sylrwia Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Juta ja sie nie znam ale wydaje mi sie ze aby resCACIB przemienil sie w CACIB to pies z CACIBem musialby na tej wystawie juz miec zatwierdzony Interchampionat. Quote
Zabajka Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Sylrwia - bardzo wielkie dzięki !!! Jak uważacie, pisać już teraz czy czekać z miesiąc by zwiększyć szanse na wysłane przez oddział wystawy sprawozdanie...:roll: Quote
Juta Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Nie wiem jak jest teraz, ale zawsze było tak, że resCACIB przechodził w CACIB jeśli pies z otrzymanym CACIBem był już interem lub w dniu wystawy spełniał warunki do przyznania mu tego tytułu. To wiem na pewno. Quote
sylrwia Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 [quote name='Juta']Nie wiem jak jest teraz, ale zawsze było tak, że resCACIB przechodził w CACIB jeśli pies z otrzymanym CACIBem był już interem lub w dniu wystawy spełniał warunki do przyznania mu tego tytułu. To wiem na pewno.[/quote] Tylko na jednej wystawie fizycznie nie moga byc przyznane dwa wnioski: jeden pełen CACIB dla konczacego tym wnioskiem interchampionat i drugi w postaci resCACIBa po tym psie ktory konczy wnioskiem. Pewnie jezeli bylaby to podwojna CACIBowka i pierwszego dnia i drugiego ten sam pies dostalby CACIB i ten sam resCACIB i pierwszego dnia tym CACIBem konczyłby zbieranie tych wnioskow. To chyba na następny dzień już resCACIB przechodzi w CACIB dla tego drugiego psa. Ale to tylko moje głośne myśłi bo ja się nie znam na tym. Quote
sylrwia Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 A jak jest z wysyłaniem wniosków na Intera. Jeśli wyśle się poleconym to trzeba wydzwaniać i sprawdzać czy puścili to dalej? Czy może pisać do FCI czy do nich dotarło? Czy cierpliwie czekać? Quote
Asiaczek Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Ja robię tak: wniosek z wyszczególnionymi CACIB'ami (potwierdzonymi i nie), datą wystawy, miejscem, nr z katalogu + sędzia - wysyłam do ZG (polecony, coby nie było potem gadania). Odczekuję miesiąc i dzwonię do ZG, czy wysłano do FCI. Jesli tak - to pozostaje tylko czekać. Ewentualnie pisać do FCI z prośba o przyspieszenie, bo.... (podac powód, np. wystawa klubowa, światowa, europejska, pozostałymi wystawami raczej bym sobie głowy nie zawracała. Ale te ważne ranga wystawy - myslę, że powinno poskutkować). Natomiast, jeżeli do ZG nie doszło, to... wysyłamy jeszcze raz. :evil_lol: Pzdr. Quote
narisowa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [quote name='Zabajka']Sylrwia - bardzo wielkie dzięki !!! Jak uważacie, pisać już teraz czy czekać z miesiąc by zwiększyć szanse na wysłane przez oddział wystawy sprawozdanie...:roll:[/quote] ja bym wysłała, w zkwp musi przecież "nabrać mocy" i miesiąc poleżeć na stercie:evil_lol: to akurat serbia czy macedonia doślą do fci sprawozdania ;) Quote
sylrwia Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 Dzis odebrałam z poczty tube z miła niespodzianką [SIZE=4]Mój wyżeł węgierski [COLOR=blue][B][COLOR=red]FORYŚ z Tałchejów [/COLOR][/B]Interchampionem C.I.E.[/COLOR]:lol: [SIZE=2](to ten nowy inter)[/SIZE][/SIZE] Quote
Asiaczek Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='sylrwia']Dzis odebrałam z poczty tube z miła niespodzianką (fotka ciemnawa mi wyszła:cool1:) [SIZE=4]Mój wyżeł węgierski [COLOR=Blue][B][COLOR=Red]FORYŚ z Tałchejów [/COLOR][/B]Interchampionem C.I.E.[/COLOR]:lol: [SIZE=2](to ten nowy inter)[/SIZE][/SIZE] [SIZE=4] [/SIZE][/quote] Jeeeeee, gratulacje! Szybko się uwinęliście!!! Pzdr. Quote
sylrwia Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='Asiaczek']Jeeeeee, gratulacje! Szybko się uwinęliście!!! Pzdr.[/quote] Asiaczku uwineli sie w ZG i FCI ja jakoś początkiem lutego wysyłałam papiery. I sie ostatnio zastanawiałam czy poszło z ZG dalej stąd były moje poprzednie zapytania. A tu neispodzianka :crazyeye: Quote
AnkaW Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 ale fajny dyplomik :loveu: GRATULACJE :lol::lol: Quote
efra-husky Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Gratulacje Ewuś :multi: :sweetCyb::laola: A największe mizianka dla Nariska :loveu: Quote
narisowa Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 mi wczoraj też przysłali dyplom intera dla narcyśka :lol::lol::lol: to pierwszy dyplom, którego mój kochany listonosz nie złożył w kostkę i nie wepchał do skrzynki :mad: w końcu ktoś znalazł na niego sposób :evil_lol: wniosek wysyłałam mailem do zg w marcu - także normalnie expres !!! Quote
Asiaczek Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='narisowa']mi wczoraj też przysłali dyplom intera dla narcyśka :lol::lol::lol: to pierwszy dyplom, którego mój kochany listonosz nie złożył w kostkę i nie wepchał do skrzynki :mad: w końcu ktoś znalazł na niego sposób :evil_lol: wniosek wysyłałam mailem do zg w marcu - także normalnie expres !!![/quote] Hohoho, gratuluję!:lol: Pzdr. Quote
sylrwia Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 [quote name='narisowa']mi wczoraj też przysłali dyplom intera dla narcyśka :lol::lol::lol: to pierwszy dyplom, którego mój kochany listonosz nie złożył w kostkę i nie wepchał do skrzynki :mad: w końcu ktoś znalazł na niego sposób :evil_lol: wniosek wysyłałam mailem do zg w marcu - także normalnie expres !!![/quote] Gratulacje też dostałaś ten nowy Inter czy na starych zasadach z konkursem? Ta tube to raczej ciezko zlozyc w kostke i wrzucic do skrzynki. Quote
Asiaczek Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Oj, Sylrwia, nawet się nie spodziewasz, co listonosze potrafią zrobić z tuba... Jak były jeszcze skrzynki "nie-unijne", to ja dyplom Intera wyjmowałam prawie w częściach, tuba rozwalona, zatyczki zgubione... Teraz, przy unijnych skrzynkach pocztowych, mam tylko awizo. Może to i lepiej... Pzdr. Quote
narisowa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 dzięki, dzięki :loveu::loveu::loveu: intera mamy tego "nowego". jakoś tak wyszło, że do trialsów nie podchodzilismy. ale może... może.... Quote
rodzice Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Gratulacje - my mamy w planach w tym roku zakończyć intera ale czy się uda ? Quote
Basik Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Pytanko - czy osoby ktore otrzymaly tego nowego intera w tym roku dostały ostatniego Caciba, czy też składaliście te zdobyte wcześniej i np. ostatni Cacib uzyskaliscie w roku 2008? Oczywiście wielgachne gratki dla nowych interkow! Quote
Recommended Posts