Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeszcze jedno pytanko bo nie dokonca wiem czy dobrze rozumiem :[

jeśli mój pies ma 4 x CACIB (bez myślistwa)

to na wniosku mam zaznaczyć?

[FONT=Times New Roman][FONT=Calibri][B]C.I.B.[/B][/FONT][FONT=Calibri] (International Champion of [B]Beauty[/B] for breeds not subject to a working trial)[/FONT][/FONT]

[FONT=Times New Roman][FONT=Calibri][FONT=Calibri][B]C.I.B.[/B][/FONT][FONT=Calibri] (International Champion of [B]Beauty[/B] for breeds subject to a working trial)[/FONT]

[B]C.I.E.[/B][/FONT][FONT=Calibri] [/FONT][FONT=Calibri](International [B]Show [/B]Champion for breeds subject to a working trial)[/FONT][/FONT]

[URL]http://www.zkwp.pl/zg/informator/formularz_CIB.doc[/URL]

chodzi o cocker spaniele angielskie

pomóżcie proszę bo ja laik
proszę jeszcze o rozwikłanie co mam w pisać w pozycje, bo nie chcę popełnić jakiegoś błędu, który byłby pretextem do odrzucenia :( :

[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dog’s Name[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/FONT][/B]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial][FONT=Times New Roman] [/FONT][/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Breed & variety[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sex[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Studbook[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Registration Number[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Birthdate[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Owner’s Name& Address[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][COLOR=red][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Owner’s e-mail[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]National Society [/FONT][/SIZE][/FONT][/B]

ratuunkuuu!!!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Monikkk']jeszcze jedno pytanko bo nie dokonca wiem czy dobrze rozumiem :[
jeśli mój pies ma 4 x CACIB (bez myślistwa)
to na wniosku mam zaznaczyć?
[FONT=Times New Roman][FONT=Calibri][B]C.I.B.[/B][/FONT][FONT=Calibri] (International Champion of [B]Beauty[/B] for breeds not subject to a working trial)[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Calibri][FONT=Calibri][B]C.I.B.[/B][/FONT][FONT=Calibri] (International Champion of [B]Beauty[/B] for breeds subject to a working trial)[/FONT]
[B]C.I.E.[/B][/FONT][FONT=Calibri] [/FONT][FONT=Calibri](International [B]Show [/B]Champion for breeds subject to a working trial)[/FONT][/FONT]
[URL]http://www.zkwp.pl/zg/informator/formularz_CIB.doc[/URL]
chodzi o cocker spaniele angielskie
pomóżcie proszę bo ja laik
proszę jeszcze o rozwikłanie co mam w pisać w pozycje, bo nie chcę popełnić jakiegoś błędu, który byłby pretextem do odrzucenia :( :
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dog’s Name[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial][FONT=Times New Roman] [/FONT][/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Breed & variety[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sex[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Registration Number[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Birthdate[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Owner’s Name& Address[/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
[B][COLOR=red][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Owner’s e-mail[/FONT][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman]National Society [/FONT][/SIZE][/FONT][/B]
ratuunkuuu!!![/QUOTE]
Ja bym zaznaczyła CIB 9rasy nie podlegające próbom pracy).

Potem:
Imię psa
Rasa i warianty np. wielkościowe, kolorystyczne itp
Nr rejestracyjny
Data urodzenia
Imie i nazwisko oraz adres właściciela
E-mail właściciela
Krajowa organizacja kynologiczna (czyli ZkwPL).

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja bym zaznaczyła CIB 9rasy nie podlegające próbom pracy).[/QUOTE]
a ja C.I.E dla rasy podlegającej próbom, bo cockery to psy użytkowe ;)tak samo zrobiłam dla mojego goldena jak nie miałam jeszcze certyfikatu użytkowności

Posted

Pytanie Monikkk było o rasy 'bez myślistwa' , czyli rozumiem, że chodzi w tym przypadku o psa bez użytkowości. Asiaczek ma rację - pierwszy z CIBów trzeba zaznaczyć.
Ps.
A przy okazji - no zaskoczyli mnie w Brukseli. Wniosek złożyłem 25.06, związek przesłał do nich przed 10.07., a dziś, tj.10.08, już otrzymałem z FCI potwierdzenie Interchampionatu... ;) Szybko coś ;)

Posted

[quote name='aro'][...]
Ps.
A przy okazji - no zaskoczyli mnie w Brukseli. Wniosek złożyłem 25.06, związek przesłał do nich przed 10.07., a dziś, tj.10.08, już otrzymałem z FCI potwierdzenie Interchampionatu... ;) Szybko coś ;)[/QUOTE]
Zazdraszczam... My wciąż czekamy.

