Anna_33 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 No i mamy kolejną "niespodziankę " to informacja z ostatniej chwili. Małżeństwo ze świętokrzyskiego jadące ( ze swoim psem )samochodem, przystanęło przy lesie w okolicach Rawy Mazowieckiej i przeżyli szok. Znaleźli tam dwa malutkie podobno mniejsze od kota szczeniaki. Zawineli do Rawy a tam ludzie pokierowali ich do nas. Maluchy są w pomieszczeniu gdzie przemieszkuje nasza pracownica i żadne psy tam nie wchodzą. Mają się nimi zajmowac TYLKO dwie pracownice , opiekujące się psami po Marzenie K. nie chodzą do innych psów z innych grup. Przed wejściem do pomieszczenia szmata nasączona wodą z domestosem do wycierania obuwia. W najbliższych dniach nasz wet poda im surowicę. Nic więcej niestety w tym momencie zrobić nie można. Pozostaje się modlić aby niczego nie złapały, jednak kazdy dzien pobytu dla takich maluchow w Boguszycach to ogromne ryzyko. Szczeniaki to chlopczyk i dziewczynka, maja w tej chwili ok 6 tygodni. Bardzo pilnie potrzebna pomoc, dom staly lub dt. Dla tych maluchow, to kwestia przezycia. Quote
Anna_33 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 mgie napisał(a): Sunia na zdjeciach nie jest ich matka. Quote
Anna_33 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 ......................................................................................... Quote
Anna_33 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 rezerwacja.......................................... Quote
Anna_33 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 rezerwacja................................................ Quote
Anna_33 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 rezerwacja................................. Quote
Anna_33 Posted September 22, 2010 Author Posted September 22, 2010 rezerwacja.......................... Quote
marlenka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Następne biedne maluszki , ja w tej chwili moge tylko podnieśc wątek . Quote
ostatniaszansa Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Maluszki dostały surowicę, jak na razie wszystko z nimi w porządku. Tylko ,że Boguszyce to nie miejsce dla takich maluszków :( E Quote
ostatniaszansa Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Maluszki rosną i mają się dobrze, są nieco śmielsze, ale nadal Boguszyce to nie miejsce dla tak małych szczeniaków. Są uczone załatwiania się na gazetę w jednym miejscu. Czeka je na dniach odrobaczenie a potem zaszczepienie. E Quote
ostatniaszansa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Nowe fotki maluszkow :) Bede wklejac powoli, bo mi Image costam nie wczytuje hurtowo, a roboty dzisiaj zatrzesienie: Dwugłowy potwór Mam taki tłuściutki brzuszek :) Jestem pocieszną kruszynką Pozerkamy sobie: Maluszki już są dużo śmielsze, merdają nawet ogonkami, nie powinny być w Boguszycach :(:(:( /Agnieszka Quote
ostatniaszansa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 taki ze mnie maluszek to nasze łóżeczko już prawie umiem się podrapać podejdę sobie do aparatu... Quote
ostatniaszansa Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 ha, telewizor czasami jestem troszkę nieśmiały to my :) Quote
ostatniaszansa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Maluszki odrobaczone za pięć dni kompleksowe szczepienia, ale jakoś do nich nikt nie zagląda :( :( Roboczo dostały imiona ; Omega i Alfik. E Quote
ulka 1108 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 zaglądam dziewczyny, maluszki śliczne, mogę tylko porozsyłać wątek Quote
ostatniaszansa Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Prosimy o porozsylanie.... takie kluseczki i od razu kiepsko zaczely :( /Agnieszka Quote
mikoada Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Podnosimy kluseczki Omegę i Alfika :) Quote
Cajus JB Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Dzięki ulka1108 za zaproszenie. Czego Wam potrzeba? Jakie macie plany? Quote
ostatniaszansa Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Pomocy przy oglaszaniu nam potrzeba :) Bo ten temat u nas cienko wyglada - z braku doswiadczenia, pomyslow gdizie oglaszac no i z powodu chronicznego braku czasu. Teraz "pakujemy" psiai do Szwajcarii i jest przy tym tyle papierologii i zalatwiania... A maluszki rosna w schronisku/Agnieszka Quote
Olga7 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Pracowita Ulka1108 do mnie tez wyslala link tego wątku-zapisuję oczywiście go.Pomóc nie mogę za bardzo,może choć zajrzę tu ,czy podeslę wątek fajnych maluchów jeszcze komuś . Quote
ulka 1108 Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Olga, jesteś kochana że zajrzałaś, nie mogę sobie przypomnieć kto robi ogłoszenia, chyba im wykupię na bazarku komplet Quote
ostatniaszansa Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 uprzejmie donoszę; Alfik i Omega zaszczepione. Potem powtórka. Jakieś świństwo pojawiło sie na skórze maluszków ( a były odpchlone i odrobaczone ) nasz wet już się tym zajął. Twierdzi,że to efekt zarobaczenia i zapchlenia. Będziemy ogrooooooooomnie wdzięczne za każdą pomoc w ogłaszaniu szczylków. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Alfik i Omega rosną, są coraz bardziej kontaktowe i skore do zabawy.Znikają zmian skórne. Psiaki są uczone załatwiania na gazety. Alfik jest śmielszy od swojej siostry. Wkrótce wstawimy ich kolejne zdjęcia. E Quote
ostatniaszansa Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Boguszyckie szczeniaczki, juz coraz smielsze: Quote
Recommended Posts