Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My rozpoczęliśmy :multi:.
Czy teraz mam czekać na jakieś potwierdzenie tego Caciba ze Słowacji ?
Jak wygląda te potwierdzenie ? Wiem tyle że może przyjść a nie musi :cool3:.

Posted

[quote name='Shanara']W ostatnią sobotę moje "maleństwo" kolejnym Cacibem spełniło warunki :multi:
..i teraz tylko zostaje nam wysłać papiery i czekać :lol:[/quote]
Gratki, gratki, gratki!!!
A przed Wami rak z pół roku oczekiwania...:lol:

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Gratki, gratki, gratki!!!
A przed Wami rak z pół roku oczekiwania...:lol:

Pzdr.[/quote]Czekanie nam nie straszne..na Polski Młodzieżowy czekałam pół roku :evil_lol:

[quote name='Błyskotka']My rozpoczęliśmy :multi:.
Czy teraz mam czekać na jakieś potwierdzenie tego Caciba ze Słowacji ?
Jak wygląda te potwierdzenie ? Wiem tyle że może przyjść a nie musi :cool3:.[/quote]
Gratulacje :lol:
Ja za zeszłoroczne Caciby z Bratysławy do tej pory potwierdzenia nie mam..więc chyba czekanie na "kartonik" mozna sobie darować :eviltong:

Posted

[quote name='Shanara']W ostatnią sobotę moje "maleństwo" kolejnym Cacibem spełniło warunki :multi:
..i teraz tylko zostaje nam wysłać papiery i czekać :lol:[/QUOTE]

Jeszcze raz gratulacje :multi::multi::multi:... ja też dziś wysyłam podanko i rozpoczynam cierpliwe oczekiwanie :cool3:.

Posted

[quote name='simbik']Jeszcze raz gratulacje :multi::multi::multi:... ja też dziś wysyłam podanko i rozpoczynam cierpliwe oczekiwanie :cool3:.[/quote]
Ja również jeszcze raz gratuluje Toffiemu :loveu:
Teraz razem sobie posiedzimy "w poczekalni" :evil_lol:

Posted

Kochani nie chce mi sie czytac wszystkiego od poczatku wiec jesli znajdzie sie jakaś dobra duszyczka i odpowie na moje pytania to bede bardzo wdzieczna .
Mam przed soba wniosek na intera do wypelnienia i juz na samym poczatku watpliwosci co zaznaczyć C.I.B. czy C.I.E ? Moja sunia to terier tybetański - pies ozdobny i do towarzystwa . Następne pytanie czy mam dołaczyć ksero dyplomów do wniosku ?
Wniosek wysylam na adres zarzadu głównego w Warszawie ?

Posted

[quote name='rodzice']Kochani nie chce mi sie czytac wszystkiego od poczatku wiec jesli znajdzie sie jakaś dobra duszyczka i odpowie na moje pytania to bede bardzo wdzieczna .
Mam przed soba wniosek na intera do wypelnienia i juz na samym poczatku watpliwosci co zaznaczyć C.I.B. czy C.I.E ? Moja sunia to terier tybetański - pies ozdobny i do towarzystwa . Następne pytanie czy mam dołaczyć ksero dyplomów do wniosku ?
Wniosek wysylam na adres zarzadu głównego w Warszawie ?[/quote]

Zaznaczasz C.I.B. gdyż ten drugi jest dla ras gdzie są konkursy pracy. Wypełniasz druczek nic nei musisz dokładać i ślesz do Zarządu Głównego.

• 2 weeks later...
Posted

Ciesze sie ogromnie, ze w koncu mogę to napisać...po kilku miesiącach czekania...JEST! Doczekałam sie dyplomu Interchampiona mojego Dżamalka :):loveu::multi:
Teraz mam problem zeby go zeskanowac, bo jest ciut duży :)

Posted

Oooooo, następny zaprzyjaźniony Inter!:multi::multi::multi::multi:
BRAWO dla Waszej Dwójki!!!

A co do rozmiaru dyplomu, to ja najpierw robię kopię używając opcji zmniejszania do 50 %, a potem bez problemów skanuję.

Pzdr.

