Shanara Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 W ostatnią sobotę moje "maleństwo" kolejnym Cacibem spełniło warunki :multi: ..i teraz tylko zostaje nam wysłać papiery i czekać :lol: Quote
Błyskotka Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 My rozpoczęliśmy :multi:. Czy teraz mam czekać na jakieś potwierdzenie tego Caciba ze Słowacji ? Jak wygląda te potwierdzenie ? Wiem tyle że może przyjść a nie musi :cool3:. Quote
Asiaczek Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 [quote name='Shanara']W ostatnią sobotę moje "maleństwo" kolejnym Cacibem spełniło warunki :multi: ..i teraz tylko zostaje nam wysłać papiery i czekać :lol:[/quote] Gratki, gratki, gratki!!! A przed Wami rak z pół roku oczekiwania...:lol: Pzdr. Quote
Shanara Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 [quote name='Asiaczek']Gratki, gratki, gratki!!! A przed Wami rak z pół roku oczekiwania...:lol: Pzdr.[/quote]Czekanie nam nie straszne..na Polski Młodzieżowy czekałam pół roku :evil_lol: [quote name='Błyskotka']My rozpoczęliśmy :multi:. Czy teraz mam czekać na jakieś potwierdzenie tego Caciba ze Słowacji ? Jak wygląda te potwierdzenie ? Wiem tyle że może przyjść a nie musi :cool3:.[/quote] Gratulacje :lol: Ja za zeszłoroczne Caciby z Bratysławy do tej pory potwierdzenia nie mam..więc chyba czekanie na "kartonik" mozna sobie darować :eviltong: Quote
simbik Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 [quote name='Shanara']W ostatnią sobotę moje "maleństwo" kolejnym Cacibem spełniło warunki :multi: ..i teraz tylko zostaje nam wysłać papiery i czekać :lol:[/QUOTE] Jeszcze raz gratulacje :multi::multi::multi:... ja też dziś wysyłam podanko i rozpoczynam cierpliwe oczekiwanie :cool3:. Quote
Shanara Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 [quote name='simbik']Jeszcze raz gratulacje :multi::multi::multi:... ja też dziś wysyłam podanko i rozpoczynam cierpliwe oczekiwanie :cool3:.[/quote] Ja również jeszcze raz gratuluje Toffiemu :loveu: Teraz razem sobie posiedzimy "w poczekalni" :evil_lol: Quote
rodzice Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Kochani nie chce mi sie czytac wszystkiego od poczatku wiec jesli znajdzie sie jakaś dobra duszyczka i odpowie na moje pytania to bede bardzo wdzieczna . Mam przed soba wniosek na intera do wypelnienia i juz na samym poczatku watpliwosci co zaznaczyć C.I.B. czy C.I.E ? Moja sunia to terier tybetański - pies ozdobny i do towarzystwa . Następne pytanie czy mam dołaczyć ksero dyplomów do wniosku ? Wniosek wysylam na adres zarzadu głównego w Warszawie ? Quote
sylrwia Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 [quote name='rodzice']Kochani nie chce mi sie czytac wszystkiego od poczatku wiec jesli znajdzie sie jakaś dobra duszyczka i odpowie na moje pytania to bede bardzo wdzieczna . Mam przed soba wniosek na intera do wypelnienia i juz na samym poczatku watpliwosci co zaznaczyć C.I.B. czy C.I.E ? Moja sunia to terier tybetański - pies ozdobny i do towarzystwa . Następne pytanie czy mam dołaczyć ksero dyplomów do wniosku ? Wniosek wysylam na adres zarzadu głównego w Warszawie ?[/quote] Zaznaczasz C.I.B. gdyż ten drugi jest dla ras gdzie są konkursy pracy. Wypełniasz druczek nic nei musisz dokładać i ślesz do Zarządu Głównego. Quote
dzamal Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Ciesze sie ogromnie, ze w koncu mogę to napisać...po kilku miesiącach czekania...JEST! Doczekałam sie dyplomu Interchampiona mojego Dżamalka :):loveu::multi: Teraz mam problem zeby go zeskanowac, bo jest ciut duży :) Quote
Asiaczek Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Oooooo, następny zaprzyjaźniony Inter!:multi::multi::multi::multi: BRAWO dla Waszej Dwójki!!! A co do rozmiaru dyplomu, to ja najpierw robię kopię używając opcji zmniejszania do 50 %, a potem bez problemów skanuję. Pzdr. Quote
