Weronia Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Mam kilka fotek suczki. Wstawię potem. Wczoraj byłam z nią na spacerze. Kochana sunia. Quote
Yana Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 i jak się czuje Sonia ? czy jej wyniki poprawiły się ? Quote
Hania&Andrzej Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Jutro jadę z małą do weta Wandy, między innymi na morfologię... Quote
MARCHEWA Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Z mojego bazarku będzie 30 zł dla Sońki,z drugiego dla innej suni Niki(która niestety odeszła za TM)zostało 25 zł,które w tej sytuacji chcę przekazać także Sonii,prosze mi podac nr.konta na które mam przesłać pieniążki. Quote
Iza i Avanti Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 MARCHEWA napisał(a):Z mojego bazarku będzie 30 zł dla Sońki,z drugiego dla innej suni Niki(która niestety odeszła za TM)zostało 25 zł,które w tej sytuacji chcę przekazać także Sonii,prosze mi podac nr.konta na które mam przesłać pieniążki. Marchewa Ślicznie Ci dzięujemy! Wysłałam Ci pw z nr konta. Quote
Hania&Andrzej Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 No więc... :-) hemoglobina leciutko w górę, hematokryt bardzo mocno w górę, waga o 2,3 kg większa niż na samym początku... Samopoczucie różnie, dzisiaj Sonieczce oczko się świeciło i kikutek chodził... Po badaniach przywiezionego kurczaka z warzywami wciągnęła, ryżem już wzgardziła... Dwa bardzo ważne parametry - hematokryt i hemoglobina powoli dobijają do dolnej granicy normy, jak dobiją solidnie, to myślimy co dalej, jak na razie mała dostaje leki, antybiotyki i całą kupę wspomagaczy. I guz pachwinowy wygląda po niecałych 2 tygodniach znacznie lepiej, chociaż ciągle jeszcze cieknie... Optymistyczne promyczki... :-) Marchewa, pięknie dziękuję :-) Quote
Kapsel Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Choćby jeden promyczek to i tak dużo w Soni sytuacji. Walcz Soneczko, :mad::mad::mad: tak jak Hania o Ciebie walczy!!!! Quote
MARCHEWA Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Na dogo cuda się zdarzają,Soniu trzymaj się dziewczynko;) Quote
Kapsel Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Weronia, bardzo dziękujemy za zdjęcia Soni. Quote
Yana Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 [quote name='Iza i Avanti']Biedna nasza chudzinka :([/QUOTE] oj bidulka :-( Quote
Iza i Avanti Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Wiedźma napisał(a):Co z biedusią? Wyniki z zeszłego tygodnia są lepsze, niż były na początku. Dziś lub jutro Wanda ma z nią jechać do weta na badania. Quote
tatankas Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: To trzymamy kciuki,żeby w tym tygodniu było jeszcze lepiej. Quote
Iza i Avanti Posted October 22, 2010 Author Posted October 22, 2010 Info z zeszłego tygodnia: "Tak, na podstawie lecącej hemoglobiny, lecącego hematokrytu, gubiła go w zastraszającym tempie, z dnia na dzień.... Zresztą i wet pani Wandy jak zobaczył wyniki to też nie dawał jej szans, ale zadziałał, reszta to opieka, miłość, niesamowita determinacja Wandy. Ja widziałam z jakiego stanu psychicznego i fizycznego wychodziły u Niej psy... I Sonia która zaczęła walczyć." Quote
MARCHEWA Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Cały czas trzymam kciuki za dziewczynkę;) Quote
Kapsel Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 Czekamy na wieści po wizycie weta. Cały czas myślimy o Niuni :loveu::loveu::loveu: Quote
Iza i Avanti Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 "Sonia bardzi wolno przybiera na wadze, może jest to wynikiem chemioterapii jaka jest obecnie stosowana. Ale na spacerku szedł z nami zadowolony i szczęśliwy pies, widać że czuje się dobrze... Wizyta u weta na początku tygodnia. " Quote
tatankas Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Śliczna sunia,niech jeszcze ciałka nabierze i będzie dobrze.Trzymamy kciuki. Quote
Kapsel Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Na niektórych ujęciach to o mało co bym jej nie poznała :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Anastazja2009 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Tak potrzebuje pies domu tymczasowego? To czemu Soni nie chcecie oddać ? bardzo mnie to zastanawia?! Co pieniądze które dostaje fundacja na schorowana psinę jest ważniejsze od zdrowia psa?! Bardzo,ale to bardzo mnie szokujecie! Witam Państwa. Od kilku dni mam pewien problem.., Nie wiedziałam gdzie o nim napisać, więc piszę do Państwa. Dowiedziałam się, że jest fundacja "boksery w potrzebie". Jest tam biedna,schorowana Sonia o której piszą,że jest w klinice i potrzebuje chociażby domu tymczasowego. Chciałam ją wyciągnąć, a oni nie chcą jej nikomu oddać zbierają pieniądze na jej "leczenie" a psiak jest w schronisku!!(Przepraszam przytulisku bo uważają,że to co innego niż schronisko) Uważają,że jej tam lepiej!! Kiedy się już zdenerwowałam i powiedziałam, żeby zmienili na stronie że pies wcale nie jest w klinice i wcale nie potrzebuje domu tymczasowego to niestety dalej zbierają pieniądze na swoje wydatki kosztem biednej Soni!! Moim zdaniem Sonia od dawna powinna trafić do domu żeby czuła miłość ludzi i tak biedna już tyle wycierpiała jeszcze jej stan zdrowia.Niestety fundacji "boksery w potrzebie" nie obchodzi nic najważniejsze są pieniądze jakie maja z choroby Soni! Quote
Kapsel Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Sprawa wygląda następująco. Z tego co się zorientowałam, to Anastazja 2009 chce zostać Domem Stałym dla Soni. W klinice lekarze po wynikach badań nie dawali jej żadnych szans, chcieli uśpić. Diagnoza została potwierdzona przez drugiego lekarza. Dawano Soni trzy tygodnie życia!!!!! W tej chwili jest ciut lepiej. Powiedzcie mi Kochani, gdzie Sonia na te powiedzmy "ostatnie dni" będzie miała lepiej?????? Czy w przytulisku u p. Wandy, czy pod opieką osoby, która tylko nią się zajmować będzie, która jej da dom, już nie będzie niczyja, będzie dalej leczona i da jej miłość, dom, serce???? (z całym szacunkiem dla p. Wandy oczywiście) .....ale jeśli miałoby się stać to najgorsze.... przede wszystkim będzie MIAŁA SWÓJ DOM Są tutaj wolontariuszki z przytuliska od pani Wandy, może wypowiedzą się na ten temat???? Dla mnie to jest PARANOJA!!! Quote
Recommended Posts