Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 797
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

bidulka czeka w schronie :(
[URL="http://img214.imageshack.us/i/zdjcie145skal.jpg/"][IMG]http://img214.imageshack.us/img214/8105/zdjcie145skal.jpg[/IMG][/URL]v

Posted

Soniu, pytałaś o miejsce dla Megi w naszym domowym DT ... myślę, że byłoby to możliwe, mam nadzieję, że moje gwiazdy tymczasowiczki zaakceptowały by nową koleżankę, ale jednak jest pewne ryzyko ... o Zorbę to jestem dziwnie spokojna ;)

Szkoda tylko, że tak mało wiemy o suni ... np. jaki jest jej stosunek do innych psiaków, czy utrzymuje czystość w domu itp. ... ciekawe, czy ktoś ją tam bidulkę odwiedza? a może któraś ciotka jest tam wolontariuszką i miałaby kontakt z sunią.
To byłby bardzo cenne informacje, obojętne gdzie Megi by później trafiła, do którego hoteliku.

Posted

Ewanko, to jeszcze szczeniak, myślę, że sunia się łatwo dostosuje. Trudno jest sprawdzić ją na psy w schronie, pewnie jest poniewierana przez inne. Na zdjęciach nie wygląda źle - wydaje mis ię, że ktoś ją wyrzucił.

Posted

[quote name='ladySwallow']Ewanko, to jeszcze szczeniak, myślę, że sunia się łatwo dostosuje. Trudno jest sprawdzić ją na psy w schronie, pewnie jest poniewierana przez inne. Na zdjęciach nie wygląda źle - wydaje mis ię, że ktoś ją wyrzucił.[/QUOTE]

Wiesz, tak mi trudno zawsze uwierzyć, że ktoś może tak po prostu wyrzucić psa ... raczej myślę, że one się biedaki gubią ... nie mówię o zwyrodnialcach, którzy przywiązują psiaki np. w lesie ...

Megi ma ładne futerko, wydaje się dość zadbana , (przynajmniej na fotkach), nie wiem, jak jest w rzeczywistości.
Boję się tego, że schronisko odciska piętno na psiej psychice ... u mnie jest Dosia wyciągnięta ze schroniska i wyraźnie u niej widzę lęk w oczach ... taki schroniskowy lęk :( ... mam nadzieję, że to z czasem minie, ale teraz te oczy mają niespotykany wyraz.

Posted

[quote name='Ewanka']Wiesz, tak mi trudno zawsze uwierzyć, że ktoś może tak po prostu wyrzucić psa ... raczej myślę, że one się biedaki gubią ... nie mówię o zwyrodnialcach, którzy przywiązują psiaki np. w lesie ...

Megi ma ładne futerko, wydaje się dość zadbana , (przynajmniej na fotkach), nie wiem, jak jest w rzeczywistości.
Boję się tego, że schronisko odciska piętno na psiej psychice ... u mnie jest Dosia wyciągnięta ze schroniska i wyraźnie u niej widzę lęk w oczach ... taki schroniskowy lęk :( ... mam nadzieję, że to z czasem minie, ale teraz te oczy mają niespotykany wyraz.[/QUOTE]

Wiem, znam to, to samo jest z moja tymczaską, mimo że to tylko szczeniak... Powiedz, kiedy Megi mogłaby do Ciebie przyjechać i czy trzeba z nią coś robić przed przyjazdem, np. kąpać? Bo wiem, że do weta tak czy inaczej idzie.

Posted

[quote name='ladySwallow']Wiem, znam to, to samo jest z moja tymczaską, mimo że to tylko szczeniak... Powiedz, kiedy Megi mogłaby do Ciebie przyjechać i czy trzeba z nią coś robić przed przyjazdem, np. kąpać? Bo wiem, że do weta tak czy inaczej idzie.[/QUOTE]

My jesteśmy tu cały czas ;)

... więc termin jest dowolny, mamy i kabinę i wannę, kąpaliśmy Lenę, a Dosię dostaliśmy wykąpaną :) ... czyli pełna dowolność w tym zakresie.

Tak jak wspominałam, obie suczki (Lenka i Dosia) są po przejściach i jedyna moja obawa to czy zaakceptują nową gwiazdę .. ale tego na odległość nie da się niestety sprawdzić. Ewentualnie umówić się np. na 1 miesiąc i gdyby było jakoś masakrycznie, to wtedy zmienić nasz DT na inny ... nie wiem co sądzisz (?), tak głośno myślę.

Posted

[quote name='Ewanka']My jesteśmy tu cały czas ;)

... więc termin jest dowolny, mamy i kabinę i wannę, kąpaliśmy Lenę, a Dosię dostaliśmy wykąpaną :) ... czyli pełna dowolność w tym zakresie.

Tak jak wspominałam, obie suczki (Lenka i Dosia) są po przejściach i jedyna moja obawa to czy zaakceptują nową gwiazdę .. ale tego na odległość nie da się niestety sprawdzić. Ewentualnie umówić się np. na 1 miesiąc i gdyby było jakoś masakrycznie, to wtedy zmienić nasz DT na inny ... nie wiem co sądzisz (?), tak głośno myślę.[/QUOTE]

Wydaje mi się, ze lepsza taka opcja niż żadna. Niestety nie da się przewidzieć, jak suka się zachowa w stosunku do innych psów, a w ciągu miesiąca będzie to mniej więcej jasne. Myślę, że to rozsądne, ale nie wiem, co o tym sądzi sonia.

Posted

ladySwaloow-:loveu:dziękuję i dziękuję za część bazarku przeznaczonego dla Megi
jogi :loveu:-dziękuję za bursztynową deklarację.

teraz dziewczyny co do hoteliku to mamy oprócz hoteliku u zuziM :
- następną miejscówkę w DT u Ewanki oraz możliwość przyjęcia suni w hoteliku w Brzyścu-warunkiem w obu miejscach jest łagodny charakter Megi ale my o niej nic nie wiemy ,na lpus łagodności może być bardzo spokojna jazda samochodem,po mieszanych posiłkach na przystanku w momencie jazdy samochodem wtuliła się we mnie i nic ją nie interesowało a jazda w korkach była długa,gdyby była postrzelona to pokazałaby to w drodze

-myślę że Ewanka bardzo rzeczowo stawia sprawę przyjęcia suni na miesiąc ,sprawdzając ją ,w najgorszym wypadku spróbuję zaklapać miejsce w boksach u zuziMdopiero za miesiąc ,czyli zróbmy tak że po schronie organizujmy transport do Ewanki a przemawia za tym jeszcze odległość połowę krótsza niż do zuzi oraz częstotliwość jazd pod lub za Warszawę
Ewanko dziękujemy za możliwość przyjęcia suni i korzystamy z tego :loveu:
a jaka byłaby kwota do zapłaty i z karmą czy bez .
- w Brzyściu też jest super hotelik tylko właśnie sunia musi być towarzyska a my tego nie wiemy więc jutro zadzwonię i podziękuję

CZĘSTUJCIE SIĘ BANERKIEM-może nie najlepszy ale zawsze ...:lol:

Posted

[quote name='sonia71'](...) Ewanko dziękujemy za możliwość przyjęcia suni i korzystamy z tego :loveu:
a jaka byłaby kwota do zapłaty i z karmą czy bez .(...)
[/QUOTE]

[B]Zapraszam na wątek naszego DT , są fotki i opis ... link w moim podpisie :)[/B]

cena za niewielką psinę (dużych, niestety nie przyjmujemy) to 10/doba plus karma i koszty weta ...

reszta do indywidualnego uzgodnienia, można też zerknąć na wątki naszych wczasowiczek :p ... tam jest szczegółowa relacja z ich pobytu u nas ... zapraszam :)

Posted

[quote name='Ewanka']My jesteśmy tu cały czas ;)

może za kilka dni mała dołączy do was ...:)

Posted

[quote name='sonia71'](...)
może za kilka dni mała dołączy do was ...:)[/QUOTE]

Będzie nam bardzo miło :) ... choć jak pisałam, nie wiem, jak nasze gwiazdy zareagują, trzymam kciuki !!!

Sunia wydaje się niewielka, taka do połowy łydki (w kłębie), czy to złudzenie fotograficzne? ;)

Posted

Bardzo żałuję, że psina zaliczyła schronisko, ale rozumiem, że nie było innego wyjścia, na szczęście będzie tam krótko ... inne psiaki są latami, to jest prawdziwy dramat.

Posted

Witaj kruszynko, już niedługo :)

... trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że masz tam, gdzie jesteś, jako takie warunki.

[quote name='IVV']szczesciara z Megi!!!! nie mogla lepiej trafic ! u Ewanki bedzie miec jak w raju !!!! na dodatek to nie hotel tylko prawdziwy dom :)[/QUOTE]

To, że dom, to prawda :)

... a reszta, ciiiiiiii ...........

lepiej nie zapeszać, może dziewczyna nie będzie się tu dobrze czuła, kto to wie ... czas pokaże, obecne wczasowiczki nie narzekają, ale to bardzo indywidualna sprawa ;)