Jump to content
Dogomania

Szczeniak w typie border collie wywalony pod lasem-Radom-ZNALAZŁA DOM!!!!

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Caddy znalazła upragniony dom!!!!!za około 2 tygodnie jedzie do nowych właścicieli.Ludzi o wielkich sercach,dzięki którym mała już nigdy nie zazna krzywd i bólu,dzięki którym posmakuje prawdziwego życia,miłosci,pełnej miski i zyska kumpla w postaci 7 miesiecznego bordera.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ZAINTERESOWANIE WĄTKIEM I POMOC W SZUKANIU DOMKU!!![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Wkrótce relacja z nowego domu[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Nic nie zapowiadało, że dzis (13.09)staniemy się posiadaczkami kolejnej psiej bidy.Będąc w Mleczkowie-(szykowałyśmy budę dla suki,która wróci na stare śmieci wyczekiwana przez ludzi,którzy dbali o przybłędę,po sterylce w schronisku), zauważyłam w pewnej odległości biało-czarnego młodziutkiego psiaka.Wyjęłam jedzenie z samochodu i podążyłam w kierunku psa. Moim oczom ukazał się prześliczny około 8-10 miesięczny maluch,tak przerażony,przestraszony,wychudzony o cholernie smutnym spojrzeniu,ale nieśmiało merdający ogonkiem,Podczołgała się do miski,z ogonem niemalże pod brodą,łapczywie połykała pokaram,gotowa w każdej chwili do ucieczki.Nie dawała się podejść,choc merdała ogonem.Głód był silniejszy,nieśmiało zbliżyła się i zaczęła lizać moją rekę,stopniowo podchodziła na dłużej ale na każdy ruch mojej ręki błyskawicznie się wycofywała.Wreszcie po cierpliwym wyczekiwaniu chwyciłam tą bidę,skowyczała i szarpała się ale wpakowana do samochodu przywarła plackiem do siedzenia,posikując ze strachu.Nie poradzi sobie w schronisku,poza tym jest straszne przepełnienie,błagam pomóżcie!!!!!!Nie maiłyśmy sumienia jej tam zostawić.Poza tym zaraz pewnie byłaby ciczka i małą zamęczyłyby bezpańskie psy.Mała,jak mówili nam mieszkańcy,została wyrzucona z samochodu jakieś 2 tygodnie temu,podjechal jakiś sk****el wywalił psinę i odjechał.Suka przez jednych dokarmiana od czasu do czasu,przez innych przeganaiana,obrzucana kamieniami,"obdarowywana" kopniakami i szczuta psami.Dobrzy ludzie próbowali ją oswoić ale mała była zbyt wylękniona.Błagam o pomoc!!!!!!!Nie damy rady z kolejnym psem!!!!Suka bardzo przypomina border collie,ma biało-czarne umaszczenie,sięga do kolana.Jutro zrobię i wstawię zdjęcia małej,roboczo nazwanej Caddy.To pies przepraszający za cały świat,psiak którym rządzi strach i przerażenie ale w merdającym ogonku tli się nadzieja,pokażmy jej że człowiek to nie kopniak,gniew i ból.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Sunia przed wydaniem zostanie wysterylizowana.błagam pomóżcie!!!!!!nie mamy warunków na kolejnego psa-mamy ich zbyt wiele i naprawdę nie mamy gdzie trzymać małej.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Kontakt: 509-285-517[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]506-133-568[/FONT]

Posted

Caddy nadal pilnie potrzebuje choćby domu tymczasowego.Zaczyna ufać człowiekowi,choć nadal jest bardzo wystraszona,do tego stopnia,że posikuje ze strachu.Została odrobaczona,dziś wizyta u weta-bo kupa nadal brzydka.Błagamy o dt!!!!inaczej trafi do schroniska.Caddy potrzebuje dużo miłości,ciepła,kogoś kto jej więcej nie skrzywdzi.To maleństwo doświadczyło jak narazie tylko krzywd.Jest młodziutka ,to najlepszy czas na ukształtowanie jej zachowań

Posted

Caddy została na noc w szpitalu.Kupa jet brzydka-zafajdała mi i zasikała pół samochodu-ale czego się nie robi dla bidy.Ma temperaturę,bolesnosć brxucha,zaropiałe ovzy,owiększone węzły chłonne.Wyniki morfologii w normie,dostała leki.Oby to nie była nosówka...Za trzy dni powtórzymy badanie krwi.Bidulka jest strasznie przerażona,ale nieśmiało liże po rękach i szuka kontaktu z człowiekiem

Posted

sunia nadal przebywa u znajomej,ma się dobrze,kłopoty z przewodem pokarmowym minęły,w tym tygodniu będzie zaszczepiona.Będziemy ja również chciały jak najszybciej wysterylizowac.Coraz bardziej cieszy się do znajomej,podskakauje,zachęca do zabawy,jest towarzyska,nawet poszczekuje jak ktoś za ogrodzeniem jej się nie podoba.postaram się na dniach zrobic nowe zdjęcia małej

Posted

szukamy dla małej odpowiedzialnego,kochającego domu stałego.Nie chcemy zeby przeżyła kolejny stres i była przezucana z dt do dt.Caddy ma się dobrze,zaklimatyzowała się,jest radosna,jest bardzo czysta,zdarza się,ze zostaje 8-10 godzin w domu i nie załatwi się w pomieszczeniu.Nabiera ciałka,ma apetyt.

• 2 weeks later...
Posted

Caddy za 2 tygodnie jedzie do nowego domu!!!!!Jutro sterylizacja.Trafi do cudownego domu pełnego miłości,nigdy więcej nie zazna bólu i krzywdy a dodatkowo zyska kumpla w postaci 7miesięcznego bordera.Relacja z nowego domu juz wkrótce

Posted

anita_happy napisał(a):
babki...GRATULUJE!!!

a w schronie jest Borderopodobny piuras...cudo...
w boksach bytowych :(

moja Caddunia znalazła dom dzięki forum border collie.Proponuję i temu biedakowi zrobić zdjecia i wrzucić go na to forum,z pewnością znajdzie szybko kochający dom