Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z mojego bazarku będzie 30 zł dla Sońki,z drugiego dla innej suni Niki(która niestety odeszła za TM)zostało 25 zł,które w tej sytuacji chcę przekazać także Sonii,prosze mi podac nr.konta na które mam przesłać pieniążki.

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Z mojego bazarku będzie 30 zł dla Sońki,z drugiego dla innej suni Niki(która niestety odeszła za TM)zostało 25 zł,które w tej sytuacji chcę przekazać także Sonii,prosze mi podac nr.konta na które mam przesłać pieniążki.

Marchewa Ślicznie Ci dzięujemy! Wysłałam Ci pw z nr konta.

Posted

No więc... :-) hemoglobina leciutko w górę, hematokryt bardzo mocno w górę, waga o 2,3 kg większa niż na samym początku... Samopoczucie różnie, dzisiaj Sonieczce oczko się świeciło i kikutek chodził... Po badaniach przywiezionego kurczaka z warzywami wciągnęła, ryżem już wzgardziła... Dwa bardzo ważne parametry - hematokryt i hemoglobina powoli dobijają do dolnej granicy normy, jak dobiją solidnie, to myślimy co dalej, jak na razie mała dostaje leki, antybiotyki i całą kupę wspomagaczy.
I guz pachwinowy wygląda po niecałych 2 tygodniach znacznie lepiej, chociaż ciągle jeszcze cieknie...

Optymistyczne promyczki... :-)
Marchewa, pięknie dziękuję :-)

• 2 weeks later...
Posted

:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:
To trzymamy kciuki,żeby w tym tygodniu było jeszcze lepiej.

Posted

Info z zeszłego tygodnia:
"Tak, na podstawie lecącej hemoglobiny, lecącego hematokrytu, gubiła go w zastraszającym tempie, z dnia na dzień.... Zresztą i wet pani Wandy jak zobaczył wyniki to też nie dawał jej szans, ale zadziałał, reszta to opieka, miłość, niesamowita determinacja Wandy. Ja widziałam z jakiego stanu psychicznego i fizycznego wychodziły u Niej psy... I Sonia która zaczęła walczyć."

Posted

"Sonia bardzi wolno przybiera na wadze, może jest to wynikiem chemioterapii jaka jest obecnie stosowana. Ale na spacerku szedł z nami zadowolony i szczęśliwy pies, widać że czuje się dobrze...
Wizyta u weta na początku tygodnia. "

Posted

Tak potrzebuje pies domu tymczasowego? To czemu Soni nie chcecie oddać ? bardzo mnie to zastanawia?! Co pieniądze które dostaje fundacja na schorowana psinę jest ważniejsze od zdrowia psa?! Bardzo,ale to bardzo mnie szokujecie!

Witam Państwa. Od kilku dni mam pewien problem.., Nie wiedziałam gdzie o nim napisać, więc piszę do Państwa. Dowiedziałam się, że jest fundacja "boksery w potrzebie". Jest tam biedna,schorowana Sonia o której piszą,że jest w klinice i potrzebuje chociażby domu tymczasowego. Chciałam ją wyciągnąć, a oni nie chcą jej nikomu oddać zbierają pieniądze na jej "leczenie" a psiak jest w schronisku!!(Przepraszam przytulisku bo uważają,że to co innego niż schronisko) Uważają,że jej tam lepiej!! Kiedy się już zdenerwowałam i powiedziałam, żeby zmienili na stronie że pies wcale nie jest w klinice i wcale nie potrzebuje domu tymczasowego to niestety dalej zbierają pieniądze na swoje wydatki kosztem biednej Soni!! Moim zdaniem Sonia od dawna powinna trafić do domu żeby czuła miłość ludzi i tak biedna już tyle wycierpiała jeszcze jej stan zdrowia.Niestety fundacji "boksery w potrzebie" nie obchodzi nic najważniejsze są pieniądze jakie maja z choroby Soni!

Posted

Sprawa wygląda następująco.
Z tego co się zorientowałam, to Anastazja 2009 chce zostać Domem Stałym dla Soni.
W klinice lekarze po wynikach badań nie dawali jej żadnych szans, chcieli uśpić. Diagnoza została potwierdzona przez drugiego lekarza. Dawano Soni trzy tygodnie życia!!!!! W tej chwili jest ciut lepiej.

Powiedzcie mi Kochani, gdzie Sonia na te powiedzmy "ostatnie dni" będzie miała lepiej?????? Czy w przytulisku u p. Wandy, czy pod opieką osoby, która tylko nią się zajmować będzie, która jej da dom, już nie będzie niczyja, będzie dalej leczona i da jej miłość, dom, serce???? (z całym szacunkiem dla p. Wandy oczywiście) .....ale jeśli miałoby się stać to najgorsze.... przede wszystkim będzie MIAŁA SWÓJ DOM

Są tutaj wolontariuszki z przytuliska od pani Wandy, może wypowiedzą się na ten temat????

Dla mnie to jest PARANOJA!!!