IVV Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 moze napiszcie tu http://www.kundelpolski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=38&Itemid=49,moze wezma te bidulki pod swoja opieke Quote
cyranka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 mru napisał(a):na miejscu nieliczni (bo boja sie rozglosu, zeby suni nikt nie zabral...) dobrze wiedza gdzie jest sunia i jej pomagają. tak czy siak działamy. szukamy i na dniach jedziemy choćby nie wiem co! Nie mogę pojąć , jak ludzie mogą przeszkadzać w ratowaniu psiaków ! To trzeba nie mieć duszy i sumienia !!! Dobrze, że dogomaniacy ratują te nieszczęsne psiaki tak skutecznie ! Dziękujmy Wam ! Quote
mestudio Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Hej maleństwo, chociaż Cię podniosę. Quote
mestudio Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Co się dzieje z pieskami, czy macie jakiś sensowny plan, szukacie domku, a może warto bardziej nagłośnić temat na dogo??? Quote
mru Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 w dniu dzisiejszym mama i maluchy zostały zabrane do naszego awaryjnego DT - innego pomysłu nie było a na zewnątrz zimno, coraz zimniej... małe spały i chyba urodziły się w tym samym miejscu - pod jakaś przyczepą na terenie szpitala. Mimo ciężkich warunków miały dobrą opiekę - kochaną mamę, bardzo przejętą swoją rolą oraz ludzi, którzy mamę dokarmiali. Mama jest drobniutka, malutka i wychudzona. To śliczna ruda bardzo przyjazna sunia :) strasznie broni dzieci i o nie dba, jest jednocześnie ufna. Maluchy jak na swoje 3 tygodnie spore, bardzo dobrze odkarmione, co wycieńczyło mamę... są dwa chłopaki i dwie dziewczynki :) strasznie cała czwórka urocza. maluchy zostały odrobaczone, mama także. mama waży 7 kg :) maluchy po kilogramie... :) dlaczego nasz DT jest awaryjny? chodzi o warunki, to są warunki "kojcowe". znaczy maluchy mieszkają teraz w kennelu, na kocyku w pomieszczeniu gospodarczym. są bezpieczne, to na pewno. mama dostawać będzie dużo wartościowego jedzenia. mają opiekę, to też na pewno. no, ale takim kluchom, które jeszcze jakiś czas muszą być przy mamie - fajnie byłoby zapewnić warunki domowe :( gdyby ktoś był zainteresowany, to zachęcamy do dania małej i jej dzieciom DT. zapewnimy opiekę wet. (wszystko na nasz koszt), transport i pomoc z karmą. za jakieś 3 tygodnie - miesiąc, małe będzie można od mamusi odłączyć. Quote
Asiaczek Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Dobre wieści, dziękujemy:) a jest szansa na jakieś fotki tej gromadki:) pzdr. Quote
mru Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 tak, mamy :) słabe, ale nagle zrobiło się bardzo późno. właśnie obrabiam i wstawię! Quote
mestudio Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Cieszę się, że już będzie tylko lepiej. Mam nadzieję,że wszystko się ułoży i całe towarzystwo znajdzie wspaniałe domki. Quote
Asiaczek Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Ja zaraz wychodzę na wieczorne spacerosy, ale po spacerkach - z ciekawością zajrzę:) Pzdr. Quote
papryka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Moja znajoma szuka szczeniora, chlopaka tylko mieszka w bloku i wazne zeby psiak wyrosl na malego:) bylabym wdzieczna za fotki chlopczyka:) Quote
mru Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 mysle, ze te beda małe, urodziła je naprawdę mała mama :) Quote
papryka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 mru napisał(a):mysle, ze te beda małe, urodziła je naprawdę mała mama :) to poprosze o fotki chlopakow - podesle znajomej i niech decyduja:) Quote
papryka Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 podaje maila w razie co: [email protected], pelna skrzynke masz:) Quote
mru Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 mama jest taka - ruda i drobnej budowy. bardzo miła, reaguje straszną radością na kobiety :) ma śmieszne spore uszy, które jej czasem stają. jak mówiłam waży tylko 7 kg :) sięga poniżej kolana, jest bardzo otwarta do ludzi. wiemy, że lubi dzieci! bardzo dobra mama. młodziutka, ma z rok... może to jej pierwsze dzieci. Quote
mru Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 pierwszy maluszek. drugi maluszek. Quote
mru Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 trzeci maluszek. i czwarty maluszek! Quote
Asiaczek Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Hahaha, jaka smieszna sunia:) I ile ma uroku w sobie... A dzieciaczki to rzeczywiście takie tłustawe, że hej! Pzdr. Quote
mru Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 foty na razie takie sobie na szybko robione, bo zimno maluchom było. w dzień kiedyś pojadę zrobię lepsze :) Quote
Recommended Posts