina Schwerzler weźmie psy do siebie. Będzie można na spokojnie organizowac transport. Dla psów jest to najlepsze rozwiązanie -zamieszkają w tej samej miejscowości, poza tym - dobrze znają Krainę, bo od kilku lat regularnie karmi ich matkę. Uff...

Posted

Proponuje zbye pieniadze ktore mialy byc pzreznaczone na hotel, albo ich czesc dac karinie na utrzymanie psiakow, ona ma troche duzo na glowie a z finansami wiadomo jak jest

Posted

Teraz [B]prosimy o ogłoszenia[/B], duuuużo ogłoszeń, gdzie tylko się da.:loveu:

Gajax, czy masz jakiś kontakt z tą panią z Olsztyna, która kiedyś chciała mamę-tricolorkę? Ona była bardzo w porządku. Może się ponownie zdecyduje...

Posted

Frotka - nie ma za co! ;)
Kiwi - popieram!

Co do Pani z Olsztyna - jeśli pamiętasz jak miała na imię ( i to było imię Joanna :lol: ), to dostałam od niej maila w sprawie mamy-tricolorki. Ale nie mogła zagwarantować, że będzie teraz zainteresowana no i jak narazie się nie odezwała więcej.. :roll:
Ale mam bardzo fajną Panią, która zawsze nam pomaga przy bezdomnych colakach :evil_lol: - zapytam czy ktoś by był chętny..:diabloti:

Ps W ogłoszeniach teraz umieszczać tel. Kariny?;)

Guest ajsonowa
Posted

ehhh... no troche szkoda, ze nie moglam wiecej pomoc:cry: ale lepsze to niz nic :)

no to mi pozostaje teraz nawiazanie rozmowy z rodzicami, ze fajne suczka jest :cool3:

ciesze sie, ze chociaz nadziei wam narobilam ze bedzie dobrze:loveu:

Posted

Gadzik - czy to nadal aktualne, że bierzesz jednego psiaka, a jeżlei tak to którego, żeby Gajax wiedziała który jest zarezerowany. Czy ktoś jeszcze rezerwuje jakiegoś tricolorka?

Posted

To w końcu co z tymi suczkami, bo Ajsonowa załatwiła transport, ale zapomniała go odwołac:mad: i teraz nie wiem czy Daniel jedzie w środę do kielc po suczki czy nie:cool3:
Ja takiej bardzo nie zsocjalizowanej suki sobie wziąć nie mogę:shake: mieszkam w bloku i to poprostu jest nie do przeżycia dla takich psiaków, ale jeżeli ktos by był chetny to transport do W-wy jest aktualny. Jezeli suczki znajda stały dom to tez możemy je tam dowieźć, pod warunkiem, ze nie jest to drugi koniec Polski:evil_lol: