Jump to content
Dogomania

Dwa szczeniaki znalezione w lesie.Spedza zycie w schronisku?Szukamy domu...

Recommended Posts

Posted

No i mamy kolejną "niespodziankę " to informacja z ostatniej chwili.
Małżeństwo ze świętokrzyskiego jadące ( ze swoim psem )samochodem, przystanęło przy lesie w okolicach Rawy Mazowieckiej i przeżyli szok.
Znaleźli tam dwa malutkie podobno mniejsze od kota szczeniaki. Zawineli do Rawy a tam ludzie pokierowali ich do nas. Maluchy są w pomieszczeniu gdzie przemieszkuje nasza pracownica i żadne psy tam nie wchodzą. Mają się nimi zajmowac TYLKO dwie pracownice , opiekujące się psami po Marzenie K. nie chodzą do innych psów z innych grup. Przed wejściem do pomieszczenia szmata nasączona wodą z domestosem do wycierania obuwia. W najbliższych dniach nasz wet poda im surowicę.
Nic więcej niestety w tym momencie zrobić nie można. Pozostaje się modlić aby niczego nie złapały, jednak kazdy dzien pobytu dla takich maluchow w Boguszycach to ogromne ryzyko.

Szczeniaki to chlopczyk i dziewczynka, maja w tej chwili ok 6 tygodni.
Bardzo pilnie potrzebna pomoc, dom staly lub dt.
Dla tych maluchow, to kwestia przezycia.

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maluszki rosną i mają się dobrze, są nieco śmielsze, ale nadal Boguszyce to nie miejsce dla tak małych szczeniaków. Są uczone załatwiania się na gazetę w jednym miejscu. Czeka je na dniach odrobaczenie a potem zaszczepienie. E

Posted

Nowe fotki maluszkow :) Bede wklejac powoli, bo mi Image costam nie wczytuje hurtowo, a roboty dzisiaj zatrzesienie:
Dwugłowy potwór

Mam taki tłuściutki brzuszek :)

Jestem pocieszną kruszynką

Pozerkamy sobie:

Maluszki już są dużo śmielsze, merdają nawet ogonkami, nie powinny być w Boguszycach :(:(:( /Agnieszka

Posted

Pomocy przy oglaszaniu nam potrzeba :) Bo ten temat u nas cienko wyglada - z braku doswiadczenia, pomyslow gdizie oglaszac no i z powodu chronicznego braku czasu. Teraz "pakujemy" psiai do Szwajcarii i jest przy tym tyle papierologii i zalatwiania... A maluszki rosna w schronisku/Agnieszka

Posted

Pracowita Ulka1108 do mnie tez wyslala link tego wątku-zapisuję oczywiście go.Pomóc nie mogę za bardzo,może choć zajrzę tu ,czy podeslę wątek fajnych maluchów jeszcze komuś .

Posted

uprzejmie donoszę; Alfik i Omega zaszczepione. Potem powtórka. Jakieś świństwo pojawiło sie na skórze maluszków ( a były odpchlone i odrobaczone ) nasz wet już się tym zajął. Twierdzi,że to efekt zarobaczenia i zapchlenia. Będziemy ogrooooooooomnie wdzięczne za każdą pomoc w ogłaszaniu szczylków. Ewa