Posted

Mam taki problem: koleżanka kupiła suczkę rasy Schipperke z Czeskiej hodowli. Gdy przyjechała po szczeniaka jego ojciec miał 18 m-cy i hodowczyni powiedziała ze ma Tytuł Inter. Champ. i pokazała jej dyplom.Rozmawiam z nią na forum Dogomanii>grI>Kupie>Schipperke. Czy ktoś wie jakie są zasady otrzymania interchamp. w Czechach. Proszę o odpowiedz :-(

Posted

[quote name='dzamal']Ciesze sie ogromnie, ze w koncu mogę to napisać...po kilku miesiącach czekania...JEST! Doczekałam sie dyplomu Interchampiona mojego Dżamalka :):loveu::multi:
Teraz mam problem zeby go zeskanowac, bo jest ciut duży :)[/quote]

No w końcu otrzymałaś dyplomik. gratulacje :)

[quote name='iwka']Mam taki problem: koleżanka kupiła suczkę rasy Schipperke z Czeskiej hodowli. Gdy przyjechała po szczeniaka jego ojciec miał 18 m-cy i hodowczyni powiedziała ze ma Tytuł Inter. Champ. i pokazała jej dyplom.Rozmawiam z nią na forum Dogomanii>grI>Kupie>Schipperke. Czy ktoś wie jakie są zasady otrzymania interchamp. w Czechach. Proszę o odpowiedz :-([/quote]

Z tego co wiem to nie ma znaczenia kraj pochodzenia psa. Zasady przyznawania tytułu Interchampiona są takie same dla wszystkich psów, czyli 4 CACIBy z 3 różnych krai, między pierwszym a ostatnim rok przerwy (są oczywiście wyjątki np. psy myśliwskie).
CACIBy natomiast zdobywa się dopiero w klasie pośredniej, czyli od 15 miesiąca.

Pozdrawiam
Iwa

Posted

Iwa-R
Ogromnie Ci dziękuję za odpowiedź. Ja też jestem takiego zdania i wiem że tak mówią regulaminy. Ale Wiska na forum się upiera że kupiła psa po Inter Ch. z Czeskiej Hodowli i dyplom widziała. Mówi że tak została poinformowana przez hodowcę i po tego psa specjalnie jechała do Czech. Hodowczyni też jej powiedziała że ten pies ma tytuł Zwyciezca Europy Śr. i Wsch.- ale jak się okazało po sprawdzeniu wyników z wystaw tego tytułu też nie ma. Niektórzy hodowcy są naprawdę niepoważni. Piszemy o tej sprawie na Dogomanii>GR I> Rasy >Schipperke
Może ktoś wie coś jeszcze na temat Iner. w Czechach.
Pozdrawiam

Posted

[B]iwka[/B] - jeżeli ten konkretny pies ma dyplom Intera, to niech koleżanka, aby nie tracic czasu na przekonywanie Was, po prostu poprosi o ksero dyplomu. I będzie wsio jasne.
A kopie można wysłac do FCI z pytaniem o jej oryginalności w danych psa.
Ewentualnie można napisac do FCI, czy dany pies ma taki tytuł; jesli tak - na jakich wystawach go zrobił.
Lub napisac do czeskiej "centrali" i tam dopytać.

Jeżeli informacja o posiadanym tytule jest nieprawdziwa - sprawa szybko wyjdzie na jaw.

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Oooooo, następny zaprzyjaźniony Inter!:multi::multi::multi::multi:
BRAWO dla Waszej Dwójki!!!

A co do rozmiaru dyplomu, to ja najpierw robię kopię używając opcji zmniejszania do 50 %, a potem bez problemów skanuję.

Pzdr.[/quote]

Asiaczek: dzięki za pomysł-jutro w pracy sobie pokombinuje:)
I dziękuje wszytskim za gratulacje:)
Pozdrowionka

Posted

[quote name='Asiaczek'][B]iwka[/B] - jeżeli ten konkretny pies ma dyplom Intera, to niech koleżanka, aby nie tracic czasu na przekonywanie Was, po prostu poprosi o ksero dyplomu. I będzie wsio jasne.
A kopie można wysłac do FCI z pytaniem o jej oryginalności w danych psa.
Ewentualnie można napisac do FCI, czy dany pies ma taki tytuł; jesli tak - na jakich wystawach go zrobił.
Lub napisac do czeskiej "centrali" i tam dopytać.

Jeżeli informacja o posiadanym tytule jest nieprawdziwa - sprawa szybko wyjdzie na jaw.

Pzdr.[/quote]

Asiaczek wielkie dzięki za informację. Zawsze warto posłuchać tak doswiadczonego hodowcę jak Ty. Powiem Wisce aby skorzystała z tych rad i sprawdziła tego Schipperke z Czech. Ona jest przekonana że ten pies ma Intera w 18m-cy. A tak przy okazji nie wiem jak ta hodowczyni może opowiadać takie rzeczy :angryy:
Pozdrawiam

Posted

[quote name='iwka']Asiaczek wielkie dzięki za informację. Zawsze warto posłuchać tak doswiadczonego hodowcę jak Ty. Powiem Wisce aby skorzystała z tych rad i sprawdziła tego Schipperke z Czech. Ona jest przekonana że ten pies ma Intera w 18m-cy. A tak przy okazji nie wiem jak ta hodowczyni może opowiadać takie rzeczy :angryy:
Pozdrawiam[/quote]
Nie ma sprawy.:lol:

Pzdr.

Posted

[quote name='Iwa-R']...
Z tego co wiem to nie ma znaczenia kraj pochodzenia psa. Zasady przyznawania tytułu Interchampiona są takie same dla wszystkich psów, czyli 4 CACIBy z 3 różnych krai, między pierwszym a ostatnim rok przerwy ([B]są oczywiście wyjątki np. psy myśliwskie).[/B]
CACIBy natomiast zdobywa się dopiero w klasie pośredniej, czyli od 15 miesiąca.
Pozdrawiam
Iwa[/quote]
Dodam tylko do tego co napisała Iwa.
Co do ras myśliwskich rok przerwy liczy sie tak samo tylko w zależności o jakiego Intera chodiz zmienia się ilośc CACIBów.

Posted

[quote name='sylrwia']Dodam tylko do tego co napisała Iwa.
Co do ras myśliwskich rok przerwy liczy sie tak samo tylko w zależności o jakiego Intera chodiz zmienia się ilośc CACIBów.[/quote]

Dziewczyny dzięki!!

Wiska potwierdziła już że ten czeski Schipperke nie ma tytułu Inter. (podobnie ja Zw. EU.Sr. i Wsch.) Musiała źle zrozumieć co mówi do niej hodowczyni i źle odczytać dane na dyplomach. Puli konkretnie i fachowo jej odpowiedziała więc przyznała nam rację.
Pozdr.

Posted

[quote name='iwka']Dziewczyny dzięki!!

Wiska potwierdziła już że ten czeski Schipperke nie ma tytułu Inter. (podobnie ja Zw. EU.Sr. i Wsch.) Musiała źle zrozumieć co mówi do niej hodowczyni i źle odczytać dane na dyplomach. Puli konkretnie i fachowo jej odpowiedziała więc przyznała nam rację.
Pozdr.[/quote]
No to problem wyjaśniony.

Pzdr.

Posted

jeden z moich szczeniakow pojechal do Niemiec i oprocz wystaw pod patronatem FCI jego wlasciciel pokazuje go na wystawach jakiejs innej orgnizacji kynologicznej - i z tych "innych" wystaw psiak ma m.in. tytuly Interchampiona czy Zwyciezcy Europy :crazyeye::crazyeye:
wiec moze czeska hodowczyni rowniez pokazuje swoje psy na roznych wystawach :roll:

Posted

[quote name='Elitesse']jeden z moich szczeniakow pojechal do Niemiec i oprocz wystaw pod patronatem FCI jego wlasciciel pokazuje go na wystawach jakiejs innej orgnizacji kynologicznej - i z tych "innych" wystaw psiak ma m.in. tytuly Interchampiona czy Zwyciezcy Europy :crazyeye::crazyeye:
wiec moze czeska hodowczyni rowniez pokazuje swoje psy na roznych wystawach :roll:[/quote]

Dzięki Elitesse, ale sprawa jest wyjaśniona. Hodowczyni na swojej stronie dokładnie opisuje osiągniecia tego psa- Barnabasch Tarebi, Schipperka od Prachowskich skał - i nie ma tych tytułów!! Wiska też z nia to wyjaśniła i okazało się że żle zrozumiała co hodowczyni do niej mówiła i błędnie odczytała informacje z dyplomów.
Pozdr.

Posted

Kto mnie poratuje.... Słyszałam że można wypełnić wniosek na interchampiona Online....ale za nic nie mogę tego znaleźć...:roll:.
Chodzi mi o najzwyklejszego intera , dla psów bez próby pracy.

heeeelpppppppppp:oops:,gdzie znajdę linka ?