Posted

[quote name='aro']Pytanie Monikkk było o rasy 'bez myślistwa' , czyli rozumiem, że chodzi w tym przypadku o psa bez użytkowości. Asiaczek ma rację - pierwszy z CIBów trzeba zaznaczyć.[/QUOTE]
dla cockerów NIE MA takiej opcji jak CIB bez dyplomu!!! to pies myśliwski i ma tylko dwa wyjście C.I.E - 4x CACIB lub C.I.B - 2x CACIB + użytki!! Tego jestem pewna!
A myślę że Monikkk nie chodziło o to że ta rasa nie podlega próbom pracy tylko że ma same CACIBy zrobione, a użytków nie....:roll:

Posted

[quote name='aga616']dla cockerów NIE MA takiej opcji jak CIB bez dyplomu!!! to pies myśliwski i ma tylko dwa wyjście C.I.E - 4x CACIB lub C.I.B - 2x CACIB + użytki!! Tego jestem pewna!
A myślę że Monikkk nie chodziło o to że ta rasa nie podlega próbom pracy tylko że ma same CACIBy zrobione, a użytków nie....:roll:[/QUOTE]

Czyli, niedokładnie zadane pytanie :shake:
Jeśli Monikkk chodziło Ci o psa rasy podlegającej próbom pracy, to jest dokładnie tak, jak pisze aga616. I w tym przypadku nie ma możliwości, nawet przy 100 CACIBach, otrzymania C.I.B. bez użytkowości. Składaj o C.I.E. (o ile wypełniasz pozostałe warunki).

Posted

Dzięki dziewczyny

[QUOTE]
A myślę że Monikkk nie chodziło o to że ta rasa nie podlega próbom pracy tylko że ma same CACIBy zrobione, a użytków nie....[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG]
[/QUOTE]

tak dokładnie, chodzi mi o cocker spaniela angielskiego, ale nie ma żadnego dyplomu konkursów ani prób użytkowości, ma tylko 4 wystawowe CACIB-y

jest to rasa myśliwska ale nie ma [B]obowiązku[/B] poddawania go konkursom użytkowym, choć oczywiście hodowcy i posiadacze często testują jego sprawność myśliwską walcząc o dyplom użytkowy

wiem , że już kilka spanieli w ten sposób ukończyło Interchampionat bez prób myśliwskich i konkursów a tylko na 4 x CACIB zdobytych na wystawach

waham się jednak jaką opcję zaznaczyć w tym wniosku
jakby nie było spaniele to jednak rasa myśliwska :roll:

Posted

już wiem z pewnego źródła :)

napewno mam znaczyć:

[FONT=Times New Roman][B]C.I.E.[/B](International [B]Show [/B]Champion for breeds subject to a working trial)[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
a więc wysyałam ;),

ciekawe ile ja będę czekać :cool1:

Posted

[quote name='aro']Pytanie Monikkk było o rasy 'bez myślistwa' , czyli rozumiem, że chodzi w tym przypadku o psa bez użytkowości. Asiaczek ma rację - pierwszy z CIBów trzeba zaznaczyć.
Ps.
A przy okazji - no zaskoczyli mnie w Brukseli. Wniosek złożyłem 25.06, związek przesłał do nich przed 10.07., a dziś, tj.10.08, już otrzymałem z FCI potwierdzenie Interchampionatu... ;) Szybko coś ;)[/QUOTE]
Gratulacje:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Monikkk']

[/QUOTE]

No to i ja mam pytanie... Numer rejestracyjny to ma być rejestracja oddziałowa, czy numer po PKR.I -....(te cyferki)
I druga sprawa... CACIBów mamy 8 z 4 krajów, mamy też certyfikat użytkowości, ubiegam się więc o C.I.E. i C.I.B. - czy mogę na jednym wniosku zaznaczyć oba?? wpisałam wszystkie CACIB-y. Czy muszę wysłać 2 osobne wnioski z zaznaczeniem w każdym innego Intera?

Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi bardziej doświadczonych ;)

Posted

[quote name='aneta']Wczoraj dostałam oficjalne pismo wniosek o tytuł Intera dla REGINA VICTORIA FORTUNATA Czarna Fuga jest zatwierdzony :)[/QUOTE]

Gratulki !

[quote name='Gia']No to i ja mam pytanie... Numer rejestracyjny to ma być rejestracja oddziałowa, czy numer po PKR.I -....(te cyferki)
I druga sprawa... CACIBów mamy 8 z 4 krajów, mamy też certyfikat użytkowości, ubiegam się więc o C.I.E. i C.I.B. - czy mogę na jednym wniosku zaznaczyć oba?? wpisałam wszystkie CACIB-y. Czy muszę wysłać 2 osobne wnioski z zaznaczeniem w każdym innego Intera?

Studbook - wpisujesz (zapewne) PKR.
a nr rej. to nr PKR-u
Co do złożenia o CIB i CIE - osobno. Choćby ze względów, że coś może być nie tak z którymś.
My złożyliśmy osobno.

[quote name='Asiaczek']Gratulacje:)

Pzdr.[/QUOTE]

dzięki i też pozdrówka

[quote name='Monikkk']już wiem z pewnego źródła :)

napewno mam znaczyć:

[FONT=Times New Roman][B]C.I.E.[/B](International [B]Show [/B]Champion for breeds subject to a working trial)[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
a więc wysyałam ;),

ciekawe ile ja będę czekać :cool1:[/QUOTE]

Tak też pisaliśmy ;)
A zapewne będziesz czekała... hmm... pewnie w zależności, od tego kiedy dokumenty z wystaw trafią do Brukseli ;)

Posted

Jeszcze jedno, tam jest data i sędzia prób pracy i ilość punktów - u nas jest tylko ocena, bez punktów, a date mam wpiać samego zdania egzaminu, czy datę uzyskania certyfikatu użytkowości w ZG? Ale tam nie ma wpisanego sędziego...

Posted

[quote name='aro']A przy okazji - no zaskoczyli mnie w Brukseli. Wniosek złożyłem 25.06, związek przesłał do nich przed 10.07., a dziś, tj.10.08, już otrzymałem z FCI potwierdzenie Interchampionatu... ;) Szybko coś ;)[/QUOTE]
no właśnie - ja też jestem w szoku - wniosek o C.I.B złożyłam jakoś w pierwszej połowie lipca i wczoraj dostałam DYPLOM!!!! co za tempo!! normalnie jestem w pozytywnym szoku ;) zwłaszcza, że na C.I.E czekaliśmy ponad pół roku ;)

Posted

[quote name='Gia']No to i ja mam pytanie... Numer rejestracyjny to ma być rejestracja oddziałowa, czy numer po PKR.I -....(te cyferki)
Będę bardzo wdzięczna za podpowiedzi bardziej doświadczonych ;)[/QUOTE]
A wg mnie to jest tak:
Reg no; - to nr rejestracji oddziałowej.
Stud book - PKR (Polska Księga Rodowodowa).

Pzdr.

Posted

Asiaczku chyba jednak nie, dostałam maila z ZG z prośbą o dosłanie karty oceny z konkursu pracy, a formularz najwidoczniej był wypełniony dobrze i nie wpisywałam numeru rejestracji oddziałowej - taki wymysł ma tylko nasz ZKwP, w żadnym innym kraju tego nie ma ;) a przecież Interchampionat wystawia FCI :)

Posted

[quote name='Gia']Jeszcze jedno, tam jest data i sędzia prób pracy i ilość punktów - u nas jest tylko ocena, bez punktów, a date mam wpiać samego zdania egzaminu, czy datę uzyskania certyfikatu użytkowości w ZG? Ale tam nie ma wpisanego sędziego...[/QUOTE]

Wpisz dane z karty ocen.

[quote name='Asiaczek']A wg mnie to jest tak:
Reg no; - to nr rejestracji oddziałowej.
Stud book - PKR (Polska Księga Rodowodowa).

Asiaczku, jest tak jak piszę Gia i ja wcześniej. W studbooku wpisujesz tylko skrót nazwy naszej księgi, czyli PKR
a w Reg no wpisujesz nr pekaeru

Posted

[quote name='aneta']Dostałam tubę dla REGINY :)
A wraz z tubą dyplomu Interchampiona tego samego dnia dyplom Championa Polski [/QUOTE]

Wielkie gratulacje:):smile: