nordic blue Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Dziś dostałam bardzo smutną wiadomość. Dziś rano po Tęczowym Moście przeszedł na drugą stronę wspaniały przyjaciel Amurek ur. 1996-09-18 ( Fire Vox Celestas & Lady Dee) wł. Dariusz Dudziak. !8 września skończył 14 latek!!! To był cudowny pies, mądry, poszłuszny, bardzo kochany. Z nim wspólnie z Dariuszem poznaliśmy smak wystaw, to on zdobył dla nas pierwsze medale.... Amurku gdziekolwiek jesteś pamietaj... że Bardzo Cię Kochamy i na zawsze pozostaniesz w naszych sercach !!! Agnieszka i Darek [FONT=monotype corsiva]To tylko pies,[/FONT] [FONT=monotype corsiva]Tak mówisz?[/FONT] [FONT=monotype corsiva]Tylko pies...[/FONT] [FONT=monotype corsiva]A ja ci powiem...[/FONT] [FONT=monotype corsiva]Że pies, to często więcej niż człowiek[/FONT] [FONT=monotype corsiva]On nie ma duszy, mówisz.[/FONT] [FONT=monotype corsiva]Popatrz jeszcze raz![/FONT] [FONT=monotype corsiva]Psia dusza większa jest od psa,[/FONT] [FONT=monotype corsiva]I kiedy się uśmiechasz do niej[/FONT] [FONT=monotype corsiva]Ona się huśta na ogonie.[/FONT] [FONT=monotype corsiva]A kiedy się pożegnać trzeba[/FONT] [FONT=monotype corsiva]I psu czas iść do psiego nieba,[/FONT] [FONT=monotype corsiva]To niedaleko pies wyrusza[/FONT] [FONT=monotype corsiva]Przecież przy tobie jest psie niebo[/FONT] [FONT=monotype corsiva]Z tobą zostanie jego dusza...[/FONT] Barbara Borzymowska Quote
przeszlus Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Amurku biegaj z rozchachanym pyszczkiem za tęczowym mostem [*] Quote
ira.s Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Moje najszczersze kondolencje po utracie członka rodziny... [quote name='nordic blue']...8 września skończył 14 latek... Miał szczęście, że dożył aż tak sędziwego wieku (u haszczaków to pewnie górna granica, choć pewnie zdarzają się i takie, które przekroczenie 16-18 roku życia mają praktycznie genetycznie zapewnione) i odszedł spokojnie nie męcząc się przy tym (niestety wiele psów kona w prawdziwych męczarniach na skutek różnych nowotworów, bądź uszkodzeń poszczególnych narządów wewnętrznych). [quote name='nordic blue']To był cudowny pies, mądry, poszłuszny, bardzo kochany. Odejście swojego pierwszego czworonoga (co prawda szpicowatego kundelka w pomniejszonym typie Norrbottenspetsa, ale każdy kto go spotykał był święcie przekonany, że to jakaś odrębna rasa, gdyż był praktycznie "wzorcowej" urody) też z tych samych powodów dość długo opłakiwałem (praktycznie się z nim wychowałem, gdyż towarzyszył mi od pierwszych klas podstawówki, aż do końca studiów przez ponad 14 lat), aby dopiero po 5 latach zdobyć się nieśmiało na zaproszenie pod mój dach obecnej haszczakowej suni (w zasadzie to tylko jego wkładowi zawdzięcza ona moją słabość do 5 grupy, pomimo że ze swoimi miniaturkowymi 5 kg żywej wagi raczej by się tam nie zakwalifikował). [quote name='nordic blue']Z nim (...) poznaliśmy smak wystaw... Obecnie na ringowych wybiegach niestety raczej trudno wypatrzeć Siberiany z lat 90'tych (ze szkodą dla propagaowania samej rasy Husky, która powszechnie na całym świecie jest znana z dobrze zadbanych weteranów, którzy z prawdziwym wdziękiem się starzeją), gdyż nawet w hodowlach spotyka się co najwyżej jeszcze tylko reproduktory z początku XXI wieku. [quote name='nordic blue'][FONT=monotype corsiva]Psia dusza większa jest od psa...[/FONT] Wiersz piękny z reinkarnacyjnego punktu widzenia ;) Quote
nordic blue Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Bardzo Wam dziękuję kochani.... mój ukochany Bingo (9.5 roku) i Beta (11 lat) wychowały się przy nim:( Większość niepamięta Amurka gdyż od wielu lat już nie jeździł na wystawy. Quote
Recommended Posts