iwka Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Mam taki problem: koleżanka kupiła suczkę rasy Schipperke z Czeskiej hodowli. Gdy przyjechała po szczeniaka jego ojciec miał 18 m-cy i hodowczyni powiedziała ze ma Tytuł Inter. Champ. i pokazała jej dyplom.Rozmawiam z nią na forum Dogomanii>grI>Kupie>Schipperke. Czy ktoś wie jakie są zasady otrzymania interchamp. w Czechach. Proszę o odpowiedz :-( Quote
Iwa-R Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 [quote name='dzamal']Ciesze sie ogromnie, ze w koncu mogę to napisać...po kilku miesiącach czekania...JEST! Doczekałam sie dyplomu Interchampiona mojego Dżamalka :):loveu::multi: Teraz mam problem zeby go zeskanowac, bo jest ciut duży :)[/quote] No w końcu otrzymałaś dyplomik. gratulacje :) [quote name='iwka']Mam taki problem: koleżanka kupiła suczkę rasy Schipperke z Czeskiej hodowli. Gdy przyjechała po szczeniaka jego ojciec miał 18 m-cy i hodowczyni powiedziała ze ma Tytuł Inter. Champ. i pokazała jej dyplom.Rozmawiam z nią na forum Dogomanii>grI>Kupie>Schipperke. Czy ktoś wie jakie są zasady otrzymania interchamp. w Czechach. Proszę o odpowiedz :-([/quote] Z tego co wiem to nie ma znaczenia kraj pochodzenia psa. Zasady przyznawania tytułu Interchampiona są takie same dla wszystkich psów, czyli 4 CACIBy z 3 różnych krai, między pierwszym a ostatnim rok przerwy (są oczywiście wyjątki np. psy myśliwskie). CACIBy natomiast zdobywa się dopiero w klasie pośredniej, czyli od 15 miesiąca. Pozdrawiam Iwa Quote
iwka Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Iwa-R Ogromnie Ci dziękuję za odpowiedź. Ja też jestem takiego zdania i wiem że tak mówią regulaminy. Ale Wiska na forum się upiera że kupiła psa po Inter Ch. z Czeskiej Hodowli i dyplom widziała. Mówi że tak została poinformowana przez hodowcę i po tego psa specjalnie jechała do Czech. Hodowczyni też jej powiedziała że ten pies ma tytuł Zwyciezca Europy Śr. i Wsch.- ale jak się okazało po sprawdzeniu wyników z wystaw tego tytułu też nie ma. Niektórzy hodowcy są naprawdę niepoważni. Piszemy o tej sprawie na Dogomanii>GR I> Rasy >Schipperke Może ktoś wie coś jeszcze na temat Iner. w Czechach. Pozdrawiam Quote
Asiaczek Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 [B]iwka[/B] - jeżeli ten konkretny pies ma dyplom Intera, to niech koleżanka, aby nie tracic czasu na przekonywanie Was, po prostu poprosi o ksero dyplomu. I będzie wsio jasne. A kopie można wysłac do FCI z pytaniem o jej oryginalności w danych psa. Ewentualnie można napisac do FCI, czy dany pies ma taki tytuł; jesli tak - na jakich wystawach go zrobił. Lub napisac do czeskiej "centrali" i tam dopytać. Jeżeli informacja o posiadanym tytule jest nieprawdziwa - sprawa szybko wyjdzie na jaw. Pzdr. Quote
dzamal Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 [quote name='Asiaczek']Oooooo, następny zaprzyjaźniony Inter!:multi::multi::multi::multi: BRAWO dla Waszej Dwójki!!! A co do rozmiaru dyplomu, to ja najpierw robię kopię używając opcji zmniejszania do 50 %, a potem bez problemów skanuję. Pzdr.[/quote] Asiaczek: dzięki za pomysł-jutro w pracy sobie pokombinuje:) I dziękuje wszytskim za gratulacje:) Pozdrowionka Quote
iwka Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 [quote name='Asiaczek'][B]iwka[/B] - jeżeli ten konkretny pies ma dyplom Intera, to niech koleżanka, aby nie tracic czasu na przekonywanie Was, po prostu poprosi o ksero dyplomu. I będzie wsio jasne. A kopie można wysłac do FCI z pytaniem o jej oryginalności w danych psa. Ewentualnie można napisac do FCI, czy dany pies ma taki tytuł; jesli tak - na jakich wystawach go zrobił. Lub napisac do czeskiej "centrali" i tam dopytać. Jeżeli informacja o posiadanym tytule jest nieprawdziwa - sprawa szybko wyjdzie na jaw. Pzdr.[/quote] Asiaczek wielkie dzięki za informację. Zawsze warto posłuchać tak doswiadczonego hodowcę jak Ty. Powiem Wisce aby skorzystała z tych rad i sprawdziła tego Schipperke z Czech. Ona jest przekonana że ten pies ma Intera w 18m-cy. A tak przy okazji nie wiem jak ta hodowczyni może opowiadać takie rzeczy :angryy: Pozdrawiam Quote
Asiaczek Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 [quote name='iwka']Asiaczek wielkie dzięki za informację. Zawsze warto posłuchać tak doswiadczonego hodowcę jak Ty. Powiem Wisce aby skorzystała z tych rad i sprawdziła tego Schipperke z Czech. Ona jest przekonana że ten pies ma Intera w 18m-cy. A tak przy okazji nie wiem jak ta hodowczyni może opowiadać takie rzeczy :angryy: Pozdrawiam[/quote] Nie ma sprawy.:lol: Pzdr. Quote
sylrwia Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 [quote name='Iwa-R']... Z tego co wiem to nie ma znaczenia kraj pochodzenia psa. Zasady przyznawania tytułu Interchampiona są takie same dla wszystkich psów, czyli 4 CACIBy z 3 różnych krai, między pierwszym a ostatnim rok przerwy ([B]są oczywiście wyjątki np. psy myśliwskie).[/B] CACIBy natomiast zdobywa się dopiero w klasie pośredniej, czyli od 15 miesiąca. Pozdrawiam Iwa[/quote] Dodam tylko do tego co napisała Iwa. Co do ras myśliwskich rok przerwy liczy sie tak samo tylko w zależności o jakiego Intera chodiz zmienia się ilośc CACIBów. Quote
iwka Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 [quote name='sylrwia']Dodam tylko do tego co napisała Iwa. Co do ras myśliwskich rok przerwy liczy sie tak samo tylko w zależności o jakiego Intera chodiz zmienia się ilośc CACIBów.[/quote] Dziewczyny dzięki!! Wiska potwierdziła już że ten czeski Schipperke nie ma tytułu Inter. (podobnie ja Zw. EU.Sr. i Wsch.) Musiała źle zrozumieć co mówi do niej hodowczyni i źle odczytać dane na dyplomach. Puli konkretnie i fachowo jej odpowiedziała więc przyznała nam rację. Pozdr. Quote
Asiaczek Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 [quote name='iwka']Dziewczyny dzięki!! Wiska potwierdziła już że ten czeski Schipperke nie ma tytułu Inter. (podobnie ja Zw. EU.Sr. i Wsch.) Musiała źle zrozumieć co mówi do niej hodowczyni i źle odczytać dane na dyplomach. Puli konkretnie i fachowo jej odpowiedziała więc przyznała nam rację. Pozdr.[/quote] No to problem wyjaśniony. Pzdr. Quote
Elitesse Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 jeden z moich szczeniakow pojechal do Niemiec i oprocz wystaw pod patronatem FCI jego wlasciciel pokazuje go na wystawach jakiejs innej orgnizacji kynologicznej - i z tych "innych" wystaw psiak ma m.in. tytuly Interchampiona czy Zwyciezcy Europy :crazyeye::crazyeye: wiec moze czeska hodowczyni rowniez pokazuje swoje psy na roznych wystawach :roll: Quote
iwka Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 [quote name='Elitesse']jeden z moich szczeniakow pojechal do Niemiec i oprocz wystaw pod patronatem FCI jego wlasciciel pokazuje go na wystawach jakiejs innej orgnizacji kynologicznej - i z tych "innych" wystaw psiak ma m.in. tytuly Interchampiona czy Zwyciezcy Europy :crazyeye::crazyeye: wiec moze czeska hodowczyni rowniez pokazuje swoje psy na roznych wystawach :roll:[/quote] Dzięki Elitesse, ale sprawa jest wyjaśniona. Hodowczyni na swojej stronie dokładnie opisuje osiągniecia tego psa- Barnabasch Tarebi, Schipperka od Prachowskich skał - i nie ma tych tytułów!! Wiska też z nia to wyjaśniła i okazało się że żle zrozumiała co hodowczyni do niej mówiła i błędnie odczytała informacje z dyplomów. Pozdr. Quote
moon_light Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Kto mnie poratuje.... Słyszałam że można wypełnić wniosek na interchampiona Online....ale za nic nie mogę tego znaleźć...:roll:. Chodzi mi o najzwyklejszego intera , dla psów bez próby pracy. heeeelpppppppppp:oops:,gdzie znajdę linka ? Quote
Asiaczek Posted May 30, 2009 Posted May 30, 2009 Ja nic nie słyszalam o takim formularzu. Na Championa Młodzieżowego i dorosłego - tak. Ale o Interze - to nie słyszałam... pzdr. Quote
Recommended